Flodkryssningar på världens mäktiga vattenvägar
– historiska huvudstäder, sagolika vyer & arkeologiska sevärdheter

Att flodkryssningar på kort tid har blivit så populärt är inte konstigt – ett bättre, bekvämare och mer rofyllt sätt att se och uppleva mycket på kort tid finns inte. Eller vad sägs om att glida fram på Rhen genom sagolandskap med frodiga vinrankor, eller att ta en tur längs mäktiga Mekong som är kantad med spännande upplevelser och historiska lämningar? Eller kanske en kryssning på Nilen lockar, som bjuder på antika gravskatter och oförglömliga tempel? Vi på Club Eriks väljer ut de bästa guldkornen.

Kryssningar med fokus på resmålen

För flodkryssningar handlar just om resmålen och landskapet man passerar. Varje dag vaknar du upp till nya vyer och nya sagolika strandhugg utmed fartygets rutt, och båtarna lägger oftast till mitt i staden så att du lätt kan upptäcka på egen hand – det är bara att hugga en karta och ge sig av till fots. Fartygen gör ofta flera stopp varje dag. Väljer du att följa med på en organiserad utflykt ger dessa dig en inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur och kan inkludera allt från shopping, vinprovning, museum och konserter. Därtill ges kulinariska upplevelser och tillfällen att provsmaka lokala delikatesser. Club Eriks värd finns med på resan och delar dessutom gärna med sig av tips på att se och göra i land.

Gemenskap och familjär stämning ombord

Ombord fartygen råder gemenskap och en familjär stämning. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och gästerna lär snabbt känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av. Om man vill kan man naturligtvis bara slappa, läsa, spela kort eller reflektera över dagens alla intryck.

Läs mer om de olika destinationerna.

Asien

Kryssningar på Asiens storslagna floder tar dig riktigt nära landskapet och några av de vanligaste floderna där kryssningar går är till exempel Mekongfloden och Irrawaddyfloden.

LÄS MER

Europa

Kryssningar på Europas vackra floder tar dig riktigt nära landskapet och några av de vanligaste floderna där kryssningar går är till exempel tyska Rhen, och franska Rhone och Seine.

LÄS MER

Afrika

Kryssningar i Afrika bjuder bland annat Nilen på nordöstra delen av kontineten, och här finns många av historiens äldsta, största och mest fantastiska underverk bevarade.

LÄS MER

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


13 - 21 oktober 2021 | Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Vinrankor, pittoreska städer och historiska lämningar.. Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Flodkryssning på Rhen med Lüftner Cruises


2 - 9 april 2022 | Schweiz - Frankrike - Tyskland - Nederländerna

Vi gör en härlig vårkryssning på floden Rhen - från Basel i Schweiz via Strasbourg, Koblenz, Rüdesheim och Köln - hela vägen till Amsterdam. Följ med och upplev några av Europas mest fantastiska kulturstäder, i kombination med sagoskimrande slott och borgar. Allt i vacker och inbjudande natur, och i ett behagligt tempo.

Med Lüftner Cruises på Donau – skön flodkryssning till fyra länder & tre huvudstäder


10 - 17 maj 2022 | Tyskland - Österrike - Slovakien - Ungern

Följ med på en härlig flodkryssning på Donau när våren är som vackrast, i mitten av maj. Längs floden ligger de gamla och vackra städerna som ett pärlband och minner om en mångtusenårig historia; Passau, Regensburg Wien och Budapest. Den sköna Wachaudalen tronar i mitten och här spirar vinrankorna i vårprakt. Mycket varmt välkommen ombord!

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av hösten i norra Frankrike!


14 - 21 september 2022 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Flodkryssning på Rhône & Saône med Lüftner Cruises
– upplev Bourgogne & Provence


19 - 27 oktober 2022 | Sydöstra Frankrike: Lyon – Bourgogne – Provence med Avignon & Arles

Flodkryssning på Rhône och Saône med Lüftner Cruises, som tar sin början i Frankrikes tredje stad - gastronomiska Lyon. Vi besöker Macon uppe i Bourgogne samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, och upplever bördiga jordbruksbygder, kulturstäder av rang och historiska lämningar.