Ombord på Celebrity Cruises fantastiska fartyg gör vi en njutbar och spektakulär kryssning till Sydamerikas sydspets och får sen uppleva Antarktis unika vyer med natur och djurliv. Första stoppet är Ushuaia nere i Eldslandet – staden med sydligast latitud i världen. Som ett resultat skiner solen under 18 timmar varje sommardag vilket ger stora möjligheter att visa mixen av glaciärer, skogar och hav som är inramat av Martial Mountains i väster och Mount Olivia och Cinco Hermanos i öster. Kap Horn, med sina branta klippor och vindpinade stränder, är en karg skönhet och skapar en dramatisk inramning där Atlanten och Stilla havet möts.

Nere i Antarktis är vattnen bland de mest näringsrika i världen, vilket lockar hit ett mycket rikt djurliv. Här finns bl a mängder av valar, leopard- och pälssälar, pingviner, albatrosser och andra fågelarter. Ha kameran beredd när fartyget kryssar genom Schollart Channel, Paradise Bay, Gerlache Strait och vid Elephant Island. Isberg stora som 10-våningshus och mindre i skulpturala former passerar konstant revy. Allt är en fröjd för ögat.

På tillbakavägen besöker vi Falklandsöarna, Puerto Madryn i Patagonien och den moderna huvudstaden Montevideo i Uruguay.

Vår resa inleds och avslutas i Buenos Aires, som av många beskrivs som ”Sydamerikas Paris”, med en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls.

Koppla av ombord, njut av fartygets alla fina faciliteter och fantastiska service och följ med till världens ände!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 31 januari 2024
Till 18 februari 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
78.900:-
Balkonghytt
82.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg t/r Stockholm – Buenos Aires inkl. idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på hotell i Buenos Aires
 • Frukost dagligen
 • Transfers och utflykter enligt program i Buenos Aires
  – Guidad rundtur
  – Båttur i Tigre
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 3 luncher inkl. dryck i Buenos Aires
 • Tangoshow med middag inkl. dryck
 • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Eclipse, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord inkl. dryck (Classic dryckespaket)
 • Roomservice ombord 06.00 – 23.00
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Tillgång till det förstklassiga fitnesscentret ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – utsideshytt: 27.900:-
 • Enkelhyttstillägg – balkonghytt: 30.900:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för prisuppgift
 • Gouda avbeställningsskydd 7% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
78.900:-
Balkonghytt
82.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
31 jan
Stockholm - Paris
06.00 - 08.50
2 h 50 min
31 jan
Paris - Buenos Aires
10.40 - 20.25
13 h 45 min
17 feb
Buenos Aires - Amsterdam
16.25 - 09.40
13 h 15 min
18 feb
Amsterdam - Stockholm
10.40 - 12.45
2 h 5 min

Vi flyger med Air France på utresan och KLM på hemresan. Hör av er om ni önskar flyga från annan ort eller vill uppgradera till premium economy eller businessklass. Vi återkommer med tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
03 feb
Buenos Aires, Argentina
-
- 17.00
04 feb
Till havs
-
-
05 feb
Till havs
-
-
06 feb
Till havs
-
-
07 feb
Ushuaia, Argentina
- 10.00
- 21.00
08 feb
Kap Horn, Chile
- 06.00
- 08.00
09 feb
Schollart Channel, Antarktis
- 11.00
- 13.00
09 feb
Paradise Bay, Antarktis
- 14.30
- 16.00
09 feb
Gerlache Strait, Antarktis
- 17.00
- 19.00
10 feb
Elephant Island, Antarktis
- 14.00
- 18.00
11 feb
Till havs
-
-
12 feb
Port Stanley, Falklandsöarna
- 08.00
- 17.00
13 jan
Till havs
-
-
14 feb
Puerto Madryn, Argentina
- 07.00
- 16.00
15 feb
Till havs
-
-
16 feb
Montevideo, Uruguay
- 09.00
- 17.00
17 feb
Buenos Aires, Argentina
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 31 januari
Avresa

Avresa från Stockholm i arla morgonstund. Planbyte i Paris och fortsatt färd över Atlanten.
Ankomst till Buenos Aires sen kväll och transfer till hotellet, tillsammans med en lokalguide. Incheckning och god natt!

Buenos Aires i Argentina.

Buenos Aires, Argentina

Dag 2 - 1 februari
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!

Vi inleder med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca. Vi avslutar i Buenos Aires äldsta stadsdel, San Telmo.

Färgglada hus i området La Boca i Buenos Aires, Argentina.

La Boca i Buenos Aires, Argentina.

Obelisken i Buenos Aires

Obelisken i Buenos Aires

Vi äter lunch på hotellets restaurang och sen är resten av eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Under kvällen blir det middag och tangoshow – ett härligt ”måste” när man är i Buenos Aires.

