Fjärran Island är magiskt och fängslande. Denna kryssning med Azamara Pursuit är bästa sättet att utforska landet på, från väst till öst.

Vi börjar i Reykjavik med en övernattning ombord på fartyget. Med en kosmopolitisk atmosfär och en småstadssjäl bjuder landets huvudstad på spännande konst och arkitektur och en lite gammaldags charm. Under kryssningens gång besöker vi Isafjordur, ett pittoreskt gammalt fiskesamhälle med en livlig konst- och musikscen och Skagafjordur där antalet hästar är fler än antalet  människor. Fartyget övernattar sen i Akureyri omgivet av snötäckta bergstoppar, fantastiska fjordar och ett grönt, frodigt landskap. Vilda djur väntar i Husavik: känd som Islands valskådnings-huvudstad. Det sista stoppet på Island är Seydisfjordur, med sin regnbågsfärgade gata, pittoreska trähus och instagram-vänliga kyrka framför de dramatiska bergen.

Vi avslutar med två dagar till sjöss, för avkoppling tillsammans med nya vänner, på väg mot Köpenhamn där vår resa avslutas.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 16 augusti 2022
Till 25 augusti 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
34 900:-
Balkonghytt
38 900:-
Minisvit
59 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd / färdledare
 • Flyg Stockholm – Island// Köpenhamn– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hamn – flygplats
 • 9 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Pursuit
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
34 900:-
Balkonghytt
38 900:-
Minisvit
59 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
16 aug
Stockholm - Reykjavik
07.50 - 09.05
3h 15
25 aug
Köpenhamn - Stockholm
11.45 - 12.55
1h 15

Vi flyger med SAS, återkom om ni vill flyga från annan avreseort för prisuppgifter.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 aug
Reykjavik, Island
-
-
17 aug
Reykjavik, Island
-
- 22.00
18 aug
Isafjordur, Island
- 11.00
- 20.00
19 aug
Skagafjordur, Island
- 09.30
- 18.00
20 aug
Akureyri, Island
- 08.00
-
21 aug
Akureyri, Island
-
- 07.00
21 aug
Husavik, Island
- 12.00
- 18.00
22 aug
Seydisfjordur, Island
- 07.30
- 14.00
23 aug
Till havs
-
-
24 aug
Till havs
-
-
25 aug
Köpenhamn, Danmark
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 16 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Reykjavik under förmiddagen och härefter åker vi direkt till fartyget där det är dags att checka in. Efter vi gått ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare. Fartyget ligger kvar i hamnen över natten och lämnar inte förrän imorgon sent på kvällen. Det finns alltså gott om tid att utforska vad Reykjavik med omnejd har att erbjuda.

Reykjavik grundades år 877 e.Kr. och är idag en riktig kulturmetropol där bohemiska caféer blandas med lyxiga restauranger, trendiga designbutiker varvas med små charmiga secondhandaffärer och teatrar och gallerier ligger på rad. Hallgrímskirkja reser sig majestätiskt mot himlavalvet och från kyrkans torn har du en lysande utsikt över staden. Ät nyfångad färsk fisk på någon av de lokala restaurangerna och avsluta måltiden med landets nationalefterrätt ”skyr”, en typ av isländsk yoghurt. Tiden räcker till att både utforska Islands största metropol och upptäcka de magiska underverk som den isländska naturen bjuder på.

Blå Lagunen är en världsberömd utomhusbadanläggning belägen mitt i ett lavafält. Det mineralrika vattnet håller konstant en temperatur på 36 – 39 grader och den mjölkiga turkosa färgen tillsammans med den ständigt stigande ångan skapar en nästan övernaturlig skönhet.

Blå Lagunen på Island.

Blå Lagunen

Dag 2 • 17 aug
Reykjavik, Island

Efter frukost finns det gott om tid att fortsätta att utforska Reykjavik med omnejd då fartyget inte lämnar hamnen förrän kl. 22.00.

Området kring Geysir är berömt för sina varma källor, och gejsern Strokkur sprutar upp heta vattenkaskader med bara några minuters mellanrum. Geysir är en del av Gyllene Cirkeln och här ingår också den bländande vackra nationalparken Thingvellir och det imponerande vattenfallet Gullfoss.

Gejsern Geysir på Island.

Geysir, Island

Dag 3 • 18 aug
Isafjordur, Island

Idag besöker vi Isafjordur som är ett samhälle på nordvästra Island och här bor cirka 2 600 invånare. Det är ett pittoreskt gammalt fiskesamhälle med en livlig konst- och musikscen. Här kan vi besöka det spektakulära vattenfallet Dynjandi, Västfjordarnas juvel. Därefter  kan vi upptäcka vikingaarvet i byn Thingeyri. 

 

Dag 4 • 19 aug
Skagafjordur, Island

Om du älskar hästar har du tur – den nästa destinationen, Skagafjörður, är det enda länet på Island där antalet hästar är fler en befolkning. Här finns vackra landskap och fjordar att utforska och ni kommer inte bli besvikna på den fina naturen. 

Vildhästar på Island.

