Allt om kryssningar

Endast det bästa är gott nog för våra gäster och därför innehåller de flesta av våra upplevelser ett moment med kryssning. Har du någon gång upplevt en kryssning på riktigt förstår du vad vi menar.

Detta moderna och smarta sätt att både semestra i världsklass och samtidigt upptäcka nya exotiska resmål är verkligen unikt. Vi vet att 9 av 10 kryssningsresenärer kommer tillbaka och har ni inte tidigare kryssat övertygar vi er gärna! Utöver kryssningen innehåller våra kryssningsupplevelser alltid flyg, hotell, transfer och spännande arrangemang på land. Våra erkänt duktiga färdledare följer med under hela arrangemanget.

Det bästa med en kryssning är att få bo och äta som en prins, samtidigt som vi besöker flera inbjudande destinationer under samma semester – utan att behöva packa upp resväskan mer än en gång!

Ombord kryssningsfartygen finns något för alla åldrar och smaker. De många restaurangerna serverar mat från världens alla hörn, passa på att hitta en ny favoriträtt! Ombord finns både inomhus- och utomhuspooler samt bubbelpooler, och det finns gott om solstolar – de stora utrymmena gör att ni aldrig behöver stå i kö. Gym, spa och fitnesscenter är standard, ofta kompletterat med basketplan och minigolfbana.

För de yngre finns spelmaskiner, pingisbord och barnklubbar, och på de större fartygen finns även karuseller och vattenlekland. På kvällarna bjuds ni på shower och uppträdanden för hela familjen.

Vill ni åka utan barn finns det kryssare där vissa delar av fartyget har åldersgräns, och här är även underhållningen anpassad till ett mer vuxet klientel.


Vilken typ av människa du än är finns en semesterkryssning för just dig

Vill du ta med hela familjen? Den klassiska solsemestern i Medelhavet eller Karibien ger chans till häftiga storstäder fyllda med historia och kultur kombinerat med paradisstränder, god mat och kul för hela familjen. Östra och västra Medelhavet lockar på sommar!

Romantisk semester? Beställ en sen frukost till er privata balkong i den värmande morgonsolen. Unna er massage och kall champagne när ni är till havs. Upptäck nya spännande städer och hitta era alldeles egna smultronställen.

Är du bekväm och ogillar långa flygningar? Från Stockholm, Oslo och Köpenhamn utgår flera kryssningar under våra sommarmånader. Vad sägs om Norges vackra fjordar eller pittoreska trevliga städer kring Östersjön?

Resa med väninnorna? Sola i lugn och ro, ta en läskande drink i baren och shoppa loss på stopp som New York, Barcelona, Rom eller Palma! Njut av härliga behandlingar i spa-avdelningen, testa ett pilatespass i gymmet och bara ha kul tillsammans.

Har du redan varit överallt? Vad sägs om Amazonas, Antarktis, Galapagos eller Burma?

Film från fartyg

Wonder of the Seas


Celebrity Beyond


Azamara


Havila Voyages

Vilket rederi ska jag välja?

Club Eriks jobbar idag med några väl utvalda rederier. Royal Caribbean, Celebrity Cruises och Azamara. Royal Caribbean och Celebrity Cruises ägs av det norsk-amerikanska rederiet Royal Caribbean, RCCL. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med RCCL och vi tycker att dessa rederier tillhör de bästa på marknaden samtidigt som de många olika fartygen ger en bredd som inte lämnar någon utanför.

Det amerikanska rederiet Princess Cruises har mer än 40 års erfarenhet av lyxkryssningar, och man har vunnit flertalet utmärkelser för bästa kryssningsrutter. Med fantastiska destinationer över hela världen är Princess Cruises ett självklart val för Club Eriks. Klassiska Hurtigruten trafikerar den storslagna norska kusten, och explorerfartyget MS Fram tar oss med på sina kryssningar till magiska destinationer som Svalbard, Grönland och Antarktis.

Här finns alla fartyg

  Rederier

  Azamara

  Azamaras fyra fartyg Journey, Quest, Pursuit och Onward är mindre, elegantare och personligare fartyg med fler anställda per gäst för absolut bästa service. Ombord njuter man av helpension inklusive dryck.

  LÄS MER

  Celebrity Cruises

  Fartyg där design, spa, wellness och matupplevelser ligger i fokus. Resenärerna är ofta par i yngre medelåldern eller kompisgäng som vill unna sig det lilla extra på semestern.

  LÄS MER

  Cunard

  En kryssning med Cunard är för dig som uppskattar klassisk skönhet och sofistikerad elegans på din semester. Atmosfären är värdig och lugn och servicegraden är mycket hög.

