Vi flyr höst- och vintermörkret en stund och ger oss iväg på en härlig kryssning med Norwegian Dawn, från fantastiska Kapstaden till pulserande Port Louis på Mauritius.

Innan vi beger oss iväg på Norwegian Dawns unika resrutt börjar vi med att besöka Kapstaden, som är känd för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Efter ett par härliga dagar här startar kryssningen och vi fortsätter att utforska Sydafrika när vi besöker Mossel Bay, Port Elisabeth och Richards Bay. Här bjuds på rikt djurliv och vackra stränder. Efter Sydafrika beger vi oss mot artrika Madagaskar. Här vi kan smyga vi på luriga lemurer när vi besöker både Nosy Be och Antsiranana. Vi njuter av paradisstränder på vackra Reunion innan vi når den kosmopolitiska huvudstaden Port Louis på Mauritius, som är vår slutdestination. En övernattning i staden ger oss gott om tid till att upptäcka och utforska.

Ombord på Norwegian Dawn ser vi succémusikaler, äter och dricker gott, tränar på gymmet (som har fantastisk havsutsikt), unnar oss sköna spabehandlingar och bara njuter av tillvaron.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 23 november 2024
Till 8 december 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
60 900:-
Balkonghytt
66 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Kapstaden// Port Louis – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 2 nätter på 4* hotell i Kapstaden, inkl. frukost
 • Program i Kapstaden enligt program
 • 1 middag & 2 luncher i Kapstaden inkl. dryck
 • 12-nätters kryssning ombord på Norwegian Dawn
 • Helpension ombord, inkl. dryck*
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks till personalen ombord
 • Utflykter enligt program på Mauritius
 • 1 lunch inkl. dryck på Mauritius
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Dryckespaket ”Premium” – vin på glas, öl (både på flaska/draft), cocktails, läsk & juice i alla barer/restauranger. Specialkaffe vid måltiderna. 1 flaska vatten per person/dag i hytten.

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Uppgradering till Business Class: På förfrågan
 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 7% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
60 900:-
Balkonghytt
66 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
23 nov
Stockholm - München
15.10 - 17.25
2h15
23 nov
München - Kapstaden
19.30 - 07.40+1
11h10
8 dec
Mauritius - Wien
10.20 - 18.10
10h50
8 dec
Wien - Stockholm
20.20 - 22.35
2h15

Vi flyger med Lufthansa! Det är möjligt att göra prisförfrågningar på annan avreseort än Stockholm samt uppgradering till Business Class eller Premium Economy.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
26 nov
Kapstaden, Sydafrika
-
- 16.00
27 nov
Mosselbay, Sydafrika
- 09.00
- 17.00
28 nov
Port Elisabeth, Sydafrika
- 07.30
- 17.00
29 nov
Richards Bay, Sydafrika
- 18.30
-
30 nov
Richards Bay, Sydafrika
-
- 15.00
1 dec
Till havs
-
-
2 dec
Till havs
-
-
3 dec
Nosy Be, Madagaskar
- 13.00
- 21.00
4 dec
Antsiranana, Madagaskar
- 08.15
- 17.00
5 dec
Till havs
-
-
6 dec
Pointe des Galets, Reunion
- 07.00
- 18.00
7 dec
Port Louis, Mauritius
- 07.00
-
8 dec
Port Louis, Mauritius
- 08.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 23 nov
Avresa från Sverige

Idag flyger vi till fantastiska Kapstaden. Vi lämnar Sverige tidig eftermiddag. Efter en mellanlandning i München så kommer vi att landa i Kapstaden tidigt nästkommande morgon.

Drönarbild över Kapstaden, Sydafrika.

Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden är Sydafrikas näst största storstadsområde (efter Johannesburg) med sina cirka 3,8 miljoner invånare, och ligger mycket vackert i början av Kaphalvön. Staden, som går under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad), är känd för sin avspända atmosfär och för sina ”Captetonians” – konstnärer, kreatörer, artister, surfare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet.

Dag 2 • 24 nov
Ankomst Kapstaden

Ankomst till Kapstadens flygplats tidigt morgon. Här möts vi av vår svenska guide som tar oss med på en kortare stadspromenad till bl.a. Company’s Garden och Bo Kaap-området där stadspromenaden avslutas. Här hämtar en buss upp oss och kör oss till Signal Hill för att njuta av de vackra vyerna som de bjuds på här. Vi åker vidare till det populära V&A Waterfront-området och här äter vi en gemensam lunch.

