Öarna i Papua Nya Guineas östra skärgård är några av jordens mest orörda och outvecklade platser med en intakt traditionell kultur.

Besök unika Papua Nya Guinea på det mest bekväma och trygga sättet ombord kryssningsfartyget Sea Princess. På paradisöarna i Korallhavet utanför Papua Nya Guineas kust får ni uppleva snorkling vid orörda rev, grönskade regnskog och givande möten med exotisk kultur och natur. Under 11 nätters kryssning får vi uppleva fem olika stopp i Papua Nya Guinea. Vi börjar resan med två dagar i Brisbane på Australiens solkust och avslutar i metropolen Sydney med sitt världskända operahus i den vackra hamnen.

Låt dig tjusas och imponeras av elegansen och det stora utbudet av nöjen och bekvämligheter på kryssaren Sea Princess. I kombination med den uppmärksamma och vänliga service som är så utmärkande för kryssningsfartygen kan vi garanteras en avkopplande och njutningsfull semester. Club Eriks svenska värd finns med under hela resan.

Princess Papua Nya Guinea karta


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 januari 2020
Till 26 januari 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Balkonghytt
69.000:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Brisbane – Sydney – Stockholm/Köpenhamn inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på hotell 4-stjärnigt i Brisbane, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Guidad stadsstur i Brisbane
 • Guidad dagstur till familjen Irwins Australia Zoo med lunch
 • 1 lunch i Brisbane
 • 11 nätters kryssning, i balkonghytt, ombord Sea Princess
 • Helpension ombord
 • Dryckespaket Premier ombord med ett stort urval av öl, vin, sprit, drinkar, vatten, juice, kaffe och läsk
 • Room service ombord 05.00 – 24.00
 • Underhållning & en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • 3 nätter på hotell 4-stjärnigt i Sydney, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • 1 Middag och 1 lunch i Sydney
 • Guidad stadstur i Sydney
 • Guidad tur i Operahuset i Sydney
 • Transfers mellan flygplatser, hotell och hamn innan och efter kryssningen
 • Lojalitetsbonus 2 % av resans pris

Tillägg

 • Tillägg för Business Class på internationella flyget med Emirates: 23.000:- per person
 • Enkeltillägg: 18.000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Balkonghytt
69.000:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 jan
Stockholm - Dubai
15.05 - 00.30+1
6h25
8 jan
Köpenhamn - Dubai
14.20 - 23.45
6h25
9 jan
Dubai - Brisbane
02.30 - 22.45
14h15
25 jan
Sydney - Dubai
21.45 - 05.15+1
14h20
26 jan
Dubai - Stockholm
08.30 - 12.15
6h45
26 jan
Dubai - Köpenhamn
08.20 - 12.20
7h00


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
12 jan
Brisbane, Australien
-
- 16.00
13 jan
Till havs
-
-
14 jan
Till havs
-
-
15 jan
Alotau, Papua Nya Guinea
- 08.00
- 19.00
16 jan
Kitava, Papua Nya Guinea
- 07.00
- 16.00
17 jan
Rabaul, Papua Nya Guinea
- 09.00
- 16.00
18 jan
Kiriwina, Papua Nya Guinea
- 09.00
- 18.00
19 jan
Conflict Islands, Papua Nya Guinea
- 07.00
- 18.00
20 jan
Till havs
-
-
21 jan
Till havs
-
-
22 jan
Till havs
-
-
23 jan
Brisbane, Australien
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

8 - 9 jan
Avresa till Brisbane

Vi flyger från Stockholm eller Köpenhamn via Dubai till Brisbane i Australien. Eftersom vi reser genom flera tidszoner landar vi sent på kvällen den 9 januari.
Vi möts i ankomsthallen av vår lokala guide och tar oss gemensam till vårt hotell för en god natts sömn.

10 jan
Brisbane

Vi äter frukost på vårt hotell och efteråt möts vi åter av vår lokala guide och buss för en kort stadstur. Turen avslutas med lunch tidig eftermiddag och vi får några timmar att spendera på egen hand i staden.

