Vi på Club Eriks har även i år satt ihop ett unikt upplevelsepaket i kontrasternas Sydafrika. Programmet har skapats med fingertoppskänsla och inte minst med näsa för det annorlunda och det lokala.

Som Club Eriks-gäst reser du i mindre grupp och vi besöker såklart turistklassiker som färgstarka Kapstaden, Godahoppsudden och landets vin- och mathuvudstad Franschhoek, och vi reser längs vackra Route 62 och längs populära Garden Route. Vi besöker och övernattar dock även i småstäder inne i landet som är mindre kända, såsom Swellendam och Hermanus. Boendet är en spännande blandning av klassiskt storstadshotell, boutiquehotell och mysiga Country Bed & Breakfast.

Vi äter på högklassiga restauranger med fokus på produkter från närliggande gårdar och vi provar många av landets utsökta viner.

Äventyret avrundas med två nätter på en Big Five safarilodge i Gondwana – Kapprovinsens främsta Game Reserve.

Mycket erfaren svensktalande färdledning som bor i Sydafrika, dryck till alla måltider och dricks till guider, chaufförer och game rangers ingår i resans pris.

Max antal deltagare: 16


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 15 november 2023
Till 28 november 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
56.900:- per person

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (svensktalande, ansluter i Kapstaden)
 • Flyg Stockholm – Kapstaden – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på hotell President i Sea Point/Kapstaden 4*  inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell Kleinvaterval Riverside Lodge 4* i Franschhoek inkl. frukost
 • 1 natt på hotell Schoone Oordt Country House 4* i Swellendam inkl. frukost
 • 2 nätter på Kwena Lodge 4* i Godwana Game Reserve inkl. helpension med dryck
 • 2 nätter på Hermanus Boutique Guest House 4* i Hermanus inkl. frukost
 • 1 natt på hotell President i Sea Point/Kapstaden 4* inkl. frukost
 • Samtliga utflykter, vinprovningar & transfers enligt program
 • 4 safariturer i öppna Land Rovers
 • Frukost dagligen & 9 luncher & 8 middagar inkl. dryck (vin/öl/vatten/läsk)
 • Dricks till lokalguide, safariguider, restaurangpersonal & chaufförer
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class med Lufthansa på förfrågan
 • Enkelrumstillägg 12.500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 7% av beloppet som ska försäkras

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
56.900:- per person
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
15 nov
Stockholm - Frankfurt
18.50 - 21.00
2.10 h
15 nov
Frankfurt - Kapstaden
22.15 - 10.55 (+1)
11.40 h
27 nov
Kapstaden - Frankfurt
18.30 - 05.25 (+1)
11.55 h
28 nov
Frankfurt - Stockholm
06.45 - 08.50
2.05 hDAGSPROGRAM

Dag 1 - 15 nov
Avresa till Kapstaden

Flygbild över Kapstaden, Sydafrika.

Härliga Kapstaden.

Via Frankfurt flyger vi med Lufthansa till Kapstaden.

Kapstaden är Sydafrikas näst största storstadsområde (efter Johannesburg) med sina cirka 3,8 miljoner invånare, och ligger mycket vackert i början av Kaphalvön. Staden, som går under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad), är känd för sin avspända atmosfär och för sina ”Captetonians” – konstnärer, kreatörer, artister, surfare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet.

Dag 2 - 16 nov
Ankomst Kapstaden

Vy över delar av kustlinjen i Kapstaden, Sydafrika.

Kapstaden

Ankomst till Kapstadens flygplats under förmiddagen. Vi möts av vår svenska guide som tar oss med på en kortare stadsrundtur och vi äter en gemensam lunch i det populära V&A Waterfront-området. Därefter checkar vi in på vårt hotell, President Hotel, som är beläget i trendiga Seapoint-distriktet.

Vi bor i rum med utsikt över den berömda bergsformationen Lion’s Head och det atlantiska havet, 100 meter från stranden med Sea Point promenadstråk utanför dörren.

Kvällen är ledig för egna upptäckter.

Dag 3 - 17 nov
Kapstaden - Godahoppsudden - Boulders Beach

Pingviner på Boulders Beach, Sydafrika

Söta pingvinerna på Boulders Beach.

Idag ger vi oss ut på en guidad heldagstur söderut längs Kaphalvön. Vi åker längs en av världens vackraste kustvägar, Chapman’s Peak Drive, innan vi anländer till spektakulära Cape Point och Godahoppsudden. Länge trodde man att Cape of Good Hope var Afrikas sydligaste punkt men Kap Agulhas, som vi kommer att besöka senare under vår rundresa, vinner denna ”tävling”.

