Karibisk värme, grön regnskog och svalkande blått hav – denna kryssning har ett paradis för alla smaker.

Vi börjar i Los Angeles, Kalifornien, och kryssar med det fina kryssningsfartyget Emerald Princess. Första stoppen gör vi i Mexiko, härliga semestermålet Puerto Vallarta med sina fantastiska stränder samt populära badorten Huatulco.

På vår resa upplever vi även San Juan del Sur som har vuxit från en liten sömnig fiskeby till ett riktigt semesterparadis för surfare, äventyrare, kärlekspar och familjer som bara vill ta det lugnt på stranden. Nästa stopp är Costa Rica med sina storslagna nationalparker och fascinerande regnskog som har ett fantastiskt djurliv. Resan fortsätter till Panama där vi slussas genom kanalen som är ett mästerverk av ingenjörskonst och som fyllde 100 år 2014.

Innan vi når Fort Lauderdale som är kryssningens slutdestination besöker vi den pittoreska staden Cartagena i Colombia. Vi bjuds på unik kolonialarkitektur, lugna oaser och stränder med fängslande skönhet.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 28 februari 2020
Till 16 mars 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
53 000:-
Balkonghytt
57 500:-
Minisuite
62 000:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Los Angeles//Miami – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Samtliga transfers enligt program
 • 1 natt på 4* hotell i Los Angeles inkl. frukost
 • 15 nätters kryssning ombord på Emerald Princess
 • Helpension ombord (exkl. dryckespaket)
 • Underhållning & en mängd aktiviteter ombord
 • Tillgång till det förstklassiga gymmet ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2%

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 23 600:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 27 500:-
 • Enkelhyttstillägg Minisuite: 31 600:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
53 000:-
Balkonghytt
57 500:-
Minisuite
62 000:-
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
28 feb
Arlanda - Los Angeles
09:50 - 12:20
11 tim 30 min
15 mars
Miami - Oslo
16:45 - 06:50 (16 mars)
9 tim 5 min
16 mars
Oslo - Arlanda
07:40 - 08:45
1 tim 5 min

 

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
29 feb
Los Angeles, Kalifornien
-
- 16.00
1 mar
Till havs
-
-
2 mar
Till havs
-
-
3 mar
Puerto Vallarta, Mexiko
- 08.00
- 17.00
4 mar
Till havs
-
-
5 mar
Huatulco, Mexiko
- 08.00
- 17.00
6 mar
Till havs
-
-
7 mar
San Juan del Sur, Nicaragua
- 07.00
- 18.00
8 mar
Puntarenas, Costa Rica
- 07.00
- 19.00
9 mar
Till havs
-
-
10 mar
Fuerte Amador, Panama
- 07.00
- 18.00
11 mar
Panamakanalen, Transit
- 06.00
- 16.30
12 mar
Cartagena, Colombia
- 11.00
- 19.00
13 mar
Till havs
-
-
14 mar
Till havs
-
-
15 mar
Fort Lauderdale
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

 

 

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 28 feb
Till Los Angeles, Kalifornien

Idag har det blivit dags att fly vinterns hårda grepp om Sverige. Med flyg reser vi från Stockholm till Los Angeles ”The City of Angels” i Kalifornien.

Väl framme möts vi av vår lokala representant för transfer till vårt hotell.
Kvällen spenderas som man själv önskar på egen hand.

LosAngeels - gata - palmer

Dag 2 • 29 feb
Los Angeles, Kalifornien

Efter hotellets härliga frukost checkar vi ut och tar oss gemensamt till hamnen och fartyget Emerald Princess. Efter ombordstigningen serveras en god lunchbuffé ombord och fartyget lämnar hamnen klockan 16.00.

Packa upp, gör dig hemmastadd och ta dig tid att upptäcka fartyget i lugn och ro.

Princess Emerald

 

Dag 3 - 4 • 1 - 2 mars
Till havs

Vi spendera två dagar till havs på väg mot Mexico och soliga Puerto Vallarta.

Passa på att upptäcka allt vad vårt fina fartyg har att erbjuda. Njut av en kall öl i solen vid poolen, unna dig en spabehandling, gå på föreläsning och missa inte de fantastiska showerna som hålls varje kväll.

 

Princess Cruices

Dag 5 • 3 mars
Puerto Vallarta, Mexiko

På västra Stillahavskusten i Mexiko anländer vi idag till Puerto Vallarta. Med sina vita sandstränder och sitt tropiska klimat men också med berg, djungel och tak med terrakottafärgat kakel så är det den mest pittoreska badorten i hela Mexiko.

Det finns gott om möjligheter för äventyrliga aktiviteter här men är man ute efter lata dagar i solen så finns det flera fina stränder bland annat Playa Mismaloya, Playa Los Muertos & Playa Palmares. Njut av lite mexikanska specialiteter som guacamole, nachos & en iskall Corona.

 

Dag 6 • 4 mars
Till Havs

I dag njuter vi av en dags till havs mot vår nästa destination Huatulco. Umgås med nya vänner, njut av den utmärkta servicen och ha det skönt. Varför inte starta dagen på gymmet och avsluta med en svalkande drink i solnedgången?

 

Princess Cruices Vinprovning

Dag 7 • 5 mars
Huatulco, Mexico

I södra Mexico ligger detta semesterparadis. Med nio vikar och 36 stränder är Huatulco perfekt för soldyrkaren. Vill man inte ligga på stranden kan prova forsränning eller gå på djungelvandring.

Huatulco

Dag 8 • 6 mars
Till havs

En dag till havs ombord härliga Princess Emerald! Passa på att prova någon utav de populära specialrestaurangerna som erbjuds ombord på fartyget.

