Vi upplever Inkarikets största skatter i Cusco och Sacred Valley och självklart besöker vi underverket Machu Picchu. Vi utforskar Perus huvudstad Lima och kliver ombord det genuina lyxfartyget Azamara Onward som gör en härlig kryssning där vi besöker unika Påskön med sina världskända och mytomspunna statyer och fortsätter till Franska Polynesiens paradisöar.

På väg till den vackra ö-världen seglar vi förbi Pitcairn Islands – världens folkfattigaste självstyrande område med färre än 50 invånare. Väl framme i Polynesien njuter vi av de kritvita stränderna på Fakrava och sagolika Moorea innan vi når Tahiti!

Azamara Onward är intimt, elegant och lyxigt med avslappnad och personlig atmosfär. Fartyget erbjuder utsökt mat & dryck och servicen är på topp! Träna i gymmet, njut av fartygets spa eller bara koppla av med en god bok vid fartygets härliga poolområde.

karta-azamara-onward


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 12 januari 2024
Till 4 februari 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
101 900:-
Balkonghytt
110 500:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Lima //Papeete– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Inrikesflyg Lima – Cusco t/r inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 2 nätter på hotell i Lima, inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell i Sacred Valley, inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Aguas Calientes, inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Cusco, inkl. frukost
 • Alla guidade turer i Lima, Cusco, Machu Picchu m.m. enligt program
 • 5 luncher och 4 middagar i Peru
 • 16 nätters kryssning ombord Azamara Onward
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • Destination Celebration: en festkväll anordnad av rederiet
 • 24h roomservice ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Tillägg Enkelhytt: På förfrågan(Utsideshytt med fönster)
 • Tillägg Enkelhytt: På förfrågan(Balkonghytt)
 • Avbeställningsskydd Gouda 7% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
101 900:-
Balkonghytt
110 500:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID

Flygtider kommer senare! Flygbolaget släpper sina platser cirka 330 dagar innan avresa.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 jan
Lima, Peru
-
- 17.00
19 jan
Till havs
-
-
20 jan
Till havs
-
-
21 jan
Till havs
-
-
22 jan
Till havs
-
-
23jan
Till havs
-
-
24 jan
Påskön, Chile
- 08.00
-
25 jan
Påskön, Chile
-
- 13.00
26 jan
Till havs
-
-
27 jan
Till havs
-
-
28 jan
Pitcairn Island, UK
- 08.00
- 17.00
29 jan
Till havs
-
-
30 jan
Till havs
-
-
31 jan
Fakarava, Franska Polynesien
- 09.00
- 18.00
1 feb
Moorea, Franska Polynesien
- 13.00
-
2 feb
Moorea, Franska Polynesien
-
- 17.00
2 feb
Papeete, Tahiti, Franska Polynesien
- 19.00
-
3 feb
Papeete, Tahiti, Franska Polynesien
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 12 jan
Avresa till Lima

Vi flyger på morgonen från Sverige och landar samma kväll i Lima, Peru. Vi tar oss gemensamt till vårt hotell för en god natts sömn.

Lima Peru

Dag 2 • 13 jan
Lima, Peru

Idag upptäcker vi staden Lima tillsammans med vår lokala guide. Vi avnjuter lunch under turen och på kvällen gemensam middag.

Stadens koloniala centrum är oerhört vackert och utnämndes till världsarv 1991. Plaza Mayor med regeringspalatset, kommunalhuset, katedralen, ärkebiskopen palats och San Francisco klostret vittnar om tiden då Peru var Spaniens rikaste provins.

Dag 3 • 14 jan
Lima – Cusco, Peru

Idag checkar vi ut från hotellet på morgonen och beger oss till flygplatsen för avfärd till den gamla inkastaden Cusco som är belägen 3.400 meter över havet uppe i Anderna. Vi avnjuter en lunch och får uppleva delar av inkarikets historia och kultur. Vi reser vidare till hotellet för gemensam middag.

