VI HAR EN FLODKRYSSNING PÅ MEKONGFLODEN I OKTOBER 2020 OCKSÅ. KLICKA HÄR ››

Med sin källa i Tibet slingrar sig Mekongfloden från Kina genom hela Sydostasien för att efter ca 4350 km mynna ut i det enorma deltat i södra Kambodja och Vietnam. Följ med på en flodkryssning uppströms från Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam till Siem Reap i Kambodja och upptäck denna del av världen.

Den intensiva kommersen & rörelsen i städerna står i stark kontrast till livet ute på landsbygden, en vattenvärld där allt fortgår i ett mycket lugnare tempo än det vi är vana vid hemifrån. Efter några rofyllda dagar här är det lätt att varva ner och bara njuta av stillheten, de vackra vyerna i alla upptänkliga gröna nyanser och det annorlunda sceneriet som passerar revy. Båtar fyllda till bredden av färggrann frukt och grönsaker i de flytande marknaderna, hus på pålar, oräkneliga flodfåror & kanaler, pagoder som Khmererna lämnat efter sig och buddistiska tempel strävandes mot himlen – det mesta är en fröjd för ögat.

Vår flodbåt Jayavarman är namngiven efter en av det gamla riket Angkors mest vördade kungar och ombord mår man som en prins. Inredningen andas art deco-charm från 30-talets Frankrike, i kombination med lokalt hanverk och servicen är ypperlig. Starta dagarna med Tai Chi på fartygets soldäck innan frukostbuffén serveras. Låt tiden passera på er privata balkong eller koppla av med en spabehandling under dagen. Smaka te i utomhusbaren lagom till skymningen, som lägger ett gyllene sken över floden, och luta er tillbaka till en bra film efter en god middag. Varje dag görs utflykter till intressanta och sevärda platser längs flodens sträckning. Denna flodkryssning erbjuder möjligheten till återhämtning, fantastiska upplevelser och service i världsklass!

 

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 november 2019
Till 19 november 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Superior Stateroom
59.900:-
Deluxe Stateroom
65.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City // Siem Reap – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 2 nätter på hotell i Ho Chi Minh City (4+*)
 • 2 nätter på hotell i Siem Reap (4+*)
 • Frukost på hotellen
 • 1 lunch och 1 middag, inkl. dryck i Ho Chi Minh City
 • Sightseeingtur av Ho Chi Minh City, med engelsktalande lokalguide
 • 7 nätters kryssning med Heritage Lines fartyg Jayavarman
 • Helpension ombord
 • Dryck ombord (mineralvatten, läsk, juice, te/kaffe, samt lokal öl och husets vin till lunch/middag)
 • Alla utflykter under flodkryssningen – i rederiets regi
 • Visum och visumhantering för Kambodja
 • Hamnavgifter, skatter och dricks till personal ombord, guider och chaufförer
 • Sightseeingturer, 2 dagar, i Siem Reap, med engelsktalande lokalguide
 • 2 luncher och 2 middagar, inkl. dryck i Siem Reap
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris.

Tillägg

 • Tillägg enkelhytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • ERV semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Superior Stateroom
59.900:-
Deluxe Stateroom
65.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
06 nov
Stockholm - Bangkok
13.30 - 05.45 (+1)
10 h 15 min
07 nov
Bangkok - Ho Chi Minh City
07.45 - 09.15
1 h 30 min
18 nov
Siem Reap - Bangkok
20.45 - 21.50
1 h 5 min
19 nov
Bangkok - Stockholm
01.25 - 06.55
11 h 30 min

Vi flyger med Thai Airways.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
09 nov
My Tho, Vietnam
-
- 14:30
09 nov
Cai Be, Vietnam
-
-
10 nov
Sa Dec, Vietnam
-
-
10 nov
Tan Chau, Vietnam
-
-
11 nov
Phnom Penh, Kambodja
- 19:00
-
12 nov
Phnom Penh, Kambodja
-
-
13 nov
Kampong Cham, Kambodja
-
-
14 nov
Kampong Chhnang, Kambodja
-
-
15 nov
Tonle Lake, Kambodja
-
-
16 nov
Siem Reap, Kambodja
- 08:30
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 6 nov
Avresa

Idag börjar äventyret! Avresa från Sverige någon gång under dagen.

