Passa på att försäkra er om att starten på mars blir en ren njutning!
Låt Azamara Quest ta er med på en oförglömlig kryssning runt behagliga Kanarieöarna, utanför Afrikas kust, till ”Atlantens pärla” Madeira, och inspireras av de olika öarnas unika skönhet. Vi avslutar kryssningen i härliga Lissabon. Här bidrar varje ingrediens till att skapa den perfekta upplevelsen.

Under sju härliga dagar laddar vi med solsken, kulinarisk mat och dryck, nya spännande bekantskaper och ett ljuvligt ”bara vara”. Vill ni vara aktiva så finns ett fint, funktionellt gym och vill man slappa så kan man läsa en god bok i solstolen!

Kryssningsrutt Azamara Quest Kanarieöarna, Madeira, Marocko


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 10 mars 2025
Till 22 mars 2025

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
52.900:-
Balkonghytt
55.900:-
Minisvit
66.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Gran Canaria // Lissabon – Stockholm inkl. idag alla kända skatter och avgifter
 • 1 hotellnatt i Las Palmas
 • 1 middag i Las Palmas inkl. öl/vin
 • Alla transfers enligt program
 • 11-nätters kryssning med Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • AzAmazin Evening
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Skatter, hamnavgifter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resan pris (översänds efter hemkomst)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg Minisvit: 45.000:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 37.000:-
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 34.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
52.900:-
Balkonghytt
55.900:-
Minisvit
66.900:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
10 mar
Stockholm - Gran Canaria
09.55 - 14.50
5h55
22 mar
Lissabon - Amsterdam
15.25 - 19.35
2h00
22 mar
Amsterdam - Stockholm
20.55 -22.55
2h00

Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell och prisinformation.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
11 mar
Gran Canaria
-
- 20.00
12 mar
Teneriffa, Kanarieöarna
- 08.00
- 22.00
13 mar
La Palma, Kanarieöarna
- 08.00
- 18.00
14 mar
Funchal (Maderia), Portugal
- 13.00
-
15 mar
Funchal (Maderia), Portugal
-
- 22.00
16 mar
Till havs
-
-
17 mar
Agadir, Marocko
- 07.30
- 13.30
18 mar
Casablanca, Marocko
- 08.00
- 20.00
19 mar
Gibraltar, UK
- 13.00
- 22.00
20 mar
Cadiz, Spanien
- 08.00
- 18.00
21 mar
Lissabon, Portugal
- 13.00
-
22 mar
Lissabon, Portugal
- Avstigning
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 10 mar
Avresa - Gran Canaria

Idag beger vi oss från Stockholm för att efter några timmars flygresa landa på Kanarieöarnas kanske mest kända ö, Gran Canaria. Vi tar oss gemensamt till hotellet som vi ska bo på i en natt, för att checka in. Efter att vi kommit iordning på våra rum möts vi upp för en gemensam middag på hotellets restaurang. Kanske en kvällspromenad lockar innan det är dags att bege sig i säng för en god natts sömn.

Strand på Gran Canaria, Kanarieöarna.

Härlig lavasandstrand på Gran Canaria.

Dag 2 • 11 mar
Gran Canaria

Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell för att åka till hamnen i Las Palmas, där vi kommer att checka in på vårt hem för den kommande veckan, Azamara Quest. När vi kommit ombord och gjort oss hemmastadda äter vi en god lunch. Fartyget lämnar hamnen i Las Palmas 20.00.

Dag 3 • 12 mar
Teneriffa, Kanarieöarna

Idag kommer vi fram till Teneriffa, som bjuder på ett hänförande landskap med höga berg och gröna dalar. Denna spännande ö anses vara den vackraste av de sju öarna med allt från härliga sandstränder i söder till stadsatmosfär i norr. Mitt på ön finns den stora vulkankratern Teide som bjuder på enastående vyer.

Skog och berg på Teneriffa, med havet i bakgrunden.

Skog, berg och hav.

I huvudstaden Santa Cruz får du tillfälle att ta del av sköna parker, shopping och vackra byggnader, och du får lära känna staden och dess intressanta historia. Varför inte provsmaka tapas i gamla stan? Passa även på att njuta av sol och bad eller upplev Jardin Botanico, en av världens äldsta botaniska trädgårdar.

Huvudgatan i Santa Cruz på Teneriffa, Kanarieöarna.

Santa Cruz på Teneriffa, Kanarieöarna.

Dag 4 • 13 mar
La Palma, Kanarieöarna

Vårt nästa stopp blir i La Palma, Kanarieöarnas nordvästligaste ö. Denna ö har en världsunik natur och den största kratern i världen, med en bredd på ca nio kilometer. Besök den kända vulkanen San Antonio och låt dig bländas av den otroliga utsikten från toppen.

Är du intresserad av museum kan du besöka the Cigarr Museum, Museum of the Crosses och The Silk Museum. Även El Paso är väl värd ett besök; denna beundransvärda by ligger omgiven av bergen som formar kratern i Nationalparken Caldera de Taburiente.

Gata med färgstarka hus och vackra blommor i Santa Cruz de La Palma, Kanarieöarna.

Santa Cruz de La Palma, Kanarieöarna

Dag 5-6 • 14 - 15 mar
Funchal (Maderia), Portugal

I två dagar besöker vi Madeira, dit vi ankommer mitt på dagen och stannar tills sent på kvällen dagen efter. Denna gröna ö, som består av mäktiga vulkaniska toppar och behagligt klimat, har lockat till sig turister under de senaste hundra åren. Här finns många pittoreska byar, botaniska trädgårdar och gömda dalar som bara väntar på att upptäckas av just dig.

Missa inte huvudstaden Funchals fantastiska arkitektur och den vackra hamnens dekorationer. I staden finns även vackra trädgårdar fyllda med hibiskus, bougainvillea, jakaranda och azaleor.

Botaniska trädgården i Funchal på Madeira, Portugal.

Madeira, Portugal

Dag 7 • 16 mar
Till havs

Idag har vi en dag till havs och kan ta in alla fina platser vi har besökt under kryssningen. Njut av en spännande bok på en solstol vid poolen eller ta ett skönt dopp i jacuzzin. Eller varför inte boka in en välförtjänt spabehandling i fartygets härliga spa.

Kvinna blickar ut över havet från Azamaras fartyg.

Ombord på Azamara.

Dag 8 • 17 mar
Agadir, Marocko

Agadir, beläget vid Atlantkusten precis vid foten av Atlas-bergen har varmt och soligt väder hela året.

Agadir lockar många charterturister till sina fantastiska stränder, genuina gator och torg med färgsprakande, myllrande marknader och härliga restauranger med havsdoftande uteserveringar. I grannbyn Taghazout flockas surfare och vattensportare. Här finns hus i vit sten, gröna arganträd och färgglada fiskebåtar där det blå havet möter sanden.

Dag 9 • 18 mar
Casablanca, Marocko

Precis som i den klassiska filmen Casablanca från 1942 med Ingrid Bergman i en av huvudrollerna, är staden Casablanca både äventyrlig, romantisk och spännande.

Idag är storstaden Casablanca en livlig kuststad med vackra stränder längs Atlantkusten. Det är Marockos kommersiella nav och anses vara en helig stad för många, tack vare dess överflöd av historiska moskéer och välbevarad morisk arkitektur.

Vacker arkitektur i Hassan II Mosque i Casablanca, Marocko.

Hassan II Mosque i Casablanca, Marocko.

Dag 10 • 19 mar
Gibraltar, UK

Gibraltar är ett litet brittiskt territorium, beläget på Spaniens mest södra udde vid sundet som skiljer Medelhavet från Atlanten. I Gibraltar finns fullt av trevliga, brittiska pubar men med soligt spanskt väder.
Den stora bergsklippan som vakar över bukten är ikonisk för Gibraltar och en nästan obligatorisk aktivitet är att ta linbanan upp för att njuta av den otroliga utsikten. Här uppe lever även de välkända svanslösa Berberaporna som gärna hälsar på turisterna.

