Vår populära Kap Horn-kryssning återkommer även 2020, för nionde året i rad!
Den fantasieggande resan börjar i Santiago, med de majestätiska Anderna som en glimrande kuliss i bakgrunden. Här bjuds det på en rejäl smakbit av huvudstadsregionen i detta långsmala land. I dalarna runt Santiago odlas det mycket vin och förutom att ägna oss åt sightseeing får vi även smaka några av de chilenska vinerna.

Efter fyra dagar i Santiago stiger vi ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Eclipse och börjar en njutbar och äventyrlig kryssning runt Sydamerikas sydspets. Från det magiskt vackra chilenska fjordlandskapet med stopp i Puerto Montt och Punta Arenas fortsätter vi till Argentina, Eldslandet och dess huvudstad Ushuaia, vi seglar förbi Kap Horn och vidare till Puerto Madryn. Innan avslutningen i Buenos Aires hinner vi med både Punta del Este och Montevideo i Uruguay. Natursceneriet under kryssningen, tillsammans med ett fascinerande djurliv och en annorlunda flora kommer att ge magnifika minnesbilder för livet.

Vår resa avslutas i Buenos Aires, som av många beskrivs Sydamerikas Paris, en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls. Under vår vistelse här blir det en intressant stadsrundtur, en utflykt till Pampas vidder & den argentinska cowboy-kulturen samt en båttur på den stora floden Paranas delta.

En kryssning ombord på ett av rederiet Celebrity Cruises fartyg är en upplevelse där alla sinnen omhuldas. Miljöerna är vackra och trivsamma, maten är utsökt, underhållningen håller hög klass och målet är att gästerna ska må som kungligheter.

Koppla av och följ med till världens ände.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 1 januari 2020
Till 22 januari 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
PRELIMINÄRT 74.900:-
Balkonghytt
PRELIMINÄRT 79.900:-
Sky Suite (minisvit) PÅ FÖRFRÅGAN
PRELIMINÄRT 103.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08-20 55 00

  I priset ingår

  • Club Eriks värd
  • Flyg Stockholm – Santiago//Buenos Aires – Stockholm, inkl. idag kända skatter & avgifter
  • Inkvartering i Santiago, inkl. frukost (3 nätter innan kryssningen)
  • Inkvartering i Buenos Aires, inkl. frukost (2 nätter efter kryssningen)
  • Utflykter enligt program i Santiago och Buenos Aires
  • Engelsktalande lokalguide i Santiago och Buenos Aires
  • Måltider, 4 luncher, inkl. dryck i Santiago
  • Måltider, 3 luncher & 1 middag, inkl. dryck i Buenos Aires
  • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Eclipse
  • Helpension ombord inkl. Classic dryckespaket
  • Room service ombord kl. 06.00 – 23.00
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

  Tillägg

  • Enkelhyttstillägg Sky Suite:
  • Enkelhyttstillägg Balkonghytt:
  • Enkelhyttstillägg Utsideshytt:

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Utsideshytt
  PRELIMINÄRT 74.900:-
  Balkonghytt
  PRELIMINÄRT 79.900:-
  Sky Suite (minisvit) PÅ FÖRFRÅGAN
  PRELIMINÄRT 103.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08-20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  1 jan
  Stockholm - Paris
  18.20 - 21.05
  2 h 45 min
  1 jan
  Paris - Santiago
  23.40 - 09.10 (+1)
  13 h 30 min
  21 jan
  Buenos Aires - Paris
  14.35 - 07.50 (+1)
  13 h 15 min
  22 jan
  Paris - Stockholm
  09.15 - 11.50
  2 h 35 min

  Kontakta oss för tidtabell & prisuppgift om ni vill flyga från annan ort. Detsamma gäller om ni önskar uppgradera till premium economy eller businessklass.


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  05 jan
  San Antonio, Chile
  -
  - 18.00
  06 jan
  Till havs
  -
  -
  07 jan
  Puerto Montt, Chile
  - 09.00
  - 19.00
  08 jan
  Chilean Fjords
  -
  -
  09 jan
  Strait of Magellan
  -
  -
  10 jan
  Punta Arenas, Chile
  - 07.00
  - 17.30
  11 jan
  Ushuaia, Argentina
  - 10.00
  - 19.00
  12 jan
  Cape Horn, Chile
  - 06.00
  - 08.30
  13 jan
  Till havs
  -
  -
  14 jan
  Puerto Madryn, Argentina
  - 08.00
  - 17.30
  15 jan
  Till havs
  -
  -
  16 jan
  Punta del Este, Uruguay
  - 09.00
  - 19.00
  17 jan
  Montevideo, Uruguay
  - 07.00
  - 16.00
  18 jan
  Buenos Aires, Argentina
  - 05.00
  -
  19 jan
  Buenos Aires, Argentina
  -
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1 - 1 januari
  Avresa

  Avresa från Stockholm tidig kväll. Planbyte i Paris och därefter nattflyg över Atlanten.