Färgglada hus i Bo Kaap-området i Kapstaden, Sydafrika.

Bo Kaap i Kapstaden, Sydafrika.

Därefter checkar vi in på vårt hotell som vi ska bo på i 2 nätter innan vår härliga kryssning startar. Kvällen är fri för egna aktiviteter!

Dag 3 • 25 nov
Kapstaden, Sydafrika

Idag ger vi oss ut på en guidad heldagstur söderut längs Kaphalvön. Vi åker längs en av världens vackraste kustvägar, Chapman’s Peak Drive, innan vi anländer till spektakulära Cape Point och Godahoppsudden. Länge trodde man att Cape of Good Hope var Afrikas sydligaste punkt men Kap Agulhas vinner denna ”tävling”.

Vi äter en god lunch i Simon´s Town och hälsar på de sydafrikanska pingvinerna vid Boulders Beach innan vi återvänder till Kapstaden.

Söta pingviner på Boulders Beach i Kapstaden, Sydafrika.

Boulders Beach i Kapstaden, Sydafrika.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag i Kapstadens Kloofstreet-område.

Dag 4 • 26 nov
Kapstaden, Sydafrika

Efter en god natts sömn och en god frukost checkar vi ut från hotellet och åker på en gemensam tur till toppen av Taffelberget* för panoramautsikt över den omgivande staden och hamnen.

Spektakulära Taffelberget i Kapstaden, Sydafrika.

Taffelberget i Kapstaden, Sydafrika.

*Exakta tider kan variera beroende på väder & vind.

Efter detta besök beger vi oss mot hamnen för att checka in på vårt hem de nästkommande 12 nätterna, Norwegian Dawn. När vi kommit ombord kan vi göra oss hemmastadda och äta en god lunch innan fartyget lämnar hamnen kl.16.00!

Norwegian Cruise Lines fartyg Dawn, ute till havs.

Norwegian Dawn

Dag 5 • 27 nov
Mossel Bay, Sydafrika

Den lilla hamnstaden till lika semesterorten Mossel Bay ligger i västra Kapprovinsen och är en av världens soligaste platser med ett snitt på 320 soldagar om året. Det är även ett av Sydafrikas populäraste turistmål. Känn sanden mellan tårna på Santos Beach eller vandra upp till Cape St, Blaize fyr där vi erbjuds en fantastisk utsikt över den vackra viken. Staden är även känd som den plats i Sydafrika där Europeiska sjöfarare först satte sina fötter år 1488 då portugisen Bartolomeu Diaz med besättning landsteg här på väg till Indien. Besök Bartolomeu Dias Museum Complex som är ett av alla landmärken som finns att upptäcka i Mossel Bay.

Dag 6 • 28 nov
Port Elizabeth, Sydafrika

Staden som i folkmun kallas efter sina initialer P.E. men också ”The Friendly City” omges av vacker landsbygd och intressanta nationalparker. Mest känd är elefantparken Addo en timme norr om Port Elizabeth. I nationalparken skyddas förutom de ca 400 elefanterna även bufflar, antiloper, vårtsvin och zebror. Man kan också koppla av på vackra King´s Beach.

Svarta siluetterna av två elefanter.

Djurliv i Sydafrika.

Dag 7-8 • 29-30 nov
Richards Bay, Sydafrika

På kvällen kommer vi till Richards Bay i Sydafrika, här kommer fartyget ligga kvar över natten så det finns gott om tid att utforska området.

Richards Bay är en hamnstad i provinsen KwaZulu-Natal som ligger i östra Sydafrika längs Indiska Oceanens kust. Staden har en av landets största hamnar för framförallt industri- och kolexport men är även en semesterstad med mängder av vattensporter. I närheten finns även flera safari-parker av olika inriktningar dit rederiet anordnar turer.

Richards Bay är idag porten in till en av Afrikas med fascinerande inhemska stammar – Zulu. Zulukulturen och Zululand dominerade under 1800-talet stora delar av södra Afrika och är än idag landet Sydafrikas största etniska grupp med ca 11 miljoner individer. Britterna slog ner, kuvade folket och upplöste till slut Zululand under det kända Zulu-kriget i slutet av 1800-talet. Under apartheid ansågs Zulufolket vara en tredje klassens medborgare. Jacob Zuma som var Sydafrikas president fram till 14 februari 2018 tillhör folkgruppen Zulu.