Vi checkar in på vårt hotell i Sacred Valley som ”bara” ligger på 2.800 meters höjd.

Cuzco Peru

Dag 4 • 15 jan
Sacred Valley. Moray, Maras & Ollantaytambo

Idag fortsätter vi med en heldag i inkafolkets fotspår. Vi besöker en lokal marknad och staden Ollantaytambo – ett monumentalt arkitektoniskt verk från inkatiden där stadens gårdar och gränder fortfarande har sin ursprungliga form och den enda staden från inkatiden som fortfarande är bebodd.

Vi äter lunch tillsammans på en lokal restaurang. På kvällen avnjuter vi även middag tillsammans.

Kvinna i Peru

Dag 5 • 16 jan
Heldag till Aguas Calientes och Machu Picchu

Tidig morgon checkar vi ut från hotellet i Sacred Valley och hoppar vi på tåget till byn Aguas Calientes i dalen nedanför Machu Picchu åtta mil norr on Cusco. Tågresan är mycket vacker genom dalarna kantade av de mäktiga bergen. Väl framme avnjuter vi en lunch och fortsätter sedan med buss upp till Machu Picchu där vi får en guidad tur.

Vi checkar in på vårt hotell i byn och avnjuter en gemensam middag.

Machu Picchu byggd på en brant bergstopp upptäcktes aldrig av de spanska kolonisatörerna och övergavs snart även av Inka-folket. Staden upptäcktes först 1911 när en brand avtäckt grönskan som skymt husen och byggnaderna. Den lilla staden tros ha varit en typ av semesterställe för de mäktigaste delarna av Inka-folket då staden inte var självförsörjande.

Resor till Machu Picchu Peru

Dag 6 • 17 jan
Aguas Calientes - Cusco

Efter frukost på hotellet tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo och Cusco. Vi gör en genemsam guidad tur i Cusco. Cusco var huvudstad och religiöst centrum för Inkariket och i området kring staden finns mängder av tempel, byar och städer från tiden då riket blomstrade.

Vi checkar in på vårt hotell och avnjuter en god middag.

Dag 7 • 18 jan
Cusco - Lima - ombordstigning

Idag efter frukost är det dags att checka ut från vårt hotell och bege oss till flygplatsen och färd tillbaka till Lima och vårt fartyg Azamara Onward som ska ta oss hela vägen till Papeete.

Azamara Onward är ett mindre, mer gemytligt och elegant charmigt fartyg som erbjuder all bekvämlighet du kan förvänta ombord ett av dessa högkvalitativa fartyg. Hon har fyra unika restauranger, ett gym och spa i världsklass, åtta salonger och barer, ett kasino och 342 påkostade sviter och lyxiga hytter. Med bara 684 gäster att skämma bort för den 400 professionellt välutbildade personalstyrkan är servicen av yppersta klass.

Fartyget lättar ankar 17.00!

Dag 8-12 • 19-23 jan
Till havs

Under fem härliga dagar till havs får vi nu chans till avslappning och kan smälta alla våra fantastiska upplevelser i Peru.

Kryssningsfartyget Oceania Regatta, Nautica, Insignia & Sirena

Dag 13-14 • 24-25 jan
Påskön, Chile

Vi ankommer Hanga Roa tidigt på morgonen. Hanga Roa är Påsköns kommersiella nav och öns enda by, och här bor cirka 87 % av hela öns befolkning. Centrum utgörs
av området kring huvudgatan Avenida Atamu Tekena och Avenida Te Pito O Te Henua. Här finns några historiska byggnader som den katolska kyrkan Iglesia Santa Cruz, de flesta hotell och restauranger, samt öns enda apotek och supermarket. Här finns även öns historiska museum Museo Antropológico Sebastián Englert.

Staden är utgångspunkt för turister som besöker öns mer än 1 000 kända moaistenstatyer. Vad syftet med statyerna var är inte helt känt men de förmodas representera döda förfäder eller anhöriga, och märkte ut gravplatser för dessa. Statyerna är listade som världsarv sedan 1995 och väl värda att se.