Dag 3 - 2 februari
Buenos Aires

Efter frukost fokuserar vi idag på de norra delarna av innerstaden – glamorösa Recoleta, Buenos Aires Beverly Hills, där ”the rich and famous” bor. Här ligger kyrkogården med samma namn, där bl a Evita Peron ligger begravd. Området är fullt av restauranger och caféer, fina butiker och byggnader i fransk stil. Det är grönt och lummigt, utöver kyrkogården finns det ett antal parker. Turen fortsätter sen till Palermo, ett av Buenos Aires trendigaste områden.

Kyrkogården i Recoleta

Kyrkogården i Recoleta

Vi avslutar med en gemensam lunch, där vi bl a får tillaga empanadas. Merparten av matlagningen står dock proffs för. Resten av eftermiddagen & kvällen till eget förfogande.

Dag 4 - 3 februari
Buenos Aires, Argentina

Efter frukost checkar vi ut från hotellet gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang.

Tigre och Paranadeltat

Tigre och Paranadeltat

Därefter tar vi oss till hamnen och kliver ombord på Celebrity Eclipse. Middag serveras ombord under kvällen och vårt fartyg lämnar kaj kl. 17.00

Dag 5-7 - 4 - 6 februari
Till havs

Dessa dagar är Celebrity Eclipse ute till havs och det finns tid att bekanta sig med fartyget och alla faciliteter ombord. Koppla av och bara njut, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord, t ex vinprovning eller ett gym-pass (vissa av dessa aktiviteter kostar extra).

Celebrity Equinox pool

Dag 8 - 7 februari
Ushuaia, Argentina

Fartyget når under morgontimmarna fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

Ushaia, huvudstad i Tierra del Fuego

Ushuaia

Fyrtorn vid Beagle Channel i Argentina

Beagle Channel

Dag 9 - 8 februari
Kap Horn

I arla morgonstund (ca 06.00 – 08.00) seglar vi förbi Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.

Dag 10 - 9 februari
Antarktis

Nu har vi nått fram till Antarktis och under förmiddagen (ca 11.00 – 13.00) seglar vi genom Schollart Channel, som går mellan öarna Brabant och Anvers, utanför the Antarctic Penninsula. Några timmar senare kommer vi till Paradise Bay (ca 14.00 – 16.00). Här är vi omgivna av höga berg och majestätiska glaciärer. Här gäller det att ha kameran redo för det rika djur- och fågellivet, både på land och i vattnet. Lite senare (ca 17.00 – 19.00) går vi igenom Gerlache Strait, som löper mellan den antarktiska halvön och ögruppen Palmer Islands. Det vackra sundet har fått sitt namn efter den belgiske kapten som först utforskade det i slutet av 1800-talet. Kalvande isberg, valar, sälar och förstås pingviner är en vanlig syn här.

Pingviner på ett isberg i Antarktis.

Antarktis

Antarktis isberg med tunnel

Isberg med tunnel

Dag 11 - 10 februari
Antarktis

Elephant Island är en istäckt, bergig ö, alldeles utanför Antarktis kust. Mellan 14.00 – 18.00 njuter vi från däck av sceneriet utanför ön. Spektakulära isformationer i kombination med ett rikt djurliv fångas av kameralinsen och blir minnesbilder för livet.

 

Sälbebis på isen

Dag 12 - 11 februari
Till havs

Vi spenderar dagen till havs på vår väg tillbaka norrut. Ta dig tid att smälta alla de intryck som de senaste dagarna bjudit på.

Dag 13 - 12 februari
Port Stanley, Falklandsöarna (Storbritannien)

Idag får vi fast mark under fötterna igen. Port Stanley, huvudstad på Falklandsöarna är värd för dagens stopp, mellan 08.00 och 17.00.

Med sina drygt 2000 invånare står staden för mer än 2/3 av hela ögruppens befolkning. Klimatet som är svalt och ganska blåsigt gör att vegetationen på ön är lågväxt och träd förekommer inte naturligt. Öarna landstegs första gången av européer under sent 1500-tal och herraväldet över dem har sedan dess varierat. Än idag strider Storbritannien och Argentina verbalt om ögruppen, men det är fortfarande ett brittiskt självstyrande territorium. Här finns gott om pingviner, t o m kungspingviner – kejsarpingvinens något mindre släkting – och även sjölejon och sjöelefanter räknar ögruppen som sitt hem.

Kungspingvin Falklandsöarna

Kungspingvin Falklandsöarna

Dag 14 - 13 februari
Till havs

Fartyget är ute till havs igen. Kanske lockar något av de seminarier som hålls under kryssningen i intressanta och aktuella ämnen. Många är relaterade till just denna rutt och ger kunskap om de områden och platser som besöks. Varför inte boka bord i någon av specialrestaurangerna för middag?

