I regi av Owe Sandström, känd från “Hur gör djur?”, och en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks även under 2023 en oförglömlig resa i Karen Blixens fotspår.

Vi upptäcker Kenyas huvudstad Nairobi, upplever Aberdare National Park vid Mount Kenyas skogsklädda bergssluttningar och tillbringar tid vid Lake Nakurus flamingofyllda stränder. I Great Rift Valley bjuder Lake Naivasha Country Club på avkoppling bland flodhästar och 350 fågelarter, innan det är dags för resans höjdpunkt – Masai Mara National Park.

Med privatflyg anländer vi till lyxiga Governors Camp vid Marafloden, som blir vårt hem på savannen i tre dygn. Tillsammans med Owe och lägrets mycket erfarna guider utforskar vi Masai Mara på nära håll bland cirka 95 däggdjursarter och 450 fågelarter. Detta är ett av Afrikas absolut bästa områden för att beskåda vilda djur!

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 21 februari 2023
Till 2 mars 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

79.500:-

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (Owe Sandström)
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Nairobi – Stockholm/Nairobi inkl. idag kända skatter och avgifter
 • Privatflyg Naivasha – Governors Camp/Masai Mara – Nairobi
 • 2 nätter på Fairmont Nortfolk Hotel 5* & dayroom sista eftermiddagen och kvällen
 • 1 natt på The Ark Lodge Aberdare Nationalpark 4*
 • 2 nätter på Lake Naivasha Country Club 4*
 • 3 nätter på The Governors Masai Mara Camp 5*
 • Helpension inkl. dryck (vatten, läsk, öl, vin, kaffe, te m.m.) under hela resan
 • Alla transfers enligt program
 • Alla inträden till nationalparker, skatter och avgifter
 • Alla safariturer och utflykter enligt program (Aberdare NP, Nakuru NP, Lake Naivasha & Masai Mara NP)
 • Visum till Kenya (svenska medborgare)
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways
 • Enkelrumstillägg  8.000:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 7% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
79.500:-
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
21 feb
Arlanda - Amsterdam
06.30 - 08.40
2h 10
21 feb
Amsterdam - Nairobi
11.50 - 22.00
9h 10
01 mar
Nairobi - Amsterdam
23.59 - 06.25 (02 mars)
7h 26
02 mar
Amsterdam - Arlanda
08.25 - 10.25
2h

Vi flyger med KLM via Amsterdam
Uppgradering till Business Class på förfrågan
Avresa från annan ort på förfrågan.DAGSPROGRAM

Dag 1 • 21 feb
Avresa

Tidig morgon flyger vi från Sverige och efter en mellanlandning i Amsterdam fortsätter vi resan mot Afrika, mer specifikt Nairobi. Vi anländer Nairobi sen kväll och efter en sedvanlig tull- & passkontroll möts vi av vår lokala representant och åker gemensamt till vårt hotell, det klassiska Fairmont Norfolk Hotel, invigt 1904. Här bodde Karen Blixen vid sin ankomst till Kenya 1914.

Dag 2 • 22 feb
Nairobi

På morgonen har vi lite fritid för att äta en välsmakande frukost och för ett informationsmöte. Efter det är det dags för en tur till det välkända “Karen Blixen Museum” och vi besöker även hennes privata hem. Har man sett “Mitt Afrika” eller mer känt som “Out of Africa” så känner man säkerligen till Karen Blixen som tillsammans med sin svenska man drev en kaffefarm mellan 1914 – 1931 i dåvarande Brittiska Östafrika (nuvarande Kenya).

Vi äter en gemensam lunch på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden Restuarant innan vi beger oss tillbaka till hotellet där vi har en eftermiddag på egen hand och vi äter en gemensam middag.

 

Dag 3 • 23 feb
Aberdare National Park

Efter frukost bär det av norrut genom kaffe & ananas plantager och små byar. Vi körs av våra chaufförer upp mot foten av Mount Kenya där vi välkomnas till det charmiga Aberdare Country Club, där vi äter lunch. Under eftermiddagen transporteras vi med fyrhjulsdrivna fordon upp till The Ark Lodge som ligger 2 286 meters höjd över havet. The Ark ligger i anslutning till ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka vatten under kvällen.

Här bor vi i fina men enkla rum som alla har privat dusch & toalett. Hit får vi endast ta med övernattningskläder samt ett ombyte. Bäst är att ta med en varm pyjamas eftersom det är kyligt här i bergen och nattobservationer sker kontinuerligt vilket gör att alla gäster springer omkring för att se när nya djur anländer till vattenhålet. Det är en mycket speciell känsla att befinna sig så nära djuren i en byggnad som ser ut som Noahs Ark samtidigt som man för viskande samtal vid den sprakande brasan där Afternoon Tea serveras.

Vi kan spana på djuren från generösa terrasser med utsikt över den öppna gläntan. Här finns även en “bunker” där man kan fotografera t.ex. elefanter mycket, mycket nära.

Vi äter middag och en del vakar under natten för att se djuren när de kommer fram till den månbelysta gläntan.

En grupp elefanter som passerar riktigt nära hotell Ark, Kenya.

En grupp elefanter riktigt nära hotell The Ark, Kenya.

Dag 4 • 24 feb
Lake Naivasha

Efter en tidig frukost och en sista njutbar utsiktsstund åker vi ner igen från de dimhöljda bergens sluttningar till Aberdare Country Club där våra chaufförer troget väntar på oss. Nu väntar en dag fylld av andra upplevelser.

Vi beger oss mot fågelsjöarna i Lake Nakuru National Park där vi får möjlighet att beundra hur skaror av Flamingos belägrar sjöarna. Efter lunchen har vi möjlighet att promenera längs sjöns indragna vattenbryn för att komma så nära de vackra rosafärgade fåglarna som möjligt. Efter en kort så kallad “game drive” där vi får möjlighet att se flodhästar, vattenbufflar och olika sorters antiloper och gaseller, kör vi genom den bördiga Rift Valley mot vårt boende för natten, fantastiska Lake Naivasha Country Club. Detta är också platsen där Karen Blixen firade sin smekmånad. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

Vattenbuffel bland rosa flamingos i Lake Nakuru, Kenya.

Vattenbuffel som vilar bland rosa flamingos i Lake Nakuru National Park, Kenya.

Dag 5 • 25 feb
Lake Naivasha

Efter frukosten på hotellet åker vi på en båttur till Crescent Island för en halvdagstur på ön. Det är en av de få platserna i Rift Valley där du kan promenera bland giraffer, zebror, vattenbockar, antiloper och otaliga fågelarter. De berömda flygscenerna i filmen “Out of Africa” med Meryl Streep och Robert Redford inspelades just här på Crescent Island.

Ståtliga giraffer på Crescent Island, Kenya, som tittar nyfiket på sina åskådare.

Ståtliga giraffer på Crescent Island.

Vi anländer tillbaka till hotellet lagom till lunch. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Kanske en poolsafari à la Owe (alltså ligga vid poolen och spana in fåglar)?

Dag 6-8 • 26-28 feb
Masai Mara National Game Reserve

Efter en tidig frukost är det dags att bege sig mot resans stora höjdpunkt – Masai Mara National Park och lyxiga Governors Camp. Med privatflyg anländer vi till vårt läger strax innan lunch. När alla installationsbestyren är avklarade njuter vi av stillheten & närheten till naturen – vem vet det kanske kommer en elefant genom lägret!

Under eftermiddagen ger vi oss ut på safari med Owe Sandström för att utforska savannens hemligheter i världens största naturreservat – Masai Mara National Park. Här lever närmare 95 olika däggdjursarter och cirka 450 fågelarter. Här kan man se väldiga hjordar av gnu-antiloper, zebror & bufflar. De förflyttar sig i takt med årstiderna för att hitta nytt friskt gräs och i deras fotspår följer rovdjuren.
Ingen annanstans i Afrika är förutsättningarna bättre för den som vill beskåda vilda djur! Här i Masai Mara producerar BBC alltjämt sina fantastiska dokumentärer om den afrikanska savannen.

Safari i Masai Mara, Kenya.

Safari, Masai Mara.

