Vackra Sydafrika – ett land av kontraster där bördiga vinodlingar, fantastisk natur och rikt djurliv möter glänsande metropoler och färgstarka townships.

Vår resa börjar i magiska Kapstaden, vars siluett domineras av det världsberömda Taffelberget. Här samlas livsnjutare från hela världen i staden som bjuder på shopping, historia och spännande matlagning. Under våra dagar här njuter vi av fantastiska luncher och middagar, och lär oss om kaphalvöns historia, och vi gör utflykter till bland annat pittoreska kuststaden Simon’s Town och Boulders Beach, där de kända afrikanska pingvinerna håller hus.

Vi reser vidare till fiskestaden Paternoster, där kajakturer och cykelturer bjuder på sceniska vyer och möjligheten att se djurlivet på nära håll. Vi bor vackert precis vid vattnet och njuter av lokala skaldjur och goda viner.

Vidare väntar de charmiga vingårdarna i Franschhoek, som lockar med fylliga viner, ljuvliga måltider och sidenlen choklad. Vi gör inte mindre än fyra vinprovningar under dagarna här och vi lär oss om chokladens historia (och smakar, givetvis!).

Sist men inte minst väntar de storslagna Viktoriafallen i Zimbabwe. Våra dagar i området bjuder på en middagskryssning på Zambezi River, en guidad tur i regnskogen, möjligheten att flyga helikopter över fallen och en morgonsafari i närheten av vår lodge. Bland mycket annat!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 5 mars 2025
Till 18 mars 2025

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
67 900:-

Avreseort

  • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

  • Club Eriks färdledare (ansluter i Kapstaden)
  • Flyg Stockholm – Kapstaden – Viktoriafallen – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 2 nätter på SunSquare i Kapstaden, inkl. frukost
  • 3 nätter på Gonana Guesthouse i Paternoster, inkl. frukost
  • 1 natt på Klein Waterval Riverside Lodge, inkl. frukost
  • 3 nätter på A’Zambezi River Lodge, inkl frukost
  • 7 luncher & 8 middagar
  • 4 vinprovningar i Franschhoek
  • 1 chokladprovning i Franschhoek
  • Samtliga utflykter & transfers enligt program
  • 1 morgonsafari i Viktoriafallens nationalpark
  • Dricks till lokalguider, safariguide, restaurangpersonal & chaufförer
  • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

  • Enkelrumstillägg: På förfrågan
  • Uppgradering till Business Class på flyget: 27 900: – per person
  • Avbeställningsskydd Gouda 7% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
67 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
5 mar
Stockholm - Addis Abeba
21:00 - 06:30
7h 30
6 mar
Addis Abeba - Kapstaden
07:30 - 13:00
6h 30
14 mar
Kapstaden - Viktoriafallen
09:45 - 12:40
2h 55
17 mar
Viktoriafallen - Addis Abeba
13:05 - 21:40
7h 35
17 mar
Addis Abeba - Stockholm
23:40 - 05:40+1
8h 00

Vi flyger med Ethiopian Airlines (mellan Kapstaden och Viktoriafallen flyger vi med Airlink).
Uppgradering till Business Class på Ethiopian Airlines är möjligt.
Vill ni ansluta från annan ort kan vi hjälpa till att kolla på alternativ.

OBS! Det är en teknisk mellanlandning i Gabarone mellan Viktoriafallen och Addis Abeba på återresan. 



DAGSPROGRAM

Dag 1 • 5 mars
Avresa från Stockholm mot Kapstaden

Idag börjar resan. Vårt flyg lämnar Arlanda klockan 21.

Dag 2 • 6 mars
Kapstaden

Välkommen till Sydafrika!

Ankomst till Kapstadens flygplats strax efter lunch. Vi möts av vår svenske guide som tar oss med till Signal Hill för en välkomstskål. Njut av ett glas Cap Classique (mousserande vin från Sydafrika) medan du insuper den makalösa utsikten över staden.

Drönarbild över Kapstaden, Sydafrika.

Kapstaden, Sydafrika

Vi fortsätter till vårt hotell för incheckning och möts sedan upp under kvällen för en välkomstmiddag på Between Us, som erbjuder fantastiska rätter i en vackert omvandlad kulturminnesmärkt viktoriansk byggnad.

Restaurangen Between Us i Kapstaden, Sydafrika.

