Böljande kullar med vinodlingar och olivlundar, små medeltida städer med ringmurar, tinnar, torn och smala gränder. Det för tanken till Toscana – men denna gång är det regionen Marche som bjuder in. Allt som storasyster Toscana stoltserar med finns även här, men i mindre skala och med mindre trängsel. Marche omfamnas i öster av Adriatiska havets turkosblå vatten och i väster sträcker sig Apenninerna upp, med toppar som lägger Kebnekaise långt bakom sig.
Regionens kök är otroligt rikt och varierat med pinfärsk fisk och skaldjur längs kusten, vilt och tryffel uppemot bergen och alltid gott om färska grönsaker och frukt som säljs på byarnas marknader året runt.

Låt några dagar i maj gå i njutningens tecken och följ med oss till Marche. Det blir mycket god & genuin mat, fantastiska viner, naturupplevelser, strandpromenader och kultur – allt i gott sällskap.

OBS! Under denna resa kommer vi att bo på hotell och besöka platser som kräver en relativt god rörlighet. Detta för att du som gäst ska kunna tillgodogöra dig resans alla trevliga moment och att du inte ska begränsa medresenärernas möjlighet att göra detsamma.

Marche i Italien
Italienkarta med Marche


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från
Till

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Svensktalande lokalguide & ciceron, Agneta Nordin
 • Flyg Stockholm – Rom tur/retur, inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på Hotel Imperial i Porto d’Ascoli
 • 2 nätter på Hotel Monti Azzurri i Montemonaco
 • Alla transporter enligt programmet
 • All sightseeing enligt programmet
 • 3 luncher, inkl. dryck
 • 4 middagar, inkl. dryck
 • 1 vinprovning, inkl. tilltugg
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
7 maj
Stockholm - Rom
08.25 - 11.35
3 h 10 min
12 maj
Rom - Stockholm
14.30 - 17.40
3 h 10 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för prisuppgift och tidtabell.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 7 maj
Avresa

Dagen inleds med ett flyg till Rom, där vi landar kl 11.55.
Med buss fortsätter vi sen över de vackra bergen Apenninerna, mot Adriatiska havet och Italiens östra kust.

Marche vårlandskap

Marche vårlandskap

Bussresan tar ca tre timmar och det blir en enklare lunch under färden. Vårt mål är ”Palm Rivieran” och staden San Benedetto del Tronto, en populär semesterort bland italienarna själva – men så här års är det fortfarande rätt lugnt. Vårt trevliga hotell, Imperial, ligger i Porto d’Ascoli, några stenkast från böljorna.

San Benedetto del Tronto

Längs Adriatiska havet går en vacker strandpromenad, Lungomare. Om det finns tid tar vi kanske en promenad under sena eftermiddagen, förbi palmer, vackra planteringar och fina sandstränder.

Gemensam middag under kvällen.

Dag 2 - 8 maj
San Benedetto del Tronto & Offida

Efter en god natts sömn och frukost, blir vi hämtade av vår buss som tar oss till den lilla pittoreska, medeltida staden Offida, uppe på en kulle. Det är backigt och kullerstensgator och rätt så långt mellan turisterna. Denna muromgärdade stad är bland annat känd för en vacker triangelformad piazza och sina knypplande damer. Supermodellen Naomi Campbell bar en av deras kreationer på modeveckan i London sent 90-tal.

Offida Marche

Vår fantastiska Italienciceron Agneta, som sedan 2007 bor och arbetar i Marche, tar oss runt och visar denna vackra lilla stad. Agneta älskar verkligen sitt nya hemland och delar gärna med sig av den lokala historien och egna upplevelser i trakten.

Blommor balkong

Vingården Tenuta Cocci Grifoni, som ligger några stenkast utanför Offida, drivs av systrarna Paola och Marilena. De är fjärde generationen av familjen Cocci Grifoni som sköter om den 95 hektar stora egendomen, där druvor typiska för Marche, som Pecorino, Passerina och Montepulciano odlas. Här går vi en promenad bland vinstockarna, får en guidning av produktionen och därefter en vinprovning med goda tilltugg – som på Marchesiskt vis är som en hel lunch.

På kvällen äter vi middag på en underbar fisk- och skaldjursrestaurang, Danubio, som ligger på gångavstånd från hotellet.

Grillad fisk

Grillad fisk

Dag 3 - 9 maj
Ascoli Piceno

På agendan idag står en utflykt till Ascoli Piceno, som både är namnet på en provins i Marche och samma provins’ huvudstad, nära gränsen till Abruzzo. Det är en arkitektonisk juvel – inbjudande torg, palats, kyrkor, höga & smala torn samsas om utrymmet – allt i en mjölk och honungsfärgad travertin – en sorts sandsten. Vi vandrar runt och insuper atmosfären i den medeltida stadskärnan, innan det är dags för en kaffepaus på Cafè Meletti, inrymt i det gamla postkontoret i jugend-stil från sent 1800-tal. De är berömda för sin anislikör.

Ascoli Piceno

Vi äter även lunch här i Ascoli – kanske provar vi på den lokala specialiteten olive all’ascolana, den traditionella typen är färsfyllda oliver, men nuförtiden finns det även med grönsaker, fisk eller ost.