Vi bor som sagt på Governors Camp, ett brittiskt äventyrsläger i kolonialstil som byggdes 1972. Här bor man bekvämt i lyxigt inredda och golvförsedda stationära canvastält. Sängarna är bäddade med svala och inbjudande lakan. Varje tält har en egen dusch samt toalett.

Första frukosten serveras i form av te eller kaffe samt ingefärsskorpor direkt vid tältet av servicepersonalen en god stund innan de första solstrålarna bryter mörker så att vi hinner smyga ut på “Early Morning Safari” som ger tillfälle att se giraffernas siluetter mot morgonrodnaden eller se lejonens morgonbestyr.

Våra vakter mot de vilda djuren är de resliga och vackra masaierna som sedan årtusenden har vaktat sina små byar med samma kunnighet & stolthet som de nu vaktar oss.

Safari till fots i Masai Mara.

Safari till fots.

Under dessa dagar kommer vi att dels varje morgon före soluppgången åka ut med våra chaufförer på “Early Morning Safari” i cirka 3 timmar – därefter smakar den engelska frukostbuffén helt underbart. Den intas utomhus vid Mara River och vår utsikt är en oändlig savann där elefanthjordar och giraffer betar samtidigt som zebra- och gnuhjordar över formationer inför sin långa marsch mot Tanzania. Efter frukost bär det av iväg på ytterligare en tur fram till lunch cirka 12.30. Därefter vilar (eller solar) vi alla, både djur och människor, tills det är dags för eftermiddagssafari cirka 15.00 som pågår fram till solnedgång.

På safari i Masai Mara, med chans att komma djuren riktigt nära.

Spännande möte i Masai Mara.

Förutom detta kan man istället mot tillägg en morgon göra en “walking safari” eller en luftballongtur. Dessa båda utflykter tar en förmiddag i anspråk och avslutas med en “bush breakfast” med champagne!

Dag 9 • 01 mars
Masai Mara - Nairobi - hemresa till Sverige

Under förmiddagen flyger vi, med privatflyg tillbaka till Nairobi. På flygplatsen möts vi upp av vår lokala representant innan vi checkar in på The Norfolk Hotel. Alla gäster får en så kallad “day room” som ni disponerar över till vår avresa till flygplatsen inför hemresan till Sverige senare ikväll.

Under kvällens avslutningsmiddag på hotellets restaurang Tatu summerar och reflekterar vi över alla oförglömliga upplevelser vi har varit med om i fantastiska Kenya.

Dag 10 • 02 mars
Hemresa

Under förmiddagen landar vi på Arlanda fulla med nya upplevelser & minnen för livet!

DELA MED DINA VÄNNER:

Owe Sandström

OweOwe Sandström – vår reseledare och guide i Kenya, en man med många strängar på sin lyra.

Den som träffat Owe förvånas ganska snart av hans mångsidighet när det gäller utbildning och livsgärning. Enkelt skulle man sammanfatta Owes liv inom två stora begreppsområden: Djur, natur och pedagogik, samt show och kostymdesign.

Owe har en av Sveriges högsta utbildningar bakom sig inom de naturvetenskapliga disciplinerna: zoologi, botanik, limnologi, marinbiologi, natur och kulturgeografi. Dessutom är han utbildad konservator och meteorolog.

Under 49 år har Owe arbetat som lärare och bl.a. byggt upp djurinstitutionen vid Spånga gymnasiums naturbruksprogram. Dessutom är han grundare till det hela gymnasiala naturbruksprogrammet där han på uppdrag av utbildningsförvaltningen skrev och formulerade hela utbildningens läroplan. Numera arbetar Owe som Senior Advisor för Realgymnasiet och dess 14 skolor över landet där han undervisar och håller föreläsningar.

Vill du träffa Owe ska du bege dig till fjärilshuset Haga Ocean där han sedan 10 år tillbaka är ansvarig zoolog och regelbundet presenterar Haga Oceans hajar inför en entusiastisk publik.

Hur har andra sidan av Owes liv kommit till uttryck?
Förutom sin otroliga bakgrund inom zoologi är han också en berömd kostymdesigner. Genom årens lopp har Owe skapat scenkläder till några av våra mest folkkära artister som t.ex. Zara Leander, Jerry Williams, Lill-Babs, Lasse Berghagen, Carola, Björn Skifs, Tomas Ledin m.fl.
De flesta känner säkert till att Owe även har designat Abbas legendariska kostymer.
Ikoniska är väl ett understatement.