Between Us i Kapstaden, Sydafrika

Dag 3 • 7 mars
Kapstaden

Efter en god frukost på hotellet är det dags för en guidad heldagstur till den spännande kaphalvön, som ligger söder om Kapstaden. Den 7,5 mil långa halvön är mångfasetterad med ett flertal sevärdheter, där en av de mest kända är Godahoppsudden, och under vår tur får vi lära oss om områdets intressanta historia. På kaphalvön ligger även Simon’s Town och vi beger oss dit för en god lunch på restaurangen Black Marlin, som ligger vackert med utsikt över havet. Efter lunch besöker vi givetvis de kända afrikanska pingvinerna i deras naturliga habitat på vackra Boulders Beach.

Godahoppsudden på Kaphalvön, söder om Kapstaden i Sydafrika.

Godahoppsudden på Kaphalvön, Sydafrika.

Söta pingviner på Boulders Beach i Kapstaden, Sydafrika.

Boulders Beach i Kapstaden, Sydafrika.

Tillbaka i Kapstaden är kvällen till eget förfogande och middag sker på egen hand. Vår lokala guide hjälper gärna till med restaurangtips.

Dag 4 • 8 mars
Kapstaden

Sista heldagen i Kapstaden börjar med en god frukost på hotellet innan vi besöker Philani Maternal, som är ett center för barnhälsa grundat av den kända svenska doktorn Ingrid Le Roux.

Vi äter en god lunch på Life Grand Café, som ligger perfekt i V&A Waterfront, innan en tur upp till toppen av Taffelberget väntar – så glöm inte kameran! Utsikten över Kapstaden från toppen av detta magnifika berg är minst sagt storslagen.

Spektakulära Taffelberget i Kapstaden, Sydafrika.

Taffelberget i Kapstaden, Sydafrika.

Tillbaka nere på marken har klockan slagit middag och vi tar oss vidare till den trendiga restaurangen Elgr, som drivs av en svensk kock – Jesper – för gemensam middag.

Dag 5 • 9 mars
Kapstaden - Paternoster

Idag efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi ska åka vidare till fiskebyn Paternoster och på vägen stannar vi i naturreservatet !Khwa ttu för en guidad tur. Det finns även tid här för att inta en lunch på egen hand.

I Paternoster välkomnas vi och checkar in på Gonana Guesthouse, som ligger precis vid stranden.

Gonana Guesthouse precis vid stranden i Paternoster, Sydafrika.

Gonana Guesthouse i Paternoster, Sydafrika.

Ett av rummen på Gonana Guesthouse i Paternoster, Sydafrika.

Gonana Guesthouse i Paternoster, Sydafrika.

Eftermiddagen är till eget förfogande men vi möts upp för gemensam middag på kvällen på restaurang Leeto.

Dag 6 • 10 mars
Paternoster

Börja dagen med en god ekologisk frukostbuffé, innan vi möts upp för förmiddagens utflykt.

Vi ska ge oss ut på en tur med kajak som, om vi har tur, ger möjligheten att se delfin, säl och val. Håll ögonen öppna! Den guidade rutten är enkel så du behöver inte vara någon erfaren kajakpaddlare för att kunna följa med.

Lunch serveras på familjeägda Paternoster wine & tasting där vi serveras ostbrickor och får göra resans första vinprovning.

Middag äter vi gemensamt på restaurang Noisy Oyster, som serverar modern sydafrikansk mat. Namnet till trots serveras inte bara skaldjur så här serveras garanterat något för alla smaker.

Dag 7 • 11 mars
Paternoster

Idag efter frukost ska vi ge oss iväg på en guidad tur på elcykel för att upptäcka Paternoster och dess omgivningar. Turen bjuder på sceniska vyer.

Färgglada träbåtar på stranden i Paternoster, Sydafrika.

Paternoster, Sydafrika

Lunch äter vi på välkända Voorstandt Restaurant, som ligger alldeles vid havet med panoramavy över sand, hav och himmel. Inredningen i det 114 år gamla plåthuset som restaurangen ligger i är mysig och inbjudande. Njut av färska skaldjur, vegetariska alternativ eller goda kötträtter.

Eftermiddagen är till eget förfogande. Vi njuter av en gemensam middag på kvällen på restaurang Gaaitjie.

Strandnära restaurangen Gaaitjie i Paternoster, Sydafrika.