Brisbane är Australiens tredje största stad och Queenslands huvudstad. Denna moderna, livfulla stad erbjuder mycket att se och göra. En varierad blandning av parker, kaféer, boutiquer, museer och gallerier att utforska. Mitt i stan finns även en konstgjord strand och en stor pool.

Lummiga berg i bakgrunden erbjuder fantastisk utsikt. Närliggande, fantastiska skogar och vingårdar väntar den som vill ta en dagstur.

Brisbane Australien

Brisbane Australien

11 jan
Brisbane

Vi avnjuter tidig frukost på hotellet och beger oss ut på en dagstur för att få möta Australiens djurliv med ett besök på världskända och tyvärr framlidne “krokodiljägaren” Steve Irwins Australa Zoo strax utanför Brisbane. Parken ägs och drivs fortfarande av familjen Irwin av Steves ända Terri och deras barn. Här får ni möta krokodiler, koalor, kängurus och mängder av andra djurarter. Vi bjuds en enklare lunch under dagen och är tillbaka på hotellet i Brisbane till sen eftermiddag igen.

12 jan
Ombordstigning

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och tar oss gemensamt ner till hamnen och vårt fartyg Sea Princess. När vi kommit ombord serveras lunch. Klockan 16.00 lättar fartyget ankar och nya härliga äventyr väntar oss. Sea Princess som tar 2000 passagerare och har en stor personalstyrka och fina öppna ytor. Njut av pooldäck eller av stillheten på er egen balkong.

Sea Princess Pool

Sea Princess Balkonghytt

 

13 - 14 jan
Till havs

De två första dagarna ombord spenderar vi till havs medan vi seglar norr ut längs Australiens solkust. Njut av svärmen och av all god mat och dryck i någon av fartygets alla restauranger och barer.

Princess Cruices

Princess Cruices

 

15 jan
Alotau, Papua Nya Guinea

Välkommen till ett oupptäckt paradis av vita sandstränder, vattenfall och vulkaniska bergstoppar som sticker upp ur grön djungel. En lugnt tillflyktsort som erbjuder semesterfirare gott om tid att koppla av och uppleva naturen. En liten bit från hamnen hittar ni tropisk regnskog full av paradisfåglar och ett avslappnat lugn som är väl värt att upptäcka.

Gör ett besök till någon av de lokala byarna och möt befolkningen och lär känna deras unika kultur.

Även om det kan vara svårt att förstå på denna stillsamma plats var den här fredliga staden plats för hårda strider under andra världskriget och fler minnesmärken och intressant historia finns här.

16 jan
Kitava, Papua Nya Guinea

Öarna i Papua Nya Guineas västra skärgård är kända för sina kritvita stränder, kristallklara vatten, fantastiska korallrev och trevliga lokalbefolkning. En av huvudöarna är Kitava som är en av jordens mest orörda och outvecklade platser med en intakt traditionell kultur.

Passa på att prova den hälsosamma och för och kulturen så viktiga brödroten jams som är lokalbefolkningens huvudföda tillsammans med färsk fisk, papya, huava och kokosnöt. Jams påminner om stora sötpotatisar och kan bli 2,5 mäter långa och väga upp till 70 kg.

Sea Princess

Sea Princess Cruiise ship

17 jan
Rabaul, Papua Nya Guinea

Simpsons hamn byggd i en naturligt väldigt djup krater är Rabaul är omgiven av landskap som är frodigt och tropiskt med aktiva vulkaner och bergstoppar. Här finns även några av världens bästa dyk- och snorkelvatten med rev och djupa undervattenssluttningar där mängder av fiskar lever.

Rabaul är den tidigare huvudstaden i New Britain och har en historia av återuppbyggnad efter både vulkanutbrott och andra världskrigets bombningar. Hamnen har en viktig del av den Japanska offensiva strategin under kriget och vid de allierades bombräder tog japanerna skydd i imponerande tunnlar under jord som idag är en intressant upplevelse ett besöka.

Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea

18 jan
Kiriwina, Papua Nya Guinea

Kiriwina är den största av Trobriandöarna med ca 12.000 invånare. Här finns idyllisk traditionell livsstil med en fascinerande social struktur som är baserad på matrilinjära klaner, med unika äktenskaps- och domstolsritualer där många aspekter av livet handlar om odling och utbyte av yams. Den äldsta kvinnan äger släktgruppens mark och resurser. Vid hennes död ärver en av hennes döttrar marken.