Vildhästar

Dag 5 • 20 aug
Akureyri, Island

Idag anländer vi till pittoreska Akureyri på Island. Trots stadens läge knappt 10 mil ifrån Polcirkeln kan man ofta skryta med Islands mest behagliga väder, väl inbäddad bland de höga bergen är man skyddade mot vind och blåst och kan i lugn och ro njuta av den storslagna skönhet som den omgivande naturen lockar med. Akureyri är Islands andra största stad med ca 14 000 invånare och man tar sig utan problem runt staden till fots. Passa på att besöka stadens vackra kyrka vars fönster speglar scener ur Islands historia, eller strosa igenom de Botaniska trädgårdarna och upptäck alla de olika växter som faktiskt finns på ön.

Vi ligger kvar här över natten och lämnar inte Akureyri förrän dagen därpå.

Dag 6 • 21 aug
Husavik, Island

Idag besöker vi byn Husavik som ligger i Skjálfandi-bukten på norra delen av Island. Här väntar mer vilda djur då Husavik är känd som Islands valskådningshuvudstad, vattnet runt denna kuststad är hem för knölvalar, vikvalar och den maffiga blåvalen. I Husavik bor det cirka 2 300 människor och cirka 70 000 lunnefåglar så här finns stor chans till att beskåda en vacker lunnefågel. 

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Lunnefågel

Vi får heller inte missa den vackra ståtliga träkyrkan eller Islands äldsta hus som är byggt av svensken Garðar Svavarsson år 870. Ett annat hett tips är att besöka byns egna mikrobryggeri för att prova Husavik öl.

Dag 7 • 22 aug
Seydisfjordur, Island

Det sista stoppet på Island är Seydisfjordur, ett samhälle och en kommun på östra Island med ett invånarantal på cirka 659st. Här möts av av vänliga ansikten, unik arkitektur och naturlig skönhet.

Dag 8 - 9 • 23 - 24 aug
Till havs

Vi avslutar med två dagar till havs där vi reflekterar över de oförglömliga upplevelserna vi har samlat på oss på Island innan vi avslutar vår resa i Köpenhamn.

Dag 10 • 25 aug
Köpenhamn, Danmark

Idag kommer vi till kryssningens slutdestination, Köpenhamn! Efter en god frukost åker vi gemensamt till flygplatsen för att återigen flyga tillbaka till Stockholm!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Quest ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

16 augusti 2022 - 25 augusti 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 34 900:-
Balkonghytt: 38 900:-
Minisvit: 59 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning från Lissabon till Stockholm med Azamara Pursuit


6 - 17 juni 2022 | Portugal - Frankrike - Nederländerna - Tyskland - Danmark - Sverige

Starta sommaren med en härlig kryssning från Lissabon till Stockholm ombord på Azamara Pursuit. Under kryssningens gång besöker vi bland annat Honfleur i Frankrike, Amsterdam i Nederländerna och Köpenhamn i Danmark. Innan vi avslutar kryssningen i Stockholm besöker vi pärlan Visby på Gotland. Under tio härliga dagar laddar vi med solsken, god mat & dryck!

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – Riga, Tallinn, Helsingfors och Visby


17 - 24 juli 2022 | Stockholm - Riga - Tallinn - Helsingfors - Visby - Stockholm

Äntligen kan vi erbjuda äkta karibisk känsla i Östersjön med Royal Caribbeans Voyager of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi Riga med övernattning, Tallinn, Helsingfors och sommarpärlan Visby. I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


8 - 20 augusti 2022 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Franska pärlor! Kryssning med Azamara Onward


8 - 16 september 2022 | Från Barcelona till Rom: Frankrike & Korsika

Förläng sommaren med en härlig kryssning från Barcelona till Rom ombord på Azamara Onward. Under kryssningens gång besöker vi de franska pärlorna Port Vendres, Sète, Provence, St. Tropez, Cannes och Nice. Innan vi avslutar vår kryssning i Rom besöker vi Ajaccio på Korsika. Under 8 härliga dagar laddar vi med solsken, god mat & dryck!

Kryssning med Azamara Onward
Amalfikusten, Egypten, Israel


15 september - 2 oktober 2022 | Italien - Egypten - Israel - Cypern - Grekland

Under denna resa tar vi oss till spektakulära platser som en gång styrdes av historiens mest kända faraoner, kungar och kejsare i den antika världen i Italien, Egypten, Israel och Cypern. Ombord på Azamara Onward, nyast i Azamara-familjen mår vi gott. På fartyget väntar omtänksam service, mat i toppklass, goda drycker och trevligt sällskap.

Höstkryssning runt grekiska öar med Azamara Quest


13 - 22 oktober 2022 | Aten - Tinos - Mykonos - Kusadasi - Rhodos - Agios Nikolaos - Santorini

Den här kryssningen med avresa från Aten har allt man kan önska - rikt kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Under resans gång besöker vi de vackra länderna Grekland och Turkiet. Upplev den härliga hösten i Medelhavet ombord på Azamara Quest.

Lilla jorden runt – kryssning med Celebrity Edge


29 okt - 22 dec 2023 | Tre världsdelar: Europa - Mellanöstern - Asien - Oceanien

Följ med oss på vår alldeles unika "lilla Jorden runt"-kryssning med Celebrity Cruises innovativa fartyg Edge! Under 52 dagar reser vi genom tre olika världsdelar med möjlighet att besöka ett flertal olika UNESCO världsarv. Vi kommer att besöka spännande platser i Europa, Mellanöstern, Asien & Oceanien. En resa du sent kommer att glömma!