Välkommen till Barbados och södra Karibien! Njut av härliga dagar i levnadsglad calypsotakt och av en paus från mörk, svensk vinter.

Vår värd är Inger ”Inkan” Andersson, som har bott på denna fantastiska ö under flera år och skapat mycket starka band till den livsbejakande befolkningen. Inkan kommer att ta oss med till platser som betyder mycket för henne. Till allt från små smultronställen som lämpar sig för en svalkande öl i skuggan till någon av de många stränderna, varav vissa finns med på listan över världens bästa. Vi flyger till Bridgetown, öns huvudstad, och utforskar denna paradisö under tre dagar. Det blir ett potpurri av vackra solnedgångar, turkosblå böljor på västkusten och mer dramatisk natur på östkusten där surfarna håller till, besök på någon gammal sockerrörsplantage och strosande på gatorna i Bridgetowns historiska kvarter. Självklart måste vi också prova den bärnstensfärgade romen och smaka på lokal kokkonst, med mycket inslag av fisk och härliga kryddor.

Den fjärde dagen lämnar vi hotellet för vår nya hemvist, RCCL’s fartyg Rhapsody of the Seas, som är ett av de mindre och mer intima fartygen i deras flotta. Både service och mat håller den erkänt höga klass som gjort rederiet till ett av världens mest populära. Under sjudygnskryssningen kommer vi att göra dagliga strandhugg på ett antal öar som ligger som ett pärlband strax norr om den sydamerikanska kontinenten, såsom tvilling-öarna Trinidad och Tobago, kryddön Grenada, idylliska St Vincent, natursköna Dominica samt vackrast i klassen – St Lucia.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 26 januari 2023
Till 6 februari 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
44.900:-
Balkonghytt
48.900:-
Minisvit
61.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Vår värd/färdledare Inger Inkan Andersson
  • Flyg Stockholm – Bridgetown/Barbados, tur/retur inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 1 incheckad resväska per person
  • Inkvartering totalt 3 nätter på hotell på Barbados, inkl. frukost
  • Utflykter och aktiviteter enligt dagsprogrammet
  • 2 luncher, inkl. dryck
  • 2 middagar, inkl. dryck
  • Katamaran-tur med middag, inkl. dryck
  • 7-nätters kryssning med Rhapsody of the Seas
  • Helpension ombord, exkl. dryck
  • Roomservice ombord*
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Skatter, hamnavgifter och dricks under kryssningen
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst

  *Rumsservice erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00-10.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för rumsservice tillkommer en serviceavgift.

   

  Tillägg

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Avbeställningsskydd Gouda, 7 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Utsideshytt
  44.900:-
  Balkonghytt
  48.900:-
  Minisvit
  61.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  26 jan
  Stockholm - Amsterdam
  06.30 - 08.40
  2 h 10 min
  26 jan
  Amsterdam - Bridgetown
  10.40 - 14.55
  9 h 15 min
  5 feb
  Bridgetown - Amsterdam
  16.05 - 08.50
  11 h 45 min
  6 feb
  Amsterdam - Stockholm
  10.40 - 12.45
  2 h 5 min

  Vi flyger med KLM, via Amsterdam. På hemvägen går planet via Port of Spain, Trinidad.  Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell och prisuppgift. Detsamma gäller om ni skulle vilja uppgradera flyget.


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  29 jan
  Bridgetown, Barbados
  -
  - 22.00
  30 jan
  Port of Spain, Trinidad
  - 11.00
  - 19.00
  31 jan
  Scarborough, Tobago
  - 08.00
  - 18.00
  1 feb
  St George's, Grenada
  - 08.00
  - 18.00
  2 feb
  Kingstown, St Vincent
  - 08.00
  - 18.00
  3 feb
  Roseau, Dominica
  - 08.00
  - 18.00
  4 feb
  Castries, St Lucia
  - 08.00
  - 18.00
  5 feb
  Bridgetown, Barbados
  - 07.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1, 26 jan
  Avresa till Barbados

  Avresa från Sverige under morgontimmarna och ankomst till Barbados huvudstad Bridgetown under eftermiddagen. Transfer till vårt hotell för incheckning och en välförtjänt välkomstdrink och därefter lite lugn och ro. Tidig kväll blir det en gemensam middag.

  Dag 2, 27 jan
  Barbados

  Efter frukost är det dags att stifta bekantskap med Bridgetown som ligger en kort färd från hotellet.
  Namnet härstammar från den bro som urinvånarna byggde över floden Constitution. Britterna koloniserade Barbados tidigt 1600-tal och först odlades här bomull och tobak. I o med att sockerrör introducerades runt 1640 förändrades ekonomin och de sociala strukturerna och så småningom blev ön en centralpunkt för handel i området. Idag är Bridgetown en livlig plats, med sin blandning av afrikanskt, brittiskt och amerikanskt kulturarv. Vi strosar runt och upptäcker stadens UNESCO världsarv, det gamla fortet, en av de äldsta synagogorna i “Nya Världen” och tar oss därefter till Mount Gay, världens äldsta rom-distilleri. Här blir det en lärorik stund om romens historia, hur den tillverkas och förstås en provsmakning. Vi avslutar med en lunch-buffet i Barbados-stil.