Dag 2 - 7 nov
Ho Chi Minh City, Vietnam

Vi anländer till Ho Chi Minh City, även känt som Saigon, som är den största staden i Vietnam. Det är en smått kaotisk stad med miljontals mopeder och motorcyklar, och så klart liv och rörelse nästan överallt.

Myllrande folkliv i Ho Chi Minh City, Vietnam.

Myllrande folkliv i Ho Chi Minh City.

Ursprungligen var det en fiskeby i Khmerernas rike, men på 1600-talet tog vietnameserna över området. Fransmännen koloniserade denna del av Sydostasien under 1800-talet och det finns många synliga bevis på detta i stadsbilden, liksom spår av det förödande krig USA utkämpade här, till stöd för Sydvietnam mot det kommunistiska Nord. Men som landets turistmyndighet påpekar – Vietnam är ett land, inte ett krig!

Ho Chi Minh fruktstånd

Dag 3 - 8 nov
Ho Chi Minh City, Vietnam

Idag blir det en sightseeing-tur av centrala Ho Chi Minh City, där vi stiftar bekantskap med katedralen, det gamla postkontoret, Reunification Palace, marknaden Ben Thanh och så mycket mer. Vi äter en gemensam lunch under turen.

Ho Chi Minh katedral

Under eftermiddagen kanske ni vill utforska museet som berättar Vietnamkrigets historia, eller besöka Cu Chi-tunnlarna utanför centrala Ho Chi Minh City.

Gemensam middag under kvällen.

Dag 4 - 9 nov
Ho Chi Minh City, Vietnam

Vi samlas i loungen på Renaissance Riverside Hotel för en välkomstdrink, medan besättningen från Jayavarman hälsar oss välkomna och gör allt klart inför vår ombordstigning senare under dagen. Från Ho Chi Minh City får vi åka buss till My Tho, en resa på cirka sju mil, där fartyget väntar på oss.

Väl ombord på Jayavarman får vi sedan njuta av den goda lunchbuffén medan vi kryssar uppströms på Mekongfloden mot vårt första stopp – Cai Be.

Under eftermiddagen finns det gott om tid att bekanta sig med fartyget, njuta av en afternoon tea eller bara beskåda landskapet från sin balkong.

Dag 5 - 10 nov
Cai Be & Sa Dec, Vietnam

Charmiga Cai Be kännetecknas av sina många vattenkanaler och här är naturen grön och frodig. Med sin rika historia är Cai Be ett intressant och attraktivt resmål för resenärer från hela världen. Staden är känd för sin tillverkning av traditionella hantverk och livsmedelsprodukter så följ med i land och lär om hur till exempel rispapper, risvin och riskakor framställs.

Cai Be, Mekong

Tillbaka ombord serveras en god lunch och medan fartyget kryssar vidare till nästa destination kan vi njuta av en kopp typiskt vietnamesiskt kaffe medan vi ser hur vardagslivet längs flodbankarna sakta passerar.

Vi når området Sa Dec under eftermiddagen och kliver ombord en lokal båt som tar oss till Binh Thanh Island, en av de större öarna i Mekongfloden. Här får vi möjligheten att möta lokalbefolkningen, som till stor del livnär sig på att odla vattenhyacinter, och vi får se hur man väver mattor – och kan även få prova på själva!

Mekongfloden, lotusskörd

Varje kväll efter middagen visas en klassisk film ombord.

Dag 6 - 11 nov
Tan Chau, Vietnam

Välkomna till Tan Chau, en trevlig stad där tempot är relativt lugnt. Här finns gott om verkstäder, bostäder och marknader och med så kallade xelois tar vi oss runt i staden för att upptäcka vad den har att erbjuda. Med en lokal båt tar vi oss även fram bland stadens flytande bostäder och vi besöker en flytande fiskfarm där vi lär oss om hur fiskodling går till.

Marknad Mekong

Tillbaka ombord på Jayavarman är det dags att bege sig mot den kambodjanska gränsen. Njut av egentid på balkongen, ta ett dopp i poolen på soldäck, unna dig en massage eller delta i eftermiddagens matklass för att lära dig om hur den lokala maten lagas. Middag serveras ombord strax innan fartyget når Phnom Penh.