  Dag 2 - 2 januari
  Ankomst till Santiago, Chile

  Efter frukost ombord landar vi i Santiago, Chiles huvudstad. Transfer till hotellet, tillsammans med vår engelsktalande lokalguide. Incheckning och därefter några timmars avkoppling på hotellet, följt av en god lunch på hotellets terrass. Under eftermiddagen blir det en kortare orienteringspromenad i området.

  Tid på egen hand under kvällen.

  Dag 3 - 3 januari
  Santiago, Chile

  Santiago är en stad full av kontraster, från sitt koloniala förflutna till dagens ultramoderna skyskrapor i finanskvarteren. Detta får vi inblick i under en sightseeingtur, tillsammans med vår engelsktalande lokalguide. Vi åker buss till presidentpalatset där vi kliver av för en promenad till Plaza de Armas, Santiagos hjärta. Torget myllrar av liv och här ligger bl a Santiagos katedral och vackra gamla posthus.

  santiago-plazadelasarmas-90

  Bussen följer sen Santiagos huvudgata Alameda och vi ser universitetet, San Francisco-kyrkan och Santa Lucia-kullen, där Santiago grundades år 1541. Vi korsar Mapocho-floden och kommer till den bohemiska stadsdelen Bellavista, på väg till San Cristóbal-kullen. Härifrån har man en spektakulär utsikt över staden och Anderna. Vi avslutar turen av huvudstaden med att åka igenom de mer moderna bostadsområdena, samt shopping-gatorna i Providencia. Under turen äts en gemensam lunch.

  Linbana – Santiago de Chile

  Egen tid under resten av eftermiddagen och kvällen.

  Dag 4 - 4 januari
  Santiago, Chile

  Denna dag gör vi en heldagstur ut på landsbygden, till Aconcagua-dalen för att besöka Viña San Esteban. Här provsmakar vi viner ur gårdens produktion och får information om vinodling i området. Lunch serveras under turen.

  San Esteban Chile

  Tid på egen hand under kvällen.

  Dag 5 - 5 januari
  Santiago - Ombordstigning

  Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss ut mot kusten där vi inleder med att besöka Viña del Mar, en fashionabel beachresort. Hit kom den förmögna eliten från Santiago under sent 1800-tal, för att få en paus från storstadslivet. Förutom en fantastisk, lång sandstrand finns här också gott om vackra trädgårdar vilket gett staden smeknamnet ”The Garden City”.

  Chiles största hamnstad, Valparaiso, står sen på tur. Vi äter lunch och får se delar av denna koloniala stad, med sitt geometriska gatunät i den nedre, platta delen av staden och de vindlande gränderna på kullarna. Här finns spår av en tidig industriell infrastruktur, bl a många ”hissar”/bergbanor, som tar folk upp och nerför de branta sluttningarna. Vi besöker Pablo Nerudas hus och äter lunch.

  Valparaiso Chile

  Blått hus i Valparaiso Chile
  Turen avslutas en dryg timmes resa söder om Valparaiso, i San Antonio där rederierna numera lägger till. Det har blivit dags att kliva ombord på Celebrity Eclipse.
  Fartyget lägger ut under kvällen.

  Dag 6 - 6 januari
  Till havs

  Denna dag är Celebrity Eclipse ute till havs och det finns tid att bekanta sig med kryssaren och alla faciliteter ombord, såsom ett gym-pass eller varför inte passa på att skämma bort sig själv med en avkopplande behandling i den lyxiga spa-avdelningen (extra kostnad).

  Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

  Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

  Dag 7 - 7 januari
  Puerto Montt, Chile

  Under 10 timmar ligger vi i Puerto Montt i norra Patagonien. Här slutar alla vägar – ska man längre söderut i Chile får man antingen flyga eller åka båt. Puerto Montt, som grundades av tyska immigranter i mitten av 1800-talet, ligger i hjärtat av Chiles vackra sjö-region och det är den underbara naturen som gör området till en drömdestination. Här finns också en trevlig marknad.

  Puerto Montt Chile

  Dag 8 - 8 januari
  Till havs, Chilenska fjordarna

  Eclipse seglar söderut i kanske världens vackraste fjordlandskap. Här är vi omgivna av gigantiska glaciärer och mäktiga berg. Den kunniga personalen ombord på Eclipse berättar om vad vi ser från däck. Förhoppningsvis får vi sällskap av en majestätisk kondor uppe i skyn och ett gäng pigga pingviner i vattnet.

  Chile, fjord

  Dag 9 - 9 januari
  Till havs, Magellans Sund

  Magellans Sund, passagen mellan Eldslandet och det sydamerikanska fastlandet, står på programmet denna dag till havs. Den förste att navigera genom sundet, år 1520, var portugisen Ferdinand Magellan.

