Kryssningar och expeditionskryssningar i Antarktis | Club Eriks

Storslagna kryssningsupplevelser på Antarktis
– spektakulär natur, spännande djurliv & unika väderfenomen

Antarktis, som i genomsnitt är världens blåsigaste plats, har sällan en temperatur som är varmare än -18 grader. Här råder totalt mörker under vintersäsongen då solen inte går upp alls mellan vårdagjämningen och höstdagjämningen. Denna nästan helt istäckta kontinent är så annorlunda från alla andra ställen på jorden att det nästan känns som att det ligger på en annan planet. Djuren som bor i detta islandskap är väl anpassade för att klara de svåra väderförhållandena.

Kryssningar av olika slag

Vissa upplevelser är ensamma i sitt slag och kryssningar till Antarktis tillhör definitivt dessa upplevelser. Här är det naturen och djurlivet som styr villkoren, vi är blott ödmjuka besökare, och förutsättningarna är de bästa för storslaget unika upplevelser. Med Hurtigrutens expeditionsfartyg kommer vi tätt inpå på både djur och natur genom spännande landstigningar. Vi ser frustande valar i vattnen, hoppande pingviner på land och glidflygande albatrosser i mängd i luften. Med en mer traditionell kryssning med något av Celebrity Cruises fartyg kryssar vi istället i vattnen utanför Antarktis och upplever alla härligheter som naturen bjuder på från däck.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor till Antarktis

Oförglömlig kryssning från Argentina till Antarktis med Princess Cruises


18 januari - 8 februari 2025 | Argentina - Chile - Antarktis - Falklandsöarna - Uruguay

Fartyget Sapphire Princess tar oss med till den vita kontinenten, Antarktis. Upplev stillheten och skönheten i farvattnen kring Antarktiska halvön, där sälar, valar, pingviner och andra sjöfåglar är talrika. Som extra bonus får vi också lära känna argentinska Buenos Aires och uppleva Eldslandet, chilenska Patagonien, brittiska Falklandsöarna och Uruguay.