Karta AZA Quest Hong Kong Singapore

Vi startar vår resa med 2 nätter i världsmetropolen Hongkong. Här upplever vi höjdpunkter som Viktoria Peak, Stanley Market och fiskebyn Aberdeen innan vi checkar in på ett av våra kunders favoritfartyg, Azamara Quest.

Under vår 15-nätterskryssning kommer vi att uppleva tre fantastiska stopp i livliga Vietnam, vi kommer att stanna två nätter i Thailands huvudstad Bangkok och så kommer vi njuta av sol och bad på den lilla paradisön, Ko Samui. Avslutningsvis lär vi känna Sydostasiens minsta land, imponerande Singapore, med sin kulturella mångfald.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 13 oktober 2019
Till 2 november 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
74.900:- per person
Balkonghytt
79.900:-per person

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare
 • Flyg Stockholm – Hongkong // Singapore–Stockholm inkl. idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter på hotell 4* i Hongkong, inkl. frukost
 • Sightseeing i Hongkong med lunch
 • 1 middag i Hongkong inkl. dryck
 • 15 nätters kryssning ombord Azamara Quest, del i dubbelhytt, i vald kategori
 • Helpension ombord inkl. dryck
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 2 nätter på hotell 4* i Singapore inkl. frukost
 • Sightseeing i Singapore med lunch inkl. dryck
 • Middag i Singapore inkl. dryck
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (värdecheck översändes efter hemkomst)

Tillägg

 • Tillägg Enkelhytt: 40.000:- (Utsideshytt)
 • Tillägg Enkelhytt: 45.000:- (Balkonghytt)

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
74.900:- per person
Balkonghytt
79.900:-per person
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
13 okt
Arlanda - Helsingfors
21.00 - 23.00
1h
13 okt
Helsingfors - Hongkong
23.55 - 14.45+1
9h 50
01 nov
Singapore - Helsingfors
23.45 - 05.45+1
12h
02 nov
Helsingfors - Arlanda
07.55 - 07.55
1h

Om ni vill flyga från Köpenhamn eller Göteborg eller kanske uppgradera ert flyg till Business Class – hör av er till oss för mer information.

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 okt
Hongkong, Kina
-
- 18.00
17 okt
Till havs
-
-
18 okt
Halong Bay (Hanoi)
- 08.00
-
19 okt
Halong Bay (Hanoi)
-
- 13.00
20 okt
Da Nang (Hue), Vietnam
- 08.30
- 20.00
21 okt
Till havs
-
-
22 okt
Ho Chi Minh City, Vietnam
- 09.00
-
23 okt
Ho Chi Minh City, Vietnam
-
- 14.00
24 okt
Till havs
-
-
25 okt
Bangkok (Klong Toey) Thailand
- 13.00
-
26 okt
Bangkok (Klong Toey) Thailand
-
-
27 okt
Bangkok (Klong Toey) Thailand
-
- 16.00
28 okt
Ko Samui, Thailand
- 12.00
- 18.00
29 okt
Till havs
-
-
30 okt
Singapore
- 12.00
-
31 okt
Singapore
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 13 okt
Avresa

Resan börjar på kvällen med flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Hongkong och vi flyger över natten.

Dag 2 • 14 okt
Hongkong, Kina

Vi anländer till Hongkong på eftermiddagen lokal tid och möts av vår lokala guide. Vi åker till hotellet för att checka in och vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Hongkong city

Dag 3 • 15 okt
Hongkong, Kina

Efter vi avnjutit en god frukost inleder vi dagen i Hongkong med en sightseeingtur av denna otroliga stad med höjdpunkter som Victoria Peak, Stanley Market, Fiskebyn Aberdeen och Repulse Bay. Vi avslutar turen med att äta en gemensam lunch. Resten av dagen och kvällen är till eget förfogande för att upptäcka denna pulserande metropol.

Hongkong Kina

Dag 4 • 16 okt
Hongkong, Kina

Morgonen och förmiddagen spenderas på egen hand. Strax innan lunch checkar vi ut från hotellet och tar oss gemensamt till hamnen för att checka in på Azamara Quest, vårt hem de nästkommande 15 nätterna. Fartyget lämnar Hong Kong kl. 18.00.

Hongkong Kina

Dag 5 • 17 okt
Till havs

Denna dag är Quest ute till havs på Sydkinesiska sjön. Passa på att koppla av och njut av alla faciliteter ombord. Flera pooler, bubbelpooler, restauranger, caféer, casino, spa och gym är bara några av de aktiviter som finns att tillgå. Under dagen hålls ett informationsmöte i ett av fartygets konferensrum.

Vin – Celebrity Kryssningsfartyg

Dag 6 & 7 • 18-19 okt
Halong Bay (Hanoi), Vietnam

Idag anländer vi till den vackra, världsarvslistade Halong Bay som ligger utanför Hanoi. Här reser sig kalkstensklippor i olika formationer och storlekar ur det blå havet. En fantastisk naturupplevelse väl värd att upptäcka både en som två dagar.

Halong Bay Vietnam

Ett par timmars bilresa från Halong Bay ligger Vietnams huvudstad Hanoi. Längs vägen får man möta det underbara vietnamesiska landskapet med sina vidsträckta risfält där bönderna sticker upp med sina klassiska rishattar som skydd mot solen. Trafiken i Hanoi är svårberäknad och vill ni besöka Hanoi får ni räkna med en hel dag för att hinna dit och tillbaka. Rederiet Azamara erbjuder ett flertal utflykter till Hanoi.

Hanoi har en härlig blandning av gammal fransk kolonialarkitektur och asiatiskt myller. Här kan ni äta gott och shoppa billigt eller bara njuta av folklivet med en kopp vietnamesiskt kaffe. Köp souvenirer eller fint silke innan vi återvänder till fartyget i Halong Bay.

