Karta-Svarta-havetAntik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Dess stränder har befolkats av sagoväsen ur den grekiska mytologin och mängder av folkslag har korsat dess vatten i jakt på rikedom och lycka. Under vår kryssning stiftar vi bekantskap med detta hav, som trots sin relativa närhet är rätt okänt för de flesta. Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien bjuder in till besök. Som extra bonus övernattar Azamara Journey i Pireus innan vi kliver av.

Vi kryssar med Azamaras lyxkryssare Journey som beskrivs som ”intim, smakfull och elegant”. Under 14 dagar reser vi kungligt med det mesta av det bästa. Njut av livet ombord med härliga måltider, mängder av roliga aktiviteter och förstklassig underhållning.

För att sätta upp er på väntelista maila: josefine.stenberg@cluberiks.se


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 11 september 2020
Till 26 september 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt
73.900: - FULLBOKAD
Minisvit
88.900: - FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg t/r Stockholm – Aten inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Aten inkl. frukost
 • Stadsrundtur i Aten med lunch inkl. dryck
 • 14 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Journey
 • Helpension ombord
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • AzAmazing Evening; en festkväll som ordnas av rederiet i hamn
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

 

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 45 900: –
  Utsideshytt: 36 900: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt
73.900: - FULLBOKAD
Minisvit
88.900: - FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
11 sep
Arlanda - Köpenhamn
06.00 - 07.15
1h15
11 sep
Köpenhamn - Aten
08.35 - 12.45
3h10
26 sep
Aten - Köpenhamn
13.35 - 15.50
3h15
26 sep
Köpenhamn - Arlanda
17.05 - 18.20
1h15

Vi flyger med SAS!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
12 sep
Aten (Pireus), Grekland
-
- 17.00
13 sep
Efesos (Kusadasi), Turkiet
- 09.00
- 23.00
14 sep
Till havs
-
-
15 sep
Istanbul, Turkiet
- 08.00
- 18.00
16 sep
Varna, Bulgarien
- 08.00
- 21.00
17 sep
Constanta, Rumänien
- 07.30
- 18.00
18 sep
Odessa, Ukraina
- 09.30
- 20.00
19 sep
Till havs
-
-
20 sep
Sotji, Ryssland
- 08.00
- 20.00
21 sep
Batumi, Georgien
- 08.00
- 17.00
22 sep
Till havs
-
-
23 sep
Istanbul, Turkiet
- 08.00
- 18.00
24 sep
Canakkale (Kepez), Turkiet
- 07.30
- 15.00
24 sep
Dardanellerna (Cruising)
-
-
25 sep
Aten (Pireus), Grekland
- 13.00
- 16.00
26 sep
Aten (Pireus), Grekland
- Avstigning!
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 11 sep
Avresa till Aten

Idag flyger vi till Aten. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och gör en stadstur i staden med lunch, innan vi tar oss till hotellet. Kvällen spenderas på egen hand.

Aten, Grekland

Aten, Grekland

Dag 2 - 12 sep
Aten, Grekland

Strax innan lunch checkar vi ut från vårt hotell för att gemensamt ta oss ner till hamnen och vårt lyxiga hem de nästföljande dagarna – Azamara Journey.

Klockan 17 lämnar vi hamn och påbörjar våran två veckor långa kryssning.

Kryssningsfartyget Azamara Journey

Dag 3 - 13 sep
Efesos (Kusadasi), Grekland

Första stoppet på denna kryssning gör vi i Kusadasi, som har vuxit från en sömnig fiskeby till en välbesökt semesterort på Turkiets Egeiska kust. Kusadasi ligger nära den välbevarade antika romerska provinsstaden Efesos. Här grundades en av de viktigaste församlingarna i den kristna urkyrkan och det sägs att både aposteln Johannes och Jesus mor Maria levde i Efesos efter korsfästelsen.

Dag 4 - 14 sep
Till havs

Idag kan vi koppla av och bara njuta av livet när vi har en dag till havs innan vi når Istanbul.

Dag 5 - 15 sep
Istanbul, Turkiet

Istanbul är inte bara staden där öst möter väst utan staden där det moderna stadslivet möter historien från flera olika imperier byggda på varandra. Här har jordbävningar, korståg och ärorika kejsare alla satt sina spår. Ta ett kliv tillbaka i tiden och låt dig hänföras av den bysantinska arkitekturen och mosaiken i de vackra templen och moskéerna.

Prova dina förhandlingsfärdigheter på den livliga basaren och njut av en riktig lammkebab. Passa på att besök överväldigande Hippodromen, Blå Moskén och Topkapipalatset med profeten Mohammeds mantel och skäggstrå.

Istanbul Bla Mosken

Dag 6 - 16 sep
Varna, Bulgarien

Idag lägger vi till i Varna som är Bulgariens tredje största stad. En av de mest populära platserna i Varna är Sea Garden som är beläget vid stranden av Svarta havet. Här hittar vi attraktionerna som delfincentret, Nicolas Copernicus observatorium och planetarium, Varna Zoo, Naturhistoriska Museum och National Maritime Museum. Leten Theatre som ligger i Sea Garden arrangerar utomhusteater. På utomhusscenen kan man också få uppleva gatumusikanter och musiker.

