Ombord på Celebrity Cruises fantastiska fartyg gör vi en njutbar och spektakulär kryssning till Sydamerikas sydspets och får sen uppleva Antarktis unika vyer med natur och djurliv. Första stoppet är Ushuaia nere i Eldslandet – staden med sydligast latitud i världen. Som ett resultat skiner solen under 18 timmar varje sommardag vilket ger stora möjligheter att visa mixen av glaciärer, skogar och hav som är inramat av Martial Mountains i väster och Mount Olivia och Cinco Hermanos i öster. Kap Horn, med sina branta klippor och vindpinade stränder, är en karg skönhet och skapar en dramatisk inramning där Atlanten och Stilla havet möts.

Nere i Antarktis är vattnen bland de mest näringsrika i världen, vilket lockar hit ett mycket rikt djurliv. Här finns bl a mängder av valar, leopard- och pälssälar, pingviner, albatrosser och andra fågelarter. Ha kameran beredd när fartyget kryssar genom Schollart Channel, Paradise Bay, Gerlache Strait och vid Elephant Island. Isberg stora som 10-våningshus och mindre i skulpturala former passerar konstant revy. Allt är en fröjd för ögat.

På tillbakavägen besöker vi Falklandsöarna, Puerto Madryn i Patagonien och den moderna huvudstaden Montevideo i Uruguay.

Vår resa inleds och avslutas i Buenos Aires, som av många beskrivs som “Sydamerikas Paris”, med en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls.

Koppla av ombord, njut av fartygets alla fina faciliteter och fantastiska service och följ med till världens ände!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 24 januari 2023
Till 12 februari 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
69.900:- 1 hytt kvar
Balkonghytt
73.900:-
Minisvit - Sky Suite
101.900:- FULLBOKAT

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg t/r Stockholm – Buenos Aires inkl. idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på hotell i Buenos Aires
 • Frukost dagligen
 • Transfers och utflykter enligt program i Buenos Aires
  – Guidad rundtur
  – Pampas med Santa Susana estancia (ranch)
  – Båttur i Tigre
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 4 luncher inkl. dryck i Buenos Aires
 • Tangoshow med middag inkl. dryck
 • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Infinity, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord inkl. dryck (Classic dryckespaket)
 • Roomservice ombord 06.00 – 23.00
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Tillgång till det förstklassiga fitnesscentret ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – utsideshytt: 27.900:-
 • Enkelhyttstillägg – balkonghytt: 31.900:-
 • Enkelhyttstillägg – minisvit: 57.900:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för prisuppgift
 • Gouda avbeställningsskydd 7% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
69.900:- 1 hytt kvar
Balkonghytt
73.900:-
Minisvit - Sky Suite
101.900:- FULLBOKAT
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
24 jan
Stockholm - Paris
06.00 - 08.50
2 h 50 min
24 jan
Paris - Buenos Aires
10.40 - 20.25
13 h 45 min
11 feb
Buenos Aires - Paris
22.45 - 15.45
13 h
12 feb
Paris - Stockholm
21.00 - 23.40
2 h 40 min

Vi flyger med Air France. Hör av er om ni önskar flyga från annan ort eller vill uppgradera till premium economy eller businessklass. Vi återkommer med tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
28 jan
Buenos Aires, Argentina
-
- 17.00
29 jan
Till havs
-
-
30 jan
Till havs
-
-
31 jan
Till havs
-
-
01 feb
Ushuaia, Argentina
- 10.00
- 21.00
02 feb
Kap Horn, Chile
- 06.00
- 08.00
03 feb
Schollart Channel, Antarktis
- 11.00
- 13.00
03 feb
Paradise Bay, Antarktis
- 14.30
- 16.00
03 feb
Gerlache Strait, Antarktis
- 17.00
- 19.00
04 feb
Elephant Island, Antarktis
- 14.00
- 18.00
05 feb
Till havs
-
-
06 feb
Port Stanley, Falklandsöarna
- 08.00
- 17.00
07 jan
Till havs
-
-
08 feb
Puerto Madryn, Argentina
- 07.00
- 16.00
09 feb
Till havs
-
-
10 feb
Montevideo, Uruguay
- 10.00
- 17.00
11 feb
Buenos Aires, Argentina
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 24 januari
Avresa

Avresa från Stockholm under eftermiddagen.

