En upplevelse i samarbete med Sveriges största och ledande matmagasin Allt om Mat.

Det böljande gröna landskapet i Cotswolds, vackra slott och trädgårdar, idylliska byar och restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Det är några av ingredienserna i denna rundtur på den engelska landsbygden, där vi även besöker en prisbelönt vingård och historiska staden Bath, med sin romerska badanläggning.

De flesta förknippar nog inte England med gastronomi och kulinariska upplevelser. Men mycket har hänt på senare år. Den ena stjärnkocken efter den andra tar plats i medierna, s.k. gastropubar höjer ambitionsnivån till nya nivåer. Nu börjar även vinodlingar i södra England synas i internationella tävlingar, särskilt med vita mousserande viner. Någonting har hänt. Samtidigt är den engelska landsbygden något vi väl känner – genom tv-serier, litteratur och konst genom århundraden. Följ med på en mat- och vinresa för en modern kulinarisk upplevelse i traditionella brittiska miljöer.

Värd & färdledare på resan är Anna Henningsson, utbildad sommelier sedan 10 år och med ett passionerat intresse för mat & vin.
Anna, som går under smeknamnet Sommelierskan, arrangerar vinprovningar och resor i vinets tecken i eget företag sedan ett antal år och älskar att vara på resande fot.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 9 maj 2022
Till 13 maj 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
24.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg t/r Stockholm – London/Heathrow, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Visning av Blenheim Palace
 • 3 nätter på Queen’s Hotel i Cheltenham, 4*, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Afternoon tea inkl. dryck på Blenheim Palace
 • Middag inkl. dryck i Cheltenham
 • Rundtur på engelska landsbygden (engelsktalande lokalguide)
 • Lunch inkl. dryck på genuin pub, Kingham Plough
 • Vinprovning & rundtur på Three Choir Vineyard
 • Lunch inkl. dryck på Three Choir Vineyard
 • Middag på restaurant Lumiere, inkl. dryck (omnämnande i Guide Michelin)
 • 1 natt på Francis Hotel i Bath, 4*, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Sightseeing (engelsktalande lokalguide) i Bath, med de romerska baden
 • Middag inkl. dryck på Olive Tree, en stjärna i Guide Michelin
 • Lunch inkl. dryck på Hind’s Head, en stjärna i Guide Michelin
 • All transport enligt programmet
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelrum på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för en prisuppgift
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
24.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
9 maj
Stockholm - London/Heathrow
07.50 - 09.35
2 h 45 min
13 maj
London/Heathrow - Stockholm
18.05 - 21.35
2 h 30 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 9 maj
Avresa

Vi landar på Heathrow på förmiddagen. En bekväm buss tar oss från London-området, genom Buckinghamshire och Oxfordshire mot nordväst och Cotswold Hills – eller bara Cotswolds. Det natursköna kulliga landskapet nordväst om Oxford har utsetts till AOB, Area of Outstanding Beauty och är vår utgångspunkt och bas de närmaste tre dygnen. Just innan vi når Cotswolds stannar vi till vid Blenheim Palace, Winston Churchills födelseplats och hemvist för hertigarna av Marlborough. Blenheim Palace är ett av Storbritanniens mest berömda slott med en unik trädgård och park. Här njuter vi av afternoon tea och får en guidad visning.

England Blenheim Palace

Färden fortsätter genom Cotswolds på sena eftermiddagen. Vi får en glimt av några av de charmiga byarna och småstäderna med sina karakteristiska små kalkstenhus innan vi anländer till vårt hotell i Cheltenham. Staden ligger i den nordvästra utkanten av Cotswolds i landskapet Gloucestershire med några av områdets högsta kullar inom synhåll. Under 17- och 1800-talet var denna stad, som egentligen heter Cheltenham Spa, en kurort dit aristokratin åkte och drack brunn från den hälsobringande källan. Idag är Cheltenham en vanlig medelstor engelsk stad med 100,000 invånare men med ovanligt många vackra hus och kvarter i s.k. regency-stil från tidigt 1800-tal i centrum – ett sådant hus är vårt hotell för tre nätter.
Vi äter gemensam middag under kvällen, på hotellet.

