Upplev stilen och tjusningen i den franska kulturen när vi tillbringar åtta dagar med att segla längs Frankrikes kust. Under kryssningens gång besöker vi charmiga Port-Vendres, pittoreska Sète och magnifika Provence! Vi kommer även uppleva Riviera-pärlorna St. Tropez med sin stjärnglans, filmfestivalens mecka Cannes och bedårande Nice! Innan vi avslutar kryssningen i Civitavecchia besöker vi kulturella Ajaccio på Korsika!

Under åtta härliga dagar laddar vi med solsken, god mat & dryck, nya spännande bekantskaper och ett ljuvligt ”bara vara”. Inspireras av de olika platsernas unika skönhet, här bidrar varje ingrediens till att skapa den perfekta upplevelsen. Börja dagen med nybryggd espresso och färskpressad juice, njut av en iskall öl på soldäck och ett glas vin till lunch på uteserveringen.

Karta-AZA-Onward-Frankrike


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 september 2022
Till 16 september 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
32 900:-
Balkonghytt
34 900:-
Minisvit
39 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Barcelona // Rom – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 8 nätters kryssning i vald hyttkategori, ombord Onward
 • Alla transfers
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
32 900:-
Balkonghytt
34 900:-
Minisvit
39 900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 sep
Stockholm - Barcelona
06.40 - 10.15
3h30
16 sep
Rom - Stockholm
10.15 - 13.25
3h10

Vi flyger med SAS! Återkom om ni vill flyga från annan ort eller uppgradera er biljett så gör vi en prisförfrågan till flygbolaget.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
8 sep
Barcelona, Spanien
-
- 17.00
9 sep
Port Vendres, Frankrike
- 07.30
- 18.00
10 sep
Sète, Frankrike
- 08.00
- 22.00
11 sep
Marseille (Provence), Frankrike
- 08.00
- 22.00
12 sep
St.Tropez, Frankrike
- 08.00
- 22.00
13 sep
Cannes, Frankrike
- 08.00
- 16.00
13 sep
Nice, Frankrike
- 19.00
-
14 sep
Nice, Frankrike
-
- 22.00
15 sep
Ajaccio, Korsika
- 08.00
- 17.00
16 sep
Rom (Civitavecchia), Italien
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 8 sep
Avresa till Barcelona

Idag flyger vi till Barcelona. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och tar en gemensam transfer till hamnen för att checka in och kliva ombord på vårt hem de nästkommande 8 nätterna – Azamara Onward.  Njut av det goda livet när ni kommit ombord, och passa på att lära känna fartyget närmare. Kl. 17.00 är det dags att lätta ankar.

Dag 2 • 9 sep
Port-Vendres, Frankrike

Vårt första stopp blir i den franska vackra pärlan Port-Vendres. Härifrån kan vi bege oss till Cadaqués, en charmig lite stad som en gång var hem för konstnären Salvador Dali. Vi kan passa på att besöka hans världsberömda museum när vi är här. Eller så kan vi hänga i Port-Vendres och njuta av de lokala sevärdheterna och en måltid med färsk fisk och skaldjur i kombination med regionens berömda Collioure-viner.

Port-Vendres, Frankrike

Dag 3 • 10 sep
Sète. Frankrike

Med sina många kanaler kan man kalla Sète för lilla ”Venedig”. Det här är franska
medelhavets största fiskestad. Ett stort nöje är att betrakta det dagliga livet i staden som handlar om fiskenäringen. Vi strosar längs huvudstråket i centrum som ligger utefter kanalen och här finns många restauranger som serverar läckerheter från havet.

Dag 4 •11 sep
Marseille (Provence), Frankrike

Frankrikes andra största stad har allt vi kan önska oss – vackra stränder, gamla byggnader och blomstrande konst. När vi stannar här under vår kryssning kan vi välja att stanna kvar i stan och flanera runt eller exempelvis göra en utflykt till Cassis – Provence Medelhavspärla.

På Musée d´Histoire de Marseille kan vi lära oss allt om stadens historia. Vi hittar också den magnifika kyrkan Notre Dame de la Garde där en förgylld staty av jungfru Maria täckt av förgyllt bladguld står. Mitt i staden är Palais Longchamp belägen, en extraordinär ståtlig byggnad med vackra trappor och stora fontäner. Strosa runt i den vackra, 40 hektar stora parken Parc Borély. Vi hittar 1700-tals slott, välskötta botaniska trädgårdar och även en sjö där vi kan ro i. Området Cours Julien bjuder på fontäner, vackra trädgårdar och häftig Street Art. Här finns också trendiga butiker, caféer och teatrar.

