Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Dess stränder har befolkats av sagoväsen ur den grekiska mytologin och mängder av folkslag har korsat dess vatten i jakt på rikedom och lycka. Under vår kryssning stiftar vi bekantskap med detta hav, som trots sin relativa närhet är rätt okänt för de flesta. Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland bjuder in till besök. Som extra bonus ligger fartyget över natten i Istanbul och i Pireus/Aten.

Vi kryssar med Azamaras fina fartyg Pursuit, som beskrivs som ”intim, smakfull och elegant”. Under 12 dagar reser vi kungligt med det mesta av det bästa. Njut av livet ombord med härliga måltider, mängder av roliga aktiviteter och förstklassig underhållning.

Vi har även en kryssning i Svarta Havet i september. Läs här.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 5 maj 2022
Till 17 maj 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
62.900:-
Balkonghytt
69.900:-
Minisvit - PÅ FÖRFRÅGAN
99.900:-

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Istanbul / Aten – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Sightseeingtur & lunch (inkl. dryck) i Istanbul
 • Alla transfers i Istanbul
 • 12 nätters kryssning med Azamara Pursuit
 • Helpension ombord
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • AzAmazing Evening; en festkväll som ordnas av rederiet
 • Transfer från Pireus till Atens flygplats
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg: Utsideshytt 37.000:- / Balkonghytt 42.000:- / Minisvit 69.000:-
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 6 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s Reseförsäkring Plus, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
62.900:-
Balkonghytt
69.900:-
Minisvit - PÅ FÖRFRÅGAN
99.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
5 maj
Stockholm - Istanbul
17 maj
Aten - Stockholm

Flygtider kommer senare!

Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er så återkommer vi med tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
5 maj
Istanbul, Turkiet
-
-
6 maj
Istanbul, Turkiet
-
- 18.00
7 maj
Varna, Bulgarien
- 08.00
- 20.00
8 maj
Constanta, Rumänien
- 07.00
- 19.00
9 maj
Odessa, Ukraina
- 09.30
-
10 maj
Odessa, Ukraina
-
- 20.00
11 maj
Till havs
-
-
12 maj
Canakkale/Kepez, Turkiet
- 08.00
- 18.00
13 maj
Kavala, Grekland
- 08.00
- 20.00
14 maj
Thessaloniki, Grekland
- 08.00
- 21.00
15 maj
Volos, Grekland
- 07.30
- 17.00
16 maj
Aten (Pireus), Grekland
- 09.00
-
17 maj
Aten (Pireus), Grekland
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 5 maj
Avresa till Istanbul

Avresa från Sverige och ankomst till Istanbul, Turkiets största stad, under eftermiddagen. Här möts öst och väst. Tusen och en natt-mystik blandas med en modern och pulserande metropol.

Vi beger oss till hamnen och Azamara Pursuit på en gång och checkar in. Innan det är dags för middag kan man koppla av lite i hytten, eller bekanta sig med fartyget.

Dag 2 • 6 maj
Istanbul, Turkiet

Efter frukost beger vi oss iväg på en sightseeingtur för att upptäcka denna fantastiska stad. Blå Moskén med sina sex minareter, byggd på 1600-talet och Topkapi-palatset där sultanen bodde fram till mitten av 1800-talet. Under palatsets glansdagar arbetade över 5000 personer här. Den kända moskén Hagia Sofia byggdes som kristen kyrka på 500-talet och inne i den vackra byggnaden finns intressant konst och mäktig arkitektur. I närheten ligger även Yerebatan Sarnici, ”det sjunkna palatset”. Det är en gigantisk vattencistern från 500-talet, byggd av den bysantinske kejsaren Justinianus, med 336 9m höga marmorpelare i 12 rader. I det klara vattnet simmar karp och guldfisk runt. Avsluta med ett besök i Grand Bazar, en av världens största täckta marknader, med vackra målade valv och kakeldekorationer. I de tusentals butikerna säljs allt ifrån kryddor till lädervaror, vattenpipor och guld. Vi äter lunch under turen och tar oss tillbaka till hamnen under eftermiddagen.

