Karta Azamara SkottlandWhisky, kiltar och Lochs – välkommen till Skottland! På denna kryssning med lyxiga Azamara Quest upplever vid det bästa av det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi besöker vi bland annat Skottlands huvudstad, Edinburgh där vi spenderar 2 dagar. Under kryssningen ges det goda möjligheter att besöka några utav världens kändaste whiskydestillerier så som Highland Park Destillery och Glenmorangie Destillery. Vi får uppleva en makalös natur med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar. Har vi tur kanske vi får se en glimt av Nessie, det mytomspunna sjöodjuret!När vi kryssar med våra kunders favoritrederi, Azamara Club Cruises, njuter vi av läckra måltider, fina viner och service i toppklass.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 augusti 2020
Till 29 augusti 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
47 900: -
Balkonghytt
55 900: -
Minisvit
71 900: -

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Amsterdam // Dublin– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hamn – flygplats
 • 11 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 25 900:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 32 900:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit: 46 000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
47 900: -
Balkonghytt
55 900: -
Minisvit
71 900: -
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
18 aug
Stockholm - Amsterdam
29 aug
Dublin - Stockholm

Flygtider kommer senare, paket är under produktion!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 aug
Amsterdam, Nederländerna
-
- 18.00
19 aug
Till havs
-
-
20 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
- 04.00
-
21 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
-
- 22.00
22 aug
Aberdeen, Skottland
- 08.00
- 20.00
23 aug
Invergordon, Skottland
- 08.00
- 22.00
24 aug
Lerwick (Shetland), Skottland
- 13.00
- 22.00
25 aug
Kirkwell (Orkney), Skottland
- 08.00
- 20.00
26 aug
Stornoway (isle of Lewis), Skottland
- 08.00
- 20.00
27 aug
Oban, Skottland
- 08.00
- 17.00
28 aug
Glasgow (Greenock), Skottland
- 08.00
- 17.00
29 aug
Dublin, Irland
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 18 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Amsterdam under förmiddagen och härefter åker vi direkt till fartyget där det är dags att checka in. Efter vi gått ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare.

Kl. 18.00 är det dags att lätta ankar och lämna Amsterdam.

Dag 2 • 19 aug
Till havs

Första dagen ombord vårt fartyg, Azamara Quest, spenderar vi ombord. Kör ett pass på gymmet, läs en spännande bok i en solstol vid poolområdet och unna er god mat och dryck.

Dag 3-4 • 20-21 aug
Edinburgh (Leith), Skottland

Tidig morgon kommer vi till Skottlands vackra huvudstad Edinburgh. Staden domineras av mäktiga Edinburgh Castle, som stått på sin klippa i över 1 000 år. Från Edinburgh Castle går den medeltida paradgatan Royal Mile som stäcker sig ända till Holyrood Palace där vi hittar drottningens officiella bostad när hon är i Skottland. Edinburghs byggnader är vackert gamla men interiören är ofta sprillans ny. Kluvenheten mellan gammalt och nytt är väldigt charmig och ger staden en varm och speciell atmosfär.

Skottland Edinburgh Castle

I nya stadsdelen av Aberdeen hittar vi Royal Botanic Gardens som är en av två kungliga botaniska trädgårdar i Storbritannien och i gamla stadsdelen av Aberdeen är ett besök på The Scotch Whisky Experience att rekommendera, om intresse för whisky finns, det är ju trots att Skottlands nationaldryck. Vi stannar i Edinburgh i två dagar så vi har gott om tid att utforska staden.

Whiskey

Whiskey

Dag 5 • 22 aug
Aberdeen, Skottland

Där floderna Dee och Don möter Nordsjön hittar vi hamnstaden Aberdeen. Skottlands tredje största stad är en överraskande pärla med särskiljande arkitektur och en kosmopolitisk känsla. Staden är framröstad till den lyckligaste platsen i Storbritannien och det är svårt att vara oense om när man utforskar Aberdeens stora butiker, slott och medeltida gator fyllda med pubar.

Här kommer vi inte att höra gaeliska eftersom denna ljusa soliga hamn mer liknar en typisk engelsk stad. Beundra den vackra granitarkitekturen i hjärtat av Gamla Aberdeen. Promenera längs Union Street bland små som stora butiker och passa hitta en pub och beställ in en pint ale.

