Våren har hunnit bli ljuvlig ljummen i mitten av maj, när Azamara Onward bjuder in till några sköna dagar i Adriatiska Havet, med Venedig som start och mål. Under veckan lär vi känna ett antal vackra och pittoreska städer och en ö i Kroatien och tillbringar även en dag i Montenegro. Det är lätt att förstå varför dessa soldränkta kuster lockat besökare sen urminnes tider – det är helt enkelt vackert vart än man än vänder blicken. Djupgröna pinjeskogar speglas i det turkosa vattnet, de vita kalkstensbergen skapar en dramatisk kuliss och här tycks solen skina för jämnan. Stränderna samsas om utrymme med uråldriga städer med pampiga kyrkor och här och var en ringmur. Lokala specialiteter serveras på mysiga krogar och livet njuts i behagligt tempo.

Några av höjdpunkterna är den vita staden Dubrovnik, ön Hvar och montenegrinska Kotor, som är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet.

Ombord på Azamara Onward väntar omtänksam service, mat i toppklass, goda drycker och trevligt sällskap.

 

Mer information kommer inom kort.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 13 maj 2022
Till 21 maj 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
Balkonghytt
Minisvit

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Venedig t/r inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hotell – hamn – flygplats
 • 8 nätters kryssning, med Azamara Onward
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
Balkonghytt
Minisvit
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00 

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
13 maj
Venedig, Italien
-
- 18.00
14 maj
Zadar, Kroatien
- 08:00
- 20.00
15 maj
Split, Kroatien
- 08.00
- 20.00
16 maj
Dubrovnik, Kroatien
- 08.00
- 22.00
17 maj
Kotor, Montenegro
- 09.30
- 22.00
18 maj
Hvar, Kroatien
- 08.00
- 18.00
19 maj
Sibenik, Kroatien
- 08.00
- 17.00
20 maj
Venedig
- 09.00
-
21 maj
Venedig
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 13 maj
Avresa

Vi lämnar Sverige under morgontimmarna och tar oss efter landning i Venedig direkt till hamnen och fartyget Azamara Onward.

Dag 2 • 14 maj
Zadar, Kroatien

Stadens gamla centrum är en liten halvö som varit bebodd i 3000 år. Först var den en del av det illyriska riket och gick sen upp i Romarriket. Spår av det senare syns vid det gamla torget, där liggande pelare utgör grunden till några byggnader. Nere vi hamnen finns mer nutida attraktioner, Havsorgeln och Solhälsningen, skapade av arkitekten Nikola Basic. Pipor under kajen skapar med hjälp av vinden och havet ett fascinerande ”musikstycke” och hundratals glasplattor bjuder på en ljusshow genererad av solens strålar.

S:t Donats kyrka och Zadars katedral med sitt höga klocktorn
S:t Donats kyrka och S:ta Anastasia katedral med sitt höga klocktorn.

Vill man hellre ut på den kroatiska landsbygden i jakt på naturens under och spektakulära vyer finns det flera nationalparker i närheten med vattenfall, canyons och lummig grönska, dit rederiet ordnar turer.

Dag 3 • 15 maj
Split, Kroatien

Den kroatiska stadens historiska stadskärna är en av Medelhavsländernas finaste och mest fascinerande, och gör Split till ett resmål där det är enkelt att kombinera sol och bad, med lite stadspuls.

I stadens äldre delar finns flera historiska sevärdheter samlat, bl.a. den romerske kejsaren Diokletianus gigantiska palats, som har blivit till- och ombyggt sedan romartiden. Peristylen är palatsets centrala torg och här finns flera caféer som än idag är populära mötesplatser och i valven runt torget finns butiker med hantverk, konst och lokala specialiteter, som olivolja, ost och vin.

Dag 4 • 16 maj
Dubrovnik, Kroatien

Författaren George Bernard Shaw skrev – ”Om du vill se himlen på Jorden, åk till Dubrovnik!”

Dubrovnik ligger längst ned i södra Kroatien och anses vara en av världens vackraste städer. Balkans pärla bjuder på en spännande blandning mellan gammalt och nytt, och här blir du en del av vimlet bland gamla stans medeltida gränder. En två km lång promenad uppe på ringmuren som ramar in den gamla staden är ett utmärkt sätt att få fina vyer över gränder, palats, vackra röda tegeltak och det turkosblå havet utanför. Om man är ett Game of Thrones-fan är det lätt att gå i spinn – en del av serien är inspelad här i Gamla stan.