Istanbul Bla Mosken

Istanbul Topkapi

Klockan 18.00 kastar vi loss och påbörjar vår kryssning.

Dag 3 • 7 maj
Varna, Bulgarien

Idag lägger vi till i Varna som är Bulgariens tredje största stad. En av de mest populära platserna i Varna är Sea Garden som är beläget vid stranden av Svarta havet. Här hittar vi attraktionerna som delfincentret, Nicolas Copernicus observatorium och planetarium, Varna Zoo, Naturhistoriska Museum och National Maritime Museum. Leten Theatre som ligger i Sea Garden arrangerar utomhusteater. På utomhusscenen kan man också få uppleva gatumusikanter och musiker. Den som vill få en smakbit av bulgariska specialiteter och bakverk tar sig med fördel till den lokala marknaden Kolhozen Bazar.

Dag 4 • 8 maj
Constanta, Rumänien

Tidig morgon kommer vi fram till Constanta i Rumänien. Denna stad har mycket gamla rötter och har fått sitt namn av den romerske kejsaren Konstantin den Stores syster. Handelsvägarna över Svarta havet skapade välstånd i staden under medeltiden, då bl.a. rika köpmän från Genua verkade här. Sent 1800-tal blev Constanta en populär badort för Europas kungligheter. Dåvarande kungen, Karol 1, lät uppföra fashionabla hotell längs stranden för att kunna konkurrera med liknande orter vid Medelhavet. Vid strandpromenaden ligger det gamla kasinot, som en fluffig gräddtårta i solljuset.

Dag 5 - 6 • 9 - 10 maj
Odessa, Ukraina

Staden Odessas historia börjar under slutet av 1700-talet när Rysslands kejsarinna, Katarina den Stora, beslöt att skapa ett ”söderns St. Petersburg” vid Svarta havskusten. Stadens äldre delar påminner mer om Italien och Frankrike än om Ryssland och blandningen med arkitektur från Sovjet-tiden och ryska revolutionsmonument blir rätt säregen och intressant. Idag är Odessa Ukrainas femte största stad och soltörstande semesterfirare flockas här om somrarna. Ett av stadens mest kända landmärken är Potemkin-trappan, byggd i mitten av 1800-talet, som fungerar som en formell entré till staden från havet. I filmen Pansarkryssaren Potemkin, av Sergei Eisenstein från 1925, är trappan skådeplatsen för de ryska kejserliga soldaternas massaker på mängder av civila. En barnvagn med en baby studsar nerför trappan, utom räddning.

Odessa Ukraina

Vi ligger kvar här över natt så det finns gott om tid att utforska staden och dess omgivningar.

Dag 7 • 11 maj
Till havs

Idag har vi möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av en dag till havs innan vi är tillbaka i Turkiet.

Dag 8 • 12 maj
Canakkale/Kepez, Turkiet

Idag lägger vi till i Kepez/Canakkale, på den asiatiska sidan av sundet Dardanellerna som sammanbinder Marmarasjön med Egeiska Havet. Här kan man följa med på rederiets utflykt till antika Troja, där historia och mytologi blandats under årtusendena. Staden återupptäcktes år 1865 av den brittiske amatörarkeologen Frank Calvert och här får fantasin vingar vid den stora trähästen som minner om Homeros berättelser om det trojanska kriget i Illiaden med Paris och den sköna Helena, kung Agamemnon och Akilles. Hästen användes vid inspelningen 2004 av filmen Troja, med storheter som Brad Pitt och Orlando Bloom.

