Under denna resa tar vi oss till spektakulära platser som en gång styrdes av historiens mest kända faraoner, kungar och kejsare i den antika världen i Italien, Egypten, Israel och Cypern. Äventyret börjar i Rom, den eviga staden, där vi har en övernattning innan vi beger oss iväg på vår kryssning med Azamara Onward. Ombord väntar omtänksam service, mat i toppklass, goda drycker och trevligt sällskap.

Vi besöker Sorrento där vi kan promenera längs de slingriga gågatorna eller ta en båt över till den legendariska ön Capri. I Amalfi kan vi bege oss till de slående vackra platserna Ravello och Positano. Siracusa på Sicilien är hem för klassiska sevärdheter som Ortigia och basilikan Santa Lucia. I Alexandria – porten till Kairo och pyramiderna, ligger vi över natten innan vi beger oss iväg till Haifa. Här har vi gott om tid att upptäcka dess arkeologiska och bibliska underverk. Innan vi lämnar Israel lägger vi till i Ashdod vilket ger oss chansen att besöka Jerusalem. Kryssningens sista stopp gör vi på soliga Cypern. Vi avslutar kryssningen i antika Aten. 

Karta AZA Onward

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 15 september 2022
Till 2 oktober 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
64 900:-
Balkonghytt
67 900:-
Minisvit
77 500:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Rom / Aten – Stockholm t/r inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 1 hotellnatt i Rom inkl. frukost
 • 1 hotellnatt i Aten inkl. frukost
 • Citytur inkl. lunch i Aten
 • Alla transfers
 • 15 nätters kryssning, med Azamara Onward
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
64 900:-
Balkonghytt
67 900:-
Minisvit
77 500:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
15 sep
Stockholm - Rom
07.25 - 10.35
3h 10
2 okt
Aten - Stockholm
12.00 - 14.35
3h 35

Vi flyger med SAS! Återkom om ni önskar uppgradera eller flyga från annan ort.

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 sep
Rom (Civitavecchia), Italien
-
- 18.00
17 sep
Sorrento, Italien
- 08:00
- 20.00
18 sep
Amalfi, Italien
- 07.30
- 18.00
19 sep
Siracusa, Sicilien, Italien
- 10.00
- 20.00
20 sep
Till havs
-
-
21 sep
Till havs
-
-
22 sep
Alexandria, Egypten
- 06.00
-
23 sep
Alexandria, Egypten
-
- 20.00
24 sep
Till havs
-
-
25 sep
Haifa, Israel
- 07.00
-
26 sep
Haifa, Israel
-
- 22.00
27 sep
Ashdod (Jerusalem), Israel
- 07.00
-
28 sep
Ashdod (Jerusalem), Israel
-
- 18.00
29 sep
Limassol, Cypern
- 08.00
- 15.00
30 sep
Till havs
-
-
1 okt
Aten, Grekland
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 15 sep
Avresa till Rom, Italien

På morgonen är det dags för avresa till Italiens pampiga huvudstad Rom, där vi möts av vår lokala guide för en gemensam transfer till hotellet vi ska bo på en natt. När vi checkat in är det fritt fram att ge sig ut på en egen upptäcktsfärd genom Rom – ”den eviga staden”.

På varje gata, i varje gathörn, på varje piazza, i varje gränd finns något vackert att se. Passa på att sitta ned på en uteservering och njut av en cappuccino och ljuvligt god italiensk glass. Peterskyrkan, Forum Romanum, Capitolium, Spanska trappan, Piazza Navona, Colosseum och Fontana di Trevi är några av de välkända sevärdheter vi finner i denna stad.

Fontana di Trevi i Rom

Fontana di Trevi i Rom

Middag på egen hand. Ät en lyxig pasta, en krämig risotto eller ge dig ut på jakt efter Italiens godaste pizza. I Rom uppskattas mat och dryck, njut med alla sinnen.

Dag 2 • 16 sep
Rom, Italien

Efter en god hotellfrukost så möts vi av vår lokala guide för gemensam transfer till hamnstaden Civitavecchia och vårt nya hem för de kommande dagarna – Azamara Onward. Njut av den goda lunchbuffén som serveras när vi checkat in och gått ombord, och passa på att lära känna fartyget närmare. Kl. 18.00 är det dags att lätta ankar. Skåla in semestern samtidigt som ni ser Civitavecchia försvinna inom synhåll.

Dag 3 • 17 sep
Sorrento, Italien

Sorrento är en av skönheterna på Amalfikusten. Denna kuststräcka anses av många som Italiens vackraste och härifrån har man en hänförande utsikten över Medelhavet. Sorrento är vackert belägen på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter. Det var under 1800-talet som denna plats blev ett måste för rika européer. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia. Sorrento erbjuder mycket bra shopping och butikerna, med ett stort utbud, trängs på de charmiga gatorna. Regionen är känd för sin Limoncello – avnjut denna likör på en skuggig terrass och smält resans alla intryck.

Spektakulära husbyggen alldeles vid havet i Sorrento, Italien.

Sorrento, Italien

Dag 4 • 18 sep
Amalfi, Italien

Uppe på klipporna på en av världens mest fantastiska kustlinjer levererar Amalfi en äkta italiensk upplevelse. Upptäck unika butiker och gallerier, åk på en spännande bilresa längs klipporna eller stanna nära stranden och lev la dolce vita! Besök charmiga Ravello eller vackra Positano!

Positano, Amalfikusten

Dag 5 • 19 sep
Siracusa (Sicilien), Italien

Idag kommer vi till Siracusa som är beläget på södra Sicilien och är öns fjärde största stad. Här kan vi kombinera strandliv med charmigt sicilianskt stadsliv. Det finns mycket spännande att utforska. Passa på att gå en matlagningskurs eller gå på en vinprovning. I den gamla stadsdelen Ortigia kan du promenera runt bland smala gränder och slå dig ner på strandpromenaden för att avnjuta det kända sicilianska bakverket, Cannoli. Mitt i staden ligger en stor arkeologisk park med ruinerna av en grekisk och en romersk teater.

Cannoli, Sicilien, Italien

Dag 6-7 • 20-21 sep
Till havs

Vi har två dagar till havs när vi kryssar mot Egypten. Det finns gott om tid till att koppla av och njuta ombord. Kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord eller varför inte besöka fartygets gym för ett pass innan det är dags att avnjuta av massa gott i fartygets barer och restauranger.

Dag 8-9 • 22-23 sep
Alexandria, Egypten

Även om det bara finns lite kvar av den antika staden Alexandria, eftersom den nya byggdes ovanpå den, förblir den en port till Kairo, pyramiderna och den fascinerande kulturen i en av världens äldsta civilisationer. Här kan vi passa på att besöka pyramiderna, åka på en lunchkryssning på Nilen eller bara hänga med på en tur för att se på de mest kända landmärkena för Alexandria.

Alexandria, Egypten

Dag 10 • 24 sep
Till havs

Idag har vi möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av en dag till havs innan vi kommer till Israel. Jogga ett par varv runt fartyget, läs en spännande bok i en solstol vid poolområdet och unna er god mat och dryck.

Dag 11-12 • 25-26 sep
Haifa, Israel

Idag anländer fartyget till Haifa och kommer ligga här över natten. Denna hamnstad i norra Israel är en modern stad med flera museer, parker och två stora universitet. Närhet till både Galiléen och Nazareth ger detta stopp underbara förutsättningar att göra utflykter till viktiga arkeologiska och religiösa platser. Israel är också ett land med spännande mat- och vinkultur.

Även Döda havet är en plats väl värt ett besök. Här finns även vackra stränder och häftiga marknader, både arabiska och judiska där ni kan strosa, se och uppleva mellanösterns mystik. Gillar man avslappning och rekreation kan man besöka någon av de populära stränderna, däribland berömda Dado Beach.

