Flodkryssningar på världens mäktiga vattenvägar | Club Eriks

Flodkryssningar på världens mäktiga vattenvägar
– historiska huvudstäder, sagolika vyer & arkeologiska sevärdheter

Att flodkryssningar på kort tid har blivit så populärt är inte konstigt – ett bättre, bekvämare och mer rofyllt sätt att se och uppleva mycket på kort tid finns inte. Eller vad sägs om att glida fram på Rhen genom sagolandskap med frodiga vinrankor, eller att ta en tur längs mäktiga Mekong som är kantad med spännande upplevelser och historiska lämningar? Eller kanske en kryssning på Nilen lockar, som bjuder på antika gravskatter och oförglömliga tempel? Vi på Club Eriks väljer ut de bästa guldkornen.

Kryssningar med fokus på resmålen

För flodkryssningar handlar just om resmålen och landskapet man passerar. Varje dag vaknar du upp till nya vyer och nya sagolika strandhugg utmed fartygets rutt, och båtarna lägger oftast till mitt i staden så att du lätt kan upptäcka på egen hand – det är bara att hugga en karta och ge sig av till fots. Fartygen gör ofta flera stopp varje dag. Väljer du att följa med på en organiserad utflykt ger dessa dig en inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur och kan inkludera allt från shopping, vinprovning, museum och konserter. Därtill ges kulinariska upplevelser och tillfällen att provsmaka lokala delikatesser. Club Eriks värd finns med på resan och delar dessutom gärna med sig av tips på att se och göra i land.

Gemenskap och familjär stämning ombord

Ombord fartygen råder gemenskap och en familjär stämning. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och gästerna lär snabbt känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av. Om man vill kan man naturligtvis bara slappa, läsa, spela kort eller reflektera över dagens alla intryck.

Läs mer om de olika destinationerna.

Asien

Kryssningar på Asiens storslagna floder tar dig riktigt nära landskapet och några av de vanligaste floderna där kryssningar går är till exempel Mekongfloden och Irrawaddyfloden.

LÄS MER

Europa

Kryssningar på Europas vackra floder tar dig riktigt nära landskapet och några av de vanligaste floderna där kryssningar går är till exempel tyska Rhen, och franska Rhone och Seine.

LÄS MER

Afrika

Kryssningar i Afrika bjuder bland annat Nilen på nordöstra delen av kontineten, och här finns många av historiens äldsta, största och mest fantastiska underverk bevarade.

LÄS MER

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar

Flodkryssning med Viva Cruises
– upplev Rhône & Sâone


7 - 14 oktober 2023 | Sydöstra Frankrike: Lyon – Bourgogne – Provence med Avignon & Arles

Flodkryssning på Rhône och Saône med Viva Cruises, som tar sin början i Frankrikes tredje stad - gastronomiska Lyon. Vi besöker Macon uppe i Bourgogne samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, och upplever bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang och historiska lämningar.

Upptäck Egyptens skatter & njut av en lyxig flodkryssning på Nilen


1 - 9 mars 2024 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Följ med på denna lyxiga upplevelse med svensk egyptolog och ciceron, som går till Egypten och dess mytomspunna skatter. Vi besöker Sfinxen, pyramiderna, Tutankhamons grav och de oförglömliga templen i Luxor. Den fantastiskt fina flodkryssaren MS Acamar blir vårt hem under dagarna på Nilen och i Kairo bor vi på ett topphotell. En resa för njutning och fascination!

Med VIVA Cruises på Donau – skön flodkryssning till fyra länder & tre huvudstäder


14 - 22 april 2024 | Tyskland - Österrike - Slovakien - Ungern

Följ med på en härlig flodkryssning på Donau i den spirande våren, i mitten av april. Längs floden ligger de gamla och vackra städerna som ett pärlband och minner om en mångtusenårig historia; Passau, Linz, Wien och Budapest. Den sköna Wachaudalen tronar i mitten och här skimrar vinrankorna i vårprakt. Mycket varmt välkommen ombord!