Whisky, kiltar och Lochs – välkommen till Skottland!

Denna unika kryssning börjar i Oslo och precis som vikingarna en gång gjorde seglar vi västerut mot de brittiska öarna. Vi upplever det bästa av vad Skottland har att erbjuda, som huvudstaden Edinburgh samt hamnstäderna Aberdeen och Inverness.

Vi lär även känna den fantastiskt vackra naturen på de sällan besökta öarna Orkney
Islands, Yttre Hebriderna och Isle of Man. Självklart finns det möjligheter att besöka några av Skottlands främsta whiskydestillerier. Har vi tur kanske vi får se en glimt av Nessie – det mytomspunna sjöodjuret!

Kryssningen avslutas med ett besök i Beatles hemstad Liverpool samt en övernattning i Dublin, även detta en gammal vikingabosättning .

När vi kryssar med våra gästers favoritrederi Azamara njuter vi av läckra måltider, fina viner och service i toppklass.

Resrutt-karta-Azamara-Quest-Skottland-runt

Karta på resrutt, Skottland runt med Azamara Quest


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 12 augusti 2024
Till 24 augusti 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
61 900:-
Balkonghytt
66 900:-
Minisvit
82 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Oslo // Dublin– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hamn – flygplats
 • 11 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord på Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 1 hotellnatt i Dublin inkl. frukost
 • 2st halvdagsturer i Dublin
 • 1 middag inkl. dryck i Dublin
 • 1 lunch inkl. dryck i Dublin
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
61 900:-
Balkonghytt
66 900:-
Minisvit
82 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
12 aug
Stockholm - Oslo
08:45 - 09:45
24 aug
Dublin - Stockholm
20:05 - 23:40

Vi flyger med SAS på denna resa! Önskar ni flyga från annan ort eller uppgradera ert flyg till SAS Plus så hör av er. Pris & tillgänglighet på förfrågan.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
12 aug
Oslo, Norge
-
- 18.00
13 aug
Till havs
-
-
14 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
- 08.00
-
15 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
-
- 18.00
16 aug
Aberdeen, Skottland
- 08.00
- 22.00
17 aug
Invergordon, Skottland
- 07.30
- 22.00
18 aug
Kirkwall, Skottland
- 08.00
- 20.00
19 aug
Stornoway, Skottland
- 08.00
- 20.00
20 aug
Oban, Skottland
- 08.00
- 18.00
21 aug
Douglas, Isle of Man
- 08.00
- 20.00
22 aug
Liverpool, England
- 07.30
- 19.00
23 aug
Dublin, Irland
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 12 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Oslo under förmiddagen, och härefter åker vi direkt till fartyget där det är dags att checka in. Efter vi gått ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare.

Kl. 18.00 är det dags att lätta ankar.

Dag 2 • 13 aug
Till havs

Första dagen ombord på vårt fartyg, Azamara Quest, spenderar vi till havs. Kör ett pass på gymmet, läs en spännande bok i en solstol vid poolområdet och unna er god mat och dryck.

Gäster blir serverade drinkar på pooldäck, ombord på Azamaras fartyg.

Pooldäck ombord på Azamara.

Dag 3-4 • 14-15 aug
Edinburgh (Leith), Skottland

Tidig morgon kommer vi till Skottlands vackra huvudstad Edinburgh. Staden domineras av mäktiga Edinburgh Castle, som stått på sin klippa i över 1 000 år. Från Edinburgh Castle går den medeltida paradgatan Royal Mile, som sträcker sig ända till Holyrood Palace, där vi hittar drottningens officiella bostad när hon är i Skottland. Edinburghs byggnader är vackert gamla men interiören är ofta sprillans ny. Kluvenheten mellan gammalt och nytt är väldigt charmig och ger staden en varm och speciell atmosfär.

Edinburgh Castle i Skottland.

Edinburgh Castle, Skottland

Upptäck skönheten och förtrollningen av Royal Botanic Garden – en oas av naturlig prakt och botanisk mångfald. Vandra genom de välskötta trädgårdarna som erbjuder spektakulär vy över Edinburghs skyline. Ett besök på The Scotch Whisky Experience är att rekommendera om intresse för whisky finns – det är ju trots allt Skottlands nationaldryck. Vi stannar i Edinburgh i två dagar så vi har gott om tid till att utforska staden.

Glas med whisky.