Gaaitjie i Paternoster, Sydafrika.

Dag 8 • 12 mars
Paternoster - Franschhoek

Idag efter frukost checkar vi ut och vinkar hejdå till Paternoster för denna gång, och beger oss mot Franschhoek.

Franschhoek betyder ”franska hörnet” på holländska. Denna vackra vindal ligger inkilad mellan Franschhoek Mountains, och byn har en fransk influens som härstammar från invandringen av franska hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vinkunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika vinområden.

Vinrankor med berg i bakgrunden i Franschhoek, Sydafrika.

Franschhoek, Sydafrika

Vi börjar dagen här med en cykeltur genom vinmarkerna och njuter av inte mindre än två vinprovningar längs turen.

Lunch äter vi på egen hand och efter lunch är det dags att checka in på vårt hotell Kleinwaterval Riverside Lodge. Efter att vi gjort oss hemmastadda sparkar vi igång smaklökarna med en chokladprovning på den lilla chokladfabriken Hugenot Fine Chocolate. Vi får lära oss om chokladens historia och se hur den tillverkas.

Middag sker på egen hand. Vår lokala guide hjälper gärna till med restaurangtips.

Dag 9 • 13 mars
Franschhoek

Idag har vi en härlig dag bland Franschhoeks vingårdar att se fram emot så efter en god frukost beger vi oss till Boschendal wine estate. Detta är en av de äldsta vingårdarna i Sydafrika med en vintradition som sträcker sig över 330 år. Vi njuter av en fantastisk vinprovning och picknicklunch i de vackra omgivningarna.

Boschendal vingård i Franschhoek, Sydafrika.

Boschendal vingård i Franschhoek, Sydafrika.

Efter lunch beger vi oss till Haute Cabriere för en provning av det klassiska sydafrikanska mousserande vinet, Cap Classique. Njut av de fantastiska vyerna över Franschhoekdalen och bergen som omger den.

Berg och vinodlingar i Franschhoek, Sydafrika.

Vackra vyer i Franschhoek, Sydafrika.

Vi avslutar dagen med en gemensam middag på French Connection Bistro, som serverar klassisk bistromat i en avslappnad och välkomnande atmosfär.

Dag 10 • 14 mars
Franschhoek - Viktoriafallen

Idag efter frukost checkar vi ut och beger oss till Kapstadens internationella flygplats för att borda vårt plan till Viktoriafallen i Zimbabwe. Lunch äter du på egen hand innan vi checkar in på vår lodge för de kommande dagarna.

Under eftermiddagen väntar en avslappnande kryssning på Zambezifloden. Njut av vyerna längs floden och beundra den vackra solnedgången när vi avnjuter en god middag ombord. De afrikanska solnedgångarna är ofta spektakulära så var beredd med kameran!

Vacker solnedgång över Zambezifloden i Zimbabwe.

Zambezifloden, Zimbabwe

Dag 11 • 15 mars
Viktoriafallen

Dagen startas med en ekologisk frukostbuffé på lodgen innan vi förbereder oss för en guidad tur vid Viktoriafallen.

Turen tar oss till regnskogen som omger Viktoriafallen, som skapats av den konstanta vattenångan som fallen avger. Njut av en kopp traditionellt te medan du beundrar vyerna. Om du vill finns möjligheten att flyga helikopter över Viktoriafallen, en tur som kallas ”the flight of angels”. Detta ingår dock inte utan betalas extra för.

De mäktiga Viktoriafallen i Zimbabwe.

Viktoriafallen, Zimbabwe

Både lunch och middag äts på egen hand idag. Fråga gärna guiden om restaurangtips.

Dag 12 • 16 mars
Viktoriafallen

Vår sista dag på resan bjuder på safari så efter en god frukost ger vi oss iväg. Den lodge vi bor på har ett enastående läge så vi behöver inte åka långt. Förhoppningsvis får vi se både elefanter, zebror och giraffer.

Vacker giraff med trädkrona i bakgrunden.

Giraff

Lunch äter vi på lodgen och på eftermiddagen ger vi oss sedan iväg på en 3-timmars kryssning på Chobefloden.

På kvällen avnjuter vi en sista middag tillsammans!

Dag 13 • 17 mars
Viktoriafallen - återresa till Sverige

Efter en sista frukost på lodgen är det dags att checka ut. Vårt äventyr i Sydafrika och Viktoriafallen har nått sitt slut och det är dags att bege sig mot flygplatsen.