Vi äter en god lunch i Simon´s Town och hälsar på de sydafrikanska pingvinerna vid Boulders Beach innan vi återvänder till Kapstaden. Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag sker på egen hand.

Dag 4 - 18 nov
Kapstaden - Stadspromenad - Farmers Market

Efter frukost besöker vi Oranjezicht City Farm Market, en matmarknad som Capetonians verkligen älskar, där allt är närproducerat och det mesta även är ekologiskt. Vi fortsätter upptäcka Kapstaden genom en stadspromenad med höjdpunkter som Slave Lodge, Company’s Garden, Greenmarket Square och Bo Kaap-området.

Resten av eftermiddagen är ledig. Zeitzmuseet of Contemporary African Arts, Robben Island, Signal Hill eller Sea Point Promenade är bara några av stadens höjdpunkter som vi rekommenderar för denna eftermiddag.

Ikväll samlas vi för en gemensam middag i Kapstadens Kloofstreet-område.

Dag 5 - 19 nov
Babylonstoren - Franschhoek vindistrikt

Vitt hus i Cape Dutch-arkitektur.

Typisk Cape Dutch-arkitektur

Idag besöker vi en av Sydafrikas äldsta vin- och bondgårdar – pittoreska Babylonstoren, med anor från 1690 när Franska Hugenotter bosatte sig i Franschhoek-dalen och grundade de första vinodlingarna i Sydafrika. Babylonstoren beskrivs ofta som magiskt. Bland de historiska byggnaderna i Cape Dutch-stil odlas 350 olika ätbara grönsaker, frukter, bär och nötter. Här går gäss och ankor, bin och humlor surrar, tuppar gal och hönsen kacklar. Det är livfullt och ekologiskt!

Efter lunch checkar vi in på charmiga Country Bed & Breakfast Kleinwaterval Riverside Lodge där vi bor i två nätter. Lodgen är mycket vackert belägen bland vingårdar och omringad av magnifika bergskedjor.

Berg och vinodlingar i Franschhoek, Sydafrika.

Vackra vyer i Franschhoek.

Dagen avslutas med en gemensam middag på en av Franschhoeks trendiga restauranger.

Dag 6 - 20 nov
Franschhoek vindistrikt

Vi tillbringar hela dagen i förtjusande Franschhoek Valley och besöker några klassiska vingårdar. Vi provsmakar viner och äter en god lunch. På eftermiddagen lockar hotellets poolanläggning eller kanske en promenad längs byns huvudgata, där det finns många butiker och konstgallerier.
Ledig kväll för egna aktiviteter. Självklart assisterar färdledningen med tips och restaurangförslag.

Dag 7 - 21 nov
Route 62 - Swellendam

Färgglatt landskap längs Route 62 i Sydafrika.

Färgglatt landskap längs Route 62.

Idag lämnar vi vinområdet bakom oss och åker längre in i landet. Fruktodlingar och betesmark övergår till ett torrt halvökenlandskap när vi reser längs Route 62 i Klein Karoo, som denna del av Sydafrika heter.

Efter en god lunch i Barrydale korsar vi de vackra Langeberg Mountains via Tradouwpasset, där vägen anlades redan 1850 med hjälp av straffångar. På andra sidan passet ligger dagens etappmål – anrika Swellendam, som faktiskt är Sydafrikas tredje äldsta stad grundad år 1743. En lokalguide tar oss på en stadsrundtur i denna pittoreska stad och vi lär oss mer om historien och stadens typiska Cape Dutch-arkitektur.

Vi övernattar i ett av stadens historiska hotell, romantiska Schoone-Oordt Country House. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 8 & 9 - 22 & 23 nov
Gondwana Game Reserve - Safari

Svartmanad lejonhane som dricker vatten.

Svartmanad lejonhane

De närmsta dagarna räknas definitivt till rundresans höjdpunkter då vi tillbringar två nätter i Gondwana Private Game Reserve, som är det bästa safariområdet i Western Cape provinsen. Vi bor på fina Kwena Lodge mitt i naturen och helpension samt dryck igår.

Det malariafria reservatet är spektakulärt beläget mellan Mossel Bay och Outeniqua Mountains och är bland annat hem till de mäktiga Big 5, dvs. lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. Här gör vi två game drives dagligen och våra mycket erfarna rangers kommer att visa oss sina favoritställen för bästa djurskådning.