Dag 2 - 10 maj
Cotswolds

Efter frukost och en lugn morgon utan stress tar vi bussen på en rundtur och lär känna Cotswolds bättre. Vi njuter av naturen, tar en promenad i någon av de pittoreska byarna som ser ut som ett vykort från förr. Eller ett avsnitt ur ”Morden i Midsomer”.

Cotswolds landsbygd England

Cotswolds England

Vi äter lunch på Kingham Plough, en av de riktigt genuina pubarna i trakten där menyer och kokkonst tagit stora kliv framåt på senare år. Gastropubar har blivit ett begrepp som kommit för att stanna i England. Det kan se ut och smaka på många sätt. En del behåller den rustika, traditionella pubmiljön och t.o.m. grundprofilen på menyn, bara att allting är så mycket mer vällagat, råvarorna bättre och kockarna skickligare och mer välutbildade än förr. En del förändrar även miljö och meny, experimenterar och låter sig influeras av nya trender på den globala matscenen. I Cotswolds finns båda sorterna.

Vi fortsätter rundturen i det engelska landskapet på eftermiddagen innan vi återvänder till hotellet. Den sena eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter vilket ger möjlighet att se mer av Cheltenhams charmiga stadskärna, kanske handla något – de bästa affärsstråken ligger inom gångavstånd. För den som är hungrig framåt kvällen erbjuder staden flera mysiga och bra restauranger, färdledaren kan ge tips. Här finns t ex en av Gordon Ramsey’s favorit-indier, Curry Corner, som har ett omnämnande i Guide Michelin.

Dag 3 - 11 maj
Cotswolds

På förmiddagen åker vi ett par mil västerut i Gloucestershire och besöker en av Englands äldsta och största vinodlingar, Three Choirs Vineyard i Newent. Där får vi en visning av odlingarna och produktionen och får även provsmaka några av deras viner.

Three Choir Vineyard England

Kullarna och dalarna i Cotswolds ger ett mikroklimat som passar för vinodling. Med ett mildare klimat och allt större kunskaper om odlingsmetoder och vinifiering har brittiska odlare på senare år utvecklat särskilt vita och mousserande viner som kan mäta sig med de bästa från Frankrike. På Three Choirs Vineyard äter vi också lunch.

Efter utflykten bland vinrankorna återvänder vi till Cheltenham. På kvällen är det dags för middag på Lumiere Restaurant inne i stan. Restaurangen har ett omnämnande i Guide Michelin och serverar närproducerat från den egna farmen, med fokus på säsongens råvaror och ett varmt mottagande av gästerna.

Dag 4 - 12 maj
Bath

På lördagsmorgonen efter frukost checkar vi ut från hotellet och lämnar Cheltenham. Vi rör oss nio mil åt sydost genom Cotswolds. Den historiska staden Bath ligger där Cotswolds slutar i sydväst, i landskapet Somerset, och har anor sedan romartiden. Här finns intressant arkitektur, massor av studenter från olika delar av landet som läser på universitetet, ett trevligt folkliv och bra butiker. En lokal kunnig guide hjälper oss att hitta de intressantaste delarna av staden, bland annat besöker vi lämningarna av de antika romerska baden, nu museum, som har gett staden dess namn.

Royal Crescent Bath

Roman Baths England

Efter en lunch på egen hand under turen checkar vi in på vårt hotell, det anrika Francis Hotel i centrala Bath.
På sena eftermiddagen fortsätter den som vill upptäckandet av staden, dess butiks- & folkliv. En av stadens stoltheter, det lilla Fashion Museum med kläder från olika epoker som ligger i kulturminnesmärkta lokaler, är ett tips för den klädintresserade.

Kvällens middag intas på den enda restaurant i Bath som belönats med en Michelin-stjärna, Olive Tree, där talangfulle chefskocken Chris Cleghorn styr i köket. Han beskriver maten som serveras modern europeisk. Smaker, färger och texturer kombineras på ett raffinerat och personligt sätt.

Härifrån är det en kort promenad tillbaka till hotellet.

Dag 5 - 13 maj
Hemresa

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Bath och färdas i riktning mot Heathrows flygplats.
Men vi svänger av motorvägen ett par mil före, till Bray-on-Thames och The Hind’s Head, gastropuben som sedan 2004 ägs av en av Storbrittaniens mest kända och välrenommerade kockar, Heston Blumenthal. Puben har anor sen 1500-talet och maten vi bjuds på har ofta rötter långt bak i tiden, men med en modern tvist och tillagad med teknisk perfektion. The Hind’s Head har en Michelin-stjärna sedan 2013.

