Pfalz utsågs nyligen till årets vinort 2024 av Munskänkarna och det mycket välförtjänt. Följ med på en tur och upptäck regionens kultur, mat och viner.

Vinregionen Pfalz, med sitt vackra och fridfulla landskap, kan ses som en fortsättning norrut på franska Alsace och den ligger längs med Deutsche Weinstrasse. Trakten är idyllisk, med den skogsbevuxna och skyddande bergskedjan Haardt, fruktodlingar, gamla muromgärdade byar fulla av korsvirkeshus och slottsruiner, utöver alla vinodlingar.  Efter Rheinhessen är den Tysklands största vinproducerande region och Riesling är, som i de flesta tyska vingårdar, den viktigaste druvan. Men, här odlas mycket annat som ni kommer se, det görs sekt och även en hel del rött vin. Hög kvalitet genomsyrar Pfalz vinproduktion och de vingårdar vi besöker under resan arbetar ekologiskt. Deidesheim är en charmig liten stad i hjärtat av Pfalz och det är här vi kommer ha vår bas under resan. Eftersom den ligger mitt på vinvägen präglas staden idag av vinturism och gastronomi. Pfalz närhet till Frankrike märks nämligen också av på vad som serveras på tallrikarna här. Toppkockar öppnar restauranger och den kulinariska skaparlusten är hög när nytt och traditionellt blandas. Vi bor bekvämt på Hotel Kaisergarten mitt i Deidesheim med bara ett par minuters promenad till trevliga restauranger, vinbarer och butiker.

Heidelberg är Tysklands äldsta universitetsstad och idag finns här ca 30 000 studenter, totalt har staden ca 150 000 invånare. Heidelberg var Pfalzgrevarnas residensstad från 1300-talet och ända fram till 1720. Staden är även vår drottning Silvias födelsestad och en av få tyska städer som klarade sig från bombningar under andra världskriget vilket gör att många sevärdheter finns bevarade i Altstadt. I denna charmiga miljö skaldade Goethe och här målade William Turner några av sina mest kända verk och hit reser vi en av dagarna.
I övrigt njuter vi av goda viner, tyskt gemyt, vackra omgivningar och en härlig vår.

Skylt med texten Livet är för kort för att dricka dåligt vin.

Livet är för kort för att dricka dåligt vin


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 21 maj 2024
Till 24 maj 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

21.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Värd & ciceron Anna Henningsson
  • Flyg Stockholm – Frankfurt tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 1 incheckad resväska
  • 3 nätter på Hotel Kaisergarten, 4 * i Deidesheim
  • Frukost dagligen
  • Vinprovning och visning Besserman-Jordan
  • 1 lunch, inkl. dryck
  • Utflykt till Heidelberg, sightseeing med engelsktalande lokalguide
  • Middag, inkl. dryck på stjärnkrog i Deidesheim
  • Vinprovning och visning Von Winning
  • Lunch inkl. dryck restaurant Leopold
  • 1 middag inkl. dryck
  • Vinprovning och visning Philipp Kuhn
  • Alla transfers
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (översänds efter hemkomst)

  Tillägg

  • Enkelrumstillägg – 2.600:-
  • Gouda Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
  • ERV Reseförsäkring PLUS, ett komplement till hemförsäkringens reseskydd

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  21.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  21 maj
  Stockholm - Frankfurt
  07.05 - 09.20
  2 t 15 min
  24 maj
  Frankfurt - Stockholm
  16.05 - 18.10
  2 t 5 min

  Vi flyger med Lufthansa till Frankfurt. Vänligen hör av er om ni önskar flyga från annan ort så återkommer vi med tidtabell och prisinformation.  DAGSPROGRAM

  Dag 1 • 21 maj
  Avresa - Deidesheim

  Vi flyger till Frankfurt under morgontimmarna och har därifrån sen en dryg timma med buss till Deidesheim, vårt hem de närmaste tre dagarna. Vi stannar för en härlig långlunch på vägen dit och innan vi checkar in på hotellet hinner vi med ett en första provsmakning, för att få en inblick i vinerna från trakten. Vi besöker den anrika vingården Bassermann-Jordan som håller till i historiska byggnader inne i Deidesheim. De har producerat vin ända sen tidigt 1700-tal, då Peter Jordan grundade vinhuset. Basserman-Jordan var en av upphovsmännen till odlar-organisationen VDP som arbetar för god kvalitet och mot massproduktion. Riesling var länge i fokus, men nuförtiden odlas många andra druvsorter på deras 49 hektar stora egendom som drivs helt ekologiskt.

  Vinglas fyllda med Rieslingvin.

  Riesling i glas.

  Kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Dag 2 • 22 maj
  Heidelberg

  Omgiven av djupa skogar, intill floden Neckars strand och några långa stenkast ifrån Rhen, ligger Tysklands mest kända och äldsta universitetsstad Heidelberg. Här finns en mycket charmig Altstadt i barockstil, en vacker stenbro över floden och som ett örnnäste ovanför staden det gamla slottet som delvis rasat under århundradena. Hit åker vi på en gemensam tur idag och får en guidad visning av gamla stan, följt av några timmar på egen hand för lunch och strosande. Det är lätt att förstå varför författare och konstnärer föll för staden och under romantiken vistades bl. a poeten Goethe och den brittiske målaren William Turner här och skapade.

  Den gamla borgen i Heidelberg, Tyskland.

  Heidelberg, Tyskland

  Gammal bro över floden i Heidelberg, Tyskland.

  Heidelberg, Tyskland

  På eftermiddagen återvänder vi till Deidesheim och på kvällen väntar en gourmetmiddag på en av Deidesheims stjärnkrogar.