 

Dag 11 • 20 mar
Cadiz, Spanien

Cadiz är beläget i sydvästra Spanien, vid Atlantkusten, och är en av världens äldsta havsstäder. Grundad för mer än 3000 år sedan är den Europas äldsta stad som varit oavbrutet bebodd. Kartager, romare och morer har alla satt sin unika prägel på staden under århundradena.

Staden ligger på en halvö omgiven av hav och stränder. Den långa strandpromenaden löper längs med Atlantkusten. I den äldre delen av staden är det lätt att gå vilse bland alla mysiga gränder och restaurangtäta torg.

Från Cadiz väljer många att ta turen till staden Sevilla, ca en timme bort, som är Andalusiens traditionella huvudstad med många sevärdheter att besöka. Katedralen i staden, som är en av världens största, och det kungliga palatset Alcazar, är båda med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens invånare är hängivna sin flamencodans, tjurfäktning och tapas i alla dess former.

Plaza de Espana i Sevilla, Spanien.

Sevilla, Spanien

Dag 12 • 21 mar
Lissabon, Portugal

Vid lunch kommer vi till vår slutdestination för denna kryssning, Lissabon. Fartyget ligger kvar här över natten så vi har gott om tid till att utforska Lissabon under eftermiddagen och kvällen.

Gula spårvagnar på Lissabons, Portugal, branta gator.

En vanlig syn i Lissabon, Portugal.

Dag 13 • 22 mar
Lissabon, Portugal

Efter vår sista frukost ombord checkar vi ut från Azamara Quest för denna gång och åker gemensamt till flygplatsen, för att återigen flyga hem till Sverige.

En solig dag i Lissabon, Portugal.

Lissabon, Portugal

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

10 mars 2025 - 22 mars 2025

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 52.900:-
Balkonghytt: 55.900:-
Minisvit: 66.900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg Minisvit: 45.000:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 37.000:-
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 34.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning med Azamara Quest till härliga italienska pärlor


10 - 18 maj 2024 | Civitavecchia (Rom) - Sorrento - Amalfi - till havs - Livorno (Florens/Pisa) - Portovenere - Nice

Skön försommarkryssning från Rom till Nice, med flera av Italiens glittrande pärlor längs vägen. Förtjusande Sorrento, magiskt vackra Amalfikusten, historiska Florens och världsarvslistade Portovenere. Njut av hänförande utsikter, exceptionella kulturvärden, bra shopping, medeltida palats.. Ombord på Azamara Quest njuter vi av god mat och dryck, och service i världsklass.

Flodkryssning på Rhen med VIVA Cruises


21 - 28 maj 2024 | Tyskland & Frankrike

Vi gör en härlig vårkryssning på floden Rhen - från Düsseldorf i västra Tyskland via bland annat Boppard, Strasbourg, Rüdesheim och Koblenz - tillbaka till Düsseldorf. Följ med och upplev några av Europas mest fantastiska kulturstäder, i kombination med sagoskimrande slott och borgar. Allt i vacker och inbjudande natur, och i ett behagligt tempo.

Förtrollande Frankrike – kryssning med Azamara Quest


10 - 22 juni 2024 | Bordeaux - Nantes - Guernsey - Cherbourg - Honfleur - Brygge - Amsterdam

Tidig sommarkryssning med fokus på la belle France, längs Biscayabukten och i Engelska Kanalen. Intressanta och njutbara besök i vinmetropoler som Bordeaux och Loiredalen, mysiga städer som La Rochelle och Brest där skaldjuren är pinfärska, charmiga kanalön Guernsey och Normandie med landstigningsstränderna och äppelodlingar. Sen avslutar vi i Brygge och Amsterdam.

”Prova på kryssning” med MSC Poesia från Stockholm


27 - 30 juni 2024 | Stockholm - Köpenhamn - Warnemünde

Nu har ni chansen att under en tre nätters kryssning att prova på livet ombord på MSC Poesia. Fartyget avgår från Stockholm och vi besöker Köpenhamn innan vi kliver av fartyget i Warnemünde. Fartyget är en modern, flytande resort där känslan är välkomnande och elegant. Fartyget bjuder på en fantastisk kryssningsupplevelse oavsett om du reser i par, som pensionär eller med hela familjen.

