Unik kryssning från Gran Canaria till Lissabon!
Låt Azamara Onward ta er med på en oförglömlig kryssning runt behagliga Kanarieöarna utanför Afrikas kust. Inspireras av de olika öarnas unika skönhet, här bidrar varje ingrediens till att skapa den perfekta upplevelsen. Vi kryssar sedan vidare till Gibraltar, Sevilla och Cadiz. Avslutningsvis kommer vi till Lissabon!

Under tio härliga dagar laddar vi med solsken, kulinarisk mat & dryck, nya spännande bekantskaper och ett ljuvligt “bara vara”. Vill ni vara aktiva så finns ett fint funktionellt gym och vill man slappa så kan man läsa en god bok i solstolen!

Karta-AZA-Onward-LPA-LIS

Karta Azamara Onward, Las Palmas till Lissabon


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 24 mars 2023
Till 4 april 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
41 900:-
Balkonghytt
45 900:-
Minisvit
55 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Gran Canaria // Lissabon – Stockholm
 • Alla idag kända flygskatter/avgifter
 • 1 hotellnatt i Las Palmas
 • 1 middag i Las Palmas inkl. öl/vin
 • 1 citytur i Las Palmas
 • Alla transfers enligt program
 • 10-nätters kryssning med Azamara Onward
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Destination Celebration
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Skatter, hamnavgifter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resan pris (översänds efter hemkomst)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
41 900:-
Balkonghytt
45 900:-
Minisvit
55 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
24 mar
Stockholm - Oslo
07.50 - 08.50
24 mar
Oslo - Gran Canaria
11.25 - 16.10
04 apr
Lissabon - Amsterdam
11.40 - 15.40
04 apr
Amsterdam - Stockholm
17.30 - 19.30

Vi flyger med SAS / KLM . Om ni önskar flyga från Göteborg eller Köpenhamn, vänligen hör av er för tidtabell och prisinformation.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
25 mar
Gran Canaria, Kanarieöarna
-
- 18.00
26 mar
La Palma, Kanarieöarna
- 08.00
- 20.00
27 mar
La Gomera, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
28 mar
Lanzarote, Kanarieöarna
- 08.00
- 22.00
29 mar
Till havs
-
-
30 mar
Gibraltar, Storbritannien
- 08.00
- 15.00
31 mar
Sevilla, Spanien
- 06.30
-
01 apr
Sevilla, Spanien
-
- 17.00
02 apr
Cadiz, Spanien
- 08.00
- 18.00
03 apr
Lissabon, Portugal
- 13.00
-
04 apr
Lissabon, Portugal
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 * 24 mar
Avresa - Gran Canaria

Idag beger vi oss från Stockholm för att efter några timmars flygresa landa på Kanarieöarnas kanske mest kända ö, Gran Canaria. Vi tar oss gemensamt till hotellet vi ska bo i en natt för att checka in. Efter vi kommit iordning på våra rum möts vi upp för en gemensam middag på hotellets restaurang. Kanske en kvällspromenad lockar innan det är dags att bege sig i säng för en god natts sömn.

Bougainvillea-Kanarieoarna

Bougainvillea i solsken på Kanarieöarna

Dag 2 * 25 mar
Gran Canaria

Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell för att åka på en gemensam citytur i Las Palmas.

Gran-Canaria

Strand på Gran Canaria

Turen avlutas i hamnen i Las Palmas där vi kommer att checka in på vårt hem för de kommande 10 nätterna, Azamara Onward! När vi kommit ombord och gjort oss hemmastadda äter vi en god lunch. Fartyget lämnar hamnen 18.00!

Dag 3 * 26 mar
La Palma, Kanarieöarna

Vårt nästa stopp blir i La Palma, Kanarieöarnas nordvästligaste ö. Denna ö har en världsunik natur och den största kratern i världen, med en bredd på ca 9 kilometer. Besök den kända vulkanen San Antonio och låt dig bländas av den otroliga utsikten från toppen.

Är du intresserad av museum kan du besöka the Cigarr Museum, Museum of the Crosses och The Silk Museum. Även El Paso är väl värt ett besök; denna beundransvärda by ligger omgiven av bergen som formar kratern i Nationalparken Caldera de Taburiente.

Santa-Cruz-La-Palma-Canary-Islands

Gata med färgstarka hus och blommor i Santa Cruz de La Palma, Kanarieöarna

Dag 4 * 27 mar
La Gomera, Kanarieöarna

La Gomera, den näst minsta av de sju öarna och kanske även den minst kända, bildades för ca. 12 miljoner år sedan. Namnet Gomer tros komma från Gouacherna, en marockansk stam som kom till ön tillsammans med sjöfarare för att slå sig ner som bönder. Här har ännu inte massturismen slagit till, utan det är en oförstörd ö med en fantastisk natur. Berg, raviner och skogar samsas på den nästan helt runda ön, och mitt på ön hittar du den dimhöljda nationalparken Garajonay som reser sig hela 1 487 meter över havet. Här finns också en av Europas äldsta urskogar så området är lummigt och grönt, tillskillnad från det soliga kustområdet som utgörs av små ökenliknande lavastränder.