Pooldäck Jayavarman

Dag 7 - 12 nov
Phnom Penh, Kambodja

Kambodjas huvudstad Phnom Penh kallades förr för ”Fjärran Österns Paris”. Trots stadens snabba utveckling har den behållit sin rustika charm och elegans, även om den också är något kaotisk. Breda, trädkantade boulevarder med gamla koloniala villor som sett bättre dagar avlöser strandpromenader, myllrande marknader och trähus på pålar.

Direkt efter frukost beger vi oss iväg på en heldags sightseeingtur i staden. Vi besöker bland annat Dödens fält, en minnesplats över Röda khmerernas massmord och systematiska avrättningar, det kungliga slottet och Nationalmuseum. Vi äter lunch på en fin restaurang i staden.

Sena eftermiddagen och kvällen bjuder sedan på en föreläsning ombord om Kambodjas moderna historia, av en professor från The Royal University of Phnom Penh, och en grillkväll på soldäck med Apsara-dans. Inget besök i Kambodja är komplett utan åtminstone en snabb glimt av kvinnor som utför denna antika konstform till traditionell musik.

Mekong ombord

Dag 8 - 13 nov
Mekongfloden, Kambodja

Idag fortsätter vi vår resa uppströms och börjar med ett stopp i den traditionella byn Angkor Ban – här känns nästan som att tiden stått stilla. Vi kryssar vidare och besöker en lokal skola och får lära oss om den kambodjanska skolundervisningen. Barnen här visar gärna sina färdigheter i musik och bild. Med en kortare bussresa tar vi oss till det förtrollande pre-angkoriska templet Wat Hanchey, byggt redan på 600-talet.

Wat Hanchey

Dag 9 - 14 nov
Mekongfloden, Kambodja

Idag görs ett stopp på ön Koh Oknha Tey, som är känd för sin produktion av högkvalitativt silke. Med tuk tuk upptäcker vi ön och lär oss om silkesproduktionen. Tillbaka ombord ger en munks välsignelse oss önskningar om god hälsa och välstånd för alla medan Jayavarman fortsätter sin resa genom detta djungelliknande landskap.

Koh Oknha Tey, Mekong

Fartyget finner sin ankarplats i Tonlefloden, en cirka 100 km lång flod som rinner mellan sjön Tonle Sap och Mekongfloden. Imponeras av vardagslivet på de 170 flytande byar som finns här, innan det är dags för middag i matsalen.

Ett par av husen i i sjön Tonle Sap, Kambodja.

Ett par av husen i Tonle Sap.

Mekong oxkärra

Dag 10 - 15 nov
Kampong Chhnang, Kambodja

Vakna gärna tidigt för att bevittna den spektakulära omgivningen vid gryningen. Varför inte börja dagen med ett Tai Chi-pass på soldäck?

Tai Chi

Vi är i Kampong Chhnang, ”Kambodjas vattenvärld”, där allt balanseras på pinnar på den vattenrika marken. Vi tar en lokal båt till land och med bussar tar vi oss vidare till en närliggande by för en promenad. Här introduceras vi för keramik på Khmer-vis och tillverkandet av palmsocker. Vi besöker även den lokala flytande marknaden.

Tonle Sap

Tillbaka ombord serveras lunch och vi kryssar vidare längs Tonlefloden till Tonle Sap Lake – den största sötvattensjön i Asien. Sjön har mer fisk än någon annan sjö i världen och ger liv till miljontals människor. (Den är endast seglingsbar under delar av året, normalt sett mellan april och november.) En High Tea serveras i baren under eftermiddagen och lagom till solnedgången anordnar besättningen en avskedsfest med dans och musik.

Dag 11 - 16 nov
Siem Reap, Kambodja

På morgonen anländer Jayavarman till Siem Reap och vår kryssning är över. Dock inte äventyren! Siem Reap är nämligen den perfekta utgångspunkten för att utforska de enastående och mytomspunna templen i Angkor – Khmer-rikets huvudstad. Dessa uråldriga byggnadsmästerverk upptogs på Unescos Världsarvslista 1992 och byggdes från 800-talet och ett antal hundra år framåt i tiden. Det stora området ligger omgivet av djungel och risodlingar.

Risfält Siem Reap

I Siem Reap bor vi bekvämt på en resort, som vi har som utgångspunkt för våra guidade upptäckter av områdets historia. Vi inleder under eftermiddagen med ett besök vid templet Ta Prohm, som lämnats så som det hittades, övervuxet av träd, rötter och rankor. Filmen Tomb Raider spelades in här tidigt 2000-tal – inga kulisser behövdes, miljön var tillräckligt fantasieggande och vacker.
Solnedgången beundras vid Srah Srang, en stor vattenfylld pool från sent 1100-tal där de kungliga, men även vanligt folk badade.

