FNCl Jade Suezkanalen Kartaölj med på en skön avslappnad höstkryssning full av guldskatter! Under 21 dagar färdas vi från historiska Rom till Dubai, där framtiden är ständigt närvarande, ombord Norwegian Jade.

Vi reser till flera unika platser och kända världsarv som många önskar att uppleva: mästerverket Suezkanalen som förenar Europa med Asien, guldskatterna i Luxor, världsarvstaden Petra i Jordanien, de fantastiska stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 november 2019
Till 29 november 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
69 900: -
Balkonghytt
75 900: -

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Rom//Dubai – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Rom inkl. frukost
 • Panoramatur i Rom inkl. lunch
 • 21 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Norwegian Jade
 • Helpension ombord inkl. Premium All Inclusive dryckespaket
 • Kontinental frukost kan beställas till hytt fram till kl.10.00 kostnadsfritt
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Citytur med lunch i Dubai
 • 1 natt på 4* hotell i Dubai inkl. frukost
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

 

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg: Pris på förfrågan
 • Pristillägg flyg i Business Class på Emirates: 20 500: – per person

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
69 900: -
Balkonghytt
75 900: -
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
6 nov
Arlanda - Köpenhamn
07.40 - 08.50
1h10
6 nov
Köpenhamn - Rom
10.00 - 12.30
2h30
29 nov
Dubai - Arlanda
08.30 - 12.15
6h45

Utresan sker med SAS till Rom & hemresan sker med Emirates från Dubai.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
7 nov
Rom (Civitavecchia); Rom
-
- 17.00
8 nov
Till havs
-
-
9 nov
Aten (Pireuas), Grekland
- 09.00
- 19.00
10 nov
Kusadasi, Turkiet
- 08.00
- 18.00
11 nov
Rhodos, Grekland
- 08.00
- 17.00
12 nov
Limassol, Cypern
- 09.00
- 19.00
13 nov
Haifa, Israel
- 06.00
-
14 nov
Haifa, Israel
-
-
15 nov
Haifa, Israel
-
- 12.00
15 nov
Port Said, Egypten
- 23.00
- 23.59
16 nov
Passage genom Suezkanalen
- 03.30
- 12.30
17 nov
Safaga, Egypten
- 06.00
-
18 nov
Safaga, Egypten
-
- 19.00
19 nov
Aqaba, Jordanien
- 06.00
- 20.00
20 nov
Till havs
-
-
21 nov
Till havs
-
-
22 nov
Till havs
-
-
23 nov
Till havs
-
-
24 nov
Salalah, Oman
- 07.00
- 16.00
25 nov
Till havs
-
-
26 nov
Fujairah, FAE
- 08.00
- 17.00
27 nov
Abu Dhabi, FAE
- 08.00
- 17.00
28 nov
Dubai, FAE
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 6 nov
Avresa till Rom, Italien

Idag flyger vi till Rom med. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och gör en stadstur i staden med en gemensam lunch, innan vi tar oss till hotellet för att checka in för en god natts sömn.

Dag 2 • 7 nov
Rom, Italien

Efter en välsmakande frukost checkar vi ut från vårt hotell och tar oss gemensamt till hamnen i Civitavecchia och kliver ombord på vårt hem de nästföljande 21 dagarna – Norwegian Jade.

Klockan 17 lämnar vi hamn och börjar vår spännande kryssning.

Dag 3 • 8 nov
Till havs

Första dagen ombord på Norwegian Jade spenderar vi till havs. Det ger oss ett fantastiskt tillfälle till att utforska och lära känna vårt fartyg. Kolla in det välutrustade gymmet, ta ett dopp i poolen, eller läs en spännande bok på en solstol!

 

Dag 4 • 9 nov
Aten (Pireuas), Grekland

Idag kommer vi till Aten (Pireaus). Passa på att prova grekiska specialiteter
som Souvlaki, grekisk sallad med fantastisk god fetaost, Tzatziki eller Gyros. Sätt er ner och njut av en iskall Mythos. Besök majestätiska Akropolis eller Syntagmatorget där ni kan se vakter som är klädda i traditionella uniformer med tofsprydda skor. Vaktbyte sker varje timme.