Resten av dagen och kvällen till eget förfogande.

Dag 4 - 10 maj
Montemonaco

Nu har det blivit dags att lämna kusten, men innan vi beger oss inåt landet gör vi ett stopp vid veckomarknaden i San Benedetto del Tronto som dignar av lokala produkter – ostar, grönsaker & blommor, salami och skinkor och även skor, kläder och husgeråd. Här gör San Benedetto-borna sin inköp.

Marknad

Tid för lunch på egen hand. Det är bara att välja av utbudet på marknadens alla matstånd.

Vårt mål idag är annars den lilla byn Montemonaco som ligger i hjärtat av nationalparken Monti Sibillini på dryga 1000 m höjd över havet. Det är en genuin medeltida by med mycket karaktär, ett charmigt historiskt centrum och fantastiska naturomgivningar och utsikt ut över de högsta bergen i Sibillini nationalpark. Detta blir vår bas under ett par nätter med fokus på vad den vackra naturen har att erbjuda under våren.

På kvällen äter vi middag på vårt trivsamma men enkla hotell, där det lagas fantastisk mat. Hit vallfärdar italienarna på helgerna för att njuta av maten och vinet.

Dag 5 - 11 maj
Montemonaco & Amandola

På våren fylls fjällängarna i området av mängder av blommor, det är allt ifrån liljor, olika sorters klöver, blåa och gula violer, till kungsängsliljor och prästkragar. Praktfullast av allt är alla orkidéer. Vi går en promenad ute i naturen och njuter av all blomsterprakt. Vad som blommar är avhängigt av hur vädret varit tidigare, men har vi tur är det som att vandra i en botanisk trädgård.

Vilda orkidéer

Vilda orkidéer

Vår ledsagare är Alberto Mandozzi, en lokal orkidèexpert. Han är även ordförande i tryffel-ägarnas förening i Amandola – en aktivitet som sysselsätter honom under framför allt hösten. Tryffel har ätits i tusentals år, men det var inte förrän på 1700-talet som en italiensk botaniker kom fram till att det rörde sig om fruktkroppar till svampar som lever i symbios med olika träd.

När vi arbetat upp lite aptit beger vi oss till Rifugio Citta di Amandola, uppe på en platå med bedårande utsikt över landskapet. En refugio är som ett litet värdshus uppe i bergen, där man kan sova över och äta mat. Inte alla refugios bjuder dock på oförglömliga matupplevelser som denna. Här bjuds vi in till en rustik måltid baserad på säsongens råvaror och vad regionen producerar. Det är traditionell, genuin, underbar mat helt utan genvägar, lagad utav familjen som driver stället. Smaklökarna kommer att tro att de anlänt till paradiset! Och om tryffelskörden var god under hösten så bjuds det kanske på denna godsak.

Lunch Refugio

Senare under kvällen blir det en en enklare middag bestående av lite ”småplock” från trakten i en liten bottega mitt emot hotellet.

Antipasti Marche

Dag 6 - 12 maj
Hemresa

Efter frukost är det dags att styra kosan västerut igen och åka tillbaka till Roms flygplats. Arrivederci Italia!

DELA MED DINA VÄNNER:

Anawrahta

Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

Däckplan Anawrahta


Deluxe-Deluxe Executive-hytt

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Imperial

Adress

Via Indipendenza 25
63074 San Benedetto del Tronto, Italien

Telefon +39 0735 751158

Hotel Imperial är ett mindre familjeägt, välskött och nyligen renoverat hotell, ca 150 meter från stranden i Porto d’Ascoli. Hotellet är öppet året runt och klassificeras som 4*. Familjens engagemang i sin verksamhet är påtaglig och servicen är av högsta klass, med en personlig touch.
Det har modern inredning i ljusa toner och alla rum har en balkong. Wifi ingår, liksom ett minisafe på rummet.

Monti Azzurri Hotel

Adress

Via Roma 18
Montemonaco, Ascoli Piceno
Italien

Telefon +39 0736 856127

Ett familjeägt – mycket enkelt hotell – mitt inne i den medeltida byn Montemonaco.
Här finns lounge, en liten bar och en restaurang. Alla rum har eget badrum och hotellet erbjuder gratis wifi. Många av rummen har utsikt över de majestätiska Sibillinibergen.
Hotellet är välkänt och välbesökt av både italienska och utländska turister, särskilt på sommaren då många flyr hettan i storstäderna som Rom och Neapel. Året om är restaurangen ett dragplåster, då ägarfamiljen Grilli är kända för sin kokkonst. Maten som serveras följer årets säsonger och bjuder på mycket som naturen ger; svamp, tryffel, vilt, kastanjer, öring etc. Vinkällaren är herr Grillis skötebarn och erbjuder ett fint urval viner, både lokala och från övriga delar av Italien. Fina dagar kan man njuta av solnedgången över bergen från den stora terrassen. Tvärs över gatan har familjen dessutom en trevlig liten bodega, där man gärna slår sej ner och smakar på lokalt producerade charkuterierna och ostarna tillsammans med ett gott vin.

 

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

-

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum:

 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor