Ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Eclipse gör vi en njutbar och spektakulär kryssning runt Sydamerikas sydspets och sen får vi uppleva Antarktis unika vyer med natur och djurliv. Första stoppet är Ushuaia nere i Eldslandet, staden med sydligast latitud i världen. Som ett resultat skiner solen under 18 timmar varje sommardag, vilket ger stora möjligheter att visa mixen av glaciärer, skogar och hav, allt inramat av Martial Mountains i väster och Mount Olivia och Cinco Hermanos i öster. Kap Horn med sina branta klippor och vindpinade stränder är en karg skönhet och skapar en dramatisk inramning där Atlanten och Stilla havet möts.

Nere i Antarktis är vattnen bland de mest näringsrika i världen, vilket lockar hit ett mycket rikt djurliv. Här finns bl a mängder av valar, leopard- och pälssälar, pingviner, albatrosser och andra fågelarter. Ha kameran beredd när fartyget kryssar genom Schollart Channel, Paradise Bay, Gerlache Strait och vid Elephant Island. Isberg stora som 10-våningshus och mindre i skulpturala former passerar konstant revy. Allt är en fröjd för ögat.

På tillbakavägen besöker vi Puerto Madryn i Patagonien och den moderna huvudstaden Montevideo i Uruguay.

Vår resa inleds och avslutas i Buenos Aires, som av många beskrivs som Sydamerikas Paris med en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls.

Koppla av ombord, njut av fartygets alla fina faciliteter och fantastiska service och följ med till världens ände!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 15 januari 2020
Till 3 februari 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
76.000:-
Balkonghytt
82.000:-
Minisvit sk Sky Suite
116.000:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg t/r Stockholm – Buenos Aires inkl. idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på 5* hotell i Buenos Aires
 • Frukost dagligen
 • Transfers och utflykter enligt program i Buenos Aires
  – Guidad rundtur
  – Tangoshow med middag inkl. dryck
  – Santa Susana estancia (ranch på Pampas)
  – Loppmarknad på Plaza Dorrego
  – Båttur i Tigre
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 4 luncher inkl. dryck i Buenos Aires
 • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Eclipse, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord inkl. dryck (Classic dryckespaket)
 • Roomservice ombord 06.00 – 23.00
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Tillgång till det förstklassiga fitnesscentret ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Minisvit: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: På förfrågan

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
76.000:-
Balkonghytt
82.000:-
Minisvit sk Sky Suite
116.000:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
15 jan
Stockholm - Frankfurt
16.40 - 18.45
2 h 5 min
15 jan
Frankfurt - Buenos Aires
22.15 - 08.00 (+1)
13 h 45 min
02 feb
Buenos Aires - Frankfurt
18.05 - 11.20 (+1)
13 h 15 min
03 feb
Frankfurt - Stockholm
13.10 - 15.20
2 h 10 min

Vi flyger med Lufthansa, via Frankfurt.
Hör av er om ni önskar flyga från annan ort (Göteborg eller Köpenhamn), eller om ni vill uppgradera till premium economy eller business-klass.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
19 jan
Buenos Aires, Argentina
-
- 17.00
20 jan
Till havs
-
-
21 jan
Till havs
-
-
22 jan
Till havs
-
-
23 jan
Ushuaia, Argentina
- 09.00
- 21.00
24 jan
Kap Horn, Chile
- 06.00
- 08.00
25 jan
Schollart Channel, Antarktis
- 11.00
- 13.00
25 jan
Paradise Bay, Antarktis
- 14.00
- 16.00
25 jan
Gerlache Strait, Antarktis
- 17.00
- 19.00
26 jan
Elephant Island, Antarktis
- 14.00
- 18.00
27 jan
Till havs
-
-
28 jan
Port Stanley, Falklandsöarna
- 08.00
- 17.00
29 jan
Till havs
-
-
30 jan
Puerto Madryn, Argentina
- 07.00
- 16.30
31 jan
Till havs
-
-
01 feb
Montevideo, Uruguay
- 09.00
- 17.00
02 feb
Buenos Aires, Argentina
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 15 januari
Avresa

Avresa från Stockholm

Dag 2 - 16 januari
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!
Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet. Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

Dag 3 - 17 januari
Buenos Aires

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca.

Buenos Aires i Argentina

Tango i Argentina

Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd. Gemensam lunch under turen.

Eftermiddagen till eget förfogande.
Under kvällen blir det middag och tangoshow – ett härligt ”måste” när man är i Buenos Aires.

Dag 4 - 18 januari
Buenos Aires

Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, det vill säga Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar storstaden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn Santa Susana, byggd sent 1800-tal. Den som vill kan rida och det blir också uppvisningar i “gaucho-skills”. Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ med allehanda godsaker.

Gaucho – Argentisk cowboy

Egen tid och middag under kvällen.

Dag 5 - 19 januari
Buenos Aires, Argentina

Varje söndag är det en stor och mycket populär loppmarknad på Plaza Dorrego, i San Telmo och folklivet runt omkring är en upplevelse i sig. Här dansas tango, gatumusikanter uppträder, liksom mimartister. Här trängs Buenos Aires-bor (porteños) med turister och alla trivs.