Dag 2 - 25 januari
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!
Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet. Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

La Boca

Dag 3 - 26 januari
Buenos Aires

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca.

Buenos Aires i Argentina

Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd. Gemensam lunch under turen.

Eftermiddagen till eget förfogande.
Under kvällen blir det middag och tangoshow – ett härligt ”måste” när man är i Buenos Aires.

Dag 4 - 27 januari
Buenos Aires

Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, det vill säga Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar storstaden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn Santa Susana, byggd sent 1800-tal. Den som vill kan rida och det blir också uppvisningar i “gaucho-skills”. Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ med allehanda godsaker.

Gaucho – Argentisk cowboy

Egen tid och middag under kvällen.

Dag 5 - 28 januari
Buenos Aires, Argentina

Vi gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang.

Tigre Paranadeltat

Därefter är det dags att bege sig till hamnen för ombordstigning på Celebrity Infinity, som blir vårt hem under de närmsta två veckorna.

Middag serveras ombord under kvällen och vårt fartyg lämnar kaj kl. 17.00

Dag 6-8 - 29 - 31 januari
Till havs

Dessa dagar är Celebrity Infinity ute till havs och det finns tid att bekanta sig med fartyget och alla faciliteter ombord. Koppla av och bara njut, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord, t ex vinprovning eller ett gym-pass (vissa av dessa aktiviteter kostar extra).

Celebrity Equinox pool

Dag 9 - 1 februari
Ushuaia, Argentina

Infinity når under morgontimmarna fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

Ushuaia Argentina

Beaglesound Patagonia Argentina

Dag 10 - 2 februari
Kap Horn

I arla morgonstund (ca 06.00 – 08.00) seglar vi förbi Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.

Dag 11 - 3 februari
Antarktis

Nu har Infinity nått fram till Antarktis och under förmiddagen (ca 11.00 – 13.00) seglar vi genom Schollart Channel, som går mellan öarna Brabant och Anvers, utanför the Antarctic Penninsula. Några timmar senare kommer vi till Paradise Bay (ca 14.00 – 16.00). Här är vi omgivna av höga berg och majestätiska glaciärer. Här gäller det att ha kameran redo för det rika djur- och fågellivet, både på land och i vattnet. Lite senare (ca 17.00 – 19.00) går Silhouette igenom Gerlache Strait, som löper mellan den antarktiska halvön och ögruppen Palmer Islands. Det vackra sundet har fått sitt namn efter den belgiske kapten som först utforskade det i slutet av 1800-talet. Kalvande isberg, valar, sälar och förstås pingviner är en vanlig syn här.

Pingviner på ett isberg i Antarktis.

Antarktis isberg

Dag 12 - 4 februari
Antarktis

Elephant Island är en istäckt, bergig ö, alldeles utanför Antarktis kust. Mellan 14.00 – 18.00 njuter vi från däck av sceneriet utanför ön. Spektakulära isformationer i kombination med ett rikt djurliv fångas av kameralinsen och blir minnesbilder för livet.

Närbild på säl som vilar på snön på Antarktis.

Dag 13 - 5 februari
Till havs

Vi spenderar dagen till havs på vår väg tillbaka norrut. Ta dig tid att smälta alla de intryck som de senaste dagarna bjudit på.

Dag 14 - 6 februari
Port Stanley, Falklandsöarna (Storbritannien)

Idag får vi fast mark under fötterna igen. Port Stanley, huvudstad på Falklandsöarna är värd för dagens stopp, mellan 08.00 och 17.00.