  Njut av sol & strand under eftermiddagen. Därefter är det dags för en katamaran-tur ut på den klarblå böljan. Snorkla och upplev undervattenslivet, simma med sköldpaddor och ha trevligt tillsammans med övriga i gruppen.

  Dag 3, 28 jan
  Barbados

  Dags för en ö-rundtur. Vi inleder med Holetown, den första brittiska bosättningen på Barbados, en bit norr om Bridgetown. I Speightstown, en gång kallad Little Bristol, förenas kolonial charm med en modern livsrytm och här gör vi ett stopp för en fika. Stränderna längs västkusten är vykortsvackra med sin vita sand och lugna turkosblå vatten, men just nu är det bara ögonfröjd, eftersom vi är på väg till St Nicholas Abbey, en vacker herrgård från sent 1650-tal. En fascinerande aspekt av arkitekturen är att huset är komplett med öppna spisar och massiva skorstenar, trots att temperaturen på Barbados sällan går under 25 grader.

  Ett stenkast härifrån ligger Cherry Tree Hill, med den bästa utsikten över den karga och dramatiska östkusten, även kallad Scotland District. Här står man på toppen av en undervattensbergskedja som sträcker sig från Trinidad till Puerto Rico. Östra Barbados är enda platsen där bergen når ovanför vattenytan.

  Efter lunch fortsätter vi söderut längs Atlant-kusten till den pittoreska fiskebyn Bathsheba, populär bland surfare.

  Gemensam middag under kvällen.

  Dag 4 - 29 jan
  Barbados

  Njut av en lugn morgon på hotellet. Transfer till hamnen mitt på dagen, för incheckning och ombordstigning. Lunch serveras ombord och därefter kan ni börja bekanta er med fartyget, alternativt gå iland igen. Middag serveras ombord, när solnedgången färgar havet guldgult.

  Rhapsody of the Seas kastar loss sen kväll, vid 22.00.

  Dag 5 - 30 jan
  Port of Spain, Trinidad

  Trinidad är den allra sydligaste ön i hela Västindien, endast 11 km norr om Venezuelas kust. Port of Spain är huvudstad i landet som också inkluderar Tobago. Staden är en liten smältdegel med influenser från ursprungsbefolkningen, engelsmännen, spanjorerna, delar av Afrika, Mellan Östern och Kina med flera. Tack vare stora tillgångar av olja och naturgas är levnadsstandarden här betydligt högre än på många av de andra öarna i regionen. En gång i tiden var kakao från Trinidad bland de bästa i världen och tidigt 1900-tal byggde kakao-baronerna fantastiska viktorianska herrgårdar (The Magnificent Seven) nära stadens stora park.

  När man är i Trinidad och Tobago måste man förstås ägna sig åt en stund av “liming” som man är specialister på här. Att go liming är att göra ingenting, tillsammans med andra, man “hänger” och är social samtidigt, förstås med en drink i handen.

  Dag 6 - 31 jan
  Scarborough, Tobago

  Kryssningens andra strandhugg är på ön Tobago och staden Scarborough vars anor sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet. Letter (från Kurland), spanjorer, holländare, fransmän och britter har “lekt Hela Havet Stormar” här och ön har bytt kolonisatörer flest antal gångar av alla i Västindien. Sedan tidigt 60-tal är ön tillsammans med Trinidad självständig.
  Tobago är omgivet av bländande aquamarinblå vikar med palmskuggade stränder, här finns lummig regnskog med en myriad av tropiska fåglar, vattenfall med svalkande friskt vatten, pittoreska fiskebyar och framför allt lugn och ro. Här råder en avslappnad stämning som det är lätt att anamma – varva ner och njut i en bekväm hammock, barfota med en frostig öl eller en tropisk drink i handen – som the locals.

  Dag 7 - 1 feb
  St George's, Grenada

  Från morgon till tidig kväll besöker vi Grenada och dess pittoreska huvudstad St George’s. Ön är vida känd som “the Spice Island”, kryddön och härifrån kommer många av världens kryddor såsom muskot, kryddnejlika och vanilj. Runt ön finns lummiga odlingar och på marknaderna säljs den pinfärska skörden. Även här finns det förstås gott om fina stränder för den som hellre kopplar av med härliga bad.

  För snart 40 år sedan steg Grenada in på världsarenan i o m att bl a USA under Ronald Reagans ledning invaderade landet och störtade den dåvarande regimen. Sedan 1984 har demokratiskt valda regeringar styrt landet.