På Karmelbergets sluttning, ett par kilometer från hamnen, ligger de vackra Bahai-trädgårdarna som även kallas Haifas hängande trädgårdar. Det är ett fantastiskt område med välansade trädgårdar och byggnationer som är hem för en i stort sett okänd religion. I Bahai-trädgårdarna kan man lätt tillbringa flera timmar och det rekommenderas särskilt att besöka Bábs helgedoms terrasser som reser sig i 8 färggranna platåer upp till det imponerande Báb-templet

Heliga Bahai Gardens i Haifa, Israel.

Bahai Gardens i Haifa, Israel.

Dag 13-14 • 27-28 sep
Ashdod (Jerusalem), Israel

Fartyget lägger till i Ashdod, drygt en timmes bilfärd från Jerusalem, och då fartyget lämnar hamnen först om två dygn rekommenderar vi starkt att ni tar er tid till att besöka denna drygt 3000 år gamla stad. Azamara anordnar ett flertal utflykter, både den 26:e och den 27:e. Jerusalem är den heliga staden för tre världsreligioner och innanför stadsmurarna ryms ett myller av gammaltestamentliga befästningar, romerska valv, bysantinska pelare, arabiska böneplatser och korsfararkyrkor. Här finns bland annat Klagomuren, en av judendomens heligaste platser, som fått sitt namn av att det var här judarna grät och klagade över att Herodes tempel hade förstörts av romarna år 70 e Kr.

En solig dag i Jerusalem, Israel.

Solig dag i Jerusalem, Israel.

Dag 15 • 29 sep
Limassol, Cypern

Limassol är Cyperns näst största stad och här finns gott om kultur och historia. I Limassols äldsta delar slingrar sig smala gränder med hantverkare och butiker, och här finns den livliga saluhallen. Missa inte det lilla arkeologiska museet på Byron Street och ett besök i den gamla fästningen där Rikard Lejonhjärta sägs ha tillbringat sin smekmånad. Ta en promenad till området runt Makarios Avenue för att finna de mer sentida attraktionerna inom nöjen, restauranger och shopping.

Limassol, Cypern

Dag 16 • 30 sep
Till havs

Innan vi kommer till Aten har vi en dag till havs där vi kan smälta alla nya intryck och spännande äventyr vi varit med om. Umgås med nyfunna vänner, drick goda drinkar och bara njut av tillvaron.

Dag 17 • 1 okt
Aten, Grekland

Idag kommer vi till Aten och det är dags att kliva av Azamara Onward för denna gång. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och gör en stadstur i staden med lunch, innan vi tar oss till hotellet där vi ska bo i en natt. Kvällen spenderas på egen hand!

Natt i Aten, Grekland

Aten, Grekland

Dag 18 • 2 okt
Aten, Grekland

Efter frukost så är det dags att bege oss gemensamt mot flygplatsen för att återigen flyga hem till Sverige!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt. De fyra systerfartygen Quest, Pursuit, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

15 september 2022 - 2 oktober 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 64 900:-
Balkonghytt: 67 900:-
Minisvit: 77 500:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Höstkryssning runt grekiska öar med Azamara Quest


13 - 22 oktober 2022 | Aten - Tinos - Mykonos - Kusadasi - Rhodos - Agios Nikolaos - Santorini

Den här kryssningen med avresa från Aten har allt man kan önska - rikt kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Under resans gång besöker vi de vackra länderna Grekland och Turkiet. Upplev den härliga hösten i Medelhavet ombord på Azamara Quest.

Lilla jorden runt – kryssning med Celebrity Edge


29 okt - 22 dec 2023 | Tre världsdelar: Europa - Mellanöstern - Asien - Oceanien

Följ med oss på vår alldeles unika "lilla Jorden runt"-kryssning med Celebrity Cruises innovativa fartyg Edge! Under 52 dagar reser vi genom tre olika världsdelar med möjlighet att besöka ett flertal olika UNESCO världsarv. Vi kommer att besöka spännande platser i Europa, Mellanöstern, Asien & Oceanien. En resa du sent kommer att glömma!