Vår resa börjar i Lissabon, en av de äldsta städerna i världen. Här har vi en övernattning innan vi kliver ombord på eleganta Azamara Pursuit. Under kryssningens gång besöker vi den hamnstaden Leixões (Porto), vackra St. Peter Port och livliga staden Honfleur i Frankrike. I Amsterdam ligger fartyget kvar över natten så att vi har gott om tid att uppleva nattlivet bland kanaler, broar och kullerstensgator. Efter en natt i Amsterdam åker vi vidare för att nästa dag kryssa igenom Kielkanalen, ett mästerverk av modern ingenjörskonst. Längs vägen kan vi beundra den vackra arkitekturen och pittoreska tyska städer.  Vårt nästa stopp blir den danska huvudstaden, njut att smørrebrød eller danska bakverk. Innan kryssningen avslutas i Stockholm besöker vi Sveriges sommarpärla Visby.

Under tio härliga dagar laddar vi med solsken, god mat & dryck, nya spännande bekantskaper och ett ljuvligt ”bara vara”. Inspireras av de olika platsernas unika skönhet, här bidrar varje ingrediens till att skapa den perfekta upplevelsen. Börja dagen med nybryggd espresso och färskpressad juice, njut av en iskall öl på soldäck och ett glas vin till lunch på uteserveringen.

karta-AZA-Lis-Sto


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 juni 2022
Till 17 juni 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
28 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
31 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Lissabon inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på hotell i Lissabon inkl. frukost
 • Transfer flygplats – hotell – hamn i Lissabon
 • 10 nätters kryssning i vald hyttkategori, ombord Pursuit
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
28 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
31 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
6 jun
Stockholm - Lissabon
14.00 - 17.30
4h30

Vi flyger med TAP! Återkom om ni vill flyga från annan ort så gör vi en prisförfrågan till flygbolaget.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
7 jun
Lissabon, Portugal
-
- 17.00
8 jun
Leixoes (Porto), Portugal
- 08.00
- 17.00
9 jun
Till havs
-
-
10 jun
St.Peter Port, Channel Island
- 09.30
- 18.00
11 jun
Honfleur, Frankrike
- 07.00
- 17.00
12 jun
Amsterdam, Nederländerna
- 14.00
-
13 jun
Amsterdam, Nederländerna
-
- 15.00
14 jun
Kiel Canal, Tyskland
- 08.00
- 20.00
15 jun
Köpenhamn, Danmark
- 08.00
- 17.00
16 jun
Visby, Gotland
- 13.00
- 18.30
17 jun
Stockholm, Sverige
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 6 jun
Avresa till Lissabon

Idag flyger vi till Lissabon. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och tar en gemensam buss till hotellet vi ska bo på i en natt. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Njut av Lissabons härligt sprudlande uteliv!

Gul spårvagn på gata i Lissabon, Portugal.

En klassiker i Lissabon.

Dag 2 • 7 jun
Lissabon, Portugal

Efter en god hotellfrukost kan vi spendera förmiddagen strosandes på Lissabons mysiga gator. Vid lunch möts vi av vår lokala guide för gemensam transfer till hamnen och vårt nya hem för de kommande dagarna – Azamara Pursuit. Njut av den goda lunchbuffén som serveras när vi checkat in och gått ombord, och passa på att lära känna fartyget närmare. Kl. 17.00 är det dags att lätta ankar.

Dag 3 • 8 jun
Leixos (Porto), Portugal

Vid mynningen av Rio Douro ligger staden Porto, mest känd för sin portvinshandel. Med ursprung från 500-talet finns det mycket att se i denna stad. Promenera i stadsdelen Ribeira längs floden och utforska katedralområdet. Passa på att smaka ett äkta portvin i Porto och skaldjur det rekommenderas varmt.

Rabelo båtar i Porto, Portugal

Dag 4 • 9 jun
Till havs

Idag finns det tid till att koppla av och njuta ombord då vi har en dag till havs. Kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord eller varför inte besöka fartygets gym för ett pass innan det är dags att avnjuta av massa gott i fartygets barer och restauranger.

Dag 5 • 10 jun
St. Peter Port (Guernsey), Channel Islands

Idag kommer vi till St. Peter Port på Guernsey. Upplev det bästa av England och Frankrike på Guernsey. Ta in vykortsvärda utsikter över färgglada hus, idylliska trädgårdar och klippväggar från St. Peter Port. Stanna till vid en av de många bistroerna för en oförglömlig måltid. Tillbringa sedan lite tid med att shoppa i de små butikerna för den perfekta souveniren.