Dag 6 • 23 aug
Invergordon, Skottland

Ta en fantastisk naturlig miljö med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar (lägg till ett sjöodjur). Blanda landskapet med sagolika slott, så som Cawdor Castle och magnifika trädgårdar. Lägg till ett spår av whiskydestillerier och där har ni det: The Scottish Highlands. Idag besöker vi förtjusande Invergordon och har gott om tid att utforska staden med omnejd.

Urquhart Castle i Invergordon, Skottland.

Urquhart Castle i Invergordon, Skottland.

Dag 7 • 24 aug
Lerwick (Shetlandsöarna), Skottland

Avskilt och omringat av havet kommer vi idag till Lerwick på Shetlandsöarna, hem för en unik blandning av skandinavisk och skotsk kultur. Vad gäller landskapet? Ordet hänförande räcker inte till för att täcka upp det. I norr stäcker sig idylliska jordbruksmarker i kanterna av röda granitklippor som en gång bildade en gammal vulkan. På de södra öarna uppleves ett inre lugn som du bara kan hitta när du lämnar det vanliga bakom. Upptäck vikar täckta med vildblommor längs mjuka sandstränder.

Mysig vik i Lerwick på Shetlandsöarna, Skottland.

Lerwick, Shetlandsöarna

Dag 8 • 25 aug
Kirkwall (Orkneyöarna), Skottland

De 70 Orkneyöarna är ett rullande panorama av bördiga fält, långleda hedar och sjöar. De röda sandstensväggarna på St. Magnus Cathedral dominerar Kirkwall – huvudstaden och navet för att koppla öst med väst. På sommaren samlas valar, delfiner och tusentals havsfåglar i och runt kustvattnet så har vi tur kommer vi att skåda dessa spännande djur.

St Magnus Cathedral i Kirkwall, Skottland.

St Magnus Cathedral

Dag 9 • 26 aug
Stornoway (Isle Lewis), Skottland

Idag kommer vi till Stornoway, i den pittoreska hamnen möts vi av färgglada radhus och fiskefartyg med röda skrov. Då gamla traditioner ligger djupt rotade här är det inte helt ovanligt att man välkomnas på gaeliska här. Lyssna på lokalbefolkningen när du äter nyfångade skaldjur eller rökt Stornoway lax. Varför inte vara lite vild och vågad och prova den lokala delikatessen Stornoway Black Pudding som du kan skölja ner med en pint ale från Hebridean Brewing Company.

Dag 10 • 27 aug
Oban, Skottland

Idag kommer vi till Oban, destinationen för ett fängslande skotskt äventyr. Maffiga slott och fantastisk utsikt över The Highlands, cinematiska landskap och charmig lokal kultur. Utforska Skottland i dina drömmar med kajak eller tåg. Har du tur under din paddeltur möts du förhoppningsvis av uttrar, sälar, sjölejon eller lunnefåglar.

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Lunnefågel

Här kan vi njuta av färsk fisk och skaldjur, traditionell mat och prova skotsk whisky direkt från källan – det berömda Obandestilleriet.

Dag 11 • 28 aug
Glasgow (Greenock), Skottland

Idag kommer vi till den livliga och kosmopolitiska staden Glasgow med ett pulserande centrum. Design från 2000-talet, mot en bakgrund av exceptionell viktoriansk arkitektur och toppmoderna glastorn som rymmer en växande finanssektorindustri, det är dagens Glasgow.

Det verkliga Glasgow finns i pubarna, där allt från väder till att lösa världens problem diskuteras över en pint. Turister är varmt välkomna att slå sig ner och diskutera. Och notera: ingen resa till Skottland är komplett utan att prova ”livets vatten” – ett litet smakprov av skotsk whisky.

Ett glas whiskey och kilt.

Whiskey och kilt

Dag 12 • 29 aug
Dublin, Irland

Tidig morgon når vi vår slutdestination Dublin. Staden är kanske mest känt för sitt unika och charmiga publiv där de vänliga invånarna välkomnar sina gäster med sång och dans. Efter vi avnjutit en god frukost så checkar vi ut från fartyget för att göra en gemensam citytur innan det är dags att åka till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien igen.

Dublin, Irland, i solnedgång.

Dublin, Irland

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

18 augusti 2020 - 29 augusti 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 47 900: -
Balkonghytt: 55 900: -
Minisvit: 71 900: -

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 25 900:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 32 900:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit: 46 000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se