denna resa följer vi kryddhandelns urgamla vägar när vi besöker ett flertal asiatiska länder. Vi börjar med ett par dagar i det lilla landet Singapore innan vi kliver ombord vårt favoritfartyg Azamara Quest, som blir vårt hem för de kommande veckorna.

Vårt första stopp gör vi i fascinerande Indonesien efterföljt av fantastiska Sri Lanka där vi har stopp i både Hambantota och Colombo. Sedan tar vi oss vidare till färgsprakande Indien där vi både övernattar i Cochin och Mumbai. Innan vi avslutar i den överdådiga storstaden Dubai i Förenade Arabemiraten, där framtiden är ständigt närvarande gör vi ett stopp i vackra Oman.

 

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 9 november 2019
Till 29 november 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
68 900:-
Balkonghytt
73 900:-
Minsivit
81 900:- slutsålt

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Singapore – Stockholm/Köpenhamn i ekonomiklass inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter på 4* hotell i Singapore, inkl. frukost
 • 1 lunch & 1 middag i Singapore
 • Citytur i Singapore
 • 17 nätters kryssning i vald hyttkategori ombord Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck till måltiderna
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • AzAmazing Evening: en festkväll anordnad av rederiet
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Citytur i Dubai
 • Alla utflykter & transfers i Singapore och Dubai enligt program
 • Visum och visumhantering till Indien och till Sri Lanka
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt 32 000:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt 36 000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
68 900:-
Balkonghytt
73 900:-
Minsivit
81 900:- slutsålt
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
9 nov
Stockholm - Dubai
15.05 - 00.30+1
6h25
10 nov
Dubai - Singapore
03.15 - 14.40
7h25
29 nov
Dubai - Stockholm
08.30 - 12.15
6h45

Vi flyger med Emirates! Att uppgradera till Business Class kostar 19.900:- per person t/r


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
12 nov
Singapore, Singapore
-
- 17:00
13 nov
Till havs
-
-
14 nov
Sabang, Indonesien
- 09.00
- 18:00
15 nov
Till havs
-
-
16 nov
Till havs
-
-
17 nov
Hambantota, Sri Lanka
- 08.00
- 21.00
18 nov
Colombo, Sri Lanka
- 08.00
-
19 nov
Colombo, Sri Lanka
-
- 14.00
20 nov
Cochin, Indien
- 12.00
-
21 nov
Cochin, Indien
-
- 17.00
22 nov
Till havs
-
-
23 nov
Mumbai (Bombay), Indien
- 08:00
-
24 nov
Mumbai (Bombay), Indien
-
- 18.00
25 nov
Till havs
-
-
26 nov
Till havs
-
-
27 nov
Muscat, Oman
- 08.00
- 17.00
28 nov
Dubai, Förenade Arabemiraten
- 14.00
-
29 nov
Dubai, Förenade Arabemiraten
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

09 nov
Avresa

Vi lämnar Sverige på eftermiddagen och anländer Singapore nästa dag.

10 nov
Ankomst Singapore

När vi anländer Singapore beger vi oss direkt till vårt hotell för att checka in.

singapore

11 nov
Singapore, Singapore

Republiken Singapore är en ö-nation och stadsstat och Sydostasiens minsta land. Här har man en av Asiens högsta levnadsstandarder. Singa (lejon) och pura (stad) blev en brittisk kronkoloni 1867 och fick officiell suveränitet 1965. Staden är belägen en grad norr om ekvatorn och präglas av en kulturell mångfald med kinesiska, malajiska, indiska, eurasiska och arabiska grupper.

Efter en god frukost på hotellet väntar idag en guidad sightseeingtur i staden, som avslutas med en gemensam lunch. Eftermiddagen spenderas sedan på egen hand innan vi åter samlas för att äta middag tillsammans.

Singapore

12 nov
Singapore, Singapore

Då vårt fartyg Azamara Quest avgår först kl. 17 i eftermiddag har vi ytterligare en härlig dag på oss att upptäcka Singapore. Varför inte besöka Singapores botaniska trädgård som bland annat innehåller en orkidéträdgård med över 3000 arter av orkidéer, eller shoppa loss i Orchard Road-distriktet. Dagen är fri till egna aktiviteter och middag på kvällen äter vi på fartyget.

13 nov
Till havs

Efter en ganska fartfylld inledning av resan kan det nu vara skönt att ta det lite lugnt ombord. Passa på att göra dig bekant med fartyget medan vi kryssar mot nästa destination.

Soldäck på kryssningsfartyget Azamara

14 nov
Sabang, Indonesien

Hamnstaden Sabang är en liten bit strand- och djungelparadis på ön Pulau Weh (även känt lokalt som Sabang). En del traditionell fiskeby, en del koloniala stad, Sabang är ett pittoreskt samhälle med tidlösa traditioner, rustik livsstil och charmiga vänliga människor. Promenera förbi traditionella fiskarhytter längs hamnen och titta på fiskebåtarna ta in sin dagliga fångst och kasta sina nät i havet. Och naturligtvis, njut av färsk fisk och skaldjur.

Man slås av de otroligt vackra stränderna och den naturlig skönheten. Lokalbefolkningen säger att öns namn kommer från frasen ”santai banget”, vilket betyder ”mycket avslappnad”. Oavsett om det är sant eller inte, kommer du säkert att hålla med efter ditt besök i Sabang.

