Karta Azamara SkottlandWhisky, kiltar och Lochs – välkommen till Skottland! På denna kryssning med lyxiga Azamara Quest upplever vid det bästa av det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi besöker bland annat Skottlands huvudstad, Edinburgh, där vi spenderar två dagar. Under kryssningen ges det goda möjligheter att besöka några utav världens mest kända whiskydestillerier såsom Highland Park Destillery och Glenmorangie Destillery. Vi får uppleva en makalös natur med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar. Har vi tur kanske vi får se en glimt av Nessie, det mytomspunna sjöodjuret! När vi kryssar med våra kunders favoritrederi, Azamara, njuter vi av läckra måltider, fina viner och service i toppklass.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 augusti 2022
Till 20 augusti 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
52 500:-
Balkonghytt
58 900:-
Minisvit
84 900:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd / färdledare
 • Flyg Stockholm – Amsterdam // Dublin– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hamn – flygplats
 • Citytur inkl. lunch i Dublin
 • 12 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
52 500:-
Balkonghytt
58 900:-
Minisvit
84 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 aug
Stockholm - Amsterdam
08.10 - 10.20
20 aug
Dublin - Stockholm
19.30 - 23.05

Vi flyger med SAS, återkom om ni vill flyga från annan avreseort för prisuppgifter.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
8 aug
Amsterdam, Nederländerna
-
- 18.00
9 aug
Till havs
-
-
10 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
- 01:30
-
11 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
-
- 22.00
12 aug
Aberdeen, Skottland
- 08.00
- 22:00
13 aug
Invergordon, Skottland
- 08.00
- 22.00
14 aug
Lerwick (Shetland), Skottland
- 13.00
- 22.00
15 aug
Kirkwell (Orkney), Skottland
- 08.00
- 20.00
16 aug
Stornoway (isle of Lewis), Skottland
- 08.00
- 20.00
17 aug
Oban, Skottland
- 08.00
- 18.00
18 aug
Glasgow (Greenock), Skottland
- 08.00
-
19 aug
Glasgow (Greenock), Skottland
-
- 17.00
20 aug
Dublin, Irland
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 8 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Amsterdam under förmiddagen och härefter åker vi direkt till fartyget där det är dags att checka in. Efter vi gått ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare.

Kl. 18.00 är det dags att lätta ankar och lämna Amsterdam.

Dag 2 • 9 aug
Till havs

Första dagen ombord vårt fartyg, Azamara Quest, spenderar vi ombord. Kör ett pass på gymmet, läs en spännande bok i en solstol vid poolområdet och unna er god mat och dryck.

Dag 3-4 • 10-11 aug
Edinburgh (Leith), Skottland

Tidig morgon kommer vi till Skottlands vackra huvudstad Edinburgh. Staden domineras av mäktiga Edinburgh Castle, som stått på sin klippa i över 1 000 år. Från Edinburgh Castle går den medeltida paradgatan Royal Mile som stäcker sig ända till Holyrood Palace där vi hittar drottningens officiella bostad när hon är i Skottland. Edinburghs byggnader är vackert gamla men interiören är ofta sprillans ny. Kluvenheten mellan gammalt och nytt är väldigt charmig och ger staden en varm och speciell atmosfär.

I nya stadsdelen av Aberdeen hittar vi Royal Botanic Gardens som är en av två kungliga botaniska trädgårdar i Storbritannien och i gamla stadsdelen av Aberdeen är ett besök på The Scotch Whisky Experience att rekommendera, om intresse för whisky finns, det är ju trots att Skottlands nationaldryck. Vi stannar i Edinburgh i 2 dagar så vi har gott om tid att utforska staden.

Whiskey

Dag 5 • 12 aug
Aberdeen, Skottland

Där floderna Dee och Don möter Nordsjön hittar vi hamnstaden Aberdeen. Skottlands tredje största stad är en överraskande pärla med särskiljande arkitektur och en kosmopolitisk känsla. Staden är framröstad till den lyckligaste platsen i Storbritannien och det är svårt att vara oense om när man utforskar Aberdeens stora butiker, slott och medeltida gator fyllda med pubar.

Här kommer vi inte att höra gaeliska eftersom denna ljusa soliga hamn mer liknar en typisk engelsk stad. Beundra den vackra granitarkitekturen i hjärtat av Gamla Aberdeen. Promenera längs Union Street bland små som stora butiker och passa hitta en pub och beställ in en pint ale.

