Följ med oss på en riktig må gott-resa till Abruzzo!

I italienska Abruzzo, ”Europas grönaste region” har den tidigare elitsimmaren och OS-medaljören Pelle Holmertz och hans fru Ingrid skapat sig ett paradis, en verklig oas för välbefinnande.

Under veckan kommer vi att röra på oss, allt efter dina personliga förutsättningar, både i vatten och på land. Instruktör och inspiratör är Torbjörn Svensk, även han f.d. simmare på elitnivå och en pionjär inom området ”vuxencrawl”. Så vill du förbättra dina sim-färdigheter, är detta ett ypperligt tillfälle. Därutöver kommer vi att vandra, cykla, prova viner och både äta och laga god mat.

Vi disponerar hela anläggningen för oss själva och antalet gäster är maximerat till 14 personer.

Varmt välkomna till underbara dagar hemma hos Pelle och Ingrid i Villalfonsina Countryhouse där deras varma värdskap i kombination med god italiensk mat och dryck får oss att må riktigt gott!

Klicka på länken för att se ett filmklipp –> Abruzzo Villalfonsina


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 september 2024
Till 21 september 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
24 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm – Rom t/r inkl. alla skatter & avgifter
 • Transfer Rom – Villalfonsina / Abruzzo t/r
 • Del i dubbelrum
 • Helpension inkl. dryck (varav 2st externa luncher + 1st extern middag)
 • Rörlighets träning varje morgon
 • 1 träningspass dagligen med personlig coachning – ledd av Torbjörn Svensk
 • 2st vinprovningar
 • Cykelutflykt ut med havet
 • Bergsvandring
 • Matlagningskurs med Ingrid, Pelle & Flavia
 • Lojalitetsbonus 2% på resans pris

Upplevelsen genomförs med max 14 personer.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
24 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 sep
Arlanda - Rom
07.00 - 10.10
21 sep
Rom - Arlanda
10.50 - 14.00

Vi flyger med Norwegian. Är ni intresserade av att flyga från annan ort kan vi kolla på pris och tillgänglighet.DAGSPROGRAM

14 sep
Utresa

Idag lämnar vi Sverige för att flyga till Rom. Vid ankomst möts vi av Pelle och Ingrid för att gemensamt ta oss till vårt Residence för den kommande veckan. Vi packar upp och gör oss hemmastadda innan det är dags för Pelle och Ingrid att hälsa oss välkomna till deras fantastiska Villalfonsina och en god gemensam lunch!

Villalfonsina Guest House i Abruzzo.

Villalfonsina Guest House i Abruzzo.

Efter lunchen kommer Torbjörn Svensk, Pelle och Ingrid att gå igenom vad som kommer att hända under vår fullmatade vecka tillsammans.

Innan middagen samlas vi för lite välsmakande Antipasti och får en introduktion om områdets druvor och viner, som i Abruzzo är rustika och många. Vi provar lite viner och därefter äter vi middag.

15 sep
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det aktiviteter på land eller i vatten. Simning, vattengymnastik eller vandring i de vackra omgivningarna. Vi äter en lunch tillsammans på anläggningen.

Yoga på Villalfonsina Guest House i Abruzzo, Italien.

Yoga

På eftermiddagen njuter vi av anläggningens alla faciliteter. Njut av Italiens fantastiska sensommarväder. Sola, slappa och ta ett svalkande dopp i poolen.

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl med tilltugg och sammanfattar dagen och våra personliga reflektioner. Efter det är det dags för middag.

16 sep
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det samling för att åka på en gemensam cykelutflykt utmed den vackra kustremsan, som avslutas med en trevlig lunch på en bistro.

Efter lunch besöker vi en lokal vinodlare. Här får vi höra hur vinstockarna sköts och vilka utmaningar man står inför som vinodlare för att parera klimatets snabba förändring. Efter en kort information om produktionen får vi smaka på delar av gårdens produktion.

Vingård i Abruzzo, Italien.

Abruzzo, Italien

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl med tilltugg och sammanfattar dagen och våra personliga reflektioner. Efter det är det dags för middag.

17 sep
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det dags för aktiviteter på land eller i vatten.

Sen är det dags för lunch!

En vecka i Italien kräver matlagning. Med fantastiska lokala råvaror, som finns in på knuten, ska vi tillsammans, under kunnig ledning av Flavia, Ingrid och Pelle, förbereda kvällens middag.

I färd med att göra egen pasta.

Hemmagjord pasta.

När kvällen kommer samlas vi för ett glas vin innan det är dags att äta vår middag, som vi tidigare under dagen förberett tillsammans.