Palais Longchamp i Marseille

Dag 5 • 12 sep
St. Tropez, Frankrike

Vi ankommer till St. Tropez på morgonen och stannar till sen kväll. Denna stad är berömd för sina vita stränder och är även en lekplats för celebriteter från hela världen som njuter av livet på lyxyachterna i hamnen. St. Tropez har länge varit och är fortfarande en mötesplats för författare, journalister, fotografer och artister. Här finns det gott om gallerier, lyxiga butiker och antika affärer. Ett populärt nöje är att sitta vid ett café och se det glittriga skådespelet passera förbi.

Fönster i St. Topez Frankrike

Dag 6 • 13 sep
Cannes & Nice, Frankrike

Idag kommer vi till Cannes. Denna ikoniska badortsstad på den franska rivieran är elegant och glamorös, här är platsen att se och synas på. Upptäck societeter och stjärnor längs Le Promenade de la Croisette och shoppa kända lyxmärken i de lyxiga butikerna. Vi kan bege oss till den gamla stadsdelen Le Suquet och upptäck kulinariska läckerheter gömda längs slingrande kullerstensgator.

La Croisette, Cannes, Frankrike

På eftermiddagen beger vi oss från Cannes för att kryssa vidare till riviera-pärlan Nice. Vi ankommer till Nice tidig kväll och kommer ligga kvar här över natten! Ut och upplev nattlivet i denna tjusiga stad!

Dag 7 • 14 sep
Nice, Frankrike

Idag kan vi fortsätta att upptäcka Nice då vi inte lämnar förrän sen kväll. Här är god mat och fantastiska viner, vackert språk, sofistikerad kultur och livsnjutning i största allmänhet ledorden. Vi kan promenera längs stranden, känna doften från havet och njuta av mat och dryck som kommer fastna i vårt gastronomiska minne för en väldigt lång tid framöver. Vi kan sola, bada, besöka sevärdheter, ta del av ett fantastiskt nöjesliv och spenderar tid på shopping som vi inte hittar på hemmaplan. Nice är lite som Franska Rivierans Rolls-Royce.

Strandpromenaden i Nice med sitt azurblå hav

Dag 8 • 15 sep
Ajaccio, Korsika

Idag kommer vi till en av Medelhavets häftigaste kuststräckor. Ajaccio har en
fantastisk arkitektur och mysiga små butiker. När vi anlöper Ajaccio kan vi exempelvis gå på strövtåg längs den palmkantade hamnpromenaden eller genom gamla stans
gränder bland pastellfärgade hus.

Ajaccios vackra kuststräcka

I centrala Ajaccio blir du ständigt påmind om den franske kejsaren Napoleon
Bonaparte. Här varvas Napoleonstatyer med gator, restauranger och caféer döpta
efter stadens store son. På Rue de Letizia hittar vi Napoleon Bonapartes födelsehus.
Maison Bonaparte är idag ett museum med tidstypiska möbler och ett flertal familjeporträtt.

En staty på Napoleon Bonaparte på Mareshal Foch torget

 

Dag 9 • 16 sep
Rom (Civitavecchia), Italien

Idag kommer Azamara Onward till Civitavecchia vilket är kryssningens avstigningshamn! Efter en god sista frukost kliver vi av och vinkar adjö för denna gång! Vi tar en gemensam transfer till flygplatsen för att återigen bege oss hem till Sverige!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara

En riktig Club Eriks-favorit

Azamara har nyligen blivit uppköpta av Sycamore Partners. Rederiet är ett lyxigt rederi med endast tre eleganta (från och med maj 2022 är det fyra) , mindre fartyg som vardera tar cirka 700 gäster.

Storleken på fartygen möjliggör anlöp där de stora fartygen inte klarar av att lägga till och längre hamnvistelser ger möjligheten till rikare besök vid de olika stoppen. Fartygens större personalstyrka per gäst, som ger ett mer personligt bemötande av besättningen, gör din Azamarakryssning till något utöver det vanliga.

Mat av fantastiska råvaror

På Azamara erbjuds en mängd olika menyalternativ i fartygens sex restauranger och caféer, och de färska råvarorna är noga förberedda. Njut av en femrätters i eleganta Aqualina (kostar extra) eller finn just dina favoriter bland de många rätterna som dukas upp i huvudrestaurangerna. I kryssningens pris ingår all inclusive med såväl vatten och läsk som fina viner, öl och starksprit.

Kvällar att minnas ombord och i land

Under kryssningens ”White Night” ombeds gästerna att bära något vitt till kvällens buffet, vilken dukas upp på fartygets pooldäck. I övrigt är klädstilen ombord på Azamaras kryssningar ledig, även om kavaj rekommenderas till middagen.

På kryssningar om minst sju nätter anordnas även en ”AzAmazing Evening”. Detta är ett specialarrangemang i någon av hamnarna längs kryssningsrutten, som kan innebära att gästerna bjuds på lokal sång och dans, eller får se en föreställning av något slag. Både “White Night” och “AzAmazing Evening” är gratis för samtliga gäster ombord.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

8 september 2022 - 16 september 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 32 900:-
Balkonghytt: 34 900:-
Minisvit: 39 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 6% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se