Följ med Club Eriks på en oförglömlig tågresa genom Spaniens hjärta där vi besöker klassiska och unika spanska kulturstäder som Santiago de Compostela, León, Ávila, Toledo, Córdoba och Sevilla.

Lyxtåget Al Ándalus, som en gång i tiden användes av det brittiska kungahuset för deras semesterresor till Cóte d’Azur, är ett perfekt restaurerat mästerverk från tågresandets gyllene epok. Sju rymliga och eleganta sovvagnar samt fyra exklusiva salongsvagnar, byggda mellan 1928 och 1930, skapar en mycket stilig och lyxig atmosfär kombinerad med dagens bekvämligheter.

Resan med Al Ándalus är även en kulinarisk upptäcktsfärd genom Spanien, med sin enorma variation av regionala specialiteter.

Fyra nätter på deluxe 5* hotell, fem dagar ombord på exklusiva Al Ándalus, spännande stadsvandringar, sightseeing och båtturer, fantastisk mat och dryck ger er möjlighet att uppleva vackra Spanien på ett helt unikt sätt.

Karta Al Andalus


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 31 augusti 2023
Till 9 september 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Kategori Deluxe inkl. privat dusch & WC (ca. 10 kvm)
94.900:- FULLBOKAT
Kategori Gran Clas inkl. privat dusch & WC (ca. 7 kvm)
91.900:- FULLBOKAT

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd under hela resan
 • Flyg Stockholm – Santiago de Compostela/Sevilla – Stockholm inkl. alla idag kända skatter
 • och avgifter
 • Alla transfers till och från flygplats och tågstationer
 • 2 nätter på hotell i Santiago (Parador Santiago 5*)
 • 5 nätters tågresa med lyxtåg Al Ándalus (privat tåg)
 • 2 nätter på hotell i Sevilla (Alfonso XIII 5*)
 • Helpension inkl. måltidsdryck under hotellvistelsen och tågresan
 • Alla sightseeingturer (på engelska) och inträden enligt program
 • Besök på 6 UNESCO världsarv
 • Dricks till tågpersonal och till lokala guider
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2% (värdecheck översändes efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 7 % av beloppet som ni vill skydda

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Kategori Deluxe inkl. privat dusch & WC (ca. 10 kvm)
94.900:- FULLBOKAT
Kategori Gran Clas inkl. privat dusch & WC (ca. 7 kvm)
91.900:- FULLBOKAT
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
31 aug
Stockholm - Frankfurt
09.00 - 11.15
2.15
31 aug
Frankfurt - Santiago de Compostela
13.45 -16.20
2.25
09 sep
Sevilla - München
13.30 - 16.20
2.50
09 sep
München - Stockholm
21.30 - 23.40
2.10

 

TÅGRESAN:
Dag 1. Flyg till Santiago de Compostela: Välkommen till Spanien, övernattning på hotell i Santiago
Dag 2. Heldagsutflykt till Rias Baixas Galicia inkl. båtsightseeing, övernattning på hotell i Santiago
Dag 3. Santiago de Compostela: Citysightseeing och check-in på Al Àndalus, övernattning på tåg
Dag 4. Galicien: Flodkryssning på Rio Miño till Sil Canyon, övernattning på tåg
Dag 5. León och Ávila: besök på Leon katedral och stadstur i Ávila, övernattning på tåg
Dag 6. Toledo:  stadstur i “City of Three Cultures”,  besök i Aranjuez, övernattning på tåg
Dag 7. Córdoba: stadstur i Cordoba inkl. besök på moské/katedral Mezquita, övernattning på tåg
Dag 8. Sevilla: stadstur Sevilla, övernattning på hotell i Sevilla inkl. avskedsmiddag
Dag 9. Sevilla: ledig dag för egna aktiviteter
Dag 9. Farväl Sevilla, flyg till SverigeKARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 31 aug
Avresa från Sverige

Idag flyger vi från Sverige och landar i Santiago de Compostela! Vi åker gemensamt till hotellet mitt i det historiska centrumet där vi ska bo på i två nätter. På kvällen avnjuter vi en middag tillsammans.

