Tycker du att mat och vin är en oumbärlig del av resan? Vill du lära dig mer om vad en region eller en speciell plats har för matkultur? Vill du göra det tillsammans med likasinnade för att höja upplevelsen? Häng då med på en smakresa med Allt om Mat och Club Eriks!


Med start 2022 inleder Allt om mat och Club Eriks ett mycket spännande och stimulerande samarbete! Tillsammans erbjuder vi från och med april i år en mängd upplevelser, både i Sverige och i övriga delar av Europa.

Allt om Mats gastronomiska upplevelser är unikt framtagna weekendresor till platser och städer som erbjuder ett särskilt bra utbud av mat och dryck, samt restauranger med flera stjärnor i Guide Michelin. Bland annat Andalusien med Sevilla, Jerez och Cadiz. Nordnorge med fantastiska Lofoten och Kirkenes eller den engelska landsbygden med Cotswolds. Andra favoriter är Baskien med Bilbao och San Sebastian i norra Spanien, och Piemonte i Italien under tryffelsäsongen.

Vilka är Club Eriks?

Sedan 1993 har Club Eriks levererat kvalitativa upplevelser, många med mat & dryck i fokus. Läs gärna mer om Club Eriks här!

Mat- och vinresor med Allt om Mat

En smakrik upplevelse på Höga Kusten


23 - 26 augusti 2022 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Kulinarisk upplevelse i Piemonte, Italien


okt / nov 2022 | Norra Italien - Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi några dagar den goda matens tecken. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns även den åtråvärda vita tryffeln och andra fantastiska råvaror. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och underbara restauranger och ute på landsbygden mår vi gott i vacker natur, bland vingårdar.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


4 - 8 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Hummer- och skaldjur i vackra Bohuslän


4 - 7 okt 2022 | Skärhamn - Fiskebäckskil - Käringön - Åstol - Marstrand

Upplev magiskt vackra Bohusläns mysiga öar och fantastiska kustsamhällen. På denna resa njuter vi av höstens skaldjursfest med hummersafari och goda middagar och luncher vid havet. På med kavajen till supén och glöm inte badbyxorna för avkoppling i hotellets spa. Tillsammans med Club Eriks & Allt om Mat

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


11 - 15 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.