Dag 9 • 13 maj
Kavala, Grekland

Vi färdas över Thrakiska Havet och når under morgonen fram till Kavala, i nordöstra Grekland. Staden klättrar på berget Symvolos sluttningar och här finns det mycket att se. Den gamla borgen med bysantinska, venetianska och turkiska influenser blickar ut över havet och i den gamla stadskärnan Panagia trängs pastellfärgade hus i de trånga gränderna. På 1500-talet byggdes akvedukten Kamares och den slingrar sig fortfarande genom bebyggelsen med sina 60 imponerande valv. Grundaren av Egyptens sista kungliga ätt, Pasha Mehmet Ali, föddes här på 1700-talet och han lät bygga en religiös skola för imamer, Imaret, som idag är förvandlat till ett boutiquehotell, väl värt en titt.
För den som inte är historiskt intresserad finns det fina stränder och ett myllrande gatuliv att njuta av.

Dag 10 • 14 maj
Thessaloniki, Grekland

Halvön Halkidiki med sina tre fingrar passeras i arla morgonstund på väg till Greklands andra stad, Thessaloniki som står värd för dagens besök. Stadens ikoniska landmärke, det 34 meter höga Vita Tornet nere vid vattenbrynet, har ett mörkt förflutet som fängelse och avrättningsplats. Men Thessaloniki har mycket charm och en sprudlande energi. Här trängs världsarven på UNESCOs lista, hela 15 stycken, mestadels vackra gamla kyrkor och kloster. Stadens största torg, Aristoteles Square har bokstavligt talat rest sig ur askan, efter att delar av staden brann ner i början av 1900-talet. Detta är en populär samlingsplats för en fika och lite people-watching. Strandpromenaden är en av Europas längsta. Här står en staty av Alexander den Store till häst, en 13 meter hög skulptur med namnet Umbrellas tillhör de mest fotograferade vyerna i staden och promenaden kantas dessutom av ett antal parker och trädgårdar. Kort sagt – ett perfekt utflyktsmål för en rejäl bensträckare.

Dag 11 • 15 maj
Volos, Grekland

Volos är en livlig liten hamnstad, belägen i en skyddad vik vid den bergiga halvön Pelion, ungefär halvvägs mellan Thessaloniki och Aten. Enligt grekisk mytologi var det härifrån som Jason och hans argonauter seglade iväg för att leta reda på det gyllene skinnet och återta makten i Thessalien.
Ägna dagen åt att strosa runt och njuta av grekiskt vardagsliv, ät lite god mezedes, grekisk plockmat och drick tsipouro, icke att förväxla med ouzo, eller följ med på en utflykt anordnad av rederiet till Meteora där medeltida munkar byggt kloster högt upp på sandstensklipporna. Förr kunde man endast ta sig upp via repstegar, idag är det lite mer bekvämt.

Dag 12 • 16 maj
Aten, Grekland

Sista stoppet på kryssningen når vi under morgonen – Atens hamnstad Pireus. Vill man ta det lite lugnt stannar man kvar här ute vid havet och äter en fisk-lunch på en lokal taverna.

Alternativet är att bege sig in till demokratins födelseort, Greklands huvudstad Aten. Stadsklippan Akropolis med sin vackra tempelruin Parthenon syns från stora delar av staden. Inga byggnader får byggas så höga att de skymmer Akropolis, vilken gör den utmärkt som landmärke för de med dåligt lokalsinne.
Strosa runt och ta pulsen på stadens alla grannskap. Monastiraki med sina bazar-gator, de chica och välbärgade kvarteren Kolonaki, de slingrande gränderna i populära Plaka, stadens mest centrala och pulserande torg Syntagma där parlamentet ligger och mycket mer.

Dag 13 • 17 maj
Aten, Grekland - hemresa

Vi checkar ut och stiger av Azamara Pursuit – farväl för den här gången.