Med sina drygt 2000 invånare står staden för mer än 2/3 av hela ögruppens befolkning. Klimatet som är svalt och ganska blåsigt gör att vegetationen på ön är lågväxt och träd förekommer inte naturligt. Öarna landstegs första gången av européer under sent 1500-tal och herraväldet över dem har sedan dess varierat. Än idag strider Storbritannien och Argentina verbalt om ögruppen, men det är fortfarande ett brittiskt självstyrande territorium. Här finns gott om pingviner och även sjölejon och sjöelefanter räknar ögruppen som sitt hem.

Port Stanley, Falklandsöarna

Dag 15 - 7 februari
Till havs

Fartyget är ute till havs igen. Kanske lockar något av de seminarier (Celebrity’s Enrichment Series) som hålls under kryssningen i intressanta och aktuella ämnen. Många är relaterade till just denna rutt och ger kunskap om de områden och platser som besöks. Varför inte boka bord i någon av specialrestaurangerna för middag?

Specialrestaurang Celebrity

Dag 16 - 8 februari
Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag (07.00 – 16.00). Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådning”). Här finns också sjölejon, sälar och mängder av sjöfågel.

Två sjölejon i vattnet i Puerto Madryn, Argentina.

Sjölejon

Dag 17 - 9 februari
Till havs

Detta är vår sista dag ute till havs. Ta det lugnt och njut av att bara vara.

Dag 18 - 10 februari
Montevideo, Uruguay

Lagom till frukost lägger Infinity till i Montevideo, Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga sandstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänlig stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet. (Stoppet här varar 10.00 och 17.00.)

Rio de la Plata Montevideo

Dag 19 - 11 februari
Buenos Aires, Argentina

Efter frukost tar vi farväl av Celebrity Infinity och stiger iland, nu tillbaka i Buenos Aires.

 

Tidig eftermiddag är det avresa från Buenos Aires flygplats.

Dag 20 - 12 februari
Hemresa

Ankomst till Sverige mitt på dagen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Infinity, Summit, Constellation & Millennium

Putsad marmor, vackra träslag och stora glaspartier är utmärkande för fartygen i Milleniumklassen. De är teknologiskt avancerade och har en fantastisk spa-avdelning och ett välutrustat gym. Ett härligt poolområde och solarium ligger på “Resort Deck”.

Det finns barer för alla smaker, champagne eller martini?

Njut av den utsökta maten på din kryssning

Möjligheter till nöjen är oändliga, här finns bio- och teatersalong med varierande underhållning och casino. Maten ombord är utsökt och vinkällaren välfylld.

Milleniumklassens fyra fartyg har nyligen renoverats för att få fler av Solsticefartygens moderna restauranger och spa-faciliteter.

Hytterna är ca 16 kvm stora och har utsikt mot havet. Balkinghytterna har en balkong på ca 4 kvm med två stolar och ett bord. Dusch, wc, garderob, tv och kassaskåp finns i alla hytter. Fartygen har sviter från 23 kvm upp till 133 kvm.

16 kvm hytt med utsikt mot havet på kryssningsfartygetCelebrity Century

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Emperador

Adress

Av. del Libertador 420
C1001 ABR Buenos Aires
Argentina.

Telefon +54 11 4131-4000

Hotellet ligger nära den kända Avenida 9 de Julio i det eleganta området Recoleta, med shoppingmöjligheter, museum och restauranger på gångavstånd. Hotellet har en trevlig trädgård, inomhuspool, gym & restaurang. Klassificering 5*.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

24 januari 2023 - 12 februari 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 69.900:- 1 hytt kvar
Balkonghytt: 73.900:-
Minisvit - Sky Suite: 101.900:- FULLBOKAT

 • Enkelhyttstillägg – utsideshytt: 27.900:-
 • Enkelhyttstillägg – balkonghytt: 31.900:-
 • Enkelhyttstillägg – minisvit: 57.900:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för prisuppgift
 • Gouda avbeställningsskydd 7% av resans pris
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se