Island i fjärran är magiskt och fängslande, helt enkelt fantastiskt – denna kryssning med Azamara Pursuit är bästa sättet att utforska Islands mest värdefulla gömda pärlor!

Vi börjar i Reykjavik med en övernattning ombord på fartyget. Med ett kosmopolitiskt utseende och en småstadssjäl erbjuder Reykjavik spännande konst, arkitektur och en gammaldags charm som säkerligen kommer att fånga ditt intresse.

Under kryssningens gång besöker vi Isafjordur, ett pittoreskt gammalt fiskesamhälle med en livlig konst- och musikscen. Skagafjordur som är det enda länet på Island där antalet hästar är fler en befolkning. Fartyget övernattar i Akureyri med de snötäckta bergstopparna, fantastiska fjordarna och frodiga landskap. Mer vilda djur väntar i Husavik: känd som Islands valskådningshuvudstad. Det sista stoppet på Island är Seydisfjordur, med unik arkitektur och naturlig skönhet.

Vi avslutar med två dagar till sjöss där vi reflekterar över de oförglömliga upplevelserna vi har samlat på oss på Island innan vi avslutar vår resa i Köpenhamn.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 16 augusti 2022
Till 25 augusti 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
36 900:-
Balkonghytt
40 900:-
Minisvit
59 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd / färdledare
 • Flyg Stockholm – Island// Köpenhamn– Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hamn – flygplats
 • 9 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Pursuit
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
36 900:-
Balkonghytt
40 900:-
Minisvit
59 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
16 aug
Stockholm - Oslo
07.45 - 08.45
16 aug
Oslo - Reykjavik
10.10 - 11.00
25 aug
Köpenhamn - Stockholm
11.45 - 12.55

Vi flyger med SAS, återkom om ni vill flyga från annan avreseort för prisuppgifter.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 aug
Reykjavik, Island
-
-
17 aug
Reykjavik, Island
-
- 22.00
18 aug
Isafjordur, Island
- 11.00
- 20.00
19 aug
Skagafjordur, Island
- 09.30
- 18.00
20 aug
Akureyri, Island
- 08.00
-
21 aug
Akureyri, Island
-
- 07.00
21 aug
Husavik, Island
- 12.00
- 18.00
22 aug
Seydisfjordur, Island
- 07.30
- 14.00
23 aug
Till havs
-
-
24 aug
Till havs
-
-
25 aug
Köpenhamn, Danmark
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 16 aug
Avresa från Sverige

Vi flyger från Stockholm och landar i Reykjavik under förmiddagen och härefter åker vi direkt till fartyget där det är dags att checka in. Efter vi gått ombord kan vi njuta av den goda lunchbuffén, för att sedan lära känna fartyget närmare. Fartyget ligger kvar i hamnen över natten och lämnar inte förrän imorgon sent på kvällen. Det finns alltså gott om tid att utforska vad Reykjavik med omnejd har att erbjuda.

Reykjavik grundades år 877 e.Kr. och är idag en riktig kulturmetropol där bohemiska caféer blandas med lyxiga restauranger, trendiga designbutiker varvas med små charmiga secondhandaffärer och teatrar och gallerier ligger på rad. Hallgrímskirkja reser sig majestätiskt mot himlavalvet och från kyrkans torn har du en lysande utsikt över staden. Ät nyfångad färsk fisk på någon av de lokala restaurangerna och avsluta måltiden med landets nationalefterrätt ”skyr”, en typ av isländsk yoghurt. Tiden räcker till att både utforska Islands största metropol och upptäcka de magiska underverk som den isländska naturen bjuder på.

Blå Lagunen är en världsberömd utomhusbadanläggning belägen mitt i ett lavafält. Det mineralrika vattnet håller konstant en temperatur på 36 – 39 grader och den mjölkiga turkosa färgen tillsammans med den ständigt stigande ångan skapar en nästan övernaturlig skönhet.