Här finns också fascinerande ett landskap med kristallklart vatten under djungelbelagda klippor. Reliker från andra världskriget, inklusive resterna av ett amerikanskt plan kan fortfarande ses på ön. Hur ni än väljer att spendera er tid här kommer ni garanterat härifrån med nya spektakulära upplevelser att smälta.

 

Papua Nya Guinea

19 jan
Conflict Islands, Papua Nya Guina

Dessa 21 obebodda öar i Korallhavet är så nära paradiset man kan komma där de ligger i en cirkel runt en stor turkos lagun skapad av en underjordisk vulkankrater. Öarna med kritvit sand och vajande palmer är vackra men det är till vattnet ni vill bege er. Precis som att Papua Nya Guineas fastland erbjuder ett otroligt stort och unikt djur- och naturliv erbjuder havet här en av världens mest omfattande biologiska mångfalder och korallrev, vilket ger oöverträffad kajakpaddling, dykning och snorkling. Det finns hundratals korallarter och tusentals arter av fiskar i regnbågens alla färger.

Namnet Conflict Islands kommer från fartyget som upptäckte öarna 1886.

Papua Nya Guinea

20 - 22 jan
Till havs

Vi lämnar Papua Nya Guinea bakom oss och kryssar genom vackra Kawanasausau Strait. Vi fortsätter i långsam takt söderut under tre härliga dagar. Unna er en drink eller två vid poolkanten och njut av goda middagar. Ombord finns även gym, spa och många barer, restauranger, lounger och caféer. På fartygets översta däck visas utomhus-bio under stjärnorna.

Princess Cruises

 

23 jan
Brisbane - Sydney

Idag anländer vi Brisbane igen på morgonen och idag flyger vi vidare till Sydney. Vi landar på eftermiddagen och tar oss till vårt hotell. På kvällen möts vi för gemensam middag.

Sydney Australien

 

24 jan
Sydney

Idag efter hotellets frukost möts vi av vår lokala guide för en stadsrundtur där vi får se Darling Harbour, The Rocks (som är de gamla hamnkvarteren), Sydney Harbour Bridge och även berömda Bondi Beach. Vi avslutar turen med med lunch och besök i det världskända operahuset.

Kvällen är för egna upptåg i sommarheta Sydney.

Operahuset i Sydney Australien

The Rocks Sydney Australien

25 jan
Sydney - hemresa

Idag har vi våra hotellrum kvar hela dagen och kan med lugn och ro utforska staden en sista dag. Shoppa, ta en båttur till vackra Manly eller slappna av på stränderna.

På kvällen vid 18.00 checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för hemfärd.

Bondi Beach Sydney Australien

26 jan
Åter i Sverige

Idag är vi åter hemma i Sverige, utvilade och fulla av nya fina erfarenheter, upplevelser och goda bekantskaper redo att möta våren.

DELA MED DINA VÄNNER:

Princess Cruises

Ble startet i 1965 och eies av Carnival-rederiet.

Princess Cruises byr på intim atmosfære og utmerket service. Selskapet har gjentatte ganger fått ros for sitt kjøkken og på alle skip er det også to specialrestauranter; Italienske Sabatini’s og et steakhouse med utmerkede biffer.

Princess Cruises lanserte konseptet “Filmer under stjernene”, en utendørs kino med det åpenbare tilbehøret – nypoppet fersk popcorn.

Man legger fokus på et voksent publikum, og derfor er det ikke så mange aktiviteter rettet for barn. Her venter en tradisjonell cruiseopplevelse hvor gjestene elsker å kle seg litt ekstra til captain’s cocktail – gå ikke glipp av den klassiske champagneforsen!

Princess Cruises har sytten skip i ulike størrelser. Antall gjester ombord varierer mellom 600 og 3500.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

8 januari 2020 - 26 januari 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Balkonghytt: 69.000:-

 • Tillägg för Business Class på internationella flyget med Emirates: 23.000:- per person
 • Enkeltillägg: 18.000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se