St Peter Port på Guernsey

Dag 6 • 11 jun
Honfleur, Frankrike

Idag kommer vi till franska Honfleur som är en livlig hamn och det maritima inflytandet är uppenbart. Även Sainte Catherine-kyrkan har ett tak som liknar ett vält skeppsskrov. Torget som omger kyrkan ger vika för kullerstensgator av korsvirkeshus och eleganta herrgårdar. Ljuskvaliteten har länge lockat konstnärer – inklusive Monet, Turner, Seurat – som alla bodde på Saint Siméon, nu Honfleurs lyxigaste hotell.

Honfleur Frankrike

Dag 7-8 • 12-13 jun
Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är en av Europas charmigaste städer, en ”liten storstad” där det moderna blandas med levande historia i varje kvarter. De 400 år gamla kanalerna (som är fler än i Venedig och sedan 2010 finns med på UNESCOs världsarvslista) ger Amsterdam en speciell prägel. Mångfalden av människor och kulturer är påtaglig och man nästan snubblar över mysiga ölkaféer och kultur i världsklass.

Här ligger fartyget kvar över natten och vi lämnar inte Amsterdam förrän kl.15.00 den 13 juni. Ägna dagarna åt att besöka sevärdheter som Anne Franks hus, Rijksmuseum, Van Gogh museet, Vondelpark och ungefär 1 500 olika broarna som korsar de karaktäristiska kanalerna lockar besökare från hela världen.

Kanal, fint omgärdad av grönska och vackra hus, i Amsterdam.

Amsterdam

Dag 9 • 14 jun
Kielkanalen, Tyskland

Idag kryssar vi genom Kielkanalen. Detta är världens mest trafikerade konstgjorda vattenväg som förbinder Nordsjön med Östersjön. Verksam sedan 1895, då breddades den för att rymma större fartyg i början av 1900-talet. Kanalen är fortfarande smal nog för att hålla fartygen nära landkanten men också utan slussar. Det är i princip en lugn kryssning genom bakgårdarna och trädgårdarna för lokalbefolkningen, som du kan se cykla eller picknicka en fin eftermiddag när vi kryssar förbi.

 

Dag 10 • 15 jun
Köpenhamn, Danmark

Idag kommer vi till Skandinaviens största stad, även Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Här kan vi alla hitta något som känns intressant – kultur, shopping på Ströget, strosande i Nyhavn, god mat och till och med det stora nöjesfältet Tivoli.

Nyhavn är känt för sina färggranna fasader och här är det oftast fullt av turister från jordens alla hörn men det är ändå rätt enkelt att hitta en plats på en av de många uteserveringarna. Njut av ett klassiskt danskt smörrebröd medan du spanar in det myllrande folklivet.

Drönarvy över Nyhavn i Köpenhamn.

Besök drottningens residens, Amelienborg. Slottet ligger på ett torg och består av fyra separata rokokopalats. Vi kan bland annat besöka museet där vi kan lära oss mer om den kunglig historian. Missa inte livgardets vaktavlösning som inträffar varje dag klockan 12.

Dag 11 • 16 jun
Visby, Sverige

Visby, vår egen Östersjöpärla med sin fantasieggande ringmur, kyrkoruiner och rosdoftande gränder är värd för det sista strandhugget under kryssningen. Stadens storhetstid inträffade på 1200-talet, då den mäktiga Hansan styrde och ställde här och ön var en viktig länk i handeln mellan öst och väst. Kyrkan hade förstås stor makt och det medeltida Visby hade fler kyrkor än någon annan svensk stad. Innanför murarna finns ett otal ruiner som minner om detta, av både kloster och kyrkobyggnader. Nu är danske kungen Valdemar Atterdags brandskattning av Visby och anfallande härar från Lübeck ett minne blott. Stadens charm är smittande och det är svårt att inte falla för den. Njut av sommar-Visby med sina otaliga små kaféer, restauranger och butiker specialiserade på olika hantverk, alltmedan du omges av historiens vingslag.

Visby S:ta Maria domkyrka på Gotland, Sverige.

Visby S:ta Maria domkyrka

Dag 12 • 17 jun
Stockholm, Sverige

Idag kommer Azamara Pursuit till Stockholm vilket är kryssningens avstigningshamn! Efter en god sista frukost kliver vi av och vinkar adjö för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Quest ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

6 juni 2022 - 17 juni 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 28 900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt: 31 900:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se