18 sep
Abruzzo

Efter en tidig frukost beger vi oss till naturreservatet Pennapiedemonte som ligger vackert insprängt i ett bergsmassiv. Här gör vi en lättare vandring utmed en led och det ges tillfälle att bada i havet. Efter en härlig förmiddag beger vi oss hem för att äta en god lunch tillsammans.

På eftermiddagen kan de som vill och önskar köra ett träningspass tillsammans med Torbjörn eller så kan man bara hänga vid poolen med solskyddsfaktor på. Vi njuter av livet!

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl innan det är dags för middag.

Färska gröna oliver.

Gröna oliver.

19 sep
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Under dagen njuter vi av anläggningens alla faciliteter. Njut av Italiens fantastiska sensommarväder. Sola, slappa och ta ett svalkande dopp i poolen.

Sen eftermiddag beger vi oss mot en trevlig vinprovning och åker därefter vidare till Vasto där vi går på en gemensam rundvandring som avslutas med en härlig middag på Da Peppes.

Härlig servering i en vinlund i Abruzzo, Italien.

Abruzzo, Italien

20 sep
Abruzzo

Vi kör igång med lite morgongympa innan det är dags för frukost. Efter frukosten kör vi lite gemensam simträning för de som önskar.

Sen är det dags för lunch på en Trabocco, som är gamla fiskehus där man lägger/lade ut nät från strand. Idag är de fiskrestauranger. Det finns ingen klassisk meny utan det är alltid Catch of the day som gäller, ”maten och vinet bara kommer”.

En Trabocco, "fiskhus", i Abruzzo, Italien.

En Trabocco i Abruzzo, Italien.

Vi njuter av en sista eftermiddag tillsammans på den härliga anläggningen.

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl innan det är dags för en lite lättare avslutningsmiddag.

21 sep
Hemresa

Tidig avresa mot flygplatsen för att återigen flyga hem till Sverige efter en vecka full av träning, god mat och trevligt sällskap!

DELA MED DINA VÄNNER:

HX Hurtigruten Expeditions

HX Hurtigruten Expeditions

Klassiska Hurtigruten har trafikerat Norges kust sedan 1893, och sedan 1896 har rederiet utvecklat sin inriktning till att även innefatta expeditionskryssningar till avlägsna hörn runt om i världen.

Expeditionskryssningar riktar sig till personer som har ett stort intresse för djur och natur. Ombord finns inga ”klassiska” kryssningsattribut som poolområden, kasino, shower och liknande utan under denna resa är det den storslagna naturen som spelar huvudrollen. Livet ombord handlar om vilsamma dagar, vackra vyer, god mat och inspirerande kunskap. Lägg dessutom till spännande landstigningar.

Utbildat expeditionsteam ombord

För att du som gäst ska få ut mesta möjliga av din kryssning och de resmål som besöks, finns handplockade experter ombord som håller föreläsningar inom en mängd olika ämnen och guidar under landstigningarna. De tar dig med på turer i kajaker och expeditionsbåtar så att du kommer natur- och djurliv så nära som möjligt – från Arktis orörda vildmark och Galápagosöarnas endemiska fauna, till Antarktis pingviner. 

Med forskare ombord och det mest omfattande vetenskapsprogrammet i branschen får du som gäst lära dig mer om naturen på destinationerna, och även bidra till viktig forskning.

Utsökt mat

HX Hurtigruten Expeditions mästerkockar låter sig inspireras av regionen och tillagar utsökt mat av lokala råvaror. I de smakfullt inredda restaurangerna serveras sedan rätter med allt från fisk och skaldjur av högsta klass till kött och växtbaserade alternativ.

På alla expeditionskryssningarna ingår förmåner som gratis öl och vin till måltiderna, gratis Wi-Fi och en aktivitet i varje hamn som angörs – och inga extra skatter eller dricks tillkommer.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Villafonsina Country House

Adress

Contrada Campo di Pardo 15
66020 Villalfonsina CH
Italien

Telefon

Hotellet, med totalt 8 dubbelrum, ligger inbyggt i sluttningen med vyer över landskapet och Adriatiska Havet. Trevligt inredda rum som alla öppnar upp mot omgivningarna via stora glasdörrar. Alla rum har golvvärme och eget badrum. Stor gemensam matsal med ett öppet kök. Ljust och inbjudande lounge-område med soffor för umgänge. Fritt wifi både i rummen och de allmänna utrymmena. Här finns en stor terrass och en 25 m pool som är uppvärmd från april.

Se en film om Villafonsina Country House här.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

14 september 2024 - 21 september 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 24 900:-

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se