Par äter en god middag i restaurang Murano ombord på Celebrity Solstice.

Restaurang Murano ombord på Celebrity Solstice.

Dag 15 - 14 februari
Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag (07.00 – 16.00). Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådning”). Här finns också sjölejon, sälar och mängder av sjöfågel.

Nationalparken Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Sjölejon vid Peninsula Valdes

Sjölejon vid Peninsula Valdes

Dag 16 - 15 februari
Till havs

Detta är vår sista dag ute till havs. Ta det lugnt och njut av att bara vara.

Dag 17 - 16 februari
Montevideo, Uruguay

Lagom till frukost lägger Celebrity Silhouette till i Montevideo, Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga sandstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänlig stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet. (Stoppet här varar 10.00 och 17.00.)

Stranden vid Rio de la Plata i Montevideo, Uruguay

Montevideo, Uruguay

Streetmarket i Montevideo, Uruguay.

Montevideo, Uruguay

Dag 18 - 17 februari
Buenos Aires, Argentina

I arla morgonstund återvänder vi till hamnen i Buenos Aires. Vi gör en sightseeingtur och upptäcker bl a Teatró Colon, ett av världens främsta operahus innan vi äter en lätt lunch. Därefter är det dags för transfer till flygplatsen

Under sen eftermiddag är det avresa från Buenos Aires flygplats.

Dag 19 - 18 februari
Hemresa

Planbyte i Amsterdam och ankomst till Sverige mitt på dagen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity Cruises
Solstice, Reflection, Eclipse, Equinox & Silhouette

Celebritys trendiga Solsticeklass. Speciellt för denna klass är till exempel den stora gräsmattan på övre däck, ett modernt spa samt den höga klassen på restaurangerna och servicen ombord.

Kryssningar där du kan spela bocchia i solnedgången

På gräsmattan på översta däck kan ni spela bocchia, crocket eller bara njuta av en picknick i solnedgången. Fartygen erbjuder många restauranger. Flertalet ingår i kryssningspriset och vid vissa specialrestauranger bokar man bord för en mindre summa. Exklusivt för Aquaclass ingår restaurang Blu.

Flera pooler, både inom- och utomhus, samt gym med klasser och stor spaavdelning förenar nytta med nöje. Har ni Aquaclass har ni fri tillgång till spaavdelningen hela kryssningen.

Hytterna är ca 18 kvm stora. Balkonghytterna har en balkong mot havet på ca 4 kvm med ett bord och två stolar.

Sängen kan sättas ihop till en stor eller tas isär till två enkelsängar. Det finns en sitthörna med soffa, skrivbord och stol i hytten. Dusch, toalett, garderober, tv och kassaskåp finns i alla hytter.

Insideshytterna ombord är normalt något mindre, ca 16 kvm. Större sviter finns i storlekarna 23 – 133 kvm.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Emperador

Adress

Av. del Libertador 420
C1001 ABR Buenos Aires
Argentina.

Telefon +54 11 4131-4000

Hotellet ligger nära den kända Avenida 9 de Julio i det eleganta området Recoleta, med shoppingmöjligheter, museum och restauranger på gångavstånd. Hotellet har en trevlig trädgård, inomhuspool, gym & restaurang. Klassificering 5*.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

31 januari 2024 - 18 februari 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 78.900:-
Balkonghytt: 82.900:-

 • Enkelhyttstillägg – utsideshytt: 27.900:-
 • Enkelhyttstillägg – balkonghytt: 30.900:-
 • ERV Reseförsäkring PLUS, vänligen kontakta oss för prisuppgift
 • Gouda avbeställningsskydd 7% av resans pris
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Azamara Journey genom Panamakanalen & underverket Machu Picchu


5 - 29 januari 2025 | Miami - Aruba - Curacao - Colombia - Panamakanalen - Ecuador - Cusco/Sacred Valley - Machu Picchu

Vi njuter av vita stränder i Mexiko och vacker regnskog i Costa Rica, och seglar genom det imponerande ingenjörsmästerverket Panamakanalen. Äventyret avslutas med spännande dagar i Cusco/Sacred Valley, med underverket Machu Picchu, högt uppe bland Andernas toppar, som resans höjdpunkt.

Oförglömlig kryssning från Argentina till Antarktis med Princess Cruises


19 januari - 8 februari 2025 | Argentina - Chile - Antarktis - Falklandsöarna - Uruguay

Fartyget Sapphire Princess tar oss med till den vita kontinenten, Antarktis. Upplev stillheten och skönheten i farvattnen kring Antarktiska halvön, där sälar, valar, pingviner och andra sjöfåglar är talrika. Som extra bonus får vi också lära känna argentinska Buenos Aires och uppleva Eldslandet, chilenska Patagonien, brittiska Falklandsöarna och Uruguay.