Dag 6 • 13 aug
Invergordon, Skottland

Ta en fantastisk naturlig miljö med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar (lägg till ett sjöodjur). Blanda landskapet med sagolika slott, så som Cawdor Castle och magnifika trädgårdar. Lägg till ett spår av whiskydestillerier och där har ni det: The Scottish Highlands. Idag besöker vi förtjusande Invergordon och har gott om tid att utforska staden med omnejd.

Skottland Loch Ness

Dag 7 • 14 aug
Lerwick (Shetlandsöarna), Skottland

Avskilt och omringat av havet kommer vi idag till Lerwick på Shetlandsöarna, hem för en unik blandning av skandinavisk och skotsk kultur. Vad gäller landskapet? Ordet hänförande räcker inte till för att täcka upp det. I norr stäcker sig idylliska jordbruksmarker i kanterna av röda granitklippor som en gång bildade en gammal vulkan. På de södra öarna uppleves ett inre lugn som du bara kan hitta när du lämnar det vanliga bakom. Upptäck vikar täckta med vildblommor längs mjuka sandstränder.

Skottland Lerwick Shetland Islands

Dag 8 • 15 aug
Kirkwall (Orkneyöarna), Skottland

De 70 Orkneyöarna är ett rullande panorama av bördiga fält, långleda hedar och sjöar. De röda sandstensväggarna på St. Magnus Cathedral dominerar Kirkwall – huvudstaden och navet för att koppla öst med väst. På sommaren samlas valar, delfiner och tusentals havsfåglar i och runt kustvattnet så har vi tur kommer vi att skåda dessa spännande djur.

Skottland Kirkwall St Magnus Cathedral

Dag 9 • 16 aug
Stornoway (Isle Lewis), Skottland

Idag kommer vi till Stornoway, i den pittoreska hamnen möts vi av färgglada radhus och fiskefartyg med röda skrov. Då gamla traditioner ligger djupt rotade här är det inte helt ovanligt att man välkomnas på gaeliska här. Lyssna på lokalbefolkningen när du äter nyfångade skaldjur eller rökt Stornoway lax. Varför inte vara lite vild och vågad och prova den lokala delikatessen Stornoway Black Pudding som du kan skölja ner med en pint ale från Hebridean Brewing Company.

Stornoway, Skottland – hamnen

Dag 10 • 17 aug
Oban, Skottland

Idag kommer vi till Oban, destinationen för ett fängslande skotskt äventyr. Maffiga slott och fantastisk utsikt över The Highlands. Cinematiska landskap och charmig lokal kultur. Utforska Skottland i dina drömmar med kajak eller tåg. Har du tur under din paddeltur möts du förhoppningsvis av uttrar, sälar, sjölejon eller lunnefåglar.

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Här kan vi njuta av färsk fisk och skaldjur, traditionell mat och prova skotsk whisky direkt från källan – det berömda Obandestilleriet.

Dag 11-12 • 18-19 aug
Glasgow (Greenock), Skottland

Idag kommer vi till den livliga och kosmopolitiska staden Glasgow med ett pulserande centrum. Design från 2000-talet, mot en bakgrund av exceptionell viktoriansk arkitektur och toppmoderna glastorn som rymmer en växande finanssektorindustri, det är dagens Glasgow. Här kommer vi ligga kvar över natten, så det finns gott om tid att utforska staden.

Det verkliga Glasgow finns i pubarna, där allt från väder till att lösa världens problem diskuteras över en pint. Turister är varmt välkomna att slå sig ner och diskutera. Och notera: ingen resa till Skottland är komplett utan att prova ”livets vatten” – ett litet smakprov av skotsk whisky.

Skottland whisky kilt

Dag 13 • 20 aug
Dublin, Irland

Tidig morgon når vi vår slutdestination Dublin. Staden är kanske mest känt för sitt unika och charmiga publiv där de vänliga invånarna välkomnar sina gäster med sång och dans. Efter vi avnjutit en god frukost så checkar vi ut från fartyget för att göra en gemensam citytur innan det är dags att åka till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien igen.