Övernattning på hotell Parador Santiago de Compostela 5* (eller liknande) (middag)

Dag 2 • 1 sep
Rías Baixas

Rías Baixas är namnet på regionen där fjordarna av Atlanten når djupt inåt landet. Vackra stränder, vild natur och en mångsidig kulinarisk utbjud väntar. Denna del av Galicien kännetecknas inte bara av sin unika naturskönhet med sin fjordliknande kust och många öar utan också av sina djupt rotade traditioner. Under en båttur till musselbäddarna där världens bästa blåmusslor och kammusslor odlas får ni chansen att smaka färska skaldjur direkt från havet. Om vädret tillåter gör vi också en utflykt till Cíes Islands, pärlan i Islas Atlánticas nationalpark. Därefter besöker vi den historiska fiskebyn Combarro, vars centrum är ett typiskt exempel på Galiciens traditionella arkitektur.

Övernattning på hotell Parador Santiago de Compostela 5* (eller liknande) (frukost, lunch & middag)

Dag 3 • 2 sep
Santiago de Compostela

Santiago de Compostela, är det sista stoppet för tusentals pilgrimer på Camino de Santiago, där de besöker helgedomen för aposteln Jakob den äldre. Här gör vi en rundtur genom stadens historiska centrum, som är ett UNESCO världsarv. På sen eftermiddag kliver vi ombord på Al Ándalus privattåg och gör oss hemmastadda i våra kupéer. Medan vi rullar söderut avnjuter vi en typisk galicisk middag i restaurangvagnen.

Tåget Al Andalus i Spanien.

Al Andalus

(Övernattning på tåget – frukost, lunch & middag)

Dag 4 • 3 sep
Galicien

På morgonen kan vi utforska staden Ourense på Rio Miño. Tillbaka ombord, njuter vi av en lunch när Al Ándalus fortsätter söderut. Vi når Ribeira Sacra, en spansk vinregion nära den portugisiska gränsen. Här njuter vi av en flodkryssning i den spektakulära Sil Canyon, med raviner så djupa som 500 meter.

Sil Canyon

Sil Canyon

(Övernattning på tåget – frukost, lunch & middag)

Dag 5 • 4 sep
León & Ávila

Vårt första stopp idag är León, en av de viktigaste hållplatserna för pilgrimer på väg till Santiago de Compostela. Här besöker vi León-katedralen, en gotisk kyrka från 1200-talet mest känd för sina vackra medeltida fönster.  Senare fortsätter vårt tåg mot Ávila, som finns med på Unescos världsarvslista. Ávilas enorma stadsmurar går tillbaka till 1000-talet och tillhör en av de mest välbevarade och mest kompletta medeltida befästningarna i världen. På 1128 meters höjd får vi en spektakulär utsikt över allt som gör Kastilien så vackert: gotiska herrgårdar; smala, slingrande gator; stora romanska kyrkor och naturligtvis de 88 tornen på den 2,5 kilometer långa stadsmuren.

Avila City Wall

Avila City Wall

(Övernattning på tåget – frukost, lunch & middag)

Dag 6 • 5 sep
Toledo

Toledo är känt som “Tre kulturernas stad”, eftersom kristna, morer och judar alla har satt sina spår här. Toledo är ett levande museum med kyrkor, palats, hus i orientalisk stil, smala gator och en romantisk atmosfär. Vi ser klostret San Juan de los Reyes; synagogorna Santa María la Blanca och El Tránsito, och den berömda målningen “The Burial of the Count of Orgaz” av konstnären El Greco i Iglesia de San Tomé. På kvällen fortsätter Al Ándalus mot Aranjuez, ett av kungafamiljens sommarresidens sedan 1500 -talet. Om  ni vill kan ni njuta av en kvällspromenad genom staden.

