Njut av en fantastisk ö-rik kryssning i Medelhavet när Azamara Pursuit kryssar från antikens Aten till livfulla Barcelona!

Äventyret startar i Aten där vi bor en natt och kan utforska staden. Vi går sedan ombord på Azamara Pursuit för att “båtluffa” på ett lyxigt vis kring ett flertal av Medelhavets finaste öar! Första stoppet gör vi i Kusadasi i Turkiet och här kan vi uppleva den antika staden Efesos. Därefter kryssar vi vidare till de grekiska pärlorna Santorini & Kreta för att sedan uppleva Sicilien, Sorrento & Sardinien. Sen står vackra ön Korsika på tur och därifrån tar fartyget sig vidare till de två härliga spanska öarna Menorca & Mallorca. Kryssningen avslutas i Barcelona, där vi tillbringar en natt och upplever deras härliga nattliv innan hemresan.

Karta-AZA-Pursuit-Medelhavet-ökryssning

Resrutt över Azamara Pursuits kryssning i Medelhavet

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 13 maj 2023
Till 26 maj 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
50 900:-
Balkonghytt
55 500:-
Minisvit
65 500:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd / färdledare
 • Flyg Stockholm – Aten // Barcelona – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 1 hotellnatt i Aten inkl. frukost
 • Citytur inkl. lunch i Aten
 • 11 nätters kryssning ombord på Azamara Pursuit
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Destination Celebration ombord på fartyget
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 1 hotellnatt i Barcelona inkl. frukost
 • 1 citytur i Barcelona
 • 1 middag i Barcelona inkl. vin / öl
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
50 900:-
Balkonghytt
55 500:-
Minisvit
65 500:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
13 maj
Stockholm – Aten
16.55 - 21.35
26 maj
Barcelona – Stockholm
12.05 - 15.35

Vi flyger med SAS! Om ni önskar flyga från annan ort alternativt uppgradera resan, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
14 maj
Aten (Pireus), Grekland
-
- 18.00
15 maj
Kusadasi (Efesos), Turkiet
- 09.00
- 22.00
16 maj
Santorini, Grekland
- 08.00
- 21.00
17 maj
Heraklion, Kreta
- 07.30
- 20.00
18 maj
Till havs
-
-
19 maj
Giardini Naxos Taormina, Italien
- 07.30
- 18.00
20 maj
Sorrento, Italien
- 07.30
- 17.30
21 maj
Olbia, Sardinien, Italien
- 09.00
- 20.00
22 maj
Porto Vecchio, Korsika, Frankrike
- 07.30
- 18.00
23 maj
Mahón, Menorca, Spanien
- 13.00
- 22.00
24 maj
Palma de Mallorca, Spanien
- 07.30
- 18.00
25 maj
Barcelona, Spanien
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 13 maj
Avresa

Vi lämnar Sverige sen eftermiddag! När vi landar i Aten på kvällen och har fått ut våra bagage tar vi en gemensam transferbuss till hotellet vi ska bo på i en natt innan kryssningen startar.

Natt i Aten, Grekland

Aten, Grekland

Dag 2 • 14 maj
Aten, Grekland

Efter en god natt sömn och en välsmakande frukost möter vi upp vår lokala guide för att åka på en gemensam citytur samt äta en god grekisk lunch på en mysig taverna.

Akropolis i Aten, Grekland.

Akropolis

Efter lunchen beger vi oss till hamnen för att checka in och kliva ombord på vårt hem den kommande 11 nätterna, Azamara Pursuit! När vi kommit ombord kan vi bekanta oss med fartyget och njuta av att äntligen vara ombord. Fartyget lämnar hamnen kl.18.00!

Dag 3 • 15 maj
Kusadasi (Efesos), Turkiet

På morgonen anlöper vi Kusadasi, som har vuxit från en sömnig fiskeby till en välbesökt semesterort på Turkiets Egeiska kust. Kusadasi är en färgstark stad med utsikt mot den grekiska ön Samos. En perfekt dag att promenera längs någon av de mer än halvdussinet stränder som finns här. Kusadasi ligger nära den välbevarade antika romerska provinsstaden Efesos, Här grundades en av de viktigaste församlingarna i den kristna urkyrkan och det sägs att både aposteln Johannes och Jesu mor Maria levde i Efesos efter korsfästelsen. Rederiet har flera olika utflykter med guide som innefattar den historiskt välbevarade staden.

Dag 4 • 16 maj
Santorini, Grekland

Välkommen till pärlan Santorini. De vitkalkade husen med kontrasterande blå tak balanserar dramatiskt på de höga klipporna. Det är ingen tvekan om att det azurblå vattnet som omger ön har varit en inspirationskälla till rådande arkitektur. Detta är en magisk grekisk ö med en karg och dramatisk natur formad av ett vulkanutbrott på 1400-talet. Många har spekulerat i om Santorini skulle vara platsen för den sjunkna ön Atlantis, som den grekiska filosofen Platon skrev om på 400-talet f.Kr.

