Kryssningar genom mästerverket Panamakanalen
– artrik regnskog, spännande indiankultur & amerikanska storstäder

De första idéerna till en kanal i Panama framfördes i mitten av 1500-talet, men det första försöket att konstruera en kanal skedde först år 1880 under franskt ledarskap. Arbetet blev fullbordat av USA och kanalen kunde öppnas år 1914. Den 77 kilometer långa kanalen består av två konstgjorda sjöar, flera konstgjorda kanaler och tre grupper av slussar, och är bland de största och svåraste ingenjörsprojekt som någonsin genomförts. Eftersom fartyg inte längre behöver fara den långa och vådliga resan runt Sydamerikas sydspets, Kap Horn, har kanalen haft ett mycket stort inflytande på sjöfarten ända sedan invigningen.

En riktig höjdpunkt – kryssningen genom kanalen

Club Eriks anordnar flera kryssningsresor genom Panamakanalen varje år. För vuxna och par passar kryssningarna med Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line och Princess Cruises, och för er som föredrar de små exklusiva fartygen passar kryssningarna med Azamara eller Oceania. Oavsett är det riktigt häftigt att kunna uppleva det unika slussandet från din egen balkong. Gör en kryssning genom Panamakanalen i kombination med upplevelser i Florida, Kalifornien, Karibien, Centralamerika, Stilla havet och Sydamerika. Vackra stränder, regsnskogar, indiankultur och amerikanska storstäder.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor genom Panamakanalen

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


KOMMANDE vintern 2022 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.