Från Richards Bay kan ni även ta er till några av världens finaste Safariparker t ex. Hluhluwe Umfolozi Game Reserve med den största koncentrationen av vita noshörningar. Ett annat populärt besöksmål är St.Lucia Wetlands där ni får chansen att möta utrotningshotade sköldpaddor, flodhästar på nära håll och även den stora nilkrokodilen. Parken som sträcker sig ut till havet är även häckningsplats på 500 olika fågelarter och i havet utanför finns vackra stränder och korallrev.

Vita noshörningar i Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve i Sydafrika

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Sydafrika

Dag 9-10 • 1-2 dec
Till havs

Vi får två dagar till havs när Dawn tar oss vidare till spännande Madagaskar!

Vi kan unna oss en massage i fartygets spa eller passa på att prova turen i casinot. Boka gärna in en middag på en av fartygets populära specialrestauranger – mexikanska Los Lobos är en riktig favorit.

Burgare och cocktail ombord på Norwegian Cruise Lines fartyg.

Ombord på NCL.

Dag 11 • 3 dec
Nosy Be, Madagaskar

Idag kommer vi till vulkanön Nosy Be som ligger precis utanför Madagaskars nordvästra kust. När vi kliver av fartyget slås vi av fantastiskt ljuvliga dofter av Ylang-Ylang, Frangipani och vaniljorkidé. Staden var tidigare känd för sin odling av kakao, socker och vanilj.

Missa inte Lokobe Nature Reserve som är hem åt bland annat kameleonter, paradismonarker samt både maki och svarta lemurer.

Kameleont på Madagaskar.

Kameleont

Dag 12 • 4 dec
Antsiranana, Madagaskar

Antsiranana ligger i den nordligaste delen av Madagaskar och är tidigare känt som Diego Suarez. Här erbjuds en trevlig marknad, vacker natur och en hel del trevliga restauranger. Vi kan strosa omkring för att beundra den magiska utsikten från nästa varje hörn av staden, och samtidigt upptäcka de många gamla byggnaderna från kolonitiden, som erbjuder vacker arkitektur.

Har vi tid kan vi åka på en dagstur till den närliggande stranden vid Ramena. Det är en liten landsbygd cirka en timmes bilfärd från Antsiranana, och på vägen kan vi komma att uppleva de speciella Baobab-träden. Stranden är både väldigt vacker och väldigt stilla och skön då det inte är så mycket turister där.

Allé av baobab-träd på Madagaskar.

Baobabs, Madagaskar

Dag 13 • 5 dec
Till havs

Passa på att njuta ordentligt av fartygets faciliteter nu när vi får en dag till havs. Norwegian Dawn tar oss mot vår nästa destination – Reunion!

Glada gäster vid en av barerna ombord på Norwegian Cruise Lines fartyg.

Ombord på NCL.

Dag 14 • 6 dec
Pointe des Galets, Reunion

Den lilla franska ön Reunion kantas av exotiska paradisstränder och omges av klarblått hav men det är för de dramatiska vyerna och den vackra naturen som turisterna kommer till ön. De branta och grönbeklädda sluttningarna, smyckade med vattenfall och karga bergstoppar och den stora vulkanen Piton des Neiges 3.000 meter över havet är talande bilder över önsmedryckande vildhet.

Fransk-kreolsk mat och kultur ger en härlig och medryckande kontrast till den raffliga miljön. Flera restauranger serverar bra fransk, indisk, kinesisk och kreolsk mat. Pointe des Galets är den största hamnen på ön en halvtimme från huvudstaden Port Denis.

Vackra Boucan Canot Beach i Reunion

Boucan Canot Beach, Reunion

Dag 15 • 7 dec
Port Louis, Mauritius

Idag kommer vi till vår slutdestination för kryssningen – det vackra paradisresemålet Mauritius. Denna lilla vulkanö är som tagen ur sagorna. Ön är omgiven av världens längsta obrutna korallrev och erbjuder ett fantastiskt undervattensliv med sprakande färger. Den frodiga grönskan ramar in de sedan länge sovande vulkanerna i inlandet, och här och var glittrar små sjöar och vilda vattenfall. Sedan ön ”upptäcktes” på 1500-talet har den befolkats av många olika folkgrupper och idag lever kreoler, afrikaner, kineser, européer och indier sida vid sida. Detta gör ön väldigt mångkulturell och det visar sig inte minst i det mycket spännande köket. Kontrasterna av kulturer, färger och smaker gör ön till en både charmig och spännande plats att besöka.