Angkor Srah Srang

Gemensam middag under kvällen.

Dag 12 - 17 nov
Siem Reap / Angkor, Kambodja

Vi inleder dagen med att utforska Angkor Thom, den sista av det gamla rikets huvudstäder. Staden omgärdas av en åtta meter hög ringmur som skapar en perfekt fyrkant. Muren är dekorerad på sina ställen, med bl a enorma elefanter. I stadens mitt ligger templet Bayon, ett mästerverk byggt på 1100-talet av kung Jayavarman VII. Templet har 54 torn, prydda med gåtfulla ansikten.
Dagens höjdpunkt följer efter lunch – världens största religiösa monument/byggnad, det magnifika templet Angkor Wat. Trots storleken tror man att det endast tog dryga tre decennier att bygga det under kung Suryavarmans regeringstid under första halvan av 1100-talet. Efter Khmer-rikets tillbakagång gömdes allt detta, likt Törnrosas slott, av frodig djungelgrönska ända till sent 1800-tal.
Vi är kvar här till solnedgången, då tempelområdet visar sig från sin allra bästa sida.

Angkor Wat speglar sig vackert i vattnet.

Vackra Angkor Wat.

Angkor Wat, Kambodja

Gemensam middag under kvällen.

Dag 13 - 18 nov
Hemresa

Vi inleder dagen med en tur till det rosa sandstenstemplet Banteay Srei, dedikerat till hinduguden Shiva. Det är ett av de absolut bäst bevarade i hela Angkor och dess vackra utsmyckande reliefer är tydligt synliga. Templet känns nästan som en miniatyr, jämfört med det mesta i området – här är skalan mycket mindre.

Templet Banteay Srei i Angkor tempelområde i Kambodja.

Templet Banteay Srei.

Det blir lunch innan vi återvänder till hotellet för en lugn eftermiddag där. Tidig kväll blir det sedan transfer till flygplatsen och hemresan påbörjas.

Dag 14 - 19 nov
Hemma igen

Ankomst till Sverige någon gång under dagen – avhängigt av vilket flyg som bokas upp.

OBS! Programmet de första resp. de sista dagarna av resan är avhängigt av det flyg som bokas upp. Programmet spikas någon gång runt årsskiftet.

DELA MED DINA VÄNNER:

Jayavarman

Den majestätiska Jayavarman anses vara fadern i Heritage Lines ”familj” av kryssningsfartyg. Fartyget är namngett efter Angkors mest ärade kung, Kung Jayavarman – en hängiven buddist som regerade 1181-1218. Jayavarman är en blandning av art deco-charmen från 1930-talets Frankrike och Indokinas romantik och med invecklade träsniderier och vietnamesiska lackmålningar liknar detta imponerande kryssningsfartyg ett flytande konstgalleri.

Med tre och ett halvt däck är Jayavarman lika rymlig som den är vacker. Gästerna kan beundra Khmer-artefakter i Henry Mouhot Lounge, mingla i Club 1930 Funnel Bar & Lounge, äta i den eleganta Indochine Dining Hall och njuta av spabehandlingar i Apsara Spa. På fartygets solterrass, som erbjuder en spektakulär utsikt över Mekongdeltat, finns en härlig jacuzzi.

Det finns tre hyttkategorier ombord: superior (totalyta 21 m2), deluxe (totalyta 24 m2) och två sviter. Alla hytter har en balkong på ca 5 m2 (inkluderade i hyttens totalyta) med stolar & bord. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

Fartyget är byggt år 2009 och mäter 57 m x 11 m x 10 m (längd / bredd / höjd).

Deluxe Stateroom ombord på flodkryssningsfartyget Jayavarman från Heritage Line.

Deluxe Stateroom ombord på Jayavarman.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

6 november 2019 - 19 november 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Superior Stateroom: 59.900:-
Deluxe Stateroom: 65.900:-

 • Tillägg enkelhytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • ERV semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Jayavarman


|

Med endast 27 hytter ombord och service på toppnivå kan gästerna njuta av en exklusiv och avslappnad upplevelse på Mekongfloden.