Allt om Mat: mat- & vinresor med svensk värd | Club Eriks

Tycker du att mat och vin är en oumbärlig del av resan? Vill du lära dig mer om vad en region eller en speciell plats har för matkultur? Vill du göra det tillsammans med likasinnade för att höja upplevelsen? Häng då med på en smakresa med Allt om Mat och Club Eriks!


Med start 2022 inleder Allt om Mat och Club Eriks ett mycket spännande och stimulerande samarbete! Tillsammans erbjuder vi från och med april i år en mängd upplevelser, både i Sverige och i övriga delar av Europa.

Allt om Mats gastronomiska upplevelser är unikt framtagna weekendresor till platser och städer som erbjuder ett särskilt bra utbud av mat och dryck, samt restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin. Bland annat Andalusien med Sevilla, Jerez och Cadiz. Nordnorge med fantastiska Lofoten och Kirkenes eller den engelska landsbygden med Cotswolds. Andra favoriter är Baskien med Bilbao och San Sebastian i norra Spanien, och Piemonte i Italien under tryffelsäsongen.

Vilka är Club Eriks?

Sedan 1993 har Club Eriks levererat kvalitativa upplevelser, många med mat & dryck i fokus. Läs gärna mer om Club Eriks här!

Mat- och vinresor med Allt om Mat

Mat & vin i tyska Pfalz


21 - 24 maj 2024 | Tyskland - Pfalz - Deidesheim

Vi tillbringar några härliga vårdagar i vinregionen Pfalz i sydvästra Tyskland, som kan ses som en naturlig fortsättning på franska Alsace. Vi bor i charmiga Deidesheim, en stad som präglas av vinturism och gastronomi, längs "Deutsche Weinstrasse". Guide Michelin har varit frikostiga med stjärnor på denna lilla ort, där matlagningskonsten går hand i hand med vinmakeriet, och vi får upptäcka regionens mat och viner, och kultur på vår resa.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


8 - 12 okt 2024 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.