Förgyll hösten med en fantastisk ö-rik kryssning i västra Medelhavet när Azamara Onward kryssar från antikens Rom till livfulla Barcelona!

Äventyret startar i Rom där vi bor en natt och kan utforska staden. Vi går sedan ombord på Azamara Onward för att “båtluffa” på ett lyxigt vis kring ett flertal av västra Medelhavets finaste och mest unika öar! Upplev Elba, Sardinen, Menorca samt både Ajaccio och Porto Vecchio på Korsika. Vi avslutar den upplevelsefyllda resan med två spanska favoriter – Palma på Mallorca och övernattning i Barcelona.

Kryssning karta över rutten från Rom till Barcelona med Sardinien och Korsika

Reasrutt med Onward oktober 2024


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 oktober 2024
Till 27 oktober 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
45.900:-
Balkonghytt
49.900:-
Minisvit
59.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Rom // Barcelona – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 1 hotellnatt i Rom inkl. frukost
 • Guidad tur i Rom inkl. lunch med dryck
 • Vingårdstur med vinprovning och lunch i Barcelona
 • 9 nätters kryssning ombord på Azamara Onward
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Destination Celebration ombord på fartyget
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 17.000:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 22.000:-
 • Enkelhytstillägg minisvit: 29.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
45.900:-
Balkonghytt
49.900:-
Minisvit
59.900:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
17 okt
Stockholm – Rom
06.40 - 09.50
3h 10
27 okt
Barcelona – Stockholm
11.20 - 14.55
3h 35

Vi flyger med SAS! Om ni önskar flyga från annan ort alternativt uppgradera resan, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 okt
Rom (Civitavecchia)
-
- 18.00
19 okt
Portoferraio, Elba
- 08.00
- 18.00
20 okt
Porto Vecchio, Koriska
- 07.30
- 20.00
21 okt
Olbia, Sardinen
- 07.30
- 20.00
22 okt
Ajaccio, Korsika
- 08.00
- 20.00
23 okt
Till havs
-
-
24 okt
Mahon, Menorca
- 08.00
- 20.00
25 okt
Palma, Mallorca
- 08.00
- 20.00
26 okt
Barcelona, Spanien
- 08.00
-
27 okt
Barcelona, Spanien
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 17 okt
Avresa till Rom, Italien

Vi flyger tidig morgon till ”den eviga staden” Rom, där det på varje gata, i varje gathörn, på varje piazza och i varje gränd finns något vackert att se i denna pampiga stad.

Direkt från flygplatsen gör vi en kort guidad tur i staden som avslutas med lunch. Vi tar oss därefter vidare till vårt hotell för check in.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptåg. Passa på att sitta ned på en uteservering och njut av en Caffe Macchiato och ljuvligt god italiensk glass. Peterskyrkan, Forum Romanum, Capitolium, Spanska trappan, Piazza Navona, Colosseum och Fontana di Trevi är några av de välkända sevärdheter du hittar här.

Närbild på mäktiga Colosseum i Rom, Italien.

Colosseum i Rom, Italien.

Dag 2 • 18 okt
Rom, Italien - ombordstigning

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost beger vi oss till hamnen för att checka in och kliva ombord på vårt hem de kommande 9 nätterna, Azamara Onward. När vi kommit ombord kan vi bekanta oss med fartyget och njuta av att äntligen vara ombord. Fartyget lämnar hamnen kl.18.00.

Kryssningsfartyget Azamara Onward i Dubrovnik, Kroatien.

Azamara Onward

Bartender häller upp champagne vid bardisken ombord på Azamaras fartyg.

En av flera barer ombord på Azamara.

Dag 3 • 19 okt
Portoferraio, Elba

Idag kliver vi iland i Portoferraio på ön Elba.

Dag 4 • 20 okt
Porto Vecchio, Korsika

Idag kommer vi till Korsikas tredje största stad, Porto Vecchio. En elegant och stilfull liten plats med mycket historia. Här kan vi spendera en skön dag i solen på en av de mysiga små stränderna, promenera längs kullerstensgatorna i gamla stadsdelen eller bara slå oss ner på en mysig bar i hamnen och kika på alla fina segelbåtar som ligger ankrade.