Lunchen här blir en smakrik avslutning på vårt engelska äventyr innan det är dags att fortsätta till Heathrows flygplats för incheckning och hemresa. Planet lyfter mot Stockholm kl. 18.05 och landar på Arlanda 21.35.

DELA MED DINA VÄNNER:

Havila Voyages

Världens vackraste kustresa

Den norska kusten och den klassiska havsresan mellan Bergen och Kirkenes väntar med sina djupa fjordar och höga fjäll, enorma glaciärer och myller av små öar och skär. Med Havila Voyages ska du kunna resa med de mest miljövänliga passagerarfartygen på den norska kusten. Du kan segla i timtal utan buller och utsläpp, och uppleva storslagen och sårbar natur samtidigt som du avger minsta möjliga miljöavtryck. På land väntar norska kuststäder och polarupplevelser. Ombord får du norska smakupplevelser och modern komfort i nordisk design. På sommaren är nätterna ljusa med midnattssol. På vintern väntar den mörka polarnatten och norrskenet. En resa med Havila Voyages innebär lugn och närkontakt med naturen. Det är frisk luft och salta vindar, smala fjordar och havet med sin ändlösa horisont. Hos Havila Voyages får du det avbrott i vardagen som du behöver. Välkommen till ”The Perfect Escape”.

Flexibilitet till havs

Om du väljer den tolv dagar långa rundresan från Bergen till Kirkenes och tillbaka får du uppleva alla de 34 olika hamnarna på dagtid. Du kan också välja bara enkel resa, från söder till norr eller omvänt, eller så kan du ta en kortare tur på två till tre dagar genom fjordarnas Norge, till polcirkeln och Lofoten eller runt Nordkapp.

En smakresa

En del av världens vackraste kustresa är kulinariska upplevelser fyllda av historia och tradition, innovation och kreativitet, smak, kvalitet och äkta matglädje. Gröna fjordsidor längs stupbranta fjäll, långsträckta vidder, stugor, gårdar och väderbitna fiskebyar. Havila Voyages väljer råvaror från hela Norge och från mat- och dryckestillverkare som lägger ner hela sin själ i att skapa smaker i världsklass. Dessa vill rederiet dela med dig.

En resa med Havila Voyages är en resa genom norska mattraditioner. De besöker 34 hamnar som var och en har sina specialiteter och egna recept. Dessa använder rederiet för att ge dig en rundtur i lokala smaker och norsk traditionell kost. På så sätt får du en smakresa som du inte kan uppleva någon annanstans än hos Havila Voyages. Du kan se fram emot glimrande vit torsk, de solgula vilda hjortron som endast växer långt norrut och det tunna festbrödet läfsor till kaffet. Att äta handlar om mer än att bli mätt. Maten hos Havila Voyages är en del av upplevelsen med smakerna, serveringen och inte minst utsikten från matbordet. Och det maten berättar om Norges historia och mattraditioner är de kryddor i minnet du kommer att fortsätta smaka på även efter resan.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Queens Hotel Cheltenham 4*

Adress

The Promenade, Cheltenham, GL50 1NN

Telefon +44(0)1242 514754
Besök hotellet hemsida

Hotellet har tronat mitt i staden vid Imperial Square sedan 1838 då det slog upp sina dörrar och fick sitt namn efter drottning Victoria som kröntes samma år.
Dess pampiga yttre i nyklassicism med 50 korintiska pelare ser lika dant ut nu för tiden, men hotellet är renoverat och uppgraderat för att möta moderna krav.
Här finns en trevlig restaurang, välutrustad bar och bekväma rum, med gratis wifi.

Francis Hotel 4*

Adress

Queens Square
Bath, BA1 2HH
Storbritannien

Telefon +44 (0) 1225 424105
Besök hotellets hemsida

Hotellet består av sju sammanlänkade townhouses från 1700-talet, vid prominenta Queen’s Square i hjärtat av Bath.
Det är smakfullt och charmigt inrett.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

9 maj 2022 - 13 maj 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 24.900:-

 • Enkelrum på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för en prisuppgift
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor