Azamara Quest och Club Eriks tar er med på en 12-dagarskryssning från Bordeaux till Amsterdam, där merparten av tiden tillbringas i la belle France längs Biscayabukten och Engelska kanalen. Kustlandskapet är varierat med inbjudande sandstränder, dramatiska vita kalkstensklippor eller mjuka klippformationer i rosa granit, med ett grönt och frodigt inland. Flera berömda vinregioner avverkas, Bordeaux och Loiredalen. Druvorna har skapat stora förmögenheter här och det ligger pampiga vinslott lite överallt. Så här på försommaren är det mycket som blommar och förgyller naturen lite extra.

Kulturstäder av rang blandas med lite mindre och pittoreska sådana. Vi inleder i Bordeaux, i regionen Nouvelle Aquitaine, och fortsätter sen till Bretagne och Normandie, efter att först ha gjort ett stopp i Loiredalen. I Bretagne är skillnaden mellan ebb och flod bland de största i världen. Ibland ligger de mindre båtarna på sniskan på torra land för att några timmar senare flyta på böljan den blå igen. Vi avrundar kryssningen i gulliga Brygge och livliga Amsterdam.

Följ med Club Eriks och Azamara Quest och njut av den franska försommaren och må som prinsar  ombord.

Karta på resrutten Bordeaux till Amsterdam

Karta resrutt


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 10 juni 2024
Till 22 juni 2024

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit N2
PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm – Bourdeaux // Amsterdam – Stockholm inkl. idag alla kända skatter och avgifter
 • Alla transfers enligt program
 • 12-nätters kryssning med Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • AzAmazing Evening
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Skatter, hamnavgifter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (översänds efter hemkomst)

OBS! Resan genomförs utan färdledare.

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Gouda Avbeställningsskydd, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – ett tillägg till reseförsäkring i hemförsäkringen. Kontakta oss för prisuppgift.

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit N2
PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
10 jun
Stockholm - Amsterdam
09.35 - 11.35
2 h
10 jun
Amsterdam - Bordeaux
14.40 - 16.20
1 h 40 min
22 jun
Amsterdam - Stockholm
14.40 - 16.40
2 h

Vi flyger med KLM, via Amsterdam på nedresan. Om ni önskar flyga från annan ort än Stockholm, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
10 jun
Bordeaux
-
-
11 jun
Bordeaux
-
- 21.00
12 jun
La Rochelle
- 08.00
- 18.00
13 jun
Nantes (Loiredalen)
- 10.00
-
14 jun
Nantes (Loiredalen)
-
- 21.00
15 jun
Brest
- 13.00
- 18.00
16 jun
St Peter Port (Guernsey)
- 08.00
- 20.00
17 jun
Saint Malo
- 08.00
- 20.00
18 jun
Cherbourg
- 08.00
- 20.00
19 jun
Honfleur
- 07.00
- 18.00
20 jun
Zeebrygge/Brygge (Belgien)
- 09.00
- 18.00
21 jun
Amsterdam
- 09.00
-
22 jun
Amsterdam
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 10 juni
Avresa - Bordeaux

Under morgontimmarna flyger vi söderöver, till Amsterdam. Planbyte och fortsatt färd till Bordeaux. Transfer till fartyget, Azamara Quest, för ombordstigning.

Människor har funnits i denna del av Frankrike väldigt länge vilket bevisas av de fantastiska grottmålningarna, ca 19000 – 17000 år gamla i Lascaux, ca två timmar inåt landet. Staden Bordeaux, ursprungligen Burdigala, vid Garonneflodens strand, grundades dock för ca 2500 år sedan av kelterna. Den var länge ett viktigt nav i tenn-handeln mellan de brittiska öarna, Medelhavet och Iberiska halvön. Romarna tog över och sen kom vandaler, visigoter, franker med flera – även vikingarna var här och plundrade på 800-talet.

Bordeaux var under ett antal hundra år en del av det engelska kungadömet, ända till slutet av det hundraåriga kriget i mitten av 1400-talet. Under Upplysningstiden på 1700-talet var staden ett viktigt centrum eftersom en av dess stora tänkare, filosofen Montesquieu, levde där. Det var även då grunden lades till det Bordeaux vi ser idag och 2007 klassade UNESCO nära hälften av stadskärnan som världsarv för sin ”enastående urbana och arkitektoniska helhet”. Den mest besökta platsen i Bordeaux är Mirroir d’Eau – världens största reflekterande pool, som ligger mellan floden Garonne och det hästskoformade torget Place de la Bourse.

Place de la Bourse i Bordeaux, Frankrike.

Place de la Bourse i Bordeaux, Frankrike.

Canelés - bakverk från Bordeaux i Frankrike.

Bordeaux specialitet – canelés.

Dag 2 • 11 juni
Bordeaux

Tillsammans med vinerna från Bourgogne och Champagne är de från Bordeaux världens mest kända och det berömda vindistriktet strax utanför Bordeaux, Saint Emilion, klassas t o m som ett kulturarv av UNESCO. Här har man odlat vin sen romartiden och enorma rikedomar skapades under århundradena genom vinhandeln. Här ligger vinslott och mindre vingårdar som drivs av familjer sida vid sida. Passa på att göra en utflykt bland vinrankorna om ni är det minsta intresserade av vin och kulturen kring detta.

Två glas rött vin.

Vinglas

Sen kväll är det dags att kasta loss. Azamara Quest tar sig ut ur Bordeaux och Garonnefloden och påbörjar kryssningen norrut.

Dag 3 • 12 juni
La Rochelle

Under natten har vi förflyttat oss lite längre norrut i Biscayabukten, till La Rochelle. Den som läst Alexandre Dumas bok ”De tre musketörerna” kanske minns historien om kardinal Richelieus belägring av staden under 1600-talet, när katoliker och protestanter (hugenotter) stred mot varandra. De imponerande tornen i den gamla hamnen är en del av en försvarsanläggningen från 12- och 1300-talet och Fort Boyard är stadens landmärke. Här har Fångarna på Fortet spelats in.

Rederiet har bl a utflykter till den vackra ön Ile de Ré där det finns gott om sandstränder, vittvättade byar, ostronodlingar och salta våtmarker. Eller ta en tur till marknaden, som är allra bäst på just onsdagar. Den är belägen i en 1800-talsbyggnad mellan gamla hamnen och tågstationen och här säljs allt som går att fånga i havet.

Småbåtshamnen i La Rochelle, Frankrike.

La Rochelle, Frankrike

Dag 4 - 5 • 13 - 14 juni
Nantes, Loiredalen

Nantes, vid Loirefloden, hör inte längre geografiskt till Bretagne men här ligger den gamla borgen (från 1400-talet) som var säte för dess regenter och många hävdar att Nantesborna fortfarande är bretagnare i själ och hjärta. Gatuskyltarna är både på franska och bretonska.

Staden präglas av den majestätiska Loirefloden och dess bifloder som delar staden i olika pusselbitar och här finns mycket att upptäcka, från medeltiden och framåt. Kullerstensgator, smyckade arkader, katedraler som sträcker sig mot himlen, många parker i försommargrönska och en spännande konstscen. Jules Verne, den fantasifulle författaren, föddes här och fantasi och lite tokighet verkar prägla staden än idag – vilket ett besök till Machines de l’ile med sina mekaniska skapelser visar. Time Magazine har utnämnt Nantes till Frankrikes bästa stad att bo i!

Staden Nantes och floden Loire i Frankrike.

Nantes och Loirefloden, Frankrike

Floden Loire rinner upp i Centralmassivet och är Frankrikes längsta flod. Dess dalar är bördiga och här har det odlats vin sen åtminstone 400-talet och eftersom det var lätt att frakta på vattnet blev det tidigt en viktig handelsvara. De vackra omgivningarna attraherade kungar och aristokrater och vinodlingar anlades intill sagolika slott. Lenonardo da Vinci var gäst hos kung Frans I tidigt 1500-tal på ett av slotten och tog med sig målningen Mona Lisa, som därefter blev fransk egendom. Den som är sugen på en utflykt för att provsmaka vin kan säkerligen ordna det via rederiet.

Vita druvor

Vindruvor

Dag 6 • 15 juni
Brest

Idag står regionen Bretagne och staden Brest värd för vårt stopp. Staden ligger i en djup bukt med en av Europas bästa, naturliga hamnar och har gamla anor. Detta syns bl a i Chateau de Brest, en bastant försvarsanläggning från medeltiden, men mycket av staden förstördes under andra världskriget. Stor möda har lagts ner på att bygga upp den igen. Passa på att njuta av lite god mat under vistelsen. Crêpes är ursprungligen från Bretagne och jordgubbarna som odlas en bit härifrån sägs vara Frankrikes bästa – prova en kombo! Pinfärska musslor går heller inte av för hackor.

Den gamla borgen i Brest i Bretagne, Frankrike.

Brest, Frankrike

Om man tittar på en karta över Bretagne ser man många ortsnamn som inte alls känns franska. Här talas nämligen fortfarande bretonska, ett keltiskt språk, av runt 500.000 människor.

Dag 7 • 16 juni
Saint Peter Port, Guernsey

Öarna i Engelska Kanalen ligger mycket nära Frankrikes kust, men är ändå under brittisk överhöghet och de var de enda brittiska territorierna som var ockuperade av Tyskland under andra världskriget.

Vi besöker Guernsey och dess charmiga huvudstad St Peter Port. Här ligger caféer och butiker tätt längs de kullerstensbelagda gatorna. Öns inre är grönt och lummigt och här finns också stora grönsaksodlingar, tack var det milda klimatet. Precis som grannön Jersey har även Guernsey en egen kreatursras, Guernseyko.

St. Peter Port på kanalön Guernsey mellan Storbritannien och Frankrike.

St Peter Port, Guernsey

Två franska kulturella giganter har satt sina spår på ön. Författaren Victor Hugo levde här i många år när han tvingades i exil. Les Misérables skrevs på Guernsey, tillsammans med andra berömda verk. En av de främsta impressionisterna, konstnären Auguste Renoir tillbringade tid här och man kan gå en självguidad promenad förbi tomma ramar, med vyer som inspirerade målaren.

Dag 8 • 17 juni
Saint Malo

Den lilla muromgärdade staden St Malo ligger nära gränsen mot Normandie och har bland de högsta tidvattnen i Europa. När det är ”low tide” har staden långa och breda, vita sandstränder, men några timmar senare är de borta. Skillnaden är många meter och när vattnet rullar in går det fort.

St Malo var centrum för kungens egna pirater, med rätt att plundra icke-franska skepp och sen dela med sig till kronan. Stadens ringmur byggdes först på 1100-talet men den mur som står där idag är många sekler yngre. Hela staden ser gammal ut men den är återskapad efter andra världskriget, då den härjades svårt och bombades sönder och samman.

En utflykt som anordnas av rederiet under denna dag är ett besök på majestätiska Mont-Saint-Michel, en annan plats där tidvattnet förvandlar omgivningarna. Det gamla benediktinerklostret är förstås ett UNESCO världsarv.

Bretagnekusten i Frankrike.

Bretagnekusten, Frankrike

Dag 9 • 18 juni
Cherbourg

Kryssningen fortsätter in i Normandie och idag besöker vi Cherbourg. Den som är det minsta intresserad av marin- och militärhistoria har mycket att titta på här i närheten. Rederiet anordnar en utflykt till landstigningsstränderna under D-day i andra världskriget och man kan även få uppleva Bayeux med den nästan 70 m långa, berömda tapeten (eg ett broderi) som skildrar normandernas erövring av England år 1066.

Minnesmärke vid Omaha Beach i Frankrike.

Omaha Beach, Frankrike

Även Cherbourg for illa under världskriget, men dess rötter sträcker sig långt tillbaka i tiden. Cathérine Deneuves första film, Paraplyerna i Cherbourg, satte staden på nutidskartan. Normandie är känt för camembert, calvados och salta crepes, galetter. Och skaldjur förstås. Slå er ner på en lokal restaurang och njut av det bästa regionen har att erbjuda.

Dag 10 • 19 juni
Honfleur

Honfleur ligger där floden Seine rinner ut i Engelska Kanalen och är en av Normandies absolut charmigaste städer. Stadens skeppsägare skapade sig en förmögenhet på handel med omvärlden, tack vare stadens strategiska läge. Rikedomen blev sen grunden till byggboomen i den gamla hamnen, där många ”höghus” uppfördes längs kajerna. De ser nästan ut som de smala kanalhusen i Amsterdam – men här är husen inte lika färgglada utan klädda i blågrått skiffer för att stå emot vädrets makter. Miljöerna här inspirerade mängder av det sena 1800-talets stora impressionister; Courbet, Boudin och Monet och många andra. En liten kuriositet är att Frankrikes största och troligen äldsta träkyrka finns här. Den byggdes – av skeppskonstruktörer – som en temporär ersättning för den stenkyrka som förstördes under Hundraårskriget. Men här står den än idag.

Detta är sista stoppet i Frankrike. Om ni ännu inte hunnit njuta av lokala läckerheter, ta tillfället i akt idag. Musslor och ostron finns i mängd på de flesta restauranger.

Småbåtar i den gamla hamnen i Honfleur, Frankrike.

Honfleur, Frankrike

Strax norr om Honfleur ligger de vackra vita klipporna i Étretat. Håll utkik efter att fartyget kommit ut till havs igen så kan ni kanske få en skymt av dem.

Klipporna vid Étretat i Normandie, Frankrike.

Étretat, Frankrike

Dag 11 • 20 juni
Zeebrygge/Brygge

Nu står Belgien på tur. Azamara Quest ligger i hamnen i Zeebrugge men det är framför allt den väldigt charmiga och pittoreska staden Brygge, vars medeltida stadskärna finns med på UNESCOs världsarvslista, som är av intresse. Brygge var en av Hansans viktigaste handelsstäder under medeltiden, då den hade direktkontakt med havet, som sedan slammat igen. Stadens stora guldålder inföll under 1400-talet då den även blev ett kulturellt och politiskt centrum.

Det som utmärker Brygge är de många kanalerna som löper som ådror genom den medeltida stadskärnan. Det finns gott om möjligheter att åka på en kanaltur, men annars promenerar man enkelt runt i staden. I den gotiska Vårfrukyrkan, från 1200-talet, kan man beskåda Michelangelos världskända Madonna and Child. Här finns ett chokladmuseum, ett pommes fritesmuseum och förstås ett ölmuseum. Och våfflor i mängd – både söta och salta.

Kanal i Brygge, Belgien.

Brygge, Belgien

Dag 12 • 21 juni
Amsterdam

Så har vi nått slutdestinationen, Amsterdam. Fartyget ligger kvar här en dag så det finns massor av tid att utforska den holländska pärlan.

På 1200-talet låg här en liten fiskeby. När Amsterdam förvandlades till en stad tvistas det om (stadsrättigheter tidigt 1300-tal eller 1500-tal?), men vad man med säkerhet vet är att staden växte i betydelse och rikedom ju mer land som erövrades genom kanalbyggande och ju mer sill som fångades ute i Nordsjön. Under 1300-talet fick man också ensamrätt på ölimporten från Hamburg, vilket stärkte ekonomin ytterligare. När det holländska Ostindiska kompaniet bildades för att styra handeln öster om Godahoppsudden blev Amsterdam världens ekonomiska centrum under 1600-talet.

Idag är det en oerhört charmig storstad, med lite småstadskänsla längs kanalerna. Här finns fler cyklar än människor, fantastiska konstmuseer (bl a Rijksmusem med de gamla flamländska mästarna och Van Gogh Museum), en av världens äldsta botaniska trädgårdar, god mat och öl och mycket mer. Strosa runt på egen hand eller följ med på någon av rederiets utflykter.

Kanal med massa båtar i Amsterdam, Nederländerna.

Amsterdam, Nederländerna

Vackra hus längs en kanal i Amsterdam, Nederländerna.

Amsterdam, Nederländerna

Dag 13 • 22 juni
Amsterdam - hemresa

Det är dags att kliva iland och avsluta kryssningen.

Innan hemresan gör vi en gemensam tur för att titta på något trevligt. Flyget tillbaka till Sverige går kl. 14.40.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

En femstjärnig premiumprodukt

Azamara är en 5-stjärnig premiumprodukt och rederiets fyra systerfartyg – Quest, Pursuit, Onward och Journey – är så kallade ”Boutique cruise ships”. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera pooler, pianobar och en kabarélounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar. Här finns även flera bra restauranger och caféer, närmare bestämt ett urval av sex olika matställen samt rumsserviceOavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

All Inclusive – god mat och obegränsat med dryck

Ombord på Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Journey ›› | Läs mer om Pursuit ›› | Läs mer om Onward ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

10 juni 2024 - 22 juni 2024

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt: PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit N2: PÅ FÖRFRÅGAN

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Gouda Avbeställningsskydd, 7% av försäkrat belopp
 • ERV Reseförsäkring PLUS – ett tillägg till reseförsäkring i hemförsäkringen. Kontakta oss för prisuppgift.