Passa på att ta en dagstur till närliggande berömda staden Bonifacio. Just Bonifacio är Frankrikes sydligast belägna stad. Staden är en mysig liten stad med ett mycket imponerande läge uppe på en hög kalkstens- och granitklippa, 100 stupbranta meter över Medelhavet. Här finns smala och charmiga gränder med små restauranger och butiker inklämda i de gamla medeltidsbyggnaderna. Två vackra kullerstensgator är Rue des Epereurs och Rue du Palais de-Garde. På Promenade le la Mer i hamnen ligger uteserveringarna tätt vid kajen och även här finns fullt av små butiker som säljer sommarkläder och smycken.

Hus ute på klippkanten i Bonifacio på Korsika i Frankrike.

Bonifacio på Korsika, Frankrike.

Dag 5 • 21 okt
Olbia, Sardinien

Olbia ligger på Sardinens vackra Smeraldakust som är känd för sina vackra bukter, kritvita stränder och klippformationer. Förr var det seglarnas egna paradis men på senare år har det även blivit känt som jetsetens lustgård med fina restauranger, barer och dyra bilar och stora lyxyachter i hamnen. Staden Olbia har en lång historia och artefakter från så långt som 800 år före Kristus har hittas. Sedan dess har staden rivits, byggts upp, erövrats och vuxit med flera olika folk och kulturer, vilket gör den till en spännande dröm för arkeologer.

Olbia på nordöstra Sardinien, Italien, sedd från havet.

Olbia, Italien

Dag 6 • 22 okt
Ajaccio, Korsika

Korsika är Medelhavets fjärde största ö och fransmännen själva kallar ön för “Skönhetens ö”. När din kryssning anlöper Ajaccio kommer du snart förstå varför.. Förutom stadens fantastiska arkitektur och spännande historia, har Korsika en av Medelhavets häftigaste kuststräckor. Gå på strövtåg längs den palmkantade hamnpromenaden eller genom gamla stans gränder bland pastellfärgade hus.

Strandpromenad i Ajaccio på ön Korsika.

Ajaccio, Korsika

Dag 7 • 23 okt
Till havs

Vi tillbringar en härlig dag ombord på vårt fartyg Azamara Onward. Spendera tid med nya vänner, njut av den utmärkta servicen och ha det bara skönt. Flera restauranger, barer, spa och pooler finns att tillgå.

Glada gäster på pooldäck ombord på Azamaras fartyg.

Pooldäck ombord på Azamara.

Dag 8 • 24 okt
Mahon, Menorca

Menorcas huvudort Mahóns livliga gator ligger uppflugna högt upp på en klippa och här tar kaféer och uteserveringar upp nästan alla lediga utrymmen. Njut av klassiska tapas i någon mysig gränd eller av en härlig skaldjurslunch vid hamnen.

Hamnen i Mahon på Menorca, Spanien.

Mahon, Menorca

Arkitekturen i denna eleganta, avslappnade stad reflekterar arvet från den brittiska ockupationen på 1700-talet. Promenera gärna längs gatan Carrer Isabel II där det finns otaliga byggnader med vackra balkonger och de välkända bågfönstren, ibland kallade boinders.

Mahón har ett brett shoppingutbud, med allt från enklare butiker med lokalt producerade varor till snygga boutiquer. Missa inte sidogatorna för riktiga fynd. När vi är här får vi passa på att testa öns specialitet Mahón-ost, en spansk ost som görs på komjölk. Menorca är verkligen ett härligt resmål och här möts vi av varm gästvänlighet.

Dag 9 • 25 okt
Palma, Mallorca

Välkommen till fina, sofistikerade, pittoreska och levande Palma de Mallorca. Staden har internationell puls, trendiga matställen, bra shopping, kultur och sevärdheter. Dess vackra läge längst in i Palmabukten gör att staden även erbjuder sol och bad, och vidsträckta playor finns både öster och väster om staden.

Palma är en mycket gammal stad där stora delar av citykärnan är bilfri. Här möts du av originella husfasader, adelspalats, kyrkor och rofyllda torg. För att inte tala om kända
historiska minnesmärken som de arabiska baden och slottet Bellver (med strålande utsikt). Landmärket för staden är det pampiga mästerverket katedralen La Seu, som på sin kulle bakom småbåtshamnen ser ut som hämtad ur en saga när den är fasadbelyst på kvällarna.

Katedralen La Seu i Palma de Mallorca på Mallorca, Spanien.

La Seu, Palma de Mallorca

Dag 10 • 26 okt
Barcelona, Spanien

Idag lägger Azamara Onward till i Barcelona och vi bor ombord i hamnen ytterligare en natt.

Härliga Barcelona har allt man kan önska sig av en stad. Fantastisk arkitektur, ett rikt kulturutbud, shopping, fotbollsmatcher i världsklass och tapasbarer i varje hörn. Är du sugen på sol och bad finns även en strand mitt i staden.

Vi ska börja dagen med en tur till vindistrikten strax söder om staden där vi får besöka en gård för provning av viner och njutning av en smarrig brunch. Sent på eftermiddagen är vi åter i Barcelona och kvällen är fri för egna upptåg.

Parc Guell i Barcelona, Spanien.

Parc Guell i Barcelona

Dag 11 • 27 okt
Barcelona - hemresa

Idag efter frukost kliver vi av fartyget och beger oss till flygplatsen för hemfärd.

Stort tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Onward

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18 knop
Antal gäster: 710
Besättning: 373

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ›› | Läs mer om Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

17 oktober 2024 - 27 oktober 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 45.900:-
Balkonghytt: 49.900:-
Minisvit: 59.900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 17.000:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 22.000:-
 • Enkelhytstillägg minisvit: 29.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Greklands bästa med fina Celebrity Infinity


4 - 15 april 2024 | Aten - Thessaloniki - Kusadasi - Limassol - Rhodos - Kreta - Aten

Vi njuter av den ljumma våren under en grekisk odyssé med fina Celebrity Infinity. Under 10-nätterskryssningen blir det strandhugg i pulserande Thessaloniki, på ljuvliga Rhodos och på Kreta med sin långa historia. Vi besöker även Kusadasi på turkiska västkusten och den soliga pärlan Limassol på Cypern. Aten med sin imponerande historia både inleder och avslutar kryssningen.

Kryssning med Azamara Quest till härliga italienska pärlor


10 - 18 maj 2024 | Civitavecchia (Rom) - Sorrento - Amalfi - till havs - Livorno (Florens/Pisa) - Portovenere - Nice

Skön försommarkryssning från Rom till Nice, med flera av Italiens glittrande pärlor längs vägen. Förtjusande Sorrento, magiskt vackra Amalfikusten, historiska Florens och världsarvslistade Portovenere. Njut av hänförande utsikter, exceptionella kulturvärden, bra shopping, medeltida palats.. Ombord på Azamara Quest njuter vi av god mat och dryck, och service i världsklass.

Weekendkryssning längs Franska rivieran – med Azamara Onward


25 - 30 september | Barcelona - St Tropez - Nice - Toulon - Barcelona

Njut av en härlig höstweekend längs Franska rivieran, när Azamara Onward tar oss tur och retur Barcelona via stopp längs den franska kusten i Provence. Upptäck lyxiga St Tropez, vackra Nice och charmiga Toulon. Ombord njuter vi av utmärkt service, goda middagar och skön avkoppling.

Kanarieöarna och Marocko i Celebritys AquaClass


26 nov - 9 dec 2024 | Barcelona - Lanzarote - Gran Canaria - Teneriffa - Casablanca - Tangier - Cadiz - Malaga

Njut av skön sol och värme i november när fartyget Celebrity Infinity angör Kanarieöarna Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa. Vi får även uppleva flera härliga platser i södra Spanien samt både Casablanca och Tangier i Marocko. Pricken över i:et är fartygets Aqua Class, där spaavdelningen ingår under hela resan och där alla måltider avnjuts i den exklusiva restaurang Blu.