15-16 nov
Till havs

Njut av några dagar till havs nu när vi seglar västerut mot Sri Lanka. Ta ett dopp i poolen och smaka på någon god drink i poolbaren, prova lyckan i kasinot eller unna dig en behandling i The Sanctum Spa. Kör ett svettigt pass på gymmet eller titta på någon av de shower som visas ombord. Azamara Quest erbjuder ett stort antal faciliteter ombord så här finns garanterat något för alla smaker.

Relaxa på kryssningsfartyget Azamara

17 nov
Hambantota, Sri Lanka

Sri Lankas sydkust är fortfarande i stor utsträckning orörd och oförändrad av turismen, men med New York Times och Forbes som namnger den som en toppdestination kommer den inte att förbises mycket längre.

Det sägs att Yala National Park tar djungelboken tillbaka till liv. Ironiskt nog var det en gång en jaktmark för eliten under brittisk regel – idag rymmer den världens största koncentration av leoparder och elefanter. Bundala National Park är en viktig vinterplats för vandrande vattenfåglar på Sri Lanka, bland annat flamingon.

Här hittar man också UNESCOs världsarvskyddade Galle Fort som är en 1700-tals holländsk muromgärdad stad med eleganta butiker, stora koloniala hus och vackra stränder.

18-19 nov
Colombo, Sri Lanka

Sri Lanka är en riktig pärla med solvarma stränder och vacker natur. Vi anländer Colombo, öns mycket mångkulturella huvudstad, tidigt på morgonen. Strosa på de slingrande gatorna i de gamla kvarteren för att finna god lokal mat, kaféer fulla av karaktär och eklektiska butiker. Köp gärna med lite te hem – en produkt som ön blev världsberömd för under namnet Ceylon. Fartyget ligger kvar över natten.

20-21 nov
Cochin, Indien

Cochin är en hamnstad på Malabarkusten i den indiska delstaten Kerala och här kan man lätt fascineras av blandningen av kulturer och influenser. Gigantiska fiskenät från Kina, en 400-årig synagoga, gamla moskéer och sönderfallna rester av den brittiska kolonialmakten – allt samsas i denna historiska stad som en gång i tiden var centrum för Indiens kryddhandel. Fartyget ligger kvar här över natten.

22 nov
Till havs

En heldag till havs tar oss norrut, mot Mumbai.

 

23-24 nov
Mumbai (Bombay), Indien

Bland sevärdheterna i Mumbai och dess omedelbara närhet finns bland annat Elephantagrottorna och Chhatrapati Shivajistationen, som ses som en symbol för 1800-talets arkitektoniskt nyskapande järnvägsstationer. Här finns även Haji Alis mausoleum, ett av Mumbais mest kända landmärken, som då det ligger på en pir endast kan nås när tidvattnet står lågt. Samtliga sevärdheter finns med på Unescos världsarvslista. Fartyget ligger kvar här under natten.

25-26 nov
Till havs

Vi lämnar hamnen i Mumbai kl. 18 på kvällen den 26 november, för två dagar till havs. Nästa destination är Muscat, Oman.

Passa på att smälta alla intryck och jämföra upplevelser med dina reskamrater. Ät en extra gång på din favoritrestaurang ombord eller bara njut i poolen med en läskande drink.

Kryssningsfartyget Azamara

Middag på kryssnigsfartyget Azamara

27 nov
Muscat, Oman

Under morgonen anlöper vi Muscat, Omans fantastiska huvudstad, en hamnstad känd redan i antika Grekland. Perser, ottomaner och portugiser har under tidens lopp kontrollerat denna viktiga handelsplats och än idag domineras Muscats hamninlopp av två fort, Al-Mirani och Al Jalali, från 1600-talet. En hel dag för att utforska den imponerade harmonin mellan det urgamla arvet och alla moderniteter som präglar staden Muscat. Här finns också den tredje största moskén i hela världen. Missa inte att besöka en traditionell souk som ännu idag är en viktig mötesplats och ett socialt centrum för den omanska befolkningen.

28 nov
Dubai, Förenade Arabemiraten

Idag anlöper vi Dubai, en stad som bara kan beskrivas med superlativer. Här finns världens högsta byggnad Burj Khalifa (828 m), världens enda sjustjärniga hotell Burj Al Arab, byggt som ett jättelikt segel i havet, och shoppinggallerian Mall of the Emirates där det finns en skidbacke inomhus med sittliftar och fem nedfarter. Den gamla arabiska traditionen lever dock vidare i de många souks som säljer allt från guld och kryddor till parfym och fisk – ett besök här är ett riktigt ”måste” när man är i Dubai.

När vi ankommer till Dubai gör vi en gemensam stadstur med besök i Burj Khalifa.
Turen avslutas vid fartyget och kvällen är fri för egna aktiviteter. Flyget hem imorgon bitti går tidigt.

29 nov
Hemresa

Flyget tillbaka hem lyfter tidig morgon och vi är på svensk mark igen strax efter lunch.

Tack för denna gång!

 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

9 november 2019 - 29 november 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 68 900:-
Balkonghytt: 73 900:-
Minsivit: 81 900:- slutsålt

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt 32 000:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt 36 000:-

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se