Sea Garden Varna Bulgarien

Dag 7 - 17 sep
Constanta, Rumänien

Tidig morgon kommer vi fram till Constanta i Rumänien. Denna stad har mycket gamla rötter och den har fått sitt namn av den romerske kejsaren Konstantin den Stores syster. Handelsvägarna över Svarta havet skapade välstånd i staden under medeltiden, då bl.a. rika köpmän från Genua verkade här. Sent 1800-tal blev Constanta en populär badort för Europas kungligheter. Dåvarande kungen, Karol 1, lät uppföra fashionabla hotell längs stranden för att kunna konkurrera med liknande orter vid Medelhavet.

Dag 8 - 18 sep
Odessa, Ukraina

Staden Odessas historia börjar under slutet av 1700-talet när Rysslands kejsarinna, Katarina den Stora, beslöt att skapa ett ”söderns St. Petersburg” vid Svarta havskusten. Stadens äldre delar påminner mer om Italien och Frankrike än om Ryssland och blandningen med arkitektur från Sovjet-tiden och ryska revolutionsmonument blir rätt säregen och intressant. Idag är Odessa Ukrainas femte största stad och soltörstande semesterfirare flockas här om somrarna.

Odessa Ukraina

Dag 9 - 19 sep
Till havs

Idag har vi möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av en dag till havs innan vi når ryska Sotji.

Dag 10 - 20 sep
Sotji, Ryssland

Idag välkomnas vi till den ryska Rivieran och Sotji. Staden har ett subtropiskt klimat och är en bad- och turistort med badsäsong från maj till oktober, och antalet soldagar per år är runt trehundra. I området Lazarevskoje hittar vi fina badstränder, vattenland och även Europas tredje högsta pariserhjul, 80 meter högt. Upplev oförstörd natur på en vandring genom de vackra skogbeklädda Alek Mountains för att se Aguarafloden som möter Agurskoye Gorge och skapar ett fantastiskt vattenfall.

Dag 11 - 21 sep
Batumi, Georgien

Idag anländer vi till Batumi som på senare år blivit en stor turistort i Georgien. Flanera längs den 6 kilometer långa berömda boulevarden (Batumis boulevard), belägen vid strandkanten mot Svarta havet. Idag kan vi bland annat besöka det adzjariska stadsmuseet med skatter från antiken, den botaniska trädgården med 3 270 olika sorters dendrologiska trädarter eller det stora akvariet som är hem för över 100 olika fiskarter.

Botaniska trädgården BBatumi Gerogien

Dag 12 - 22 sep
Till havs

Idag har vi en dag till havs där vi kan smälta våra upplevelser och njuta av en lugn och skön dag.

Dag 13 - 23 sep
Istanbul, Turkiet

Idag lägger vi återigen i livliga Istanbul och nu kan ni passa på att besöka de platser ni inte hann med på första stoppet.

Istanbul Topkapi

Dag 14 - 24 sep
Canakkale (Kepez), Turkiet

Denna fridfulla turkiska hamn utforskas bäst till fots. En promenad längs vattnet och charmiga gator kan göras på bara några timmar. Canakkale är också porten till de forntida ruinerna av Troy och den historiska halvön Gallipoli.

Idag kan ni passa på att besök den historiska nationalparken på halvön Gallipoli eller så kan man besöka det Arkeologiska museet Çanakkale som visar en mängd olika träverk, keramik, konst och artefakter som går så långt tillbaka som 500-talet f.Kr. till det osmanska riket. Några av utställningarna är från gamla Troy själv.

Dag 15 - 25 sep
Aten (Pireus), Grekland

Strax efter lunch kommer vi tillbaka till Pireus och spenderar en dag i Aten. Fartyget kommer att ligga kvar över natten så det finns god tid att utforska Pireus alternativt Aten om så önskas.

Området Plaka i Aten, Grekland, är stadens historiska hjärta.

Plaka – Atens historiska hjärta

Dag 16 - 26 sep
Aten (Pireus), Grekland

Ffter vi avnjutit vår sista frukost ombord är det dags att kliva av fartyget för att gemensamt ta oss till flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Quest ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward »

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

11 september 2020 - 26 september 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt: 73.900: - FULLBOKAD
Minisvit: 88.900: - FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 45 900: –
  Utsideshytt: 36 900: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF: 5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning med Azamara Quest till härliga italienska pärlor


10 - 18 maj 2024 | Civitavecchia (Rom) - Sorrento - Amalfi - till havs - Livorno (Florens/Pisa) - Portovenere - Nice

Skön försommarkryssning från Rom till Nice, med flera av Italiens glittrande pärlor längs vägen. Förtjusande Sorrento, magiskt vackra Amalfikusten, historiska Florens och världsarvslistade Portovenere. Njut av hänförande utsikter, exceptionella kulturvärden, bra shopping, medeltida palats.. Ombord på Azamara Quest njuter vi av god mat och dryck, och service i världsklass.