  LÄS MER

  Explora Journeys

  Explora Journeys representerar ambitionen och den långvariga drömmen för MSC Group och familjen Aponte att skapa ett varumärke som andas elegans och generositet med sina nybyggda moderna fartyg. De kommer att erbjuda en utomordentlig lyxupplevelse i just lyxsegmentet.

  LÄS MER

  Havila Voyages

  Havila Voyages är den nya norska kustspecialisten! På den tolv dagar långa resan från Bergen till Kirkenes ser man 34 olika hamnar, smala fjordar och öppet hav, stupbranta fjäll och väderslitna holmar.

  LÄS MER

  Heritage Line

  Boutique kryssningsrederi med flodbåtar i Sydostasien – alla av mycket hög klass. De största fartygen tar dryga 50 passagerare och de mindre runt 30.

  LÄS MER

  Holland America Line

  Rederiet Holland America har gjort sig kända för sina eleganta 5-stjärniga kryssningsfartyg som är är i mellanstorlek och har i regel en mer mogen publik.

  LÄS MER

  Hurtigruten

  Hurtigruten har trafikerat Norges kust sedan 1893 och ombord möts upprymda turister och pendlande lokalbor. Hurtigruten Expeditions som tar dig med på mer äventyrliga kryssningar ut i världen.

  LÄS MER

  Lüftner Cruises

  Österrikiskt rederi med 15 flodkryssningsfartyg av hög standard, som trafikerar några av Europas största floder. Upplev många av Europas kulturstäder under en trivsam flodkryssning.

  LÄS MER

  MSC Cruises – Yacht Club

  MSC Yacht Club är det bästa av två världar. Du får det enorma utbudet av aktiviteter, nöjen och shopping som ett stort fartyg erbjuder, samt tillgång till det lugnare och lyxigare Yacht Club-området.

  LÄS MER

  Norwegian Cruise Line

  Norwegian Cruise Line har utnämnts till "Europas ledande kryssningsrederi" och "Karibiens ledande kryssningsrederi" av World Travel Awards. Rederiet har både mindre och större fartyg.

  LÄS MER

  Oceania Cruises

  Oceania Cruises något mindre fartyg kan gå in i hamnar där större kryssningsfartyg inte kan lägga till och passar resenärer som söker det lilla extra på spännande resmål överallt i världen.

  LÄS MER

  Paul Gauguin Cruises

  M/s Gauguin kommer med sin lilla storlek in i små intima hamnar och livet ombord speglar skönheten och det rika kulturlivet i de hamnar hon anlöper. En varm och vänlig känsla i en avslappnad miljö.

  LÄS MER

  Princess Cruises

  Princess Cruises har mer än 40 års erfarenhet av lyxkryssningar och bjuder på en intim stämning, utmärkt service och ett stort utbud av aktiviteter och nöjen.

  LÄS MER

  Regent Seven Seas Cruises

  Bered dig på en lyxkryssning om du reser med Regent Seven Seas Cruises. Från det ögonblicket du stiger ombord kommer du att få uppleva en helt oslagbar service.

  LÄS MER

  Royal Caribbean

  Kryssningar med Royal Caribbean passar utmärkt för alla typer av resenärer då det finns allt från lite mindre fartyg till världens största. Fartygen passar utmärkt för generationskryssningar.

  LÄS MER

  Sea Cloud Cruises

  Kryssning med de vackra seglingsfartygen, med all lyx och service du kan drömma om. Elegans, harmoni, gastronomi och passion helt utan kompromisser.

  LÄS MER

  SeaDream Yacht Club

  "Det är segling, inte kryssning" - njut av skillnaden. SeaDream Yacht Club skiljer sig från de stora kryssningsfartygen. Filosofin av perfektion genomsyrar allt de gör.

  LÄS MER

  Silversea Cruises

  Njut av en lyxkryssning på ett av Silverseas intima påkostade fartyg. Kända för personlig och omtänksam service. Sviter har havsutsikt och många en privat veranda.

  LÄS MER

  Star Clippers

  Upplev den klassiska seglingen ombord på ett elegant klipperfartyg. För dig som älskar lyx men även traditioner & romantik från den legendariska eran av segelfartyg.

  LÄS MER

  VIVA Cruises

  Så fort man kliver ombord på VIVA Cruises fartyg så känner man skillnad. Högkvalitativa detaljer, fint utförande och stilren inredning följer genom alla fartyg.

  LÄS MER

  Balkonghytter
  Hytterna med balkong ligger på fartygens övre däck, under sviterna och soldäck, oftast från däck 6 och uppåt. Hytterna är vanligtvis cirka 16 – 19 kvm stora med en balkong på 4 – 6 kvm, beroende på rederi och fartyg. Att beställa upp frukost till sin balkong i morgonsolen kan vara ovärderligt. Ombord de största fartygen finns även balkonger mot skeppets inre gå- och shoppinggata.