  Dag 8 - 2 feb
  Kingstown, St Vincent

  St Vincent är en del av landet St Vincent and the Grenadines som består av totalt 32 öar. Huvudstad är Kingstown och här gör Grandeur of the Seas sitt dagsstopp denna torsdag. Ett par av det lilla landets öar har länge varit kända som lekplatser för några av världens “rich & famous”, men merparten ligger utanför allfarvägarna och turist-trängseln är inte så stor.
  Om ni under besöket tycker er skymta captain Jack Sparrow och hans skepp the Black Pearl så är det kanske inte fantasin som spelar er ett spratt – delar av filmerna Pirates of the Caribbean spelades in här och det är lätt att förstå varför. St Vincent är verkligen kvintessensen av Västindien, med lummig grönska, färgglada hus längs sluttningarna och kristallklara turkosblå vågor som böljar in över paradisliknande stränder. Här finns också aktiva vulkaner, La Soufriere utanför Kingtown når dryga 1200 över havsytan.

  Kingstown, St Vincent

  Dag 9 - 3 feb
  Roseau, Dominica

  Denna dag tillbringas på den nordligaste av öarna under kryssningen, Dominica. Särskilt långt norrut är vi dock inte, ön ligger på 15 breddgraden – att jämföra med Stockholms 59e breddgrad.
  Namnet Dominica sägs komma från att Columbus anlände hit en söndag och helt sonika döpte den efter veckodagen. Ön är bergig, med vilande vulkaner, en av världens största termiskt aktiva sjöar Boiling Lake och ett antal varma källor och vattenfall. På en stor del av ön växer regnskog och här är det verkligen främst naturen som lockar och inte salta bad, då stränderna är få. Huvudstaden Roseau har bevarat mycket av sin ursprungliga karibiska charm med smala gränder, hus i regnbågens alla färger och ett charmigt, sprudlande gatuliv. Stadens marknad inbjuder till provsmakning av väldoftande lokala specialiteter.

  Dag 10 - 4 feb
  Castries, St Lucia

  Kryssningens sista stopp blir på en av de vackraste öarna i regionen – St Lucia, vars namn förstås kommer från det sicilianska helgonet. Mycket gemensam med vårt ljusfirande i mörka kalla december har denna ö däremot inte, med sin temperatur på mellan 27-30 grader året runt och ständigt ljumma böljor. Här finns det ingen ände på naturens skönhet, med de två sockertoppsformade bergen Les Pitons som det allra mest fotogeniska ögongodiset. Ön är frodigt grön och lummig, den omges av lena, vita sandstränder och turkosblå vikar där smäckra segelbåtar med fladdrande segel tar sig fram. Dess huvudstad Castries är byggd runt en naturlig hamn och här finns både franskt och brittiskt kolonialt arv, både vad gäller arkitektur och mat.

  St Lucia Les Pitons

  Dag 11 - 5 feb
  Barbados

  Tidig morgon återvänder vi till Barbados och blir landkrabbor igen.

  Innan vi tar oss till flygplatsen för att bege oss hemåt igen äter vi en gemensam lunch och kanske tar ett sista dopp.

  Dag 12 - 6 feb
  Hemkomst

  Efter planbyte under morgontimmarna står vi åter på svensk mark mitt på dagen. Stort tack för denna gång.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Rhapsody of the Seas

  Vision-klassen: 

  RHAPSODY OF THE SEAS är ett av fyra fartyg i Vision-klassen. Hon hade sin jungfruresa 1997 och blev renoverad 2012.

  FAKTA OM RHAPSODY OF THE SEAS
  279 meter lång
  32 meter bred
  11 däck
  78 491 bruttoton
  1 998 gäster

  FACILITETER OMBORD
  Pooler
  Spa och friskvård
  Träning och klättervägg
  Barer och kasinon
  Shopping
  Fart och spänning
  Restauranger
  Teater och underhållning

  Se Royal Caribbeans alla kryssningsfartyg här ››

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  26 januari 2023 - 6 februari 2023

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Utsideshytt : 44.900:-
  Balkonghytt : 48.900:-
  Minisvit : 61.900:-

  • Enkelhyttstillägg på förfrågan
  • Avbeställningsskydd Gouda, 7 % av resans pris
  • Reseförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknade resor

  Kryssning med Celebrity Cruises
  – fira jul och nyår i varma Karibien!


  21 december 2022 - 3 januari 2023 | Fort Lauderdale - Antigua - St. Lucia - Grenada - Barbados - Martinique - St. Kitts & Nevis

  Fira jul och skåla in det nya året i karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Equinox, till paradisöar i Karibien. Upplev bland annat härliga stränder på Antigua , frodig regnskog på St. Lucia och njutningsfulla romprovningar på Barbados.

  Kryssa genom Panamakanalen
  från Miami till Los Angeles


  6 - 22 november 2023 | Miami - Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panamakanalen - Costa Rica - Mexiko - Los Angeles

  Följ med oss på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Serenade of the Seas genom Panamakanalen! Kryssningen erbjuder något för alla smaker – karibisk värme, härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk grön regnskog & djurliv.