Förtrollande Frankrike – kryssning med Azamara Quest


10 - 22 juni 2024 | Bordeaux - Nantes - Guernsey - Cherbourg - Honfleur - Brygge - Amsterdam

Tidig sommarkryssning med fokus på la belle France, längs Biscayabukten och i Engelska Kanalen. Intressanta och njutbara besök i vinmetropoler som Bordeaux och Loiredalen, mysiga städer som La Rochelle och Brest där skaldjuren är pinfärska, charmiga kanalön Guernsey och Normandie med landstigningsstränderna och äppelodlingar. Sen avslutar vi i Brygge och Amsterdam.

”Prova på kryssning” med MSC Poesia från Stockholm


27 - 30 juni 2024 | Stockholm - Köpenhamn - Warnemünde

Nu har ni chansen att under en tre nätters kryssning att prova på livet ombord på MSC Poesia. Fartyget avgår från Stockholm och vi besöker Köpenhamn innan vi kliver av fartyget i Warnemünde. Fartyget är en modern, flytande resort där känslan är välkomnande och elegant. Fartyget bjuder på en fantastisk kryssningsupplevelse oavsett om du reser i par, som pensionär eller med hela familjen.

Mytomspunna Skottland
Kryssning med Azamara Quest


12 - 23 augusti 2024 | Oslo - Skottland Runt - Dublin

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med lyxiga Azamara Quest upplever vid det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Kryssning ”Svalbardexpressen” med Hurtigrutens MS Trollfjord


23 aug - 2 sep 2024 | Från Bergen till Longyearbyen

Under vår spännande kryssning med Hurtigrutens MS Trollfjord, på väg norrut längs den norska kusten till den mytomspunna ögruppen Svalbard, besöker vi en rad olika karismatiska kustsamhällen och upplever fantastisk natur. Denna del av den historiska rutten längs "världens vackraste kustlinje", tar oss långt upp i Arktis - världens ände. Ombord får vi lära oss om de olika resmålen och njuta av goda middagar och skön avkoppling.

Härliga Medelhavet med lyxkryssaren Oceania Riviera


3 - 11 september 2024 | Medelhavets pärlor: Frankrike, Italien & Spanien

Den här kryssningen med avresa från Monte Carlo till Barcelona har allt - kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Förläng sommaren med en spännande resa ombord på Oceania Riviera. En kryssning med Oceania Cruises är bland det bästa ni kan göra. Service, mat och god dryck i absolut världsklass. Fartygen är små och genuina med en familjär atmosfär.

Förgyll hösten med Azamara! Kryssning Lissabon – Barcelona


10-21 september 2024 | Lissabon - Portimao - Sevilla - Gibraltar - Malaga - Valencia - Barcelona

Följ med på denna härliga 10-nätters kryssning med det eleganta fartyget Azamara Quest och förgyll hösten med flera spanska pärlor! Njut av nygrillade sardiner i Portimao och hälsa på aporna vid Gibraltars topp. Njut av riktig spansk paella i Valencia och ett glas läskande sangria i Sevillas värmande höstsol.

Ö-rik kryssning i Medelhavet – med Azamara Onward


17 - 27 oktober 2024 | Rom - Elba - Korsika - Sardinien - Menorca - Mallorca - Barcelona

Förgyll hösten med en fantastisk ö-rik kryssning i västra Medelhavet, när Azamara Onward kryssar från antikens Rom till livfulla Barcelona! Vi besöker unika pärlor som Elba, Sardinen och Menorca. På Korsika besöker vi både Ajaccio och Porto Vecchio och vi avslutar i livfulla Spanien med Palma de Mallorca och övernattning i Barcelona- allt detta på en och samma kryssning!

Kanarieöarna och Marocko i Celebritys AquaClass


26 nov - 9 dec 2024 | Barcelona - Lanzarote - Gran Canaria - Teneriffa - Casablanca - Tangier - Cadiz - Malaga

Njut av skön sol och värme i november när fartyget Celebrity Infinity angör Kanarieöarna Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa. Vi får även uppleva flera härliga platser i södra Spanien samt både Casablanca och Tangier i Marocko. Pricken över i:et är fartygets Aqua Class, där spaavdelningen ingår under hela resan och där alla måltider avnjuts i den exklusiva restaurang Blu.

Härlig kryssning med Azamara Quest, från Kanarieöarna till Portugals huvudstad Lissabon


10 - 22 mars 2025 | Las Palmas - Teneriffa - La Palma - Madeira - Agadir - Casablanca - Gibraltar - Cadiz - Lissabon

Härlig kryssning från Kanarieöarna till Lissabon, via Madeira, Marocko och Spanien. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot den charmiga kanariska ön La Palma. Nästa stopp blir i Funchal, på den portugisiska ön Madeira, och i Marocko gör vi besök i Agadir och Casablanca. Spanska Cadiz blir nästa stopp innan kryssningen avslutas i Lissabon.