Ho Chi Minh Vietnamn

Dag 8 • 20 okt
Da Nang (Hue), Vietnam

Tidig morgon angör fartyget Da Nang vid kusten nära Chan May, Hue och Hoi An i Vietnam. För er som vill strosa på egen hand rekommenderar vi ett besök i den lilla köpmansstaden Hoi An. Hamnstaden har en underskön natur, omgiven av berg och inte minst havet med en fantastisk strand.

Det finns även möjlighet att boka utflykt till städerna Chan May och Hue. Den senaste var huvudstaden för den sista kejsardynastin, uppförd på Parfymflodens strandbankar. Hues många monument, tempel och pagoder är sedan 1993 uppsatta på UNESCO:s världsarvslista. Staden har flera exotiska marknader där lokalbefolkningen köper allt från kläder och grönsaker till levande djur.

Är ni intresserade av den moderna krigshistorien finns här många spår efter kolonialkrigen mot Frankrike och USA.

Dag 9 • 21 okt
Till havs

Idag är vi på väg söderut mot Ho Chi Minh City, fd. Saigon och spenderar en dag till havs ombord Azamara Quest. Smält alla nya intryck vid poolkanten eller slappna av med en god bok på soldäck då även klimatet blir varmare söderut.

Vid poolen på Celebrity

Dag 10-11 • 22-23 okt
Ho Chi Minh City, Vietnam

Idag dockar vi i Vietnams största stad, Ho Chi Minh City där vi spenderar två dagar. Staden med sina 5 miljoner invånare är motorn i landets nya ekonomi och är en sprudlande metropol med vackra franska kolonialbyggnader, moderna skyskrapor och en mångfald av gatu- och flodmarknader.

Man kan följa med på rederiets utflykter till Mekongs delta, tunnlarna Cu-Chi från Vietnamkriget och Caodai templet i Tay Ninh.

Azamara seglar upp Saigon River och ligger nära stadens centrum.

 

Dag 12 • 24 okt
Till havs

Idag fortsätter vi in i Siambukten och går norr upp mot Thailands huvudstad Bangkok.

Pool på Azamaras kryssningsfartyg

 

Dag 13-15 • 25-27 okt
Bangkok (Klong Toey), Thailand

I två nätter ligger Quest vid kaj mycket nära centrala Bangkok, Thailands huvudstad.

Khrung Thep, änglarnas stad, som thailändarna benämner sin huvudstad är en av Asiens mest imponerande metropoler ur flera hänseenden; mat, historisk arkitektur, sevärdheter, nöjesliv och shopping. Grand Palace, det legendariska smaragdtemplet, Wat Phra Kaew och Wat Pho med den 46 meter långa vilande Buddhan som är belagd med guld får absolut inte missas.

Upptäck också Chinatown med Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad som har mycket bra priser på elektronik, antikviteter och mycket annat smått och gott.

I Bangkok kan ni billigt ta er runt med sky train eller taxi. Ta en båttur längs floden och besök det stora och moderna shoppingcentret MBK.

Wat Phra Kaeo Bangko

Dag 16 • 28 okt
Ko Samui, Thailand

I dag anländer vi den tropiska lilla paradisön Ko Samui, där de lockande stränderna pryds av skuggande kokospalmer framför de turkosa vågorna. Njut av solens varma strålar, bada och snorkla i det klara vattnet eller ta en tupplur på en handduk i skuggan av en palm och verkligen känn hur den avkopplande semesterkänslan sprider sig ända ut i fingertopparna.

Dag 17 • 29 okt
Till havs

Vi har en dag till havs innan vi når vårt slutmål för denna resa, Singapore. Vi kan idag slappna av och njuta av den lugna och sköna atmosfären ombord på Azamara Quest.

Relaxa på kryssningsfartyget Azamara

Dag 18 • 30 okt
Ankomst Singapore

Republiken Singapore är en ö-nation och stadsstat och Sydostasiens minsta land. Här har man en av Asiens högsta levnadsstandarder. Singa (lejon) och pura (stad) blev en brittisk kronkoloni 1867 och fick officiell suveränitet 1965. Staden är belägen en grad norr om ekvatorn och präglas av en kulturell mångfald med kinesiska, malajiska, indiska, eurasiska och arabiska grupper.

Dagen är ledig för egna aktiviteter då vi bor kvar ombord vårt fartyg. Vi äter en gemensam middag ombord på fartyget för att senare på kvällen åka iväg och kolla på en spektakulär ljusshow vid Gardens by the Bay. Vi tillbringar en sista natt ombord på Quest.

Sir Raffles Singapore

Dag 19 • 31 okt
Singapore

Vi lämnar fartyget på morgonen och upptäcker staden med en guidad sightseeingtur som avslutas med lunch. Efter lunchen checkar vi på vårt hotell.

Eftermiddagen och kvällen är fri för att på egen hand upptäcka Singapore.

Kväll li Singapore

Dag 20 • 1 nov
Singapore

Idag får vi ytterligare en dag där vi kan utforska staden på egen hand i lugn och ro. Hotellrummen är bokade för hela dagen och på kvällen avnjuter en gemensam middag och åker därefter gemensamt till flygplasten för hemfärd.

Dag 21 • 2 nov
Ankomst Norden

Vi landar vid lunchtid igen hemma i Norden.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn
Göteborg

Resdatum*

13 oktober 2019 - 2 november 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 74.900:- per person
Balkonghytt: 79.900:-per person

 • Tillägg Enkelhytt: 40.000:- (Utsideshytt)
 • Tillägg Enkelhytt: 45.000:- (Balkonghytt)

Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se