Vackert landskap i Gondwana Game Reserve, Sydafrika.

Gondwana Game Reserve

Dag 10 & 11 - 24 & 25 nov
Cape Agulhas - Hermanus

Efter en tidig game drive intar vi en stärkande frukost innan vi fortsätter till Cape Agulhas – officiellt afrikanska kontinentens sydligaste punkt (enligt Internationella sjöfartsorganisationen) där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Vi äter lunch på Earth Restaurant innan vi fortsätter till dagens slutdestination som är den mycket vackert belägna kuststaden Hermanus vid Walker Bay. Här bor vi på Hermanus Boutique Guest House, precis vid havet, i två nätter.

Här finns ett väldigt vackert promenadstråk längs klipporna, med mycket information om det marina livet längs Sydafrikas kust. I närområdet finns möjlighet för valskådning (juli – december) och i orten Gansbaai, känd för att vara en av världens bästa platser för dykning i bur bland vithaj, kan man göra just det. Kan det vara något för er?

Självklart blir det även ett besök på en av Hermanus bästa vingård med provsmakning.

Båda kvällarna serveras en trevlig, gemensam middag i några för området typiska restauranger.

Mat från Sydafrika.

Smarrig mat att njuta av.

Dag 12 - 26 nov
Kapstaden

Vi fortsätter via spektakulära Clarence Drive längs False Bay till Kalk Bay, där vi äter lunch på restaurang The Harbour House. Här kan vi summera och reflektera över alla oförglömliga upplevelser vi har varit med om här i fantastiska Sydafrika.

På eftermiddagen återvänder vi till Kapstaden och, om vädret tillåter, ska vi ta linbanan upp till Taffelberget för att njuta av den underbara utsikten över “The Mother City”.

Vi checkar in på hotellet och upplever en fantastisk avslutningsmiddag på restaurangen GOLD.

Dag 13 - 27 nov
Kirstenbosch Botanical Gardens - Kapstaden flygplats - avresa

En sista morgon vid kusten och ett kort besök på färgglada Kirstenbosch Botanical Gardens, innan det är dags att åka till flygplatsen för flyget hem.

Liten vacker fågel i Kirstenbosch Botanical Gardens i Kapstaden, Sydafrika.

Kirstenbosch Botanical Gardens

Dag 14 - 28 nov
Ankomst Sverige

Vi anländer Sverige tidigt på morgonen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Jonas Sandström

Jonas Sandström – vår reseledare och guide i Sydafrika.

Jonas är en svensk entreprenör, krögare, gästhusägare, skådespelare och modell. Han är även en ackrediterad sydafrikansk turistguide och vår reseledare under Club Eriks upplevelse, Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land.

Jonas är född och uppvuxen i Sverige men har de senaste 20 åren bott i, och rest mycket genom, Sydafrika. Han brinner för Afrika och dess folk, och är engagerad i många projekt med fokus på klimatfrågor och kvinnors situation i samhället.

Vår upplevelse, Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land, är skapad med fingertoppskänsla och med näsa för det annorlunda och lokala. Tillsammans med Jonas får vi uppleva oförglömliga djur- och naturupplevelser, turistklassiker man inte får missa samt mindre kända småstäder. Vi äter på högklassiga restauranger och provar många av landets utsökta viner.

Jonas Sandström, värd och guide i Sydafrika för Club Eriks.

Jonas Sandström

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

15 november 2023 - 28 november 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 56.900:- per person

 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class med Lufthansa på förfrågan
 • Enkelrumstillägg 12.500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 7% av beloppet som ska försäkras

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Vi reser till det oslagbart vackra Sydafrika i januari – färgrik rundresa med safari


19 – 30 jan 2018 | Kapstaden – Goddahoppsudden - Hermanus - Stellenbosch - Franschhoek – Madikwe Game Reserve - Johannesburg

En guldkantad upplevelse i ett land av kontraster, där bördiga vinodlingar, fantastisk natur och rikt djurliv möter glänsande metropoler och färgstarka townships.

Upptäck Egyptens skatter & njut av en lyxig flodkryssning på Nilen


1 - 9 mars 2024 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Följ med på denna lyxiga upplevelse med svensk egyptolog och ciceron, som går till Egypten och dess mytomspunna skatter. Vi besöker Sfinxen, pyramiderna, Tutankhamons grav och de oförglömliga templen i Luxor. Den fantastiskt fina flodkryssaren MS Acamar blir vårt hem under dagarna på Nilen och i Kairo bor vi på ett topphotell. En resa för njutning och fascination!