  Utsideshytter
  Utsideshytterna har stora fönster med havsutsikt. De är vanligtvis cirka 12 – 20 kvm stora och är oftast belägna på de nedre däcken dock alltid en bra bit ovanför havsytan.

  Insideshytter
  Insideshyttena ligger på fartygets insida och de har inga fönster. De finns på nästan alla fartygets däck, hytterna är vanligtvis cirka 12 – 16 kvm.

  Familjehytter & Sviter
  Familjehytterna är större och anpassade för 4 personer. De finns i alla kategorier och på flera däck. Sviterna finns i flera olika storlekar och klasser men är alla belägna högt upp i fartyget och har balkong. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer om vilken typ av familjehytter och sviter som erbjuds på just den kryssning du är intresserad av.

   Här kan du få svar på vanliga frågor om kryssningar

   Vad ingår i kryssningspriset?
   I kryssningens pris ingår alltid helpension ombord exklusive dryck, room service under större delen av dygnet, underhållning och en mängd aktiviteter. På Club Eriks inkluderar vi dessutom alltid flyg/tåg/buss och transfer i resans pris, och oftast även hotellnätter, landarrangemang och svenska värdar. Läs om våra olika typer av upplevelser under Varför Club Eriks? Den obligatoriska dricksen ingår alltid i våra priser. Kaffe, te, vatten och lemonad finns alltid att tillgå utan extra kostnad. Det ni betalar extra för ombord är alkohol, märkesdrycker och eventuella utflykter på våra olika stopp. Vill ni äta i de olika specialrestaurangerna betalar ni en kuvertavgift. I spa-avdelningen betalar ni för olika behandlingar och massage och vissa pass i fartygets fitnesscenter kostar extra. Internet och telefon finns också mot avgift. När ni köper något ombord läggs alltid en serviceavgift på 15 % på priset.

   Vart ifrån kan jag kryssa?
   Kryssningar utgår från olika hamnar över hela världen. De vanligaste hamnarna att utgå ifrån är Málaga, Barcelona, Rom, Venedig och Southhampton i Europa. Fort Lauderdale och New York i USA. Singapore, Shanghai och Hongkong i Asien. Sydney i Australien och Buenos Aires, Rio de Janeiro och Valparaiso i Sydamerika. Från Stockholm, Oslo och Köpenhamn utgår flera kryssningar under våra sommarmånader. I Club Eriks upplevelser ingår alltid flyg och ofta hotellnätter före och/eller efter kryssningen.

   Vad är Fly & Cruise?
   Våra Fly & Cruise-paket innehåller en 7 nätters kryssning i Medelhavet, Karibien eller Röda havet, direktflyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och transfer till och från fartyget. De säljs alltid till dagens absolut lägsta pris och är precis som våra längre upplevelser noga utvalda tack vare sin kvalitet och innehållsrikedom. På de längre resorna till Karibien, Dubai eller Asien ingår dessutom alltid en hotellnatt. Detta är ett perfekt alternativ för er som kryssat tidigare eller är ute efter den kortare men lika underbara semestern som bara Royal Caribbeans lyxfartyg erbjuder, och detta till marknadens lägsta priser. Självklart erhåller ni samma familjära service och information från oss på Club Eriks som om ni bokat en av våra mer innehållsrika upplevelser.

   Hur fungerar det med maten ombord?
   De flesta fartyg har flera olika restauranger att välja på. Flera av dessa ingår i resans pris, och på en del betalas en kuvertavgift. Gemensamt för alla fartyg är att de har en stor bufférestaurang som är öppen i stort sett hela dagen och en á la carte-restaurang där ni har förbestämd middagsittning, tidig (ofta klockan 18.00) eller sen (ofta klockan 20.30). I buffén finns mat från hela världen i olika sektioner. Här kan ni äta såväl frukost som lunch och middag, det finns alltid något nytt att testa. I á la carte-restaurangen byts delar av menyn ut varje kväll för att ge er större variation. På alla fartyg finns det möjlighet att beställa roomservice till hytten. Passa på att äta en god frukost i lugn och ro på din egen balkong, eller beställ en läcker osttallrik att dela med din andra hälft? Njut av din semester.

   Hur fungerar det när vi kommer till en hamn?
   I de olika hamnar som vi angör under kryssningen finns det möjlighet att boka en mängd olika utflykter genom rederiet. Välj att boka i förväg på internet och betala direkt med ditt kreditkort, eller köp utflykten i fartygets utflyktsdisk ombord. Utbudet av utflykter är stort och vi erbjuds allt ifrån kortare stadsrundturer till heldagsutflykter med inkluderad lunch. Priserna börjar oftast på ca 200 kr per person. Självklart har vi också möjlighet att på egen hand gå iland och utforska vår destination, tänk bara på att vara tillbaka i tid. Den som vill stannar självklart ombord och njuter av fartygets alla faciliteter. Passa på att utnyttja de förmånliga priser som brukar erbjudas i exempelvis spa-avdelningen när fartyget ligger i hamn.