Blå Lagunen på Island.

Blå Lagunen

Dag 2 • 17 aug
Reykjavik, Island

Efter frukost finns det gott om tid att fortsätta att utforska Reykjavik med omnejd då fartyget inte lämnar hamnen förrän kl. 22.00.

Området kring Geysir är berömt för sina varma källor, och gejsern Strokkur sprutar upp heta vattenkaskader med bara några minuters mellanrum. Geysir är en del av Gyllene Cirkeln och här ingår också den bländande vackra nationalparken Thingvellir och det imponerande vattenfallet Gullfoss.

Gejsern Geysir på Island.

Geysir, Island

Dag 3 • 18 aug
Isafjordur, Island

Idag besöker vi Isafjordur som är ett samhälle på nordvästra Island och här bor cirka 2 600 invånare. Det är ett pittoreskt gammalt fiskesamhälle med en livlig konst- och musikscen. Här kan vi besöka det spektakulära vattenfallet Dynjandi, Västfjordarnas juvel. Därefter  kan vi upptäcka vikingaarvet i byn Thingeyri. 

 

Dag 4 • 19 aug
Skagafjordur, Island

Om du älskar hästar har du tur – den nästa destinationen, Skagafjörður, är det enda länet på Island där antalet hästar är fler en befolkning. Här finns vackra landskap och fjordar att utforska och ni kommer inte bli besvikna på den fina naturen. 

Vildhästar på Island.

Vildhästar

Dag 5 • 20 aug
Akureyri, Island

Idag anländer vi till pittoreska Akureyri på Island. Trots stadens läge knappt 10 mil ifrån Polcirkeln kan man ofta skryta med Islands mest behagliga väder, väl inbäddad bland de höga bergen är man skyddade mot vind och blåst och kan i lugn och ro njuta av den storslagna skönhet som den omgivande naturen lockar med. Akureyri är Islands andra största stad med ca 14 000 invånare och man tar sig utan problem runt staden till fots. Passa på att besöka stadens vackra kyrka vars fönster speglar scener ur Islands historia, eller strosa igenom de Botaniska trädgårdarna och upptäck alla de olika växter som faktiskt finns på ön.

Vi ligger kvar här över natten och lämnar inte Akureyri förrän dagen därpå.

Dag 6 • 21 aug
Husavik, Island

Idag besöker vi byn Husavik som ligger i Skjálfandi-bukten på norra delen av Island. Här väntar mer vilda djur då Husavik är känd som Islands valskådningshuvudstad, vattnet runt denna kuststad är hem för knölvalar, vikvalar och den maffiga blåvalen. I Husavik bor det cirka 2 300 människor och cirka 70 000 lunnefåglar så här finns stor chans till att beskåda en vacker lunnefågel. 

Närbild av en lunnefågel på en klippa.

Lunnefågel

Vi får heller inte missa den vackra ståtliga träkyrkan eller Islands äldsta hus som är byggt av svensken Garðar Svavarsson år 870. Ett annat hett tips är att besöka byns egna mikrobryggeri för att prova Husavik öl.

Dag 7 • 22 aug
Seydisfjordur, Island

Det sista stoppet på Island är Seydisfjordur, ett samhälle och en kommun på östra Island med ett invånarantal på cirka 659st. Här möts av av vänliga ansikten, unik arkitektur och naturlig skönhet.

Dag 8 - 9 • 23 - 24 aug
Till havs

Vi avslutar med två dagar till havs där vi reflekterar över de oförglömliga upplevelserna vi har samlat på oss på Island innan vi avslutar vår resa i Köpenhamn.

