Karta Azamara SkottlandWhisky, kiltar och Lochs – välkommen till Skottland! På denna kryssning med personliga Azamara Journey upplever vid det bästa av det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi besöker bland annat Skottlands huvudstad, Edinburgh, där vi spenderar två dagar. Under kryssningen ges det goda möjligheter att besöka några utav världens mest kända whiskydestillerier såsom Highland Park Destillery och Glengoyne Destillery. Vi får uppleva en makalös natur med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar. Har vi tur kanske vi får se en glimt av Nessie, det mytomspunna sjöodjuret! När vi kryssar med våra kunders favoritrederi, Azamara, njuter vi av läckra måltider, fina viner och service i toppklass.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 augusti 2023
Till 30 augusti 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
64 900:-
Balkonghytt
69 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd / färdledare
 • Flyg Stockholm – Amsterdam // Dublin– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Transfer flygplats – hamn i Amsterdam inkl. en utflykt
 • 12 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Journey
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 1 hotellnatt i Dublin inkl. frukost
 • Citytur i Dublin inkl. lunch
 • Transfer hotell – flygplats Dublin
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
64 900:-
Balkonghytt
69 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
17 aug
Stockholm - Amsterdam
08.10 - 10.20
30 aug
Dublin - Stockholm
11.55 - 15.35

Vi flyger med SAS, återkom om ni vill flyga från annan avreseort eller vill uppgradera ert flyg för prisuppgifter.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
17 aug
Amsterdam, Nederländerna
-
- 18.00
18 aug
Till havs
-
-
19 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
- 06.00
-
20 aug
Edingburgh (Leith), Skottland
-
- 22.45
21 aug
Aberdeen, Skottland
- 08.00
- 22.00
22 aug
Invergordon, Skottland
- 08.00
- 22.00
23 aug
Lerwick (Shetland), Skottland
- 13.00
- 22.00
24 aug
Kirkwell (Orkney), Skottland
- 08.00
- 20.00
25 aug
Stornoway (isle of Lewis), Skottland
- 08.00
- 20.00
26 aug
Oban, Skottland
- 08.00
- 18.00
27 aug
Glasgow (Greenock), Skottland
- 08.00
-
28 aug
Glasgow (Greenock), Skottland
-
- 17.00
29 aug
Dublin, Irland
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 17 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Amsterdam under förmiddagen och härefter åker vi på en gemensam utflykt där vi får titta på hur tillverkningen av träskor och Goudaosten går till på en härlig liten bondgård. Efter besöket på bondgården åker vi direkt till hamnen i Amsterdam för att checka in på fartyget. När vi kommit ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare.

Kryssningsfartyget Azamara Journey

Azamara Journey ute till havs

Kl. 18.00 är det dags att lätta ankar och lämna Amsterdam.

Dag 2 • 18 aug
Till havs

Första dagen ombord vårt fartyg, Azamara Journey, spenderar vi till havs. Kör ett pass på gymmet, läs en spännande bok i en solstol vid poolområdet och unna er god mat och dryck.

Dag 3-4 • 19-20 aug
Edinburgh (Leith), Skottland

Tidig morgon kommer vi till Skottlands vackra huvudstad Edinburgh. Staden domineras av mäktiga Edinburgh Castle, som stått på sin klippa i över 1 000 år. Från Edinburgh Castle går den medeltida paradgatan Royal Mile som stäcker sig ända till Holyrood Palace där vi hittar drottningens officiella bostad när hon är i Skottland. Edinburghs byggnader är vackert gamla men interiören är ofta sprillans ny. Kluvenheten mellan gammalt och nytt är väldigt charmig och ger staden en varm och speciell atmosfär.

Skottland Edinburgh Castle

I nya stadsdelen av Edinburgh hittar vi Royal Botanic Gardens som är en av två kungliga botaniska trädgårdar i Storbritannien och i gamla stadsdelen av Edinburgh är ett besök på The Scotch Whisky Experience att rekommendera, om intresse för whisky finns, det är ju trots att Skottlands nationaldryck. Vi stannar i Edinburgh i 2 dagar så vi har gott om tid att utforska staden.

 

Dag 5 • 21 aug
Abeerden, Skottland

Där floderna Dee och Don möter Nordsjön hittar vi hamnstaden Aberdeen. Skottlands tredje största stad är en överraskande pärla med särskiljande arkitektur och en kosmopolitisk känsla. Staden är framröstad till den lyckligaste platsen i Storbritannien och det är svårt att vara oense om när man utforskar Aberdeens stora butiker, slott och medeltida gator fyllda med pubar.