  Flammkuchen från Pfalz - copyright GNTB / Knut Pflaumer

  Flammkuchen – copyright GNTB / Knut Pflaumer

  Dag 3 • 23 maj
  Deidesheim

  Denna dag bjuder på ytterligare vingårdsbesök då vi bor granne med det välkända vinhuset Von Winning. På förmiddagen gör vi en kort vinvandring i deras vingårdar och vi ges nu tillfälle att prova vinerna på självaste växtplatsen. En mycket trevlig tur där vi lär oss om vingårdens historia, nutid och framtid. Redan 1869 var dess viner berömda och hade gott rykte. Vid invigningen av Suezkanalen detta år serverades en av Von Winnings viner till de inbjudna dignitärerna. Nu är det vår tur att smaka på ett urval av deras viner.

  Gröna fält med vinrankor och en liten tysk by i bakgrunden.

  Vinodling i Pfalz

  Vi avrundar besöket med lunch på restaurant Leopold där vi provar ytterligare viner från vinhusets gedigna utbud. Restaurangen är inrymd i ett omvandlat gammalt stall på vingårdens ägor och har ett omnämnande i Guide Michelin.

  En tallrik vit sparris - copyright GNTB / Jens Wegener

  Vit sparris – copyright GNTB / Jens Wegener

  Eftermiddagen är fri att upptäcka det du ännu inte hunnit med i denna fina by. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 4 • 24 maj
  Deidesheim - hemresa

  Vi checkar ut efter frukost och börjar färden mot flygplatsen.
  På väg dit stannar vi hos Philipp Kuhn, Rieslingkungen i Laumersheim, för en sista vinprovning. Han tilldelades priset ”Riesling Champion of the year” för femte gången år 2021 av magasinet Vinum. Philipp är även väldigt förtjust i vinerna från Bourgogne och det kommer ni säkert känna när vi provar hans Pinot Noir.

  Grönskande vinodlingar och berg i bakgrunden i Pfalz - copyright DWI

  Vinodlingar i Pfalz – copyright DWI

  Därefter fortsätter vi mot Frankfurt och vinkar adjö till Pfalz för denna gången.

  Auf Wiedersehen!

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Royal Caribbean
  Liberty of the Seas

  Freedom-klassen

  På Liberty of the Seas® trivs hela familjen. Ombord finns flera härliga pooler och en mängd aktiviteter som klättervägg, skridskobana och surfmaskin att välja bland. Enbart på Royal Caribbean® hittar du FlowRider® – surfsimulatorn där det forsar ut omkring 130 000 liter vatten i minuten. Rolig oavsett om du är en erfaren surfare eller om du aldrig förr har provat.

  Koppla av i fartygets spa och shoppa i någon av alla butiker som finns ombord, eller njut av maten på någon av de spännande restaurangerna. Ett gourmetbageri i 1940-tals vintagestil som serverar 30 olika cupcakes är rena Cupcakehimmeln med färska, nybakade cupcakes varje dag. Här kan du anmäla dig till en kurs där du lär dig dekorera perfekta cupcakes.

  Upplev en fantastisk isshow med professionella isdansare från hela världen, på isbanan som finns ombord.

  Ombord finns flera barnklubbar och H2O Zone är en lekplats för alla barn som älskar vatten. Här finns vattensprutande gejsrar, vattenfall, vattenpistoler, plaskpool och mycket mer. Garanterat plask och skoj för fartygets yngsta gäster.

  LIBERTY OF THE SEAS

  FAKTA OM LIBERTY OF THE SEAS
  • 339 meter lång
  • 160 000 bruttoton
  • 3 700 gäster
  • 15 däck

   

  SE ROYAL CARIBBEANS ALLA KRYSSNINGSFARTYG HÄR ››

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  Anna Henningsson, Club Eriks värd och sommelier på mat- och vinresor.

  Anna Henningsson

  Anna Henningsson växte upp i Vimmerby, där hon under många år arbetade som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld. Förutom skådespeleriet har hon har dessutom hunnit med att arbeta som bl.a. krögare, lärare och hovmästare.

  Idag är Anna bosatt i Stockholm och driver sedan 2021 sitt egna företag, Sommelierskan. Anna är utbildad på Vinkällan Dryckesutbildningar där hon tog sommelierexamen 2012 och hösten 2016 skrev hon dessutom WSET3, som är en internationellt gångbar sommelierexamen. Hennes mål är att hålla lärorika och lättsamma vinprovningar som passar ”alla” – provningar och vinresor med glimten i ögat helt enkelt.

  Anna är sommelier på Club Eriks gruppresor med fokus på mat och vin. Än så länge går resorna till olika resmål inom Europa men tanken är att även mer långväga resor ska kunna erbjudas.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  21 maj 2024 - 24 maj 2024

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  : 21.900:-

  • Enkelrumstillägg – 2.600:-
  • Gouda Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
  • ERV Reseförsäkring PLUS, ett komplement till hemförsäkringens reseskydd

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknande resor

  Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


  8 - 12 okt 2024 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

  Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

  Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land


  31 oktober - 13 november 2024 | Kapstaden - Godahoppsudden - Franschhoek vindistrikt - Swellendam - Gondwana Game Reserve - Garden Route - Hermanus

  Vi på Club Eriks har även i år satt ihop ett unikt upplevelsepaket i kontrasternas Sydafrika. Med fingertoppskänsla, och inte minst med näsa för det annorlunda och lokala, upptäcker vi fantastiska Kapstaden, vindistriktet Franschhoek, Gondwana Game Reserve, vackra Garden Route och Hermanus.