Dag 15-16 • 26-27 jan
Till havs

Vi spenderar två härliga dagar till havs då vårt fartyg fortsätter sin resa mot Pitcairn Island.

Soldäck på kryssningsfartyget Azamara

Dag 17 • 28 jan
Pitcairn Island, UK

Idag besöker vi Pitcairn Islands. Pitcairnöarna består av fem öar, där Pitcairn är huvudön och den enda bebodda ön. Med sina 50 invånare (2021) är den världens folkfattigaste självstyrande territorium. Samhällets gemensamma kostnader finansieras helt av öns frimärksförsäljning.

Dag 18-19 • 29-30 jan
Till havs

Ytterligare två härlig dagar till havs där vi njuter av värmen och svalkande brisen på däck.

Relaxa på kryssningsfartyget Azamara

Dag 20 • 31 jan
Fakarava, Franska Polynesien

Idag lägger vi till vid Fakarava, som tillhör Tuamotuöarna – den största atollkedjan på jorden med en yta som motsvarar västra Europa. Den lilla Söderhavsatollen klassificeras av UNESCO som ett biosfärområde och vi får en dag här att uppleva orörda och drömlika omgivningar i ett ekosystem som är hem för sällsynta fåglar, växter och kräftdjur. Här finns flera pittoreska byar med välkomnande människor och i huvudbyn Rotoava finner man små caféer och familjerestauranger.

Fakarava-Beach

Dag 21 • 1 feb
Moorea, Franska Polynesien

Sen lunchtid lägger vi till i Moorea som är ett mycket omtyckt resmål, inte bara för oss från kallare breddgrader, utan även av Tahitis befolkning som gärna åker hit för att tillbringa sina lediga helger och semestrar. Det är de vackra vita stränderna och beskrivningen av ön som en enorm exotisk trädgård som lockar. Tropiska dofter, fantastiskt djurliv, vackra floder och vattenfall är några sevärdheter som finns här. Runt ön finns korallrev som gärna besöks av delfiner. Mooreas lagun är perfekt för olika typer av aktiviteter i vattnet; snorkling och dykning m.m. För den som föredrar vandring finns otroligt vackra vandringsleder att utforska.

Vy över ön Moorea i Franska Polynesien.

Moorea, Franska Polynesien

Här ligger fartyget kvar över natten så det finns gott om tid att utforska nattlivet.

Dag 22 • 2 feb
Moorea & Papeete, Tahiti, Franska Polynesien

Vi fortsätter att utforska och njuta av Moorea då fartyget inte lämnar hamnen förrän på sen eftermiddag. Vi lämnar sen Moorea för att kryssa vidare till Papeete, Tahiti. Vi anländer här på kvällen och har tid för att utforska Papeetes nattliv.

Dag 23 • 3 feb
Papeete, Tahiti, Franska Polynesien

Idag är det dags att checka ut och lämna Azamara Onward för denna gång. Vi tar en gemensam transfer för att flyga hem till Sverige igen.

Dag 24 • 4 feb
Åter i Sverige

Idag landar vi i Sverige igen fyllda med nya minnen och upplevelser. På återseende!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Onward

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18 knop
Antal gäster: 710
Besättning: 373

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ››| Läs mer om Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

 

 

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

12 januari 2024 - 4 februari 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 101 900:-
Balkonghytt: 110 500:-

 • Tillägg Enkelhytt: På förfrågan(Utsideshytt med fönster)
 • Tillägg Enkelhytt: På förfrågan(Balkonghytt)
 • Avbeställningsskydd Gouda 7% av resans pris
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


31 januari - 17 februari 2023 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Emerald Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

Azamara Onward genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


4 - 23 januari 2024 | Florida - Mexiko - Costa Rica - Panamakanalen - Ecuador - Lima - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko, vacker regnskog i Costa Rica & seglar genom ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med några dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu högt uppe bland Andernas toppar som resans höjdpunkt.