Här kommer vi inte att höra gaeliska eftersom denna ljusa soliga hamn mer liknar en typisk engelsk stad. Beundra den vackra granitarkitekturen i hjärtat av Gamla Aberdeen. Promenera längs Union Street bland små som stora butiker och passa hitta en pub och beställ in en pint ale.

Dag 6 • 22 aug
Invergordon, Skottland

Ta en fantastisk naturlig miljö med höga berg, vackra vattenfall, rusande floder och fridfulla sjöar (lägg till ett sjöodjur). Blanda landskapet med sagolika slott, så som Cawdor Castle och magnifika trädgårdar. Lägg till ett spår av whiskydestillerier och där har ni det: The Scottish Highlands. Idag besöker vi förtjusande Invergordon och har gott om tid att utforska staden med omnejd.

Skottland Loch Ness

Dag 7 • 23 aug
Lerwick (Shetlandsöarna), Skottland

Avskilt och omringat av havet kommer vi idag till Lerwick på Shetlandsöarna, hem för en unik blandning av skandinavisk och skotsk kultur. Vad gäller landskapet? Ordet hänförande räcker inte till för att täcka upp det. I norr stäcker sig idylliska jordbruksmarker i kanterna av röda granitklippor som en gång bildade en gammal vulkan. På de södra öarna uppleves ett inre lugn som du bara kan hitta när du lämnar det vanliga bakom. Upptäck vikar täckta med vildblommor längs mjuka sandstränder.

Skottland Lerwick Shetland Islands

Dag 8 • 24 aug
Kirkwall (Orkneyöarna), Skottland

De 70 Orkneyöarna är ett rullande panorama av bördiga fält, långleda hedar och sjöar. De röda sandstensväggarna på St. Magnus Cathedral dominerar Kirkwall – huvudstaden och navet för att koppla öst med väst. På sommaren samlas valar, delfiner och tusentals havsfåglar i och runt kustvattnet så har vi tur kommer vi att skåda dessa spännande djur.

Skottland Kirkwall St Magnus Cathedral

Dag 9 • 25 aug
Stornoway (Isle Lewis), Skottland

Idag kommer vi till Stornoway, i den pittoreska hamnen möts vi av färgglada radhus och fiskefartyg med röda skrov. Då gamla traditioner ligger djupt rotade här är det inte helt ovanligt att man välkomnas på gaeliska här. Lyssna på lokalbefolkningen när du äter nyfångade skaldjur eller rökt Stornoway lax. Varför inte vara lite vild och vågad och prova den lokala delikatessen Stornoway Black Pudding som du kan skölja ner med en pint ale från Hebridean Brewing Company.

Stornoway, Skottland – hamnen

Dag 10 • 26 aug
Oban, Skottland

Idag kommer vi till Oban, destinationen för ett fängslande skotskt äventyr. Maffiga slott och fantastisk utsikt över The Highlands. Cinematiska landskap och charmig lokal kultur. Utforska Skottland i dina drömmar med kajak eller tåg. Har du tur under din paddeltur möts du förhoppningsvis av uttrar, sälar, sjölejon eller lunnefåglar.

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Här kan vi njuta av färsk fisk och skaldjur, traditionell mat och prova skotsk whisky direkt från källan – det berömda Obandestilleriet.

Dag 11-12 • 27-28 aug
Glasgow (Greenock), Skottland

Idag kommer vi till den livliga och kosmopolitiska staden Glasgow med ett pulserande centrum. Design från 2000-talet, mot en bakgrund av exceptionell viktoriansk arkitektur och toppmoderna glastorn som rymmer en växande finanssektorindustri, det är dagens Glasgow.

Det verkliga Glasgow finns i pubarna, där allt från väder till att lösa världens problem diskuteras över en pint. Turister är varmt välkomna att slå sig ner och diskutera. Och notera: ingen resa till Skottland är komplett utan att prova ”livets vatten” – ett litet smakprov av skotsk whisky.

Här ligger fartyget över natten så vi har gott om tid att utforska allt vad staden har att erbjuda.

Whiskey

Dag 13 • 29 aug
Dublin, Irland

Tidig morgon når vi vår slutdestination Dublin. Staden är kanske mest känt för sitt unika och charmiga publiv där de vänliga invånarna välkomnar sina gäster med sång och dans. Efter vi avnjutit en god frukost så checkar vi ut från fartyget för att göra en gemensam citytur innan det är dags att avnjuta en god lunch tillsammans. Efter lunchen åker vi till vårt hotell vi ska bo på i en natt. Eftermiddagen / kvällen spenderas på egen hand.