Toledo

Toledo

(Övernattning på tåget – frukost, lunch & middag)

Dag 7 • 6 sep
Córdoba

Idag besöker vi staden Córdoba, där det moriska Spanien nådde sin intellektuella, kulturella och ekonomiska höjdpunkt. Under kalifatet Córdoba på 900 -talet bodde det ungefär en halv miljon människor här. Kristna, judar och muslimer bodde här fredligt sida vid sida. En guidad tur genom gamla stan tar oss närmare stadens viktigaste arkitektoniska komplex – den stora moskén/katedralen i Córdoba – med sina muslimska bönsalar och kristna kapell. Vi promenerar genom de smala gatorna i det judiska kvarteret innan vi kliver ombord på tåget igen.

Cordoba

Cordoba

(Övernattning på tåget – frukost, lunch & middag)

Dag 8 • 7 sep
Sevilla

Idag kommer vi till vackra Sevilla där vi gör en stadsrundtur. Vi ser bland annat katedralen i Sevilla – den största gotiska katedralen i världen. Vi får också se klocktornet Giralda – en gång en minaret från den stora moskén i Sevilla – och Alcázar i Sevilla, båda underbara exempel på andalusisk Mudéjar -arkitektur. kvällen njuter vi av en andalusisk avskedsmiddag i en vacker restaurang som ligger i ett gammalt palats.

Sevilla

Sevilla

2 nätter på  hotell Hotel Alfonso XIII 5* (eller liknande) (frukost, lunch & middag)

Dag 9 • 8 sep
Sevilla

På morgonen njuter vi av en utsökt frukost. Hela dagen är ledig för egna upptäckter i denna fantastiska staden. Sevilla lockar med fina museum, vackert arkitektur, många parker och inte minst shopping i alla prisklasser.

(Frukost)

Dag 10 • 9 sep
Sevilla - Hemresa tillSverige

Ni kanske vill tillbringa lite tid vid poolen på morgonen innan vi gemensamt beger oss till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen!

Hasta luego España!

DELA MED DINA VÄNNER:

Al Ándalus Private Train

Lyxtåget Al Ándalus är en av världens mest rymliga och exklusiva turisttåget. Dess fyra salonger, riktiga järnvägsjuveler byggda mellan 1928 och 1930, är det perfekta miljön där frukost à la carte och utsökta middagar serveras. Att åka med Al Ándalus är också en resa genom det rika spanska köket, med sina otaliga rätter som är förankrade i de kulinariska traditionerna hos de människor som har format landets historia.

Barservice gör det möjligt för resenären att när som helst njuta av en espresso, en whisky eller en Tom Collins, koppla av i de eleganta salongerna eller i avskildhet i ditt bekväma kupé medan det mångfacetterade landskapet passerar förbi utanför de stora fönstren. 

Kategori Deluxe

Rymlig och elegant kupé (ca 10 qm) med ett sovrum och eget badrum som kombinerar 2000 -talets bekvämligheter med det historiska utseendet på detta historiska tåg. Perfekt för vila, avskildhet samt avkoppling dagtid och kväll.
• Dubbelsäng ( 150 x 200 cm)som kan förvandlas till en soffa under dagen.
• Värdeskåp, minibar, garderob och bagagefack. 
• Bekvämt och rymligt privat badrum med dusch och hårtork.

Al Andalus Deluxe

Kategori Gran Clase

Ett mysigt kupé (ca 7 qm) med eget badrum som bevarar storleken och charmen av de ursprungliga kupéer. 
• Två enkelsängar som kan förvandlas till fåtöljer under dagen
• Minibar, värdeskåp, garderob och bagagefack
• Funktionellt privat badrum med maximal användning av sitt utrymme, utrustad med dusch och hårtork.

Al Andalus Gran Clase

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

31 augusti 2023 - 9 september 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Kategori Deluxe inkl. privat dusch & WC (ca. 10 kvm): 94.900:- FULLBOKAT
Kategori Gran Clas inkl. privat dusch & WC (ca. 7 kvm): 91.900:- FULLBOKAT
:

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 7 % av beloppet som ni vill skydda

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se