Stort tack för denna gång!

Dag 14 • 18 mars
Ankomst Sverige

Vi landar i Sverige tidigt på morgonen!

DELA MED DINA VÄNNER:

HX Hurtigruten Expeditions

HX Hurtigruten Expeditions

Klassiska Hurtigruten har trafikerat Norges kust sedan 1893, och sedan 1896 har rederiet utvecklat sin inriktning till att även innefatta expeditionskryssningar till avlägsna hörn runt om i världen.

Expeditionskryssningar riktar sig till personer som har ett stort intresse för djur och natur. Ombord finns inga ”klassiska” kryssningsattribut som poolområden, kasino, shower och liknande utan under denna resa är det den storslagna naturen som spelar huvudrollen. Livet ombord handlar om vilsamma dagar, vackra vyer, god mat och inspirerande kunskap. Lägg dessutom till spännande landstigningar.

Utbildat expeditionsteam ombord

För att du som gäst ska få ut mesta möjliga av din kryssning och de resmål som besöks, finns handplockade experter ombord som håller föreläsningar inom en mängd olika ämnen och guidar under landstigningarna. De tar dig med på turer i kajaker och expeditionsbåtar så att du kommer natur- och djurliv så nära som möjligt – från Arktis orörda vildmark och Galápagosöarnas endemiska fauna, till Antarktis pingviner. 

Med forskare ombord och det mest omfattande vetenskapsprogrammet i branschen får du som gäst lära dig mer om naturen på destinationerna, och även bidra till viktig forskning.

Utsökt mat

HX Hurtigruten Expeditions mästerkockar låter sig inspireras av regionen och tillagar utsökt mat av lokala råvaror. I de smakfullt inredda restaurangerna serveras sedan rätter med allt från fisk och skaldjur av högsta klass till kött och växtbaserade alternativ.

På alla expeditionskryssningarna ingår förmåner som gratis öl och vin till måltiderna, gratis Wi-Fi och en aktivitet i varje hamn som angörs – och inga extra skatter eller dricks tillkommer.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
Jonas Sandström, Club Eriks värd och guide i Sydafrika.

Jonas Sandström

Jonas är en svensk entreprenör, krögare, gästhusägare, skådespelare och modell. Han är även en ackrediterad sydafrikansk turistguide och vår reseledare under Club Eriks upplevelse, Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land.

Jonas är född och uppvuxen i Sverige men har de senaste 22 åren bott i, och rest mycket genom, Sydafrika. Han brinner för Afrika och dess folk, och är engagerad i många projekt med fokus på klimatfrågor och kvinnors situation i samhället.

Vår upplevelse, Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land, är skapad med fingertoppskänsla och med näsa för det annorlunda och lokala. Tillsammans med Jonas får vi uppleva oförglömliga djur- och naturupplevelser, turistklassiker man inte får missa samt mindre kända småstäder. Vi äter på högklassiga restauranger och provar många av landets utsökta viner.

”Jonas är en suverän guide!”
citat Club Eriks Sydafrika resenär november 2023

”Med Jonas som guide tror vi inte det kunde bli bättre – han är både trevlig och kunnig och bjuder på allt han kan”
citat Club Eriks Sydafrika resenär november 2023

”En fantastisk resa med en mycket kunnig och personlig guide”
citat Club Eriks Sydafrika resenär november 2023

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

5 mars 2025 - 18 mars 2025

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 67 900:-

  • Enkelrumstillägg: På förfrågan
  • Uppgradering till Business Class på flyget: 27 900: – per person
  • Avbeställningsskydd Gouda 7% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Roxette in Concert – Kapstaden & Stellenbosch


21 februari - 3 mars 2025 | Häpnadsväckande Sydafrika: Kapstaden & Stellenbosch

Följ med oss och upptäck det bästa av det bästa som Kapstaden och Kaphalvön har att erbjuda. Vi njuter av fantastisk mat och goda viner, gör spännande och roliga utflykter och det viktigaste av allt - vi går på Roxette in Concert på GrandWest Grand Arena i Kapstaden, där Per Gessle och Lena PH kommer framföra Roxettes världskända musik! Som avslutning på resan spenderar vi några dagar i vackra Stellenbosch och beundrar charmiga vingårdar och provar goda viner.