Valle-Gran_Rey-in-La-Gomera-Island-Canary-Islands

Vackra Valle Gran Rey i La Gomera, Kanarieöarna

Dag 5 * 28 mar
Lanzarote, Kanarieöarna

Idag når vi vulkanön Lanzarote. Hela ön är klassad som ett ekologiskt skyddsområde av Unesco och enligt legenden låg det mytomspunna Atlantis här. Kusten täcks av vackra stränder och på den relativt lilla ön trängs över 300 vulkaner. Lanzarote är olik de andra Kanarieöarna och skiljer sig ganska mycket från de flesta platser på jorden. Ofta beskrivs landskapet som mån- eller marslikt. Vädret är fint året om och med dess välbevarade kultur och historia så är det inte konstigt att miljontals turister besöker ön varje år.

Kaktusar-och-väderkvar-Lanzarote

Kaktusar & väderkvarn i Lanzarote

Dag 6 * 29 mar
Till havs

Vi njuter av en dags till havs och spenderar dagen ombord på Azamara Onward. Njut av fartygets alla faciliteter – restauranger, barer, spa, pool och bubbelpool finns att tillgå. Vill du vara mer aktiv finns det löparbana och gym. Vi smälter alla härliga intryck vi upplevt på alla fina platser kring Kanarieöarna som vi besökt.

Atlas-Bar-Azamara-Onward

Atlas Bar ombord på Azamara Onward

Dag 7 * 30 mar
Gibraltar, Storbritannien

Den stora klippan på Gibraltar vakar över Medelhavets inlopp från Atlanten där Europa möter Afrika på Spaniens sydligaste spets. Gibraltar har tillhört Storbritannien sedan 1704 och efter en folkomröstning 1967 beslutades med stor majoritet att den lilla halvön skulle fortsätta vara brittisk.

Här finns fullt av trevliga brittiska pubar och bra shopping, och även historiska sevärdheter. Man kan bland annat vandra i tunnlarna från andra världskriget. Ikoniskt för Gibraltar är ”Rock of Gibraltar”, bergsklippan som reser sig 426 m ö h. En populär aktivitet vid besök här är att ta sig upp på klippan, med linbana, bil eller till fots, och njuta av den fantastiska utsikten och hälsa på de välkända och svanslösa Berberaporna.

Gibraltarklippan med havet i bakgrunden.

Gibraltarklippan

Gibraltar apa

Apa i Gibraltar

Dag 8-9 * 31 mar - 1 apr
Sevilla, Spanien

Andalusiens traditionella huvudstad Sevilla bjuder på många sevärdheter. Katedralen i staden som är en av världens största och det kungliga palatset Alcazar är båda med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens invånare är hängivna sin tjurfäktning, flamencodans och fiestas med god mat och speciellt tapas i alla dess former. Vi ligger här över natten så passa på att ta rygg på lokalinvånarna när de går från tapasbar till tapasbar och skapar hela festmiddagar i den varma natten.

Sevilla

Plaza de Espana. Sevilla

Sevilla Flamanco

Flamenco i Sevilla

Dag 10 * 2 apr
Cadiz, Spanien

Idag lägger fartyget till i Cádiz den äldsta, permanent bebodda staden i Europa. Här kan vi prova lokala specialiteter på tapasbarer som gömmer sig i det pittoreska gränderna eller på de mysiga torgen. Det finns gott om vackra byggnader i Cádiz att besöka bl.a. det 45 meter höga tornet Taviratornet som är ett historiskt museum men också ett utsiktstorn där vi kan beundra staden från ovan. Varför inte besöka ruinerna från en av världens största teatrar.

Katedral-i-Cadiz-Spanien

Katedral i Cádiz, Spanien

Dag 11 * 3 apr
Lissabon, Portugal

Vid lunch kommer vi till Lissabon som är fylld av vackra katedraler, borgar och slott med prägel av kungligheter och aristokrater. Besök kungafamiljens tidigare sommarresidens Sintra som anses vara en av Portugals vackraste platser. Eller vandra genom den charmiga byn Fatima där flera iakttagelser av Jungfru Maria har rapporterats. Utforska även Lissabon från Rossio Square till huvudgatan, Avenida da Liberdade som kantas av butiker med kända modedesigners kläder och accessoarer. Besök klostret och Sjöhistoriska museet, som inrymmer miniatyrbåtar och originalkartor från medeltiden till idag. Ett annat tips är att utforska Alfamas smala, mysiga gränder och lära känna det pittoreska Lissabon. Vi ligger kvar här över natten så det finns gott om tid att utforska staden!

Vacker utsikt över Lissabon i Portugal i solnedgång.

Lissabon i kvällssol.


Efter vår sista frukost ombord checkar vi ut från Azamara Onward för denna gång och åker gemensamt till flygplatsen för att återigen flyga hem till Sverige fylld med massa nya fina minnen!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Onward

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18 knop
Antal gäster: 710
Besättning: 373

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ››| Läs mer om Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

24 mars 2023 - 4 april 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 41 900:-
Balkonghytt: 45 900:-
Minisvit: 55 900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se