Kulinariska mat- och vinresor med svensk värd | Allt om mat

Tycker du att mat och vin är en oumbärlig del av resan? Vill du lära dig mer om vad en region eller en speciell plats har för matkultur? Vill du göra det tillsammans med likasinnade för att höja upplevelsen? Häng då med på en smakresa med Allt om Mat och Club Eriks!


Med start 2022 inleder Allt om mat och Club Eriks ett mycket spännande och stimulerande samarbete! Tillsammans erbjuder vi från och med april i år en mängd upplevelser, både i Sverige och i övriga delar av Europa.

Allt om Mats gastronomiska upplevelser är unikt framtagna weekendresor till platser och städer som erbjuder ett särskilt bra utbud av mat och dryck, samt restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin. Bland annat Andalusien med Sevilla, Jerez och Cadiz. Nordnorge med fantastiska Lofoten och Kirkenes eller den engelska landsbygden med Cotswolds. Andra favoriter är Baskien med Bilbao och San Sebastian i norra Spanien, och Piemonte i Italien under tryffelsäsongen.

Vilka är Club Eriks?

Sedan 1993 har Club Eriks levererat kvalitativa upplevelser, många med mat & dryck i fokus. Läs gärna mer om Club Eriks här!

Mat- och vinresor med Allt om Mat

Andalusien – Sevilla, Jerez och Cadiz


13 - 18 mars 2023 | Spanien - Andalusien

Möt de lyckliga Iberico-grisarna i Jabugo, pröva sherry i Jerez och smaka världens godaste fisk på Costa de la Luz vid Atlanten. Förutom den magiska storstaden Sevilla, med sina restauranger och tapasbarer, besöker vi sjöfartsstaden Cádiz som är en av världens äldsta städer. Följ med och möt våren i sydvästra Andalusien, dit den kommer först i Europa.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


10 - 14 oktober 2023 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.