Santorini Grekland

Vacker vy över vita husen med blå kupoltak på Santorini, Grekland.

Dag 5 • 17 maj
Heraklion, Kreta

Mitt på Kreta ligger dess huvudstad Heraklion, hit anländer vi idag. Förutom sol och bad erbjuder Heraklion mycket att se och uppleva. Man bör inte missa det stora palatset i Knossos, detta är platsen för den största utgrävningen i Grekland från bronsåldern. Här kan man gå omkring och se alla de imponerande byggnaderna, eller i alla fall vad som är kvar av dem. En klar uppföljare till palatset är sedan det arkeologiska museet i Heraklion, för det är hit de tagit de flesta föremål som hittats i utgrävningarna.

Heraklion erbjuder bra shopping, i olika former och prisklasser. Dels de större märkeskedjorna, typ Zara och H&M. Men också andra små butiker och affärer, med både internationella och inhemska saker. I tillägg så finns det ett antal öppna marknader, de är ofta igång på förmiddagarna. Förutom kläder och annat som man kanske väljer att köpa här så är lokala produkter ett riktigt fynd. Olivolja, raki, olika sorters örter som växer på ön samt naturligtvis ouzo.

Taverna med havsutsikt i Grekland.

Taverna med havsutsikt.

Dag 6 • 18 maj
Till havs

Vi tillbringar en härlig dag ombord på vårt fartyg Azamara Pursuit. Spendera tid med nya vänner, njut av den utmärkta servicen och ha det bara skönt. Flera restauranger, barer, spa och pooler finns att tillgå.

Dag 7 • 19 maj
Giardini Naxos Taormina, Italien

Italiens största ö, Sicilien, har ett fantastiskt, milt klimat och en bitvis dramatisk natur med vulkanen Etna som blickpunkt från många delar av ön. En resa hit kan bestå enbart av strandliv, men ön har så oändligt mycket mer än sol & bad att erbjuda.

Idag besöker vi Taormina, Siciliens mest berömda badort, men även en gammal grekisk stad med en mycket vacker amfiteater. Staden ligger på en klipphylla 200 m över Naxosbukten med en helt fantastisk utsikt. Passa på att riktigt bekanta er med Siciliens mat och traditioner. Sicilianarna har härliga råvaror att arbeta med; pinfärsk fisk och skaldjur från det azurblå havet, solmogna tomater, örter, citrusfrukter, färskpressad olivolja och mycket annat. Här är man också mycket förtjust i efterrätter – de sägs vara sötare och godare än någon annanstans i Italien!

Vacker vy över staden Taormina på Sicilien.

Taormina, Sicilien

Dag 8 • 20 maj
Sorrento, Italien

Sorrento är en av skönheterna på Amalfikusten. Denna kuststräcka anses av många som Italiens vackraste och härifrån har man en hänförande utsikten över Medelhavet. Sorrento är vackert belägen på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter. Det var under 1800-talet som denna plats blev ett måste för rika européer. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia. Sorrento erbjuder mycket bra shopping och butikerna, med ett stort utbud, trängs på de charmiga gatorna. Regionen är känd för sin Limoncello – avnjut denna likör på en skuggig terrass och smält resans alla intryck.

Spektakulära husbyggen alldeles vid havet i Sorrento, Italien.

Sorrento, Italien

Dag 9 • 21 maj
Olbia, Sardinien, Italien

Olbia ligger på Sardinens vackra Smeraldakust känd för sina vackra bukter, kritvita stränder och klippformationer. Förr var det seglarnas egna paradis men på senare år har det även blivit känt som Jetsetens lustgård med fina restauranger, barer och dyra bilar och stora lyxyachter i hamnen. Staden Olbia har en lång historia och artefakter från så långt som 800 år före Kristus har hittas. Sedan dess har staden rivits, byggts upp, erövrats och vuxit med flera olika folk och kulturer vilket gör den till en spännande dröm för arkeologer.

Stadsbild av Olbia

Olbia, Sardinien

Dag 10 • 22 maj
Porto Vecchio, Korsika, Frankrike

Idag kommer vi till Korsikas tredje största stad, Porto Vecchio! En elegant och stilfull liten plats med mycket historia! Här kan vi spendera en skön dag i solen på en av de mysiga små stränderna, promenera längs kullerstensgatorna i gamla stadsdelen eller bara slå oss ner på en en mysig bar i hamnen och kika på alla fina segelbåtar som ligger ankrade.

Passa på att ta en dagstur till närliggande berömda staden Bonifacio! just Bonifacio är Frankrikes sydligast belägna stad. Staden är en mysig liten stad med ett mycket imponerande läge uppe på en hög kalkstens- och granitklippa, 100 stupbranta meter över Medelhavet. Här finns smala och charmiga gränder med små restauranger och butiker inklämda i de gamla medeltidsbyggnaderna. Två vackra kullerstensgator är Rue des Epereurs och Rue du Palais de-Garde. På Promenade le la Mer i hamnen ligger uteserveringarna tätt vid kajen och även här finns fullt av små butiker som säljer sommarkläder och smycken.

Bonifacio Korsika Frankrike

Dag 11 • 23 maj
Mahón, Menorca, Spanien

Menorcas huvudort Mahóns livliga gator ligger uppflugna högt upp på en klippa och här tar kaféer och uteserveringar upp nästan alla lediga utrymmen. Njut till exempel av klassiska tapas i någon mysig gränd eller av en härlig skaldjurslunch vid hamnen.

Arkitekturen i denna eleganta, avslappnade stad reflekterar arvet från den brittiska
ockupationen på 1700-talet. Promenera gärna längs gatan Carrer Isabel II där det finns otaliga byggnader med vackra balkonger och de välkända bågfönstren, ibland kallade boinders.

Mahón har ett brett shoppingutbud, med allt från enklare butiker med lokalt producerade varor till snygga boutiquer. Missa inte sidogatorna för riktiga fynd. När vi är här får vi passa på att testa ön specialitet Mahón-ost en spansk ost som görs på komjölk. Menorca är verkligen ett härligt resmål och här möts vi av varm gästvänlighet.

Menorca-Spain

Bild på kusten på Menorca

Dag 12 • 24 maj
Palma de Mallorca, Spanien

Välkommen till fina, sofistikerade, pittoreska och levande Palma de Mallorca. Staden har internationell puls, trendiga matställen, bra shopping, kultur och sevärdheter. Dess vackra läge längst in i Palmabukten gör att staden även erbjuder sol och bad, och vidsträckta playor finns både öster och väster om staden.

Palma är en mycket gammal stad där stora delar av citykärnan är bilfri. Här möts du av originella husfasader, adelspalats, kyrkor och rofyllda torg. För att inte tala om kända
historiska minnesmärken som de arabiska baden och slottet Bellver (med strålande utsikt). Landmärket för staden är det pampiga mästerverket katedralen La Seu, som på sin kulle bakom småbåtshamnen ser ut som hämtad ur en saga när den är fasadbelyst på kvällarna.

Palma de Mallorca

Dag 13 • 25 maj
Barcelona, Spanien

Idag lägger Azamara Pursuit till i Barcelona och det är dags att checka ut för den här gången. Vi möter upp vår guide i hamnen för att åka på en gemensam citytur i Barcelona. Turen avslutas sen på vårt hotell vi ska bo på en natt innan det är dags att åka hem. Vi checkar in och har lite tid på egen hand innan det är dags att mötas upp för en avslutningsmiddag i Barcelonas härliga nattliv!

Parc Guell i Barcelona, Spanien.

Parc Guell i Barcelona

Dag 14 • 26 maj
Hemresa

Efter en god natts sömn och en riktigt god frukost tar vi en gemensam busstransfer till flygplatsen och vi flyger hem och landar i Sverige igen på eftermiddagen!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ››|Läs mer om Onward ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

13 maj 2023 - 26 maj 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 50 900:-
Balkonghytt: 55 500:-
Minisvit: 65 500:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Möt våren i Medelhavet – med Azamara Journey


28 april - 7 maj | Rom - Livorno (Florens/Pisa) - Monte Carlo - St Tropez - Marseille (Provence) - Mahón - Barcelona

Njut av en fantastisk vårkryssning i Medelhavet när Azamara Journey kryssar från den eviga staden Rom till livfulla Barcelona! Charmiga Provence, lyxiga St Tropez och pittoreska Mahón på Menorca - på denna kryssning med Azamara Journey finns något för alla.

Upplev innovativa Celebrity Beyond- Kroatien, Montenegro, Grekland & Italien


6 - 15 maj 2023 | Rom - Dubrovnik - Kotor - Korfu - Zakynthos - Neapel

Den här kryssningen med avresa från Rom har allt - kulturliv, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Kroatien, Montenegro, Grekland & Italien. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med ett av Celebrity Cruises nyaste fartyg, Celebrity Beyond.

Lilla jorden runt – kryssning med Celebrity Edge


29 okt - 22 dec 2023 | Tre världsdelar: Europa - Mellanöstern - Asien - Oceanien

Följ med på denna alldeles unika "lilla Jorden runt"-kryssning med Celebrity Cruises innovativa fartyg Edge! Under 52 dagar reser fartyget genom tre olika världsdelar med möjlighet att uppleva ett flertal olika UNESCO världsarv. Besök spännande platser i Europa, Mellanöstern, Asien & Oceanien. En resa du sent kommer att glömma!