   Är det krav på viss klädsel ombord?
   Det finns inga krav att vara uppklädd ombord fartygen. Vanligt sunt förnuft rekommenderas och bar överkropp och badkläder är inte tillåtna i matsalarna. Vissa fartyg har en eller två så kallade Formal nights eller Captains dinner där kavaj och lite finare klädsel rekommenderas. Om ni tycker om att klä upp er så är detta bara trevligt, men annars är ett par chinos och en skjorta för herrar och kjol och blus för damer ett utmärkt val. Glöm inte att ni är på semester!

   10 MYTER OM KRYSSNINGAR

   Tro det eller ej men bara 1% av svenskarna har “kryssat på riktigt” fast i princip alla har andra reserfarenheter. Det finns en mängd myter och fördomar om kryssningar som vi på Club Eriks gärna slår hål på. Hur väl stämmer myterna in på din uppfattning?

   Myt 10

   Atlanten och Karibien

   Det var på dessa rutter som kryssningsfenomenet startade. Idag kan du upptäcka hela världen från den bästa av tänkbara platser, från din egen balkong, med en kopp kaffe, på ert med omsorg valda fartyg. Populära rutter hos Club Eriks har sedan länge varit Alaska, Kina – Japan, Sydamerika runt och Norges fjordar.

   Myt 9

   Finlandsfärjorna

   Färjorna som går i Östersjön har sin publik och är något helt annat som helst inte ska jämföras med kryssningar i huvud taget. Det är inte rättvist mot något av alternativen. Var sak har sin plats och tid.

   Myt 8

   Allt är bara mat

   En sanning med modifikation. Visst tar rederierna maten på fullaste allvar, och vid vilken semester är inte det viktigt? Men aktiviteterna och möjligheterna är många. Det finns gott om nyttiga och hälsosamma alternativ såväl som enklare snabbmat som alternativ till den lite finare a' la carte menyn. Observera att utbudet av god mat och olika restauranger ombord är större än ni kommer behöva så det är bara att välja.

   Myt 7

   Traditionellt

   Ingen semesterform har utvecklats mer de senaste 15 åren än just kryssningsalternativet. De mest innovativa och överraskande aktiviteterna finner man idag till havs.

   Myt 6

   "Blåhåriga damer"

   Enkelt kan vi säga att det finns tre olika kategorier av fartyg. De för barnfamiljen, de för vuxna par utan barn och de för dem som har tid att kryssa under längre tid och under årets alla månader. Visst finns de "blåhåriga" fortfarande men de utgör en minoritet. Vi på Club Eriks berättar gärna om skillnaderna och fördelarna med de olika fartygen för att just dina önskemål ska uppfyllas.

   Myt 5

   Säkerheten

   Det finns inget säkrare sätt att upptäcka världen än från ett kryssningsfartyg. Det är statistiskt bevisat. De rederier vi samarbetar med ligger i framkant både när det gäller sjösäkerhet och att ta hänsyn till miljön.

   Myt 4

   Instängt

   "Jag är van att röra på mig". Bland de som säger att "kryssning är ingenting för mig" är instängd det vanligaste argumentet. Detta är också den myt som snabbast kommer på skam. Förutom alla olika aktiviteter och faciliteter ombord förflyttar sig fartyget när ni sover. Nästa dag vaknar ni på en ny plats redo att utforskas. Vem kan säga det om hotellet på land?

   Myt 3

   Kryssningar är dyra

   När ni jämför kryssningar med resorts och hotell på land måste ni räkna med att det mesta ingår ombord fartygen. Vissa av våra rederier inkluderar även drycker och utvalda utflykter. Vi väljer alltid de rederier, fartyg och rutter som är mest prisvärda i relation till vad ni som gäst får.

   Myt 2

   Kryssningar är snobbiga

   Visst finns det kryssningsfartyg där klädkoden fortfarande är viktig, men de är få. Idag klär man sig ledigt och bekvämt och med sunt förnuft. En del gäster vill klä upp sig till middagarna och under en veckokryssning är det normalt en eller två kaptensmiddagar då kavaj rekommenderas.

   Myt 1

   Kryssningar är trista och enformiga

   Vi vågar lova att 999 av 1000 nya kunder som provar kryssning blir mycket överraskade på just den här punkten. Ofta har de aldrig haft en så aktiv och omväxlande semester tidigare. Shoppa i storstaden ena dagen, luta er tillbaka på en solstol den andra och besök ett historiskt underverk den tredje.