Under dagen styr vi kosan norröver igen. Flygtiderna är inte klara ännu, men blir det förhoppningsvis inom kort.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras tre systerfartyg Pursuit, Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Quest ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda

Resdatum*

5 maj 2022 - 17 maj 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 62.900:-
Balkonghytt: 69.900:-
Minisvit - PÅ FÖRFRÅGAN: 99.900:-

 • Enkelhyttstillägg: Utsideshytt 37.000:- / Balkonghytt 42.000:- / Minisvit 69.000:-
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 6 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s Reseförsäkring Plus, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


KOMMANDE våren 2022 | Monte Carlo - Santa Margerita - Livorno - Portoferraio - Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

Skön höstkryssning i Adriatiska Havet med Azamara Quest


18 - 28 oktober 2021 | Italien, Slovenien, Kroatien, Montenegro

Härlig kryssning i Adriatiska Havet, med Sicilien och Amalfikusten, under oktober månad. Vi inleder i vackra Venedig och fortsätter sedan till charmiga, mindre städer i Slovenien och Kroatien, med bl a Dubrovnik. Därefter står Montenegro på tur innan vi är tillbaka i Italien för stopp på Europas största ö Sicilien och i charmiga Sorrento i Neapelbukten. Följ med oss och Azamara och förgyll hösten.

Härlig vinterkryssning kring Kanarieöarna med Azamara Journey


29 januari - 8 februari 2022 | Kanarieöarna

Härlig kryssning runt Kanarieöarna. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan till charmiga Teneriffa. Därefter står Los Cristianos och La Gomera på tur innan vi kryssar vidare mot La Estaca och La Palma. Innan det är dags att bege sig tillbaka mot Gran Canaria besöker vi Funchal som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira.

Vårkryssning med Azamara Quest – Marocko och den Iberiska halvön


28 mars - 5 april 2022 | Portugal, Marocko, Gibraltar och Spanien

En spännande kryssning med Azamara Quest som startar i charmiga Lissabon och sedan vidare mot färgsprakande Marocko. Därefter kryssar vi vidare mot Spaniens sydligaste spets och besöker den brittiska lilla halvön Gibraltar och spanska Cadiz innan vi återigen beger oss mot Portugal där vi besöker Portimao innan vi är tillbaka i Lissabon.

Påskkryssning från Barcelona till Köpenhamn med Royal Caribbean


15 - 24 april 2022 | Barcelona - Cartagena - Gibraltar - Lissabon - Amsterdam - Köpenhamn

Njut av den tidiga våren på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Voyager of the Seas, från läckra Barcelona till livliga Köpenhamn. På vägen upptäcker vi "De sköna promenadernas stad" Cartagena, Gibraltar med sin karaktäristiska klippa med Europas enda vilda apor, färgstarka Lissabon och bildsköna Amsterdam.

Kryssning via Amalfikusten & Kotorbukten – från Rom till Venedig med Azamara Quest


23 april - 1 maj 2022 | Italien - Montenegro - Kroatien - Italien

Storslagna Rom, makalösa Amalfikusten, kulturrika Kotorbukten och vackra Venedig - på denna kryssning med Azamara ryms det mesta av det bästa.

Kryssning med Azamara Onward
Adriatiska Havet, Venedig och Dubrovnik


13 - 21 maj 2022 | Italien – Kroatien – Montenegro

Möt våren i några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig med Azamara Onward ut i Adriatiska Havet och besöker ett pärlband av vackra och intressanta platser längs den kroatiska kusten och kulturrika Kotorbukten i Montenegro. Som pricken över i tillbringar vi en natt i Venedig. Ombord på Azamara Onward, nyast i Azamara-familjen mår vi gott - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


17 - 24 juli 2022 | Stockholm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Stockholm

En äkta kryssning på Östersjön med Royal Caribbeans Voyager of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi St. Petersburg med övernattning, Helsingfors, Tallinn och sommarpärlan Visby. I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta, dessutom en heldagsutflykt i St. Petersburg.

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


8 - 20 augusti 2022 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Spännande kryssning i Svarta havet – Azamara Journey


6 - 17 september 2022 | Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Grekland

Azamara Journey tar oss med till Svarta havet för intressanta och vackra strandhugg i Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland. Vi får uppleva kultur och historia, underbar natur, god mat, svalkande vågor och trevligt sällskap.