Vi tillbringar några timmar i folkvimlet här och strosar runt, innan det är dags att bege sig till hamnen för ombordstigning på Celebrity Eclipse, som blir vårt hem under de närmsta två veckorna. Här kan ni äta en sen lunch.

Celebrity Eclipse

Middag serveras ombord under kvällen och vårt fartyg lämnar kaj kl 17.00

Dag 6-8 - 20-22 januari
Till havs

Dessa dagar är Celebrity Eclipse ute till havs och det finns tid att bekanta sig med fartyget och alla faciliteter ombord. Koppla av och bara njut, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord, t ex vinprovning eller ett gympass (vissa av dessa aktiviteter kostar extra).

Celebrity Equinox pool

Dag 9 - 23 januari
Ushuaia, Argentina

Eclipse når under morgontimmarna fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

Ushuaia Argentina

Beaglesound Patagonia Argentina

Dag 10 - 24 januari
Kap Horn

I arla morgonstund (ca 06.00 – 08.00) seglar vi förbi Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.

Dag 11 - 25 januari
Antarktis

Nu har Eclipse nått fram till Antarktis och under förmiddagen (ca 11.00 – 13.00) seglar vi genom Schollart Channel, som går mellan öarna Brabant och Anvers, utanför the Antarctic Penninsula. Några timmar senare kommer vi till Paradise Bay (ca 14.00 – 16.00). Här är vi omgivna av höga berg och majestätiska glaciärer. Här gäller det att ha kameran redo för det rika djur- och fågellivet, både på land och i vattnet. Lite senare (ca 17.00 – 19.00) går Eclipse igenom Gerlache Strait, som löper mellan den antarktiska halvön och ögruppen Palmer Islands. Det vackra sundet har fått sitt namn efter den belgiske kapten som först utforskade det i slutet av 1800-talet. Kalvande isberg, valar, sälar och förstås pingviner är en vanlig syn här.

Pingviner Antarktis

Antarktis isberg

Dag 12 - 26 januari
Antarktis

Elephant Island är en istäckt, bergig ö, alldeles utanför Antarktis kust. Mellan 14.00 – 18.00 njuter vi från däck av sceneriet utanför ön. Spektakulära isformationer i kombination med ett rikt djurliv fångas av kameralinsen och blir minnesbilder för livet.

Antarktis Säl

Dag 13 - 27 januari
Till havs

Vi spenderar dagen till havs på vår väg tillbaka norrut. Ta dig tid att smälta alla de intryck som de senaste dagarna bjudit på.

Dag 14 - 28 januari
Port Stanley, Falklandsöarna (Storbrittanien)

Idag får vi fast mark under fötterna igen. Port Stanley, huvudstad på Falklandsöarna är värd för dagens stopp, mellan 08.00 och 17.00.
Med sina drygt 2000 invånare står staden för mer än 2/3 av hela ögruppens befolkning. Klimatet som är svalt och ganska blåsigt gör att vegetationen på ön är lågväxt och träd förekommer inte naturligt. Öarna landstegs första gången av européer under sent 1500-tal och herraväldet över dem har sedan dess varierat. Än idag strider Storbritannien och Argentina verbalt om ögruppen, men det är fortfarande ett brittiskt självstyrande territorium. Här finns gott om pingviner och även sjölejon & sjöelefanter räknar ögruppen som sitt hem.

Port Stanley, Falklandsöarna

Falklandsoarna

Dag 15 - 29 januari
Till havs

Fartyget är ute till havs igen. Kanske lockar något av de seminarier (Celebrity’s Enrichment Series) som hålls under kryssningen i intressanta och aktuella ämnen. Många är relaterade till just denna rutt och ger kunskap om de områden och platser som besöks. Varför inte boka bord i någon av specialrestaurangerna för middag?

Specialrestaurang Celebrity

Dag 16 - 30 januari
Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag (07.00 – 16.30). Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådning”). Här finns också sjölejon, sälar och mängder av sjöfågel.

Puerto Madryn

Dag 17 - 31 januari
Till havs

Detta är vår sista dag ute till havs. Ta det lugnt och njut av att bara vara.

Dag 18 - 1 februari
Montevideo, Uruguay

Lagom till frukost lägger Eclipse till i Montevideo, Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga standstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänlig stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet. (Stoppet här varar 09.00 och 17.00.)

Montevideo Uruguay

Dag 19 - 2 februari
Buenos Aires, Argentina

Efter frukost tar vi farväl av Celebrity Eclipse och stiger iland, nu tillbaka i Buenos Aires. Vi gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang. Varje söndag är det en frukt och grönsaksmarknad i Tigre där vi strosar runt en stund.

Tigre Paranadeltat

Tidig kväll blir det avresa från Buenos Aires.

Dag 20 - 3 februari
Hemresa

Ankomst till Sverige under eftermiddag/kväll.

DELA MED DINA VÄNNER:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

15 januari 2020 - 3 februari 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 76.000:-
Balkonghytt: 82.000:-
Minisvit sk Sky Suite: 116.000:-

 • Enkelhyttstillägg Minisvit: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: På förfrågan

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se