Dag 5 • 10 nov
Kusadasi, Turkiet

Kusadasi är en färgstark semesterstad med utsikt mot den grekiska ön Samos. En perfekt dag att promenera längs någon av de mer än halvdussinet stränder som finns här. Kusadasi ligger nära den välbevarade antika romerska provinsstaden Ephesus. Här grundades en av de viktigaste församlingarna i den kristna urkyrkan och det sägs att både aposteln Johannes och Jesu mor Maria levde i Efesos efter korsfästelsen.

Dag 6 • 11 nov
Rhodos, Grekland

Rhodos, denna populära semesterö har varit en stor charterdestination under många år och lockar fortfarande många soldyrkare från våra breddgrader. Rhodos brukade vara solguden Helios ö som enligt mytologin hade blivit förälskad i nymfen Rhodos, och när han riktade sitt ljus på henne förvandlades hon till ön. Namnet betyder ”ros” och ön är känd sedan antiken som en blomsterplats.

Rhodos Lindos

 

Dag 7 • 12 nov
Limassol, Cypern

Limassol är Cyperns näst största stad och här finns gott om kultur och historia. I Limassols äldsta delar slingrar sig smala gränder med hantverkare och butiker, och här finns den livliga saluhallen. Missa inte det lilla arkeologiska museet på Byron Street och ett besök i den gamla fästningen där Rikard Lejonhjärta sägs ha tillbringat sin smekmånad. Ta en promenad till området runt Makarios Avenue för att finna de mer sentida attraktionerna inom nöjen, restauranger och shopping.

Dag 8-10 • 13-15 nov
Haifa, Israel

På Israels kust mot Medelhavet ligger Haifa som är landets tredje största stad. Haifa har knappt 300 000 invånare och är den enda israeliska storstad där israeler och araber lever problemfritt tillsammans. Haifa har ett storstadsliv med många kulturella särdrag som gör den till ett attraktivt turistmål.

På Karmelbergets sluttning, ett par kilometer från hamnen, ligger de vackra Bahai-trädgårdarna som även kallas Haifas hängande trädgårdar. Det är ett fantastiskt område med välansade trädgårdar och byggnationer som är hemviste för en i stort sett okänd religion. I Bahai-trädgårdarna kan man lätt tillbringa flera timmar och det rekommenderas särskilt att besöka Bab-helgedomens terrasser som reser sig i 8 prunkande platåer upp till det imponerande Bab-templet.

Passa på att besöka berömda Jerusalem eller Nasaret när du är här.

Gillar man avslappning och rekreation kan man besöka någon av de populära stränderna, däribland berömda Dado Beach.

Dag 10 • 15 nov
Port Said, Egypten

Fartyget kommer att göra ett kort tekniskt stopp i Port Said för att hämta lokala myndigheter före Suez-kanalen. Tyvärr kommer vi inte att få kliva av här.

Dag 11 • 16 nov
Genom Suezkanalen in i Röda havet

Under natten och morgonen passerar vi genom Suezkanalen och vidare ner till Röda havet. Kanalen som således förbinder Europa med Asien ger en möjlighet att resa mellan de två världsdelarna utan att behöva passera runt Afrika. Kanalbygget påbörjades 1859 och 1867 färdades det första skeppet genom kanalen.

 

 

Dag 12-13 • 17-18 nov
Safaga, Egypten

Tidigt på morgonen anländer vi till hamnstaden Safaga i Egypten. Orten är känd för sina vackra sandstränder med svarta sanddyner och sitt soliga väder. Här finns flera dykcenter, och med sin rika tillgång av korallrev anses orten ofta som ett av världens bästa dykområden.

Safaga är även en utmärkt utgångspunkt för den som vill besöka spännande Luxor med någon av rederiets utflykter. Med buss (cirka 3,5 timme) genom ett spektakulärt ökenlandskap kommer ni till Luxor och Konungarnas dal.

Karnak Luxor Egypten

Dag 14 • 19 nov
Aqaba, Jordanien

Idag anländer vi till den vibrerande kuststaden Aqaba. Trevliga caféer och restauranger varvas här med bazarens inbjudande butiker med kryddor, smycken och souvenirer. Sol och bad bjuds även här, och kanske lockar en lugn båttur över korallreven med glasbottenbåt?

Många väljer att köpa en utflykt med rederiet till världsarvet Petra många menar nog att en resa till Jordanien är inte komplett utan ett besök vid den fascinerande klippstaden Petra. Här är ett helt samhälle uthugget i det vackra röda berget och höjdpunkten är det enorma gravmonumentet Al-Khaznah.

