Kryssning Karta SuezkanalenVi börjar vår fantastiska resa med en vistelse i antikens Aten innan vi beger oss iväg för en 17-nätters kryssning till världsmetropolen Dubai. Vi har 3 dagar i Ashdod där vi bland annat har chans att besöka Jerusalem, innan vi kryssar igenom mästerverket, Suezkanalen. Därefter väntar 2 soliga dagar i hamnstaden Safaga som är känt för sina vackra sandstränder. Det finns gott om tid för att ta en tur för att besöka Luxor och konungarnas dal. Kryssningen går vidare till Aqaba där de flesta väljer att ta en utflykt till världsarvet Petra. Innan kryssningen når sin slutdestination, Dubai, besöker vi Salalah där stränderna är milsvida!

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 23 oktober 2020
Till 11 november 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Balkonghytt
Paket är under produktion!

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Club Eriks värd
  • Flyg Stockholm – Aten// Dubai – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
  • 1 natt på 4* hotell i Aten inkl. frukost
  • Citytur i Aten med lunch inkl. dryck
  • 17 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Pursuit
  • Helpension ombord
  • Öl, vin & sprit i urval
  • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
  • 24 timmars roomservice ombord
  • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
  • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
  • AzAmazing Evening; en festkväll som ordnas av rederiet i hamn
  • Stadsrundtur i Dubai med lunch inkl. dryck
  • 1 natt på 4* hotell i Dubai inkl. frukost
  • Alla transfers enligt program
  • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

  Tillägg

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Balkonghytt
  Paket är under produktion!
  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  23 okt
  Stockholm - Aten
  11 nov
  Dubai - Stockholm

  Flygtider kommer senare, paket under produktion!


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  24 okt
  Aten (Pireus), Grekland
  -
  - 17.00
  25 okt
  Till havs
  -
  -
  26 okt
  Jerusalem (Ashdod), Israel
  - 13.00
  -
  27 okt
  Jerusalem (Ashdod), Israel
  -
  -
  28 okt
  Jerusalem (Ashdod), Israel
  -
  - 14.00
  28 okt
  Suezkanalen (passage)
  - 23.00
  -
  29 okt
  Suezkanalen (passage)
  -
  - 18.00
  30 okt
  Safaga, Egypten
  - 06.00
  -
  31 okt
  Safaga, Egypten
  -
  - 19.00
  1 nov
  Aqaba, Jordanien
  - 08.00
  - 22.00
  2 nov
  Till havs
  -
  -
  3 nov
  Till havs
  -
  -
  4 nov
  Till havs
  -
  -
  5 nov
  Till havs
  -
  -
  6 nov
  Till havs
  -
  -
  7 nov
  Salalah, Oman
  - 08.00
  - 17.00
  8 nov
  Till havs
  -
  -
  9 nov
  Till havs
  -
  -
  10 nov
  Dubai, FAE
  - 06.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1 - 23 okt
  Avresa från Sverige

  Idag lämnar vi Sverige för att bege oss till Greklands antika huvustad, Aten. När vi landar möter vi upp vår lokala guide för att gemensamt åka till en typisk grekisk taverna och inta en äkta grekisk måltid. Efter en lång härlig lunch åker vi till hotellet vi ska bo på i en natt för att checka in. Kvällen en fri för egna aktiviteter!

  Dag 2 - 24 okt
  Aten, Grekland

  Efter en god natts sömn och en välförtjänt frukost checkar vi ut från vårt hotell för att göra en liten stadstur med besök på bland annat Akropolis museum. Strax innan lunch beger vi oss till Atens hamnstad Pireus för att checka in på Azamara Pursuit. Vi kliver ombord, äter en god lunch och gör oss hemmastadda innan fartyget lämnar hamnen 17.00.

  Dag 3 - 25 okt
  Till havs

  Första dagen ombord på vårt fartyg Azamara Pursuit spenderar vi till havs. Vi får god tid till att utforska fartygets alla aktiviteter. Starta dagen med ett pass på gymmet eller läs en spännande bok på en solstol vid poolområdet. Spendera dagen precis som du själv önskar.

  Soldäck på kryssningsfartyget Azamara

  Dag 4-6 - 26-28 okt
  Ashdood (Jerusalem), Israel

  Tidig eftermiddag kommer vi till Ashdood i Israel, här ligger vi kvar i 2 nätter vilket ger gott om tid att utforska staden. Cirka 1 timmes bilfärd från Ashdood ligger Jerusalem, vi rekommenderar starkt att ni tar er tid till att besöka denna drygt 3000 år gamla stad. Azamara Club Cruises anordnar ett flertal utflykter som ni kan boka in er på.