  Dag 10 - 10 januari
  Punta Arenas, Chile

  Punta Arenas är Chiles sydligaste stad och den ligger längs Magellans sund. Här gör vi ett 12 timmars-stopp, så det finns gott om tid tillgodo för den som vill utforska omgivningarna. Stora kolonier av Magellanpingviner lever här.

  Dag 11 - 11 januari
  Ushuaia, Argentina

  Celebrity Ecplise når under morgonen fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia, vårt första stopp i Argentina. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

  Ushuaia Argentina

  Ushuaia

  Dag 12 - 12 januari
  Till havs, Kap Horn

  På eftermiddagen ligger vi still vid Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.

  Dag 13 - 13 januari
  Till havs

  Dagen spenderar vi till havs. Du får återigen möjligheten att koppla av och ta det lugnt, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de många aktiviteter som anordnas ombord.

  Dag 14 - 14 januari
  Puerto Madryn, Argentina

  Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag. Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådande”). Här finns också mängder med sjölejon, sälar och många olika sjöfåglar.

  Peninsula Valdes Argentina

  Puerto Madryn

  Dag 15 - 15 januari
  Till havs

  Återigen får vi uppleva total avkoppling och service i världsklass när Celebrity Eclipse ger oss ännu en skön dag till havs, samtidigt som vi färdas längs med Argentinas kust.

  Dag 16 - 16 januari
  Punta del Este, Uruguay

  Sydamerikas St. Tropez, Punta del Este är värd för dagens stopp. Denna lekplats för Sydamerikas jetset är känd för sina härliga stränder, sina trendiga klubbar och lyxiga butiker.
  Men det finns ytterligare en väldigt enkel anledning till att staden blivit så populär – den är helt enkelt väldigt gemytlig och trevlig. Läget, precis där Rio de la Platas varma vatten möter Atlantens svalare böljor, är oslagbart. Under vintern är befolkningen inte större än cirka 10.000 invånare, men på sommaren mer än femtonfaldigas den!

  Punta del Este

  Dag 17 - 17 januari
  Montevideo, Uruguay

  Lagom till frukost lägger Eclipse till i Montevideo, Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga strandstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänliga stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet.

  Montevideo Uruguay

  Dag 18 - 18 januari
  Buenos Aires, Argentina

  Nu har vi nått resans slutmål – men vi har ännu ett dygn kvar ombord, för kryssningen avslutas inte förrän den 19 januari.

  Vi inleder vistelsen i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer, med en halvdags sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bland annat Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till glamorösa Recoleta, Buenos Aires’ Beverly Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bland annat Evita Peron ligger begravd. Näst på tur står San Telmo, stadens äldsta distrikt. Strosa runt en stund bland alla stånd och titta på folklivet. Gatumusikanter, mimartister och tangodansare uppträder på torget.
  Innan vi fortsätter till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca äter vi lunch.
  Världens bredaste aveny, 9 de Julio Avenue för oss sen förbi Colon teatern och det berömda operahuset.

  Buenos Aires i Argentina

  La Boca Buenos Aires Argentina

  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag ombord under kvällen.

  Dag 19 - 19 januari
  Buenos Aires, Argentina

  Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, det vill säga Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar storstaden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn Santa Susana, byggd sent 1800-tal. Den som vill kan rida och det blir också uppvisningar i ”gaucho-skills”. Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ med allehanda godsaker.

  Estancia Santa Susana

  Gaucho – Argentisk cowboy

  Efter avslutad tur beger vi oss till vårt hotell och checkar in.

  Dag 20 - 20 januari
  Buenos Aires, Argentina

  Idag blir det en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”portenos” (Buenos Aires-bor) har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och njuter av det lugna tempot utanför storstaden.

  Tigre Paranadeltat

  Turen avslutas med lunch innan vi återvänder till storstaden.

  Vi möts upp på kvällen för en kombinerad avskedsmiddag & tangoshow.

  Tango i Argentina

  Dag 21 - 21 januari
  Buenos Aires, Argentina

  Sista dagen i Sydamerika. Njut av några timmar i lugn och ro – kanske en sista promenad?
  Transfer till flygplatsen och avresa under tidig eftermiddag.

  Dag 22 - 22 januari
  Hemkomst

  Efter en mellanlandning med planbyte i Paris ankommer vi till Stockholm under förmiddagen.
  Välkomna hem och tack för denna gång!

  DELA MED DINA VÄNNER:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  1 januari 2020 - 22 januari 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Utsideshytt: PRELIMINÄRT 74.900:-
  Balkonghytt: PRELIMINÄRT 79.900:-
  Sky Suite (minisvit) PÅ FÖRFRÅGAN: PRELIMINÄRT 103.900:-

  • Enkelhyttstillägg Sky Suite:
  • Enkelhyttstillägg Balkonghytt:
  • Enkelhyttstillägg Utsideshytt:

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se