Dublin, Irland, i solnedgång.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. De tre systerfartygen Quest, Pursuit och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

8 augusti 2022 - 20 augusti 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 52 500:-
Balkonghytt: 58 900:-
Minisvit: 84 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


KOMMANDE våren 2022 | Monte Carlo - Santa Margerita - Livorno - Portoferraio - Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

Skön höstkryssning i Adriatiska Havet med Azamara Quest


18 - 28 oktober 2021 | Italien, Slovenien, Kroatien, Montenegro

Härlig kryssning i Adriatiska Havet, med Sicilien och Amalfikusten, under oktober månad. Vi inleder i vackra Venedig och fortsätter sedan till charmiga, mindre städer i Slovenien och Kroatien, med bl a Dubrovnik. Därefter står Montenegro på tur innan vi är tillbaka i Italien för stopp på Europas största ö Sicilien och i charmiga Sorrento i Neapelbukten. Följ med oss och Azamara och förgyll hösten.

Härlig vinterkryssning kring Kanarieöarna med Azamara Journey


29 januari - 8 februari 2022 | Kanarieöarna

Härlig kryssning runt Kanarieöarna. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan till charmiga Teneriffa. Därefter står Los Cristianos och La Gomera på tur innan vi kryssar vidare mot La Estaca och La Palma. Innan det är dags att bege sig tillbaka mot Gran Canaria besöker vi Funchal som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira.

Vårkryssning med Azamara Quest – Marocko och den Iberiska halvön


28 mars - 5 april 2022 | Portugal, Marocko, Gibraltar och Spanien

En spännande kryssning med Azamara Quest som startar i charmiga Lissabon och sedan vidare mot färgsprakande Marocko. Därefter kryssar vi vidare mot Spaniens sydligaste spets och besöker den brittiska lilla halvön Gibraltar och spanska Cadiz innan vi återigen beger oss mot Portugal där vi besöker Portimao innan vi är tillbaka i Lissabon.

Påskkryssning från Barcelona till Köpenhamn med Royal Caribbean


15 - 24 april 2022 | Barcelona - Cartagena - Gibraltar - Lissabon - Amsterdam - Köpenhamn

Njut av den tidiga våren på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Voyager of the Seas, från läckra Barcelona till livliga Köpenhamn. På vägen upptäcker vi "De sköna promenadernas stad" Cartagena, Gibraltar med sin karaktäristiska klippa med Europas enda vilda apor, färgstarka Lissabon och bildsköna Amsterdam.

Kryssning via Amalfikusten & Kotorbukten – från Rom till Venedig med Azamara Quest


23 april - 1 maj 2022 | Italien - Montenegro - Kroatien - Italien

Storslagna Rom, makalösa Amalfikusten, kulturrika Kotorbukten och vackra Venedig - på denna kryssning med Azamara ryms det mesta av det bästa.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


5 - 17 maj 2022 | Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Grekland

Följ med på en härlig vårkryssning i Svarta havet och upplev spännande resmål i Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland. Under 12 dagar reser vi kungligt med fina Azamara Pursuit och får det mesta av det bästa - antik kultur, utmärkt service, turkosblå böljor, gröna kullar, förstklassig underhållning och fina stränder. Allt i ett skönt, värmande solsken.

Kryssning med Azamara Onward
Adriatiska Havet, Venedig och Dubrovnik


13 - 21 maj 2022 | Italien – Kroatien – Montenegro

Möt våren i några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig med Azamara Onward ut i Adriatiska Havet och besöker ett pärlband av vackra och intressanta platser längs den kroatiska kusten och kulturrika Kotorbukten i Montenegro. Som pricken över i tillbringar vi en natt i Venedig. Ombord på Azamara Onward, nyast i Azamara-familjen mår vi gott - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


17 - 24 juli 2022 | Stockholm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Stockholm

En äkta kryssning på Östersjön med Royal Caribbeans Voyager of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi St. Petersburg med övernattning, Helsingfors, Tallinn och sommarpärlan Visby. I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta, dessutom en heldagsutflykt i St. Petersburg.

Spännande kryssning i Svarta havet – Azamara Journey


6 - 17 september 2022 | Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Grekland

Azamara Journey tar oss med till Svarta havet för intressanta och vackra strandhugg i Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland. Vi får uppleva kultur och historia, underbar natur, god mat, svalkande vågor och trevligt sällskap.