Dublin, Irland, i solnedgång.

Dag 14 • 30 aug
Dublin, Irland

Efter en härlig morgon med en god frukost är det dags att checka ut från vårt hotell för att gemensamt åka till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien igen!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

Azamaras fyra systerfartyg Quest, Pursuit, Onward och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är en 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Quest ›› | Läs mer om Pursuit ››|Läs mer om Onward »

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

17 augusti 2023 - 30 augusti 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 64 900:-
Balkonghytt: 69 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Härlig kryssning kring Kanarieöarna och Maderia med Azamara Onward


10 - 18 mars 2023 | Kanarieöarna & Maderia: Vulkaner, gröna frodiga skogar & blommande Bougainvillea

Härlig kryssning runt Kanarieöarna utanför Afrikas kust. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot Funchal som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira. Sedan kryssar vi vidare till La Palma & La Gomera. Innan det är dags att bege oss tillbaka till Gran Canaria besöker vi charmiga Teneriffa.

Härlig kryssning från Gran Canaria till Lissabon med Azamara Onward


24 mars - 4 april 2023 | Gran Canaria - La Palma - La Gomera - Lanzarote - Gibraltar - Sevilla - Cadiz - Lissabon

Härlig kryssning från Las Palmas till Lissabon. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot de spektakulärt vackra öarna La Palma, La Gomera & Lanzarote. Vi lämnar sedan Kanarieöarna för att kryssa vidare till kulturella Gibraltar, Sevilla och Cadiz innan vi avslutar vår kryssning i Lissabon.

Möt våren i Medelhavet – med Azamara Journey


28 april - 7 maj | Rom - Livorno (Florens/Pisa) - Monte Carlo - St Tropez - Marseille (Provence) - Mahón - Barcelona

Njut av en fantastisk vårkryssning i Medelhavet när Azamara Journey kryssar från den eviga staden Rom till livfulla Barcelona! Charmiga Provence, lyxiga St Tropez och pittoreska Mahón på Menorca - på denna kryssning med Azamara Journey finns något för alla.

Upplev innovativa Celebrity Beyond- Kroatien, Montenegro, Grekland & Italien


6 - 15 maj 2023 | Rom - Dubrovnik - Kotor - Korfu - Zakynthos - Neapel

Den här kryssningen med avresa från Rom har allt - kulturliv, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Kroatien, Montenegro, Grekland & Italien. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med ett av Celebrity Cruises nyaste fartyg, Celebrity Beyond.

Ö-rik kryssning i Medelhavet – med Azamara Pursuit


13 - 26 maj 2023 | Aten - Kusadasi - Santorini - Kreta - Sicilien - Sorrento - Sardinien - Korsika - Menorca - Mallorca - Barcelona

Njut av en fantastisk ö-rik kryssning i Medelhavet när Azamara Pursuit kryssar från antikens Aten till livfulla Barcelona! Vi besöker kulturella Turkiet, gästvänliga Grekland, pittoreska Italien, fabulösa Frankrike & livfulla Spanien - allt detta på en och samma kryssning!

Lilla jorden runt – kryssning med Celebrity Edge


29 okt - 22 dec 2023 | Tre världsdelar: Europa - Mellanöstern - Asien - Oceanien

Följ med på denna alldeles unika "lilla Jorden runt"-kryssning med Celebrity Cruises innovativa fartyg Edge! Under 52 dagar reser fartyget genom tre olika världsdelar med möjlighet att uppleva ett flertal olika UNESCO världsarv. Besök spännande platser i Europa, Mellanöstern, Asien & Oceanien. En resa du sent kommer att glömma!

Sevilla till Dublin med lyxkryssaren Oceania Sirena


4 - 14 juni 2024 | Sevilla - Portimao - Lissabon - Porto - Santiago de Compostela - Saint Malo - Falmouth - Waterford

Den här kryssningen med avresa från Sevilla till Dublin har allt - kulturliv, spännande historia & slående vackra vyer. Inledd sommaren med en spännande resa ombord på Sirena, En kryssning med Oceania är bland det bästa ni kan göra. Service, mat och god dryck i absolut världsklass. Fartygen är små och genuina med en familjär atmosfär.