Mytomspunna Skottland
Kryssning med Azamara Quest


12 - 23 augusti 2024 | Oslo - Skottland Runt - Dublin

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med lyxiga Azamara Quest upplever vid det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Kryssning ”Svalbardexpressen” med Hurtigrutens MS Trollfjord


23 aug - 2 sep 2024 | Från Bergen till Longyearbyen

Under vår spännande kryssning med Hurtigrutens MS Trollfjord, på väg norrut längs den norska kusten till den mytomspunna ögruppen Svalbard, besöker vi en rad olika karismatiska kustsamhällen och upplever fantastisk natur. Denna del av den historiska rutten längs "världens vackraste kustlinje", tar oss långt upp i Arktis - världens ände. Ombord får vi lära oss om de olika resmålen och njuta av goda middagar och skön avkoppling.

Härliga Medelhavet med lyxkryssaren Oceania Riviera


3 - 11 september 2024 | Medelhavets pärlor: Frankrike, Italien & Spanien

Den här kryssningen med avresa från Monte Carlo till Barcelona har allt - kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Förläng sommaren med en spännande resa ombord på Oceania Riviera. En kryssning med Oceania Cruises är bland det bästa ni kan göra. Service, mat och god dryck i absolut världsklass. Fartygen är små och genuina med en familjär atmosfär.

Förgyll hösten med Azamara! Kryssning Lissabon – Barcelona


10-21 september 2024 | Lissabon - Portimao - Sevilla - Gibraltar - Malaga - Valencia - Barcelona

Följ med på denna härliga 10-nätters kryssning med det eleganta fartyget Azamara Quest och förgyll hösten med flera spanska pärlor! Njut av nygrillade sardiner i Portimao och hälsa på aporna vid Gibraltars topp. Njut av riktig spansk paella i Valencia och ett glas läskande sangria i Sevillas värmande höstsol.

Må gott-resa till Italienska Abruzzo – en unik upplevelse


14 - 21 september 2024 | Italienska Abruzzo

Sensommaren 2024 är vi välkomna till underbara dagar hemma hos Pelle Holmertz och hans fru Ingrid i Villalfonsina i vackra Abruzzo! Det varma värdskapet i kombination med god italiensk mat och dryck får oss att må riktigt bra under denna resa. Upplevelsen är exklusivt framtagen i samarbete med oss på Club Eriks och deltagarantalet är maximerat till 14 personer.

Flodkryssning på Seine med VIVA Cruises. Njut av hösten i norra Frankrike!


19 - 26 september 2024 | Paris - Les Andelys - Rouen - Le Havre - Vernon - Paris

Njut av hösten i norra Frankrike när vi gör en härlig flodkryssning på Seine, med VIVA Cruises fina fartyg Gloria. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris tar vi oss via lilla Les Andelys och kulturstaden Rouen ut till Le Havre vid Atlantkusten, och tillbaka till Paris via Vernon.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


8 - 12 okt 2024 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Ö-rik kryssning i Medelhavet – med Azamara Onward


17 - 27 oktober 2024 | Rom - Elba - Korsika - Sardinien - Menorca - Mallorca - Barcelona

Förgyll hösten med en fantastisk ö-rik kryssning i västra Medelhavet, när Azamara Onward kryssar från antikens Rom till livfulla Barcelona! Vi besöker unika pärlor som Elba, Sardinen och Menorca. På Korsika besöker vi både Ajaccio och Porto Vecchio och vi avslutar i livfulla Spanien med Palma de Mallorca och övernattning i Barcelona- allt detta på en och samma kryssning!

Kanarieöarna och Marocko i Celebritys AquaClass


26 nov - 9 dec 2024 | Barcelona - Lanzarote - Gran Canaria - Teneriffa - Casablanca - Tangier - Cadiz - Malaga

Njut av skön sol och värme i november när fartyget Celebrity Infinity angör Kanarieöarna Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa. Vi får även uppleva flera härliga platser i södra Spanien samt både Casablanca och Tangier i Marocko. Pricken över i:et är fartygets Aqua Class, där spaavdelningen ingår under hela resan och där alla måltider avnjuts i den exklusiva restaurang Blu.