Whisky

Dag 5 • 16 aug
Aberdeen, Skottland

Där floderna Dee och Don möter Nordsjön hittar vi hamnstaden Aberdeen. Skottlands tredje största stad är en överraskande pärla med särskiljande arkitektur och en kosmopolitisk känsla. Staden är framröstad till den lyckligaste platsen i Storbritannien och det är svårt att vara oense om när man utforskar Aberdeens stora butiker, slott och medeltida gator fyllda med pubar.

Här kommer vi inte att höra gaeliska eftersom denna ljusa soliga hamn mer liknar en typisk engelsk stad. Beundra den vackra granitarkitekturen i hjärtat av gamla Aberdeen. Promenera längs Union Street, bland små som stora butiker, och hitta en pub och beställ in en pint ale.

Dag 6 • 17 aug
Invergordon, Skottland

Blanda en fantastisk naturlig miljö med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar (lägg till ett sjöodjur) med sagolika slott, så som Cawdor Castle, och magnifika trädgårdar, och lägg till ett spår av whiskydestillerier. Där har ni det – The Scottish Highlands. Idag besöker vi förtjusande Invergordon och har gott om tid till att utforska staden med omnejd.

Cawdor Castle i Invergordon, Skottland.

Cawdor Castle i Invergordon, Skottland.

Dag 7 • 18 aug
Kirkwall (Orkneyöarna), Skottland

De 70 Orkneyöarna är ett rullande panorama av bördiga fält, långleda hedar och sjöar. De röda sandstensväggarna på St. Magnus Cathedral dominerar Kirkwall – huvudstaden och navet för att koppla öst med väst. På sommaren samlas valar, delfiner och tusentals havsfåglar i och runt kustvattnet så har vi tur kommer vi att skåda dessa spännande djur.

St Magnus Cathedral i Kirkwall, Skottland.

St Magnus Cathedral i Kirkwall, Skottland.

Dag 8 • 19 aug
Stornoway (Isle Lewis), Skottland

Idag kommer vi till Stornoway och i den pittoreska hamnen möts vi av färgglada radhus och fiskefartyg med röda skrov. Då gamla traditioner ligger djupt rotade är det inte helt ovanligt att man välkomnas på gaeliska här. Lyssna på lokalbefolkningen när du äter nyfångade skaldjur eller rökt Stornowaylax. Varför inte vara lite vild och vågad och prova den lokala delikatessen Stornoway Black Pudding som du kan skölja ner med en pint ale från Hebridean Brewing Company.

Hamnen i Stornoway i Skottland.

Stornoway, Skottland

Dag 9 • 20 aug
Oban, Skottland

Idag kommer vi till Oban, destinationen för ett fängslande skotskt äventyr. Maffiga slott och fantastisk utsikt över The Highlands, cinematiska landskap och charmig lokal kultur. Utforska Skottland i dina drömmar med kajak eller tåg. Har du tur under din paddeltur möts du förhoppningsvis av uttrar, sälar, sjölejon eller lunnefåglar.

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Lunnefågel

Här kan vi njuta av färsk fisk och skaldjur, traditionell mat och prova skotsk whisky direkt från källan – det berömda Obandestilleriet.

Dag 10 • 21 aug
Douglas, Isle of Man

Douglas är huvudstad och största stad på den lilla ön Isle of Man i Irländska sjön. Staden ligger där floderna Dhoo och Glass flyter samman, därav namnet Douglas. Här kan du shoppa, promenera längs pittoreska Douglas Promenade eller varför inte besöka Manx Museum som presenterar öns 10 000-åriga historia genom film, gallerier och interaktiva utställningar.

Vy över Douglas, huvudstaden på Isle of Man i Irländska sjön.

Douglas, Isle of Man

Dag 11 • 22 aug
Liverpool, England

Liverpool är en av världens klassiska hamnstäder, som blommat ut till ett av Englands kulturcentra som måste besökas. En del av äran går till Beatles – lokala Liverpool-killar – vars arv kan ses på The Beatles Story, i den historiska Cavern Club, längs Penny Lane och i Strawberry Field.

The Cavern Club i Liverpool, England.

Liverpool, England

Denna UNESCO världsarvsstad bjuder en kombination av modern och klassisk arkitektur där bland annat Radio City Tower, Palm House, Liverpool-katedralen och Metropolitan Cathedral är exempel på byggnader från olika tidsepoker. Här finns ju även Anfield Stadium, hemmaarena för Liverpool FC, som är värd ett besök om du gillar fotboll.

Albert Dock i Liverpool, England.