Dag 10 • 25 aug
Köpenhamn, Danmark

Idag kommer vi till kryssningens slutdestination, Köpenhamn! Efter en god frukost åker vi gemensamt till flygplatsen för att återigen flyga tillbaka till Stockholm!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras fyra systerfartyg Pursuit, Quest, Journey och Onward  är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Quest ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

16 augusti 2022 - 25 augusti 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 36 900:-
Balkonghytt: 40 900:-
Minisvit: 59 900:-

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: På förfrågan
 • Enkelhyttstillägg minisvit: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


KOMMANDE våren 2022 | Monte Carlo - Santa Margerita - Livorno - Portoferraio - Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

Härlig vinterkryssning kring Kanarieöarna med Azamara Journey


29 januari - 8 februari 2022 | Kanarieöarna

Härlig kryssning runt Kanarieöarna. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan till charmiga Teneriffa. Därefter står Los Cristianos och La Gomera på tur innan vi kryssar vidare mot La Estaca och La Palma. Innan det är dags att bege sig tillbaka mot Gran Canaria besöker vi Funchal som tillhör den portugisiska ögruppen Madeira.

Vårkryssning med Azamara Quest – Marocko och den Iberiska halvön


28 mars - 5 april 2022 | Portugal, Marocko, Gibraltar och Spanien

En spännande kryssning med Azamara Quest som startar i charmiga Lissabon och sedan vidare mot färgsprakande Marocko. Därefter kryssar vi vidare mot Spaniens sydligaste spets och besöker den brittiska lilla halvön Gibraltar och spanska Cadiz innan vi återigen beger oss mot Portugal där vi besöker Portimao innan vi är tillbaka i Lissabon.

Påskkryssning från Barcelona till Köpenhamn med Royal Caribbean


15 - 24 april 2022 | Barcelona - Cartagena - Gibraltar - Lissabon - Amsterdam - Köpenhamn

Njut av den tidiga våren på denna härliga kryssning med Royal Caribbeans fartyg Voyager of the Seas, från läckra Barcelona till livliga Köpenhamn. På vägen upptäcker vi "De sköna promenadernas stad" Cartagena, Gibraltar med sin karaktäristiska klippa med Europas enda vilda apor, färgstarka Lissabon och bildsköna Amsterdam.

Kryssning via Amalfikusten & Kotorbukten – från Rom till Venedig med Azamara Quest


22 april - 1 maj 2022 | Italien - Montenegro - Kroatien - Italien

Njut av den härliga våren i södra Europa, där vi gästar några vackra, intressanta och spännande platser på vår kryssning ombord på Azamara Quest. Storslagna Rom, makalösa Amalfikusten, kulturrika Kotorbukten och praktfulla Venedig - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


5 - 17 maj 2022 | Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Grekland

Följ med på en härlig vårkryssning i Svarta havet och upplev spännande resmål i Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland. Under 12 dagar reser vi kungligt med fina Azamara Pursuit och får det mesta av det bästa - antik kultur, utmärkt service, turkosblå böljor, gröna kullar, förstklassig underhållning och fina stränder. Allt i ett skönt, värmande solsken.

Upplev innovativa Celebrity Edge – vårkryssning bland grekiska pärlor och italienska favoriter


5 - 14 maj 2022 | Rom - Santorini - Rhodos - Mykonos - Pireus - Neapel

Den här kryssningen med avresa från Rom har allt - kulturliv, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Italien och Grekland. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med ett av Celebrity Cruises nyaste fartyg, Celebrity Edge.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


17 - 24 juli 2022 | Stockholm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Stockholm

Äntligen kan vi erbjuda äkta karibisk känsla i Östersjön med Royal Caribbeans Voyager of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi St. Petersburg med övernattning, Helsingfors, Tallinn och sommarpärlan Visby. I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta, dessutom en heldagsutflykt i St. Petersburg.

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


8 - 20 augusti 2022 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Spännande kryssning i Svarta havet – Azamara Journey


6 - 17 september 2022 | Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Grekland

Azamara Journey tar oss med till Svarta havet för intressanta och vackra strandhugg i Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina och Grekland. Vi får uppleva kultur och historia, underbar natur, god mat, svalkande vågor och trevligt sällskap.