Upplev Nya Zeelands spektakulära natur från sin bästa sida under högsommar. Vi börjar resan i metropolen Sydney med kända Bondi Beach, operahuset och Harbour Bridge, vid hamnen där havet möter stadssiluetten.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 26 januari 2019
Till 14 februari 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
53.900:-
Balkonghytt
58.900:-
Minisvit
63.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Viktor Falk
  viktor.falk@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Sydney t/r inkl. idag kända skatter och avgifter
  • 3 nätter på hotell**** Sydney, inkl. frukost
  • Alla transfers enligt program
  • Alla utflykter i Australien enligt program
  • 1 lunch och 1 middag i Australien
  • 14 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord NCL Jewel
  • Helpension ombord inkl. dryckespaket*
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
  Observera att detta är en resa utan vår svensa färdledare. Självklart blir ni väl omhändertagna av våra lokala representanter istället!
  *Dryckespaket “Premium” – vin på glas, öl (både på flaska/draft), cocktails, läsk & juice i alla barer/restauranger. Specialkaffe vid måltiderna. 1 flaska vatten per person/dag i hytten.

  Tillägg

  • Tillägg Enkelhytt: 24.000:- (Utsideshytt) / 28.000:- (Balkonghytt) / 33.500:- (Minisvit)
  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV 850:- per person

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Utsideshytt
  53.900:-
  Balkonghytt
  58.900:-
  Minisvit
  63.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Viktor Falk
  viktor.falk@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  KARTA

  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  26 jan
  Stockholm - Dubai
  14.15 – 22.30
  6h 15
  26 jan
  Köpenhamn - Dubai
  15.35 – 23.55
  6h 20
  26 jan
  Dubai - Sydney
  01.55 – 22.50
  13h 55
  13 feb
  Sydney - Dubai
  21.10 – 05.40+1
  14h 30
  14 feb
  Dubai - Stockholm
  08.10 – 11.55
  6h 45
  14 feb
  Dubai - Köpenhamn
  08.20 – 13.15
  6h 55


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  30 jan
  Sydney, Australien
  -
  - 18.00
  31 jan
  Till havs
  -
  -
  1 feb
  Till havs
  -
  -
  2 feb
  Fjordland National Park
  -
  -
  3 feb
  Dunedin, Nya Zeeland
  - 09.00
  - 19.00
  4 feb
  Akaroa, Nya Zeeland
  - 08.00
  - 17.00
  5 feb
  Picton, Nya Zeeland
  - 08.00
  - 17.00
  6 feb
  Wellington, Nya Zeeland
  - 07.00
  - 19.00
  7 feb
  Napier, Nya Zeeland
  - 08.00
  - 15.00
  8 feb
  Tauranga, Nya Zeeland
  - 08.00
  - 17.00
  9 feb
  Bay of Islands, Nya Zeeland
  - 08.00
  - 17.00
  10 feb
  Auckland, Nya Zeeland
  - 07.00
  - 14.00
  11 feb
  Till havs
  -
  -
  12 feb
  Till havs
  -
  -
  13 feb
  Sydney, Australien
  - 07.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  KARTA

  DAGSPROGRAM

  26 jan

  Vi reser från Stockholm eller Köpenhamn på eftermiddagen och flyger via Dubai till Sydney.

  27 jan
  Sydney

  Vi anländer till Sydney på kvällen och möts av vår lokala samarbetspartner och tar oss gemensamt till vårt hotell för en god natts sömn.

  28 jan
  Sydney

  Efter frukost på hotellet ägnar vi förmiddagen åt en stadsrundtur där vi får se Darling Harbour, The Rocks (som är de gamla hamnkvarteren), Sydney Harbour Bridge och även berömda Bondi Beach. Vi fortsätter med en tur på operahuset och på kvällen äter vi en gemensam middag.

  The Rocks Sydney Australien

  Bondi Beach Sydney Australien

  29 jan
  Sydney, Australien

  Idag får vi uppleva ännu ett naturfenomen när vi ger oss ut på en heldagstur till Blue Mountains.

  Vi lämnar storstaden bakom oss och besöker pittoreska bergsbyar och Featherdale Wildlife Park på dagens tur genom det vackra landskapet.

  Upplev allt som Blue Mountains har att erbjuda, inklusive klippformationen Three Sisters, aboriginiska skapelsemyter och en promenad genom regnskogen.

  Vi äter även en gemensam lunch.

  Blue Mountains i Australien

  Blue Mountains Australien

  30 jan
  Ombordstigning Norwegian Jewel

  Vi avnjuter hotellets frukost och checkar därefter ut för vidare färd ner till hamnen där vi kliver ombord vårt hem de kommande tre veckorna – Norwegian Cruise Lines fartyg Jewel. Njut av lunch ombord och lär känna fartyget och alla dess faciliteter. Helpension med drycker ingår under hela kryssningen.

  NCL Norwegian

  31 jan - 1 feb
  Till havs

  Under natten har vi kommit ut på havet och vi spenderar nu två dagar ombord på väg till Nya Zeeland. Passa på att slappna av och ta del av allt som fartyget har att erbjuda. Njut av utsikten från översta däck när vi kryssar genom de klarblå vattnen med storslaget läckra solnedgångar. Bada bubbelpool, gå på vinprovning eller varför inte koppla av i den moderna spaavdelningen

  2 feb
  Fjordland national park

  Dagen ägnar vi åt en av de vackraste och mest kända nationalparkerna i världen – Fiordland National Park – ett område med en areal som motsvarar Skånes. Vi är ombord på fartyget hela dagen och vi får se karga klippor, djupa fjordar, breda sund och sjöar.

  Morgonen inleds med Milford Sound. Detta är Nya Zeelands mest berömda och förtrollande destination. Här upplever vi vattenfall och berg som speglar sig i fjordens blanka vatten.

  Milford Sound Nya Zeeland

  Vi fortsätter sedan vidare till Doubtful Sound, 40 km in i Sydöns bergslandskap. Från fjordens branta klippväggar störtar otaliga vattenfall ned som t ex. Helena Falls och Browne Falls.

  På eftermiddagen åker vi in i Dusky Sound som precis som Doubtful Sound sträcker sig 40 km in i landet. På grund av den stora mängden färskvatten är fjordvattnet uppdelat i två skikt – färskt vatten på ytan ovanpå det kalla och tunga saltvattnet.

  Denna kombination skapar perfekta möjligheter för en helt speciell djupvattensfauna i fjorden, som har sin helt egna art av delfiner.

  3 feb
  Dunedin, Nya Zeeland

  Idag lägger vi till i Dunedin, en historiskt viktig stad i Nya Zeeland, som erbjuder rikligt med historia och kultur vid sidan om en fascinerande natur och ett rikt djurliv.

  Skotska immigranter lade grunden till Dunedin, vilket betyder Edinburgh på gaeliska, och detta är också anledningen till att Edinburgh kom att stå som förlaga till den nya staden. I stadens kärna finner man Oktogonen, ett åttakantigt torg runt vilket teatrar, restauranger och Dunedins turistinformation finns.

  Staden har ett rikt kulturellt utbud och av dess ca 100.000 invånare är en stor andel studenter.

  Det som lockar störst antal långväga besökare är dock den närbelägna halvön, Otago Peninsula med dess rika djurliv. Här kan man få se dvärgpingviner, gulögda pingviner, sälar och sjölejon.

  Har man tur kan man se delfiner hoppa kring fartygen som är på väg till Dunedin.

  Nya Zeeland Otago

  4 feb
  Akaroa, Nya Zeeland

  Idag anländer vi Akaroa som ligger i det dramatiska och ändlöst vackra vulkanlandkapet Banks Peninsula. Här får ni chans att möta djurlivet och den storslagna omgivningen på mycket nära håll.

  Akaroa Nya Zeeland

  I Akaroa finns även möjlighet att besöka staden Christchurch som även brukar kallas ”The Garden City”. Man brukar säga att Christchurch är den mest ”engelska staden” utanför England på grund av alla sina parker samt blandningen av den viktorianska och gotiska arkitekturen.

  Stadens stolthet är utan konkurrens katedralen. Domkyrkan, som innan den stora jordbävningen i februari 2011 hade ett drygt 60 meter högt torn, var den mest markanta byggnaden i Christchurch, uppförd i gotisk stil. Den tragiska jordbävningen fick tornet att kollapsa men inga människor fanns då lyckligtvis i byggnaden.

  Domkyrkoplatsen framför kyrkan är en av Christchurchs centrala platser och här uppträder ofta lokala konstnärer. Christchurch är präglat av att vara en universitetsstad med tillhörande parker och gröna områden, naturligtvis i engelsk stil.

  Christchurch är för övrigt världens sydligaste internationella flygplats, och härifrån flyger stora transportflygplan ned till baserna på Sydpolen.

  Katedralen i Christchurch Nya Zeeland

  5 feb
  Picton, Nya Zeeland

  Picton är hamnstaden längst i norr på den södra ön där det vackert frodande och gröna landskapet möter sceniska klippor och är hem till flera gårdar och fårfarmar. Mest känt är landskapet däremot av en annan anledning – nämligen vin. Picton är porten till det kända distriktet Marlborough. Områdets fantastiska viner har fått blickarna att riktas mot Nya Zeeland då södra halvklotets vinkartor ska ritas.

  6 feb
  Wellington, Nya Zeeland

  Staden Wellington är huvudstad på Nya Zeeland och är belägen längst söderut på Nordön. Det är en ganska liten, vacker och lugn stad.

  Man kan åka en liten spårvagn upp på ett berg där även en fin trädgård finns att beskåda. Där kan man faktiskt se björkar, vilket kan upplevas lite märkligt, mitt bland tropiska växter.

  7 feb
  Napier, Nya Zeeland

  Napier är känt för sina många färgrika art déco-byggnader med fantasifulla detaljer. Efter en jordbävning 1931 återuppbyggdes stadens centrum på två år. Det gjordes i dåtidens moderna byggstil: art déco, med inspiration av staden Santa Barbara i Kalifornien.

  Napier Nya Zeeland

  8 feb
  Tauranga, Nya Zeeland

  Nästa stopp blir Tauranga som ligger cirka 12 mil sydost om Auckland och hör till regionen Bay of Plenty där den också är största stad.

  Redan på 1300-talet var staden bebodd av Maorierna. I Rotorua i samma region är Maorikulturen fortfarande stark och här finns flera intressanta kulturcentrum.

  Numera är Tauranga landets snabbast växande stad. Hamnen är landets största exportmässigt och den lokala huvudnäringen är jordbruk med inriktning på frukt, och då framförallt kiwi. Frukten som ofta används som slangord när man pratar om den Nya Zeeländska befolkningen.

  9 feb
  Bay of Islands, Nya Zeeland

  Natursköna Bay of Islands ligger nästan längst norrut på Nya Zeelands topp.

  Den stora bukten med sitt klara, delfinrika vatten påminner kanske mer om en söderhavsö och under sommarmånaderna kryllar stränderna av turister och glada seglare.

  Bay of Islands Nya Zeeland

  10 feb
  Auckland, Nya Zeeland

  Idag anländer vi till Auckland som med sina 1,2 miljoner invånare är Nya Zeelands största metropol.

  I Auckland finns möjlighet att beskåda vackra segelbåtar i stadens hamn, speciellt under sommarhalvåret (november – mars) då det är full fart här.

  Auckland Nya Zeeland

  Auckland är en stad med skyskrapor i city och inte minst Sky Tower, som med sina 300 meter sträcker sig ett bra stycke över staden. Högst upp finns en roterande restaurang med spektakulär panoramautsikt.

  11-12 feb
  Tills havs

  Vi spenderar de två sista dagarna under kryssningen till havs på väg tillbaka till Sydney. Njut och slappna av och smält alla nya upplevelser över en god drink.

  Ncl Norwegian

  13 feb
  Sydney, Australien

  Idag är vi tillbaka i Sydney och det är dags att checka ut och bege oss hem till Norden igen.

  14 feb
  Sydney, Australien

  Vi landar i Stockholm eller Köpenhamn igen efter härliga dagar på andra sidan jordklotet.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Norwegian Cruise Line

  Norwegian Cruise Line ble startet i 1966 under navnet Norwegian Caribbean Line og var pionerer med de første cruisereisene i Vestindia.

  Rederiet vender seg til et publikum som fokuserer på – i tillegg til mat og god service – aktiviteter ombord. Hvis du setter pris på et stort og gratis utvalg av restauranter, levende musikk, mange aktiviteter, show og ulike leker så er NCL et godt alternativ.

  NCL har seksten skip (fra og med April 2018) i åtte fartøysklasser, antall gjester ombord varierer mellom 880 og 4300 avhengig av hvilket skip du velger å reise med.

  NCL Norwegian Cruise Line

   

  Se filmen fra vår egen fartøysvisning av Norwegian Getaway

   

  Les mer om alle deres fartøy her! (åpnes i nytt vindu)

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  26 januari 2019 - 14 februari 2019

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Utsideshytt: 53.900:-
  Balkonghytt: 58.900:-
  Minisvit: 63.900:-

  • Tillägg Enkelhytt: 24.000:- (Utsideshytt) / 28.000:- (Balkonghytt) / 33.500:- (Minisvit)
  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV 850:- per person

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se