Världsarvet Petra i Jordanien

 

Segelbåt i Egypten

Dag 15-18 • 20-23 nov
Till havs

Under fyra dagar befinner vi oss till havs och får möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av värmen och solen.

Dag 19 • 24 nov
Salalah, Oman

Salalahs sandstränder är milsvida och anses vara de bästa i landet. Längs kusten kan man sikta både delfiner och valar i Indiska Oceanens klarblå vatten. Nere vid strandkanten hittar du Al Haffa, den gamla stadsdelen, där stadsborna själva gärna möts över en vattenpipa. Det finns gott om restauranger och på caféerna serveras kardemummakryddat kaffe och nypressad apelsinjuice. I Al Haffa ligger också Guldgatan och flera souker, där man kan förlora sig i timmar bland smycken, rökelse, parfym och antikviteter.

Röda havet

Dag 20 • 25 nov
Till havs

En dag till havs att njuta av fartyget och smälta era upplevelser.

Dag 21 • 26 nov
Fujairah, FAE

Separerat av Al Hajarbergen är Fujairah det enda emiratet som är belägen i Omanbukten istället för Persiska viken. Koppla av på mjuka stränder utmärkta för snorkling eller shoppa i Förenade Arabemiratens allra första shoppinggalleria.

Dag 22 • 27 nov
Abu Dhabi, FAE

Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad och hem för den kungliga familjen. Det som en gång var en fiske- och pärlodlingsby har utvecklats till en av de rikaste städerna i världen och idag imponeras besökaren av en magnifik skyline, shopping i världsklass, ett Formula 1-race och snart ett eget Guggenheim- och ett Louvre-museum. Dessutom finns här den Stora Moskén, ett arkitektoniskt mästerverk i vitaste marmor.

Sätt på dig din förhandlingshatt för en vänlig face-off med köpmännen på souken för att få bra erbjudanden på hantverk, konstverk, till och med kryddor och torkad frukt för kocken hemma.

Dag 23 • 28 nov
Dubai, FAE

Idag anlöper vi Dubai, kryssningens slutdestination. en stad som bara kan beskrivas med superlativer. Upplev blandningen av traditionell arabisk kultur och modern västkultur i Dubai. Efter en välsmakande frukost checkar vi ut från Norwegian Jade och åker på en gemensam citysightseeing som inkluderar lunch. Vi besöker bland annat världens högsta byggnad, futuristiska Burj Khalifa med sina 828 meter. Vår citysightseeing avslutas på hotellet vi kommer bo på en natt innan vi ska flyga hem tidigt imorgon bitti.

Dag 24 • 29 nov
Dubai, FAE

Vi checkar ut från hotellet tidig morgon och tar oss gemensamt till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Norwegian Jade

Norwegian Jade är smakfullt dekorerat i en stark färgskala. Det erbjuds allt från bowling i Ultra Bliss Lounge till Broadwayshower och ståuppkomik i fartygets teater. Högst upp finns pooldäcket med en vattenrutschbana, flera pooler och solstolar.

På de här kryssningarna har du 13 restauranger att välja på

Ombord Norwegian Jade så har de konceptet ”Feel Free”, vilket innebär att det inte finns några sittningstider ombord, istället väljer du själv när och var du vill äta. Överallt finns bildskärmar som visar fartygets alla restauranger, deras öppettider och tillgänglighet. Sedan är det bara att boka via det elektroniska bokningssystemet eller begära ett bord direkt från hovmästaren. Norwegian Jade har 13 restauranger som serverar fantastisk mat från alla världens hörn. Några är inkluderade i kryssningsbiljetten medan andra kostar extra. Bland annat finns en Italiensk, fransk och flera asiatiska restauranger ombord.

Utsideshytt (ca. 15 m² stor)

Utsideshytt ombord på kryssningsfartyget NCL Jade.

Utsideshytt ombord på NCL Jade.

Balkonghytt (ca. 18,5 m² stor & balkong ca. 3,5 m² stor)

Balkonghytt ombord på kryssningsfartyget NCL Jade.

Balkonghytt ombord på NCL Jade.

 

Klicka här för att läsa om fartygets alla hyttkategorier (öppnas i nytt fönster) ››

 

Se Norwegian Cruise Lines alla kryssningsfartyg här ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

6 november 2019 - 29 november 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 69 900: -
Balkonghytt: 75 900: -

 • Enkelhyttstillägg: Pris på förfrågan
 • Pristillägg flyg i Business Class på Emirates: 20 500: – per person

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se