  Jerusalem är den heliga staden för tre världsreligioner och innanför stadsmurarna ryms ett myller av gammaltestamentliga befästningar, romerska valv, bysantinska pelare, arabiska böneplatser och korsfararkyrkor. Här finns bland annat Klagomuren, en av judendomens heligaste platser, som fått sitt namn av att det var här judarna grät och klagade över att Herodes tempel hade förstörts av romarna år 70 e Kr.

  Dag 6-7 - 28-29 okt
  Passage genom Suezkanalen

  Under nästan två dagar kryssar vi genom Suezkanalen och vidare ner till Röda havet. Kanalen som förbinder Europa med Asien ger en möjlighet att resa mellan de två världsdelarna utan att behöva passera runt Afrika. Kanalbygget påbörjades 1859 och 1867 färdades det första skeppet genom kanalen.

  Njut av fartygets alla faciliteter så som gymmet, poolområdet, restauranger, barer m.m.

  Dag 8-10 - 30-31 okt
  Safaga, Egypten

  Tidig morgon kommer vi till hamnstaden Safaga i Egypten. Känt för sitt soliga väder och sina vackra sandstränder med svarta sanddyner ges ypperligt tillfälle att bara slappa, sola och bada. Är man dykintresserad finns det fullt av fina korallrev att dyka bland.

  Då vi ligger kvar i Safaga över natten ges gott om tid för en utflykt till spännande Luxor. Efter en bussutflykt cirka 3,5 timmer från Safaga, genom hisnande ökenlandskap, kommer ni fram till Luxor och Konungarnas dal.

  Dag 11 - 1 nov
  Aqaba, Jordanien

  Från tidig morgon till sen kväll besöker vi idag den vibrerande kuststaden Aqaba i Jordanien. Här varvas livliga bazarer med kryddor, smycken och souvenirer mysiga cafeér och restauranger.

  Det sägs att ett besök i Jordanien inte är fulländat om du inte besökt världsarvet Petra. Ett helt samhälle är uthugget i det vackra röda berget och höjdpunkten är det enorma gravmonumentet Al-Khaznah. Rederiet erbjuder utflykter till den fascinerande klippstaden.

  Dag 12-16 - 2-6 nov
  Till havs

  Efter flera spännande destinationer som vi besökt har vi nu 5 dagar till havs där vi kan smälta alla härliga intryck. Vi äter och dricker gott, tränar i gymmet och solar och badar i det trevliga poolområdet. Vi njuter helt enkelt bara av livet!

  Dag 17 - 7 nov
  Salalah, Oman

  Idag njuter vi av Salalah med sina milsvida sandstränder som anses vara de bästa i landet. Har man tur kan man skymta både delfiner och valar i Indiska Oceanens klarblå vatten.

  I den gamla stadsdelen Al Haffa, som vi hittar nere vid strandkanten, finns det gott om restauranger och caféer där det serveras kardemummakryddat kaffe. Här hittar vi också den berömda Guldgatan och flera souker där vi kan unna oss smycken, parfymer, kryddor och rökelser i massor.

  Dag 18-19 - 8-9 nov
  Till havs

  Innan vi anländer till vår slutdestination, världsmetropolen Dubai, har vi 2 dagar till havs där vi umgås och njuter in i det sista av Azamara Pursuit.

  Dag 20 - 10 nov
  Dubai, FAE

  Tidig morgon lägger vi till i Dubai och efter frukost checkar vi ut från Azamara Pursuit. Vi möter upp vår lokala guide och åker på en gemensam citytur med besök i bland annat Burj Khalifa och avslutar med en god lunch.

  Efter lunchen checkar vi in på vårt hotell för en god natts sömn innan vi ska upp tidigt och flyga hem.

  Dag 21 - 11 nov
  Dubai, FAE

  Tidig morgon checkar vi ut från hotellet för gemensam färd till flygplatsen. Vi flyger hem till Sverige igen!

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Azamara Pursuit

  En femstjärnig premiumprodukt

  Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

  Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

  Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

  All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

  Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

  FAKTA
  Längd: 180 m
  Bredd: 25 m
  Tonnage: 30 277
  Hastighet: 18,5 knop
  Antal gäster: nästan 700
  Besättning: 408
  Renoverad: 2018

  Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Quest ›› | Läs mer om Onward ››

  Mer om rederiet Azamara ››

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  23 oktober 2020 - 11 november 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Balkonghytt: Paket är under produktion!

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se