Kryssningar Syd- & Centralamerika Panamakanalen | Club Eriks

Kryssningar genom mästerverket Panamakanalen
– artrik regnskog, spännande indiankultur & amerikanska storstäder

De första idéerna till en kanal i Panama framfördes i mitten av 1500-talet, men det första försöket att konstruera en kanal skedde först år 1880 under franskt ledarskap. Arbetet blev fullbordat av USA och kanalen kunde öppnas år 1914. Den 77 kilometer långa kanalen består av två konstgjorda sjöar, flera konstgjorda kanaler och tre grupper av slussar, och är bland de största och svåraste ingenjörsprojekt som någonsin genomförts. Eftersom fartyg inte längre behöver fara den långa och vådliga resan runt Sydamerikas sydspets, Kap Horn, har kanalen haft ett mycket stort inflytande på sjöfarten ända sedan invigningen.

En riktig höjdpunkt – kryssningen genom kanalen

Club Eriks anordnar flera kryssningsresor genom Panamakanalen varje år. För vuxna och par passar kryssningarna med Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line och Princess Cruises, och för er som föredrar de små exklusiva fartygen passar kryssningarna med Azamara eller Oceania. Oavsett är det riktigt häftigt att kunna uppleva det unika slussandet från din egen balkong. Gör en kryssning genom Panamakanalen i kombination med upplevelser i Florida, Kalifornien, Karibien, Centralamerika, Stilla havet och Sydamerika. Vackra stränder, regsnskogar, indiankultur och amerikanska storstäder.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor genom Panamakanalen

Med Princess Cruises genom Panamakanalen – kryssning från Los Angeles till Fort Lauderdale


16 november - 4 december 2024 | Los Angeles - Mexiko - Nicaragua - Costa Rica - Panama - Aruba - Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen, som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Princess Cruises fartyg Coral Princess tar oss från Los Angeles till Fort Lauderdale och vi får uppleva många fantastiska destinationer under resan.

Azamara Journey genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


5 - 29 januari 2025 | Miami - Aruba - Curacao - Colombia - Panamakanalen - Ecuador - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko och vacker regnskog i Costa Rica, och seglar genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med spännande dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu, högt uppe bland Andernas toppar, som resans höjdpunkt.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


4 - 22 februari 2025 | Fort Lauderdale - Aruba - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på en härlig kryssning med Coral Princess genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen, från Florida till Los Angeles. Vi får se färgglad arkitektur på Aruba, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko. Ombord njuter vi av härliga middagar, trevligt sällskap och uppmärksam service.