Som om detta inte räckte är han dessutom mannen som har regisserat och show-designat världens största hästshow inomhus, Stockholm International Horse Show i Globen, numera Sweden International Horse Show. Detta mäktiga evenemang har hyllats över hela världen och ledde till att Owe fick uppdraget att regissera invigningen av Aachen Horse Show där Kung Carl Gustaf och drottning Silvia närvarade.

Det är alltså denna renässansmänniska som tillsammans med Club Eriks skapat en safariresa i Karen Blixens Kenya som innehåller oförglömliga djur- och naturupplevelser i kombination med högklassigt boende på historisk mark

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:

Governors’ Camp

Adress

Masai Mara National Reserve,
Masai Mara

Telefon +254 (20) 273 4000 – 5
Hotellets hemsida

Omgivningarna är magiskt vackra. Governors Camp ligger inbäddat
i växtligheten längs den slingrande floden Mara.
Maraflodens vatten ger er ett rikt fågelliv och flodhästar
och krokodiler tätt inpå knuten där ni bor.

Governors Camp ligger i hjärtat av Kenyas Masai Mara National Reserve.
Campen består av 37 tält där vissa har utsikt över floden och
vissa över den vidsträckta savannen.
Alla tält har eget badrum med rinnande varmt och kallt vatten och
riktiga toaletter. Governors Camp har ett bartält med utsikt över floden
och ett restaurangtält med utsikt över Masai Maras vidsträckta slätt.
När campen först uppfördes 1972 satte den standarden för lyxiga tented camps.
Idag är den fortfarande en av Afrikas bästa camps.

Fairmont The Norfolk

Adress

Harry Thuku Road,
00200 Nairobi

Telefon + 254 (0) 20 2265000
Hotellets hemsida

Fairmont The Norfolk ligger i en tropisk trädgård och erbjuder lyxiga rum i en kolonial byggnad från tidigt 1800-tal.
Hotellet har ett fitnesscenter med bastu, flera restauranger och en uppvärmd utomhuspool.

De elegant inredda rummen har platt-TV, badrum i marmor och flera rum erbjuder utsikt över den omgivande trädgården.
Bland hotellets olika restauranger erbjuds bl.a den historiska restaurangen och baren Lord Delamere Terrace, ett modernt amerikanskt steak house, samt en klassiskt inredd vinbar som serverar smårätter.

The Ark Lodge

Adress

Aberdare National Park,
00100 Nyeri,

Telefon +254 20 2101333
Hotellets hemsida

Noah Ark ligger i hjärtat av Aberdare nationalpark, i Nyeri. Från hotellet har man utsikt över vattenhål och saltvattendrag som lockar en mängd olika vilda djur. Hotellet erbjuder flera olika utsiktsplatser, bland annat från en bunker på markplan där man kan se de vild djuren på nära håll.

Rummen är byggda och designade som hytter och alla rum har eget badrum med dusch. WiFi är gratis i de allmänna utrymmena.
Hotellet erbjuder också en trevlig bar där man kan njuta av en god drink.

Frukost och middag serveras i hotellets restaurang, som antingen erbjuder en buffé eller en fast meny.
Lunch serveras på systerhotellet The Ark. Som gäst kan du även besöka biblioteket eller strosa runt i presentbutiken.

Lake Naivasha Country Club

Adress

South Lake Road,
00100 Naivasha

Telefon +254 703048000
Hotellets hemsida

Country Club ligger vid Naivashasjön och har en pool och ett spa. Hotellet ligger cirka 100 km från Nairobi.
Lake Naivasha Country Club har elegant inredning med klinkergolv samt möbler i trä. Samtliga rum har egna badrum och vissa rum har en balkong med utsikt över trädgården.
Hotellets restaurang serverar både à la carte-rätter och bufféer. Varje morgon serveras en gedigen frukostbuffé. På hotellet finns även en bar som serverar goda drinkar.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda
Köpenhamn

Resdatum*

21 februari 2023 - 2 mars 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

: 79.500:-

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways
 • Enkelrumstillägg  8.000:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 7% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor