En upplevelse i samarbete med Sveriges största och ledande matmagasin Allt om Mat.

När höstdimmorna lägger sig som en slöja över slätter och kullar i Piemonte i nordvästra Italien är vinet skördat. Det är då svamparna under jorden växt till sig och tryffeljägarna ger sig ut på jakt med sina tränade och doftkänsliga hundar. Vi fokuserar på den vita Alba-tryffeln, en av världens dyraste och mest eftertraktade matingredienser, och på vinerna från Barolo och Barbaresco.

Vi tillbringar först två dagar i Turin, Piemontes gamla huvudstad och njuter av strövtåg i de vackra historiska kvarteren, gör ett besök på Eataly – den fantastiska matmarknaden och dricker en bicerin. Därefter följer två dagar i Alba-trakten med tryffelletning, den berömda tryffelmarknaden och vinprovning. Under hela vistelsen hänger vi oss åt goda måltider. Det blir en blandning av Slow-food-cooking – rörelsen uppstod här under 1980-talet som en reaktion till “fast-food” – nytt och modernt eller traditionellt, men hela tiden oerhört vällagat och med regionens råvaror i fokus, vare sig det är på en krog med eller utan Michelin-stjärnor.

Kort sagt en upplevelse för den som älskar god mat och Italien.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 oktober 2022
Till 22 oktober 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
24.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd och ciceron Anna Henningsson
 • Flyg Stockholm – Turin t/r, inkl. idag kända skatter/avgifter
 • 2 nätter på 4* Turin Palace, i Turin
 • 2 nätter på 4* Resort Limax i Cherasco
 • Frukost dagligen
 • Middag på enstjärnig restaurang i Turin, inkl. dryck
 • Lunch på enstjärniga Casa Vicina, inkl. dryck
 • Matlagningskurs, lunch och vinprovning på Agricola Marrone
 • Middag på La Morra, inkl. dryck
 • Vinprovning och lättare lunch på Fontanafredda
 • Middag på tvåstjärniga Antica Corona Reale, inkl. dryck
 • Lunch, inkl. dryck
 • Sightseeing-promenad med engelsktalande lokalguide i Turin
 • Besök på historiskt kafé i Turin
 • Besök på tryffelmarknaden i Alba
 • Tryffelletning med en ”trifolao” och hans hund
 • Alla transporter, enligt programmet
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelrumstillägg 4.000:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, kontakta oss för prisuppgift, alternativt gå in på ERVs hemsida
 • Avbeställningsskydd 7% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
24.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
18 okt
Stockholm - München
11.50 - 14.00
2 h 10 min
18 okt
München - Turin
15.15 - 16.30
1 h 15 min
22 okt
Turin - Frankfurt
18.45 - 20.05
1 h 20 min
22 okt
Frankfurt - Stockholm
21.50 - 23.55
2 h 5 min

Vi flyger med Lufthansa, till Turin. Om ni önskar flyga från annan ort (tex Göteborg eller Köpenhamn), vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.DAGSPROGRAM

Tisdag 18 oktober
Avresa, Turin

Avresa under förmiddagen, via München ner till Turin, Piemontes huvudstad och Italiens fjärde största stad vid foten av Alperna. Transfer till hotellet, för incheckning och en liten stunds ledig tid.

Återsamling i lobbyn strax före kl. 20 för en kort promenad till kvällens restaurang, en av Turins bästa med en stjärna i Guide Michelin. Här äter vi en specialkomponerad meny med regionala specialiteter och utvalda viner.

Vy över staden Turin i Italien.

Turin, Italien

Onsdag 19 oktober
Turin

Efter frukost går vi en promenad i centrala Turin tillsammans med en kunnig lokalguide.

Vi ser Turins vackra stadskärna, de historiska byggnaderna, folklivet, butikerna, arkaderna och de historiska kaféerna. Promenaden avrundas förstås med en kopp kaffe – på klassiska Baratti & Milano, grundat 1858, på Piazza di Castello. Eller varför inte pröva en ”bicerin”, den klassiska drycken från Turin gjord på espresso, choklad och grädde som uppfanns på 1700-talet.

Fikapaus på Baratti & Milano i Turin, Italien.

Baratti & Milano, Turin

En stunds fortsatt promenad i Turin och därefter förflyttar vi oss till de södra delarna av staden, till trakterna av Fiats ursprungliga bilfabrik från 1920-talet – en gång i tiden Europas största. Alldeles intill, i stadsdelen Lingotto, ligger ”Eataly”, en spännande matgalleria som kombinerar idén om en modern livsmedelsbutik med den traditionella italienska matmarknaden. Här finns en mängd specialbutiker med pasta, olivoljor, kryddor, ost, charkuterier, vin, choklad, kaffe m.m. av högsta kvalitet – och små matställen och barer där man kan smaka på det som säljs.

Lunchen äter vi en på eleganta Casa Vicina, en av Turins bästa restauranger, även den med en stjärna i Guide Michelin. Goda viner, regionala specialiteter från trakten kring Turin lagat och serverat av familjen Vicina-Mazzaretto.

Casa Vicina Eataly

Kanske lite eget strosande bland Eatalys många matavdelningar härefter, innan vi gemensamt promenerar till det närbelägna nationella bilmuséet. Var i Italien ska ett nytt påkostat bilmuseum ligga om inte i biltillverkningens huvudstad Turin? Här får vi en guidad visning av en av museets experter. Detta museum kan verkligen rekommenderas – som en kulturupplevelse och även för dem som normalt inte är intresserade av bilar. Museet är uppbyggt utifrån idén om bilen som ett uttryck för sin samtids kultur och design, inte bara som teknik och fortskaffningsmedel.

Efter bilmuséet tar vi oss på sena eftermiddagen tillbaka till hotellet. Onsdagskvällen är fri för egna upptäckter i Turin. Vår färdledare tipsar gärna om intressanta kvarter och bra restauranger.

Torsdag 20 oktober
Cherasco

Efter frukost sätter vi oss på bussen och ämnar stadens brus bakom oss. Vårt mål ligger ca åtta mil söderut, landsbygden i Langhe och Roero där så mycket av råvarorna till Piemontes matkultur kommer från. De runda kullarna är miljön för vinodling av hög kvalitet. Här framställs några av Italiens bästa röda viner, Barolo och Barbaresco. Här växer den sällsynta vita Albatryffeln under jord, här gör man världens bästa choklad och nougat. Här är man så stolt över sitt ursprung och sina produkter att man nästan glömt bort marknadsföring och PR. Piemonte är ännu relativt oupptäckt.

Vi inleder på vingården Agricola Marrone, med både matlagning, lunch och vinprovning. Vingården ägs och drivs idag av två generationer av familjen Marrone. Släkten har lagt ner själ och hjärta i sitt arbete här sedan slutet av 1800-talet.

Agricola Marrone

Landsbygden i Piemonte, Italien.
Piemonte, Italien

Under eftermiddagen tar vi oss till hotellet, strax utanför Cherasco där vi äter kvällens middag.

Fredag 21 oktober
Barolo, Alba

Vi fortsätter att njuta den vackra naturen i södra Piemonte, idag mer “handgripligen” när vi träffar en ”trifolao” och hans hundar. De tar oss med ut bland vinodlingar och skogsdungar, och vi får en förevisning av hur det går till att leta efter och hitta denna sällsynta och eftertraktade svamp – tuber magnatum pico på latin eller helt enkelt; vit Alba-tryffel.

Hundar tränade för tryffelletning, och dess husse, i Piemonte i Italien.

Tryffelletning på G

Därefter fortsätter vi till Barolo, kungen bland de italienska röda vinerna som det ibland kallas och även namnet på
den by som ligger bland de kullar och sluttningar som utgör distriktet Barolo. Vi besöker Fontanafredda, ett legendariskt vinhus, som från början var ett kungligt jaktslott, utanför byn Serralunga d’Alba. Där får vi en förevisning av produktionen och provsmakar barolo och andra godsaker ur deras källare. Möjlighet finns att handla i deras vinbutik. Vi äter även en lättare lunch här.

Fontanafredda vinprovning

Efter ett besök i den lilla staden med namnet Barolo och dess kullerstensbelagda gator åker vi tillbaka till vårt hotell för en stunds vila.

Vid 19.00 samlas vi åter för en kort transport någon mil västerut till den lilla orten Cervere där en av Piemontes och Italiens bästa traditionella restauranger tar emot oss. Antica Corona Reale har två stjärnor i Guide Michelin. Restaurangen har funnits sedan 1855 – huset är äldre än så. Än idag är det en man från trakten med efternamnet Vivalda som basar. Gian Piero tog över efter pappa Renzo 1993. Han har lyft den redan tidigare kända restaurangen till än större gastronomiska höjder och erhållit de finaste utmärkelser som går att få. Bl.a. utsåg den ansedda italienska guiden Gambero Rosso Antica Corona Reale till ”bästa traditionella restaurang” 2010. Efter middagen, transport tillbaka till hotellet.

Antica Corona Reale

Lördag 22 oktober
Hemresa

En av resans höjdpunkter är den något kaotiska tryffelmarknaden i Alba, i den gamla delen av stan. Marknaden är inrymd i ett stort tält där dyrgriparna säljs och beskådas – av turister, specialister, gourmeter och investerare. Albas vita tryffel är sannolikt en av de dyrbaraste matingredienser som finns. Varför, vad den kostar för dagen och hur man väljer rätt har vi fått lära oss av vår tryffeljägare dagen innan. Räkna med trängsel när vi inleder dagen på den 92:a Internationella Tryffelfestivalen i Alba.

Tryffel i olika varianter på en marknad i Alba, Italien.

Tryffelmarknad i Alba

När ni känner er nöjda med marknaden kan ni ägna lite tid åt staden Alba, innan det är dags att styra kosan tillbaka mot Turin och flygplatsen. En sista lunch hinns med längs vägen.

Planet norröver avgår kl. 18.45. Arrivederci e mille grazie!

 

Vi reserverar oss för förändringar i program & pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Onward

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18 knop
Antal gäster: 710
Besättning: 373

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ››| Läs mer om Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Golden Palace, Turin

Adress

Via Dell'Arcivescovado 18,
10121 Turin, Italien

Telefon +39 011 5512111
http://www.goldenpalacetorino.com

Ett modernt 5-stjärnigt hotell i Turins gamla stadskärna. Inredningen är inspirerad av 2006 års olympiska spel.

Hotel I Somaschi 4*

Adress

V Nostra Signora Del Popolo 9
Cherasco CN 12062, Italien

Telefon +39 0172 488482

Hotellet är inrymt i ett gammalt ombyggt kloster, i den lilla staden Cherasco, med utsikt över kullar & berg.
Här finns en stor trädgård, restaurang och andra faciliteter. Gratis wifi på hotellet.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

18 oktober 2022 - 22 oktober 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 24.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelrumstillägg 4.000:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, kontakta oss för prisuppgift, alternativt gå in på ERVs hemsida
 • Avbeställningsskydd 7% av resans pris
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


4 - 8 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


11 - 15 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.