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik Kroatien

Dag 5 • 17 maj
Kotor, Montenegro

Nu är det dags för Montenegro, ett av Europas minsta länder, bara lite större än Skåne till ytan. Staden Kotor är belägen i bukten med samma namn, omgiven av skyddande bergsmassiv. Här finns ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa, som samsas om utrymmet med venetianska palats och uteserveringar i en labyrint av kullerstensgränder. Gamla stan, som omges av en ringmur, byggdes mellan 1100- och 1300-talet. Det är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska Havet och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Dag 6 • 18 maj
Hvar, Kroatien

Hvar erbjuder sina besökare fullt med sevärdheter från dess rika och skiftande historia, bland annat en av Europas äldsta teatrar och Stephanskatedralen från 1700-talet. Från den gamla fästningen som vakar högt över staden kan man få milsvid utsikt. Ett omtyckt nöje är att slå sig ned på något av caféerna längs kajen och bara njuta av folklivet.

Hamnen i Hvar Kroatien

Hamnen i Hvar Kroatien

Dag 7 • 19 maj
Sibenik, Kroatien

Idag står den tusenåriga staden Sibenik, vid floden Krkas mynning på agendan. Den stora UNESCO-märkta katedralen från 1400-talet är vacker, de gamla forten som skyddade mot allehanda inkräktare är imponerande, gränderna är pittoreska – kort sagt, här finns det mesta man kan önska för en dags upptäcktspromenader. Efteråt kan man koppla av, förslagsvis med ett glas vin av den lokala och mycket populära röda druvan Babić. I Kroatien har man odlat vin sedan urminnes tider, men länge fick kvaliteten stå tillbaka för kvantiteten. Sen järnridåns fall har mycket hänt som gör detta till en spännande region för vinälskare.

Sibenik

Dag 8 • 20 maj
Venedig

Vi är tillbaka där vi började, i underbara Venedig.

Vackra Venedig, som är byggd på miljontals träpålar av ek och alm, tar emot med öppna armar, efter lite välbehövlig vila från massturismen. Staden klassades som världsarv 1987 och är kanske mest känd för sina många kanaler och trånga gränder. Här tillåts ingen biltrafik utan man går på de ojämna gatorna och över de många trappbroarna, eller tar egen båt, gondol eller båttaxi för att ta sig fram.

Nu har vi ett helt dygn på oss att utforska staden. Ta er tid att strosa runt och upptäck lugnet som finns bara en liten bit bort från Canal Grande och Markusplatsen. Och njut av en och annan godsak.

Dag 9 • 21 maj
Till havs

Arrividerci Italia! Det har blivit dags att styra kosan norrut igen.
Under morgonen styr vi kosan mot flygplatsen och planet som tar oss tillbaka till Sverige. Tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. De tre systerfartygen Quest, Pursuit och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

13 maj 2022 - 21 maj 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt:
Balkonghytt:
Minisvit:

 • Enkelhyttstillägg – på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring, pris på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


KOMMANDE våren 2022 | Monte Carlo - Santa Margerita - Livorno - Portoferraio - Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

Skön höstkryssning i Adriatiska Havet med Azamara Quest


18 - 28 oktober 2021 | Italien, Slovenien, Kroatien, Montenegro

Härlig kryssning i Adriatiska Havet, med Sicilien och Amalfikusten, under oktober månad. Vi inleder i vackra Venedig och fortsätter sedan till charmiga, mindre städer i Slovenien och Kroatien, med bl a Dubrovnik. Därefter står Montenegro på tur innan vi är tillbaka i Italien för stopp på Europas största ö Sicilien och i charmiga Sorrento i Neapelbukten. Följ med oss och Azamara och förgyll hösten.

Påskkryssning från Barcelona till Köpenhamn med Royal Caribbean


15 - 24 april 2022 | Barcelona - Cartagena - Gibraltar - Lissabon - Amsterdam - Köpenhamn

Njut av den tidiga våren på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Voyager of the Seas, från läckra Barcelona till livliga Köpenhamn. På vägen upptäcker vi "De sköna promenadernas stad" Cartagena, Gibraltar med sin karaktäristiska klippa med Europas enda vilda apor, färgstarka Lissabon och bildsköna Amsterdam.

Kryssning via Amalfikusten & Kotorbukten – från Rom till Venedig med Azamara Quest


23 april - 1 maj 2022 | Italien - Montenegro - Kroatien - Italien

Storslagna Rom, makalösa Amalfikusten, kulturrika Kotorbukten och vackra Venedig - på denna kryssning med Azamara ryms det mesta av det bästa.