Stranden Flic en Flac på Mauritius.

Flic en Flac Beach, Mauritius

Vi lägger till i huvudstaden Port Louis, döpt efter den franska kungen Louis XV. Fartyget ligger kvar här över natten så vi har gott om tid att utforska staden och dess omgivningar. Vi kommer att åka på en gemensam heldagstur där vi utforskar den botaniska trädgården i Pamplemousses, besöker Sugar World, avnjuter en härlig lunch och sen får lite tid över för shopping i Port Louis innan det är dags att gå ombord på fartyget igen för en sista kväll tillsammans på Norwegian Dawn.

Dag 16 • 8 dec
Port Louis, Mauritius

Idag blir det en tidig morgon då vi efter en god sista frukost ombord kliver av för att bege oss direkt till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen! Tidig kväll landar vi i Wien för ett byte av flyg för att landa på hemmaplan i Sverige sen kväll!

Fyllda med nya minnen & erfarenheter tar vi adjö av varandra!

DELA MED DINA VÄNNER:

Norwegian Dawn

Välkommen ombord på Norwegian Dawn!

Mat och dryck i goda vänners lag

Oavsett om du vill träffa vänner eller skaffa nya, finns det alltid en möjlighet att blanda ihop det ombord på Norwegian Dawn. Poppa lite bubbel och skåla för det goda livet i Gatsby’s Champagne Bar. Dansa och ha kul på Bliss Ultra Lounge. Kom förbi The Cellars, en Michael Mondavi Family vinbar, för en vinprovning. Eller arbeta på att perfekta din solbränna när du kopplar av vid poolen på Topsiders Bar. Ombord finns många barer och lounger att upptäcka.

Ät som ingen annanstans till sjöss med all frihet och flexibilitet som Freestyle Dining erbjuder. Vad du än vill ha – Norwegian Cruise Line har något för alla. Njut av långa middagar där menyn varierar från kväll till kväll. Smaka mexikanskt på Los Lobos Cantina, som hyllar traditionella smaker med en modern twist. Förförs av utsökt pasta gjord med de färskaste ingredienserna på chica italienaren La Cucina. Eller njut av det franska köket på Le Bistro.

Skäm bort dig själv

Det finns många sätt att bli bortskämd på. Ett sätt är att besöka fartygets spa, Mandara Spa®. Unna dig själv, du förtjänar det. Ett annat är att uppleva fantastisk underhållning och på Norwegian Dawn finns det aldrig ett tråkigt ögonblick. Njut av fantastisk musik och dans. Showen Elements är inspirerad av de fyra elementen – jord, vind, vatten och eld. Ta Lady Luck på en runda i det expansiva Dawn Casino och shoppa i butikerna ombord.

The Haven by Norwegian

The Haven by Norwegian ligger undangömd på toppen av fartyget och erbjuder rederiets mest lyxiga, välutrustade boende med 24-timmars butlerservice, conciergeservice, privat soldäck m.m.

 

Se Norwegian Cruise Lines alla kryssningsfartyg ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

23 november 2024 - 8 december 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 60 900:-
Balkonghytt: 66 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Uppgradering till Business Class: På förfrågan
 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 7% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Arabien, paradisöar i Indiska oceanen & Afrika – unik kryssning med Norwegian Dawn


11 februari - 2 mars 2025 | Qatar - FAE - Oman - Seychellerna - Kenya - Zanzibar - Madagaskar - Reunion - Mauritius

Följ med på en extraordinär upplevelse när vi kryssar från Doha till Mauritius med det något mindre fartyget Norwegian Dawn. Denna kryssning tar oss från Orientens förtrollande tusen-och-en-natt-stämning via fantastiska paradisöar i Indiska oceanen och Afrikas kust, till den tropiska pärlan - Mauritius. En riktig drömresa som sätter guldkant på 2025!