 

Dag 9 • 7 mars
San Juan Del Sur, Nicaragua

I sydvästra Nicaragua anländer vi till kuststaden San Juan Del Sur ett av landets mest populära semestermål. Här kan vi upptäcka lokala butiker, utsökt mat och vackert landskap. Oavsett om man tar en ridtur genom en frodig skog, seglar över turkost vatten på en katamaran eller fångar några vågor vid en av världens mest klassiska surfingplatser, kan alla hitta ett paradis i San Juan Del Sur!

San Juan del sur Nicaragua

Dag 10 • 8 mars
Puntarenas, Costa Rica

Hit kommer huvudstadsborna från San José på semester och den livliga staden myllrar av restauranger, caféer och shoppingställen.

Costa Rica är ett relativt litet land men är ett av världens mest ekologiskt variationsrika. Landet som betyder just ”den rika kusten” tar upp ungefär 0,3 % av jordens yta men vi kan hitta ungefär 5 % av jordens alla växt- och djurarter här.

Från Puntarenas kan man göra spännande turer till både regnskog, vulkaner och kaffeplantager. Paddla kajak på floder, vandra i djungeln eller shoppa vackra souvenirer längs stränderna.

Costa rica veragua rainforest regnskog

Dag 11 • 9 mars
Till Havs

Idag har vi en dag till havs. Passa på att ta njuta av vad fartyget Emerald har att erbjuda.

Fuerte Amador, (Panama City)
Dag 12 • 10 mars

Fort Amador byggdes av amerikanerna som armébas för att skydda den nybyggda kanalen genom Panama. Hamnen ligger ca 3 mil från Panama Citys stadskärna.

Panama City grundades 1519 av de spanska conquistadorerna och är idag en av de mest kosmopolitiska städerna i Centralamerika och hem åt en stor arkitektonisk och etniskt mångfald. Denna mångfald återspeglas framförallt av de många kulinariska stilar och panamanska rätter, som är en unik blandning av spanska, afrikanska och indianska rätter.

Se även till att besöka stadsdelen Casco Viejo, det historiska hjärtat av Panama City

Dag 13 • 11 mars
Panamakanalen (Transit)

Vi ger oss in i Panamakanalen. Konstruktionen är bland de största och svåraste ingenjörsprojekt som någonsin genomförts.

Kanalen har ett mycket stort inflytande på sjöfarten eftersom fartyg inte längre behöver fara den långa och vådliga resan via Kap Horn, Sydamerikas sydspets.

De första idéerna till en kanal i Panama framfördes i mitten av 1500-talet men det första försöket att konstruera en kanal skedde år 1880 under franskt ledarskap. Efter att försöket fullständigt kollapsat, blev arbetet fullbordat av USA och kanalen kunde öppnas år 1914. Den 77 kilometer långa kanalen består av två konstgjorda sjöar, flera konstgjorda kanaler och tre grupper av slussar.

Panamakanalen

Dag 14 • 12 mars
Cartagena, Colombia

Den pittoreska staden Cartagena i Colombia lockar med salsamusik, pirathistoria och en mix av elegans och dekadens. Innanför stadens murar möts vi av typisk pastellfärgad kolonialarkitektur, vindlande gränder och romantiska katedraler. Den gamla delen av Cartagena utsågs år 1984 till Colombias första världsarv av UNESCO, och en promenad genom staden känns verkligen som en resa genom tid och rum.

Njut av en äkta colombianskt kaffe på en av de charmiga uteserveringarna, låt dig förtrollas av smyckesbutikernas vackra smaragder eller shoppa gediget läderhantverk.

Cartagena Colombia

Dag 15-16 • 13-14 mars
Till havs

Sista dagarna till havs så passa på att nyttja de faciliteter som du kanske ännu inte provat ombord. Passa på ännu en gång att prova någon utav rederiets alla specialrestauranger.

 

Dag 17 • 15 mars
Fort Lauderdale, Florida

Idag på morgonen anländer vi till Fort Lauderdale och kliver av vårt fartyg för den här gången. Vi gör en gemensam stadstur innan vi tar oss till flygplatsen för hemfärd.

Dag 18 • 3 feb
Till Stockholm

Vi landar i Stockholm utvilade och fulla av nya erfarenheter och bekantskaper.

Välkomna hem!

DELA MED DINA VÄNNER:

Emerald Princess

Som en juvel i Princess-kronan erbjuder Emerald Princess allt du kan förvänta dig av ett modernt, lyxigt fartyg. Liksom för de flesta av våra fartyg handlar det om val. Här kan du välja att äta på flera olika restauranger som både erbjuder traditionella menyer och specialiteter, som omtyckta Sabatini’s.

Besök Lotus Spa och njut av någon av de många behandlingarna och Lotus gym där du kan bättra på balansen till det rika måltidsutbudet. Du kommer att njuta av filmer på bion “Movies under the Stars” och på det här fartyget finns närmare 900 hytter med balkong.

FAKTA
Byggår: 2007
Renoverat: 2019
Hytter: 1.539
Besättning: 1.200
Passagerare: 3.080
Antal däck: 19
Längd: 290 meter

Några av specifikationerna för Emerald Princess:

 • Ett flertal pooler & jacuzzis
 • Ett flertal specialrestauranger
 • Utomhusbio
 • Spa & Fitnesscenter

Klicka här för en att kolla på en film om –> EMERALD PRINCESS

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

28 februari 2020 - 16 mars 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 53 000:-
Balkonghytt: 57 500:-
Minisuite: 62 000:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 23 600:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 27 500:-
 • Enkelhyttstillägg Minisuite: 31 600:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se