Albert Dock, Liverpool, England

Dag 12 • 23 aug
Dublin, Irland

Tidig morgon når vi vår slutdestination Dublin. Efter vi avnjutit en god frukost så checkar vi ut från fartyget och gör en citytur tillsammans, innan det är dags för att åka och checka in på vårt hotell som vi ska bo på i en natt. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Passa på att spana in den förtrollande arkitekturen, besök någon av de många undangömda bokhandlarna eller njut i någon av de fina grönområdena som finns här, som St Stephens Green eller Iveagh Gardens.

På kvällen möts vi upp för en gemensam middag som vi avnjuter tillsammans.

Ha'Penny Bridge i Dublin, Irland.

Ha’Penny Bridge, Dublin

Dag 13 • 24 aug
Dublin - hemresa till Sverige

Vårt flyg hem till Sverige avgår först kl. 20:05 ikväll så idag får vi ytterligare några timmar att njuta av Dublin innan det är dags att bege sig till flygplatsen. Vi gör en gemensam rundtur tillsammans som avslutas med en god lunch. Efter lunchen beger vi oss mot flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen!

Dublin Castle i Dublin, Irland.

Dublin Castle

Stort tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

12 augusti 2024 - 24 augusti 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 61 900:-
Balkonghytt: 66 900:-
Minisvit: 82 900:-

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Härlig kryssning från Kanarieöarna till Lissabon med Azamara Pursuit


8 - 16 mars 2024 | Las Palmas - Teneriffa - La Gomera - La Palma - Madeira - Lissabon

Härlig kryssning från Kanarieöarna, utanför Afrikas kust, till Lissabon. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot de charmiga kanariska öarna Teneriffa, La Gomera och La Palma. Vi beger oss sedan vidare mot Funchal, som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira, för att avsluta kryssningen i Lissabon.

Greklands bästa med fina Celebrity Infinity


4 - 15 april 2024 | Aten - Thessaloniki - Kusadasi - Limassol - Rhodos - Kreta - Aten

Vi njuter av den ljumma våren under en grekisk odyssé med fina Celebrity Infinity. Under 10-nätterskryssningen blir det strandhugg i pulserande Thessaloniki, på ljuvliga Rhodos och på Kreta med sin långa historia. Vi besöker även Kusadasi på turkiska västkusten och den soliga pärlan Limassol på Cypern. Aten med sin imponerande historia både inleder och avslutar kryssningen.

Kryssning med Azamara Quest till härliga italienska pärlor


10 - 18 maj 2024 | Civitavecchia (Rom) - Sorrento - Amalfi - till havs - Livorno (Florens/Pisa) - Portovenere - Nice

Skön försommarkryssning från Rom till Nice, med flera av Italiens glittrande pärlor längs vägen. Förtjusande Sorrento, magiskt vackra Amalfikusten, historiska Florens och världsarvslistade Portovenere. Njut av hänförande utsikter, exceptionella kulturvärden, bra shopping, medeltida palats.. Ombord på Azamara Quest njuter vi av god mat och dryck, och service i världsklass.

Sevilla till Dublin med lyxkryssaren Oceania Sirena


4 - 14 juni 2024 | Sevilla - Lissabon - Porto - Santiago de Compostela - Saint Malo - Falmouth - Waterford

Den här kryssningen med avresa från Sevilla, till Dublin, har allt - kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Inled sommaren med en spännande resa ombord på Oceania Sirena. En kryssning med Oceania Cruises är bland det bästa ni kan göra. Service, mat och god dryck i absolut världsklass. Fartygen är små och genuina med en familjär atmosfär.

Förtrollande Frankrike – kryssning med Azamara Quest


10 - 22 juni 2024 | Bordeaux - Nantes - Guernsey - Cherbourg - Honfleur - Brygge - Amsterdam

Tidig sommarkryssning med fokus på la belle France, längs Biscayabukten och i Engelska Kanalen. Intressanta och njutbara besök i vinmetropoler som Bordeaux och Loiredalen, mysiga städer som La Rochelle och Brest där skaldjuren är pinfärska, charmiga kanalön Guernsey och Normandie med landstigningsstränderna och äppelodlingar. Sen avslutar vi i Brygge och Amsterdam.

Sensommarkryssning runt grekiska öar med Azamara Journey


13 - 21 september 2024 | Pireus (Aten) - Santorini - Agios Nikolaos - Rhodos - Symi - Kusadasi (Efesos) - Mykonos - Pireus (Aten)

Förläng sommaren med en härlig kryssning som har allt man kan önska - rikt kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Under resans gång besöker vi vackra resmål i Grekland och historiska Efesos i Turkiet. Upplev den härliga sensommaren i Medelhavet ombord på Azamara Journey.