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning med Azamara Quest till härliga italienska pärlor


10 - 18 maj 2024 | Civitavecchia (Rom) - Sorrento - Amalfi - till havs - Livorno (Florens/Pisa) - Portovenere - Nice

Skön försommarkryssning från Rom till Nice, med flera av Italiens glittrande pärlor längs vägen. Förtjusande Sorrento, magiskt vackra Amalfikusten, historiska Florens och världsarvslistade Portovenere. Njut av hänförande utsikter, exceptionella kulturvärden, bra shopping, medeltida palats.. Ombord på Azamara Quest njuter vi av god mat och dryck, och service i världsklass.

”Prova på kryssning” med MSC Poesia från Stockholm


27 - 30 juni 2024 | Stockholm - Köpenhamn - Warnemünde

Nu har ni chansen att under en tre nätters kryssning att prova på livet ombord på MSC Poesia. Fartyget avgår från Stockholm och vi besöker Köpenhamn innan vi kliver av fartyget i Warnemünde. Fartyget är en modern, flytande resort där känslan är välkomnande och elegant. Fartyget bjuder på en fantastisk kryssningsupplevelse oavsett om du reser i par, som pensionär eller med hela familjen.

Mytomspunna Skottland
Kryssning med Azamara Quest


12 - 23 augusti 2024 | Oslo - Skottland Runt - Dublin

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med lyxiga Azamara Quest upplever vid det bästa som Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

Kryssning ”Svalbardexpressen” med Hurtigrutens MS Trollfjord


23 aug - 2 sep 2024 | Från Bergen till Longyearbyen

Under vår spännande kryssning med Hurtigrutens MS Trollfjord, på väg norrut längs den norska kusten till den mytomspunna ögruppen Svalbard, besöker vi en rad olika karismatiska kustsamhällen och upplever fantastisk natur. Denna del av den historiska rutten längs "världens vackraste kustlinje", tar oss långt upp i Arktis - världens ände. Ombord får vi lära oss om de olika resmålen och njuta av goda middagar och skön avkoppling.

Härliga Medelhavet med lyxkryssaren Oceania Riviera


3 - 11 september 2024 | Medelhavets pärlor: Frankrike, Italien & Spanien

Den här kryssningen med avresa från Monte Carlo till Barcelona har allt - kulturliv, spännande historia och slående vackra vyer. Förläng sommaren med en spännande resa ombord på Oceania Riviera. En kryssning med Oceania Cruises är bland det bästa ni kan göra. Service, mat och god dryck i absolut världsklass. Fartygen är små och genuina med en familjär atmosfär.

Förgyll hösten med Azamara! Kryssning Lissabon – Barcelona


10-21 september 2024 | Lissabon - Portimao - Sevilla - Gibraltar - Malaga - Valencia - Barcelona

Följ med på denna härliga 10-nätters kryssning med det eleganta fartyget Azamara Quest och förgyll hösten med flera spanska pärlor! Njut av nygrillade sardiner i Portimao och hälsa på aporna vid Gibraltars topp. Njut av riktig spansk paella i Valencia och ett glas läskande sangria i Sevillas värmande höstsol.

Ö-rik kryssning i Medelhavet – med Azamara Onward


17 - 27 oktober 2024 | Rom - Elba - Korsika - Sardinien - Menorca - Mallorca - Barcelona

Förgyll hösten med en fantastisk ö-rik kryssning i västra Medelhavet, när Azamara Onward kryssar från antikens Rom till livfulla Barcelona! Vi besöker unika pärlor som Elba, Sardinen och Menorca. På Korsika besöker vi både Ajaccio och Porto Vecchio och vi avslutar i livfulla Spanien med Palma de Mallorca och övernattning i Barcelona- allt detta på en och samma kryssning!

Kanarieöarna och Marocko i Celebritys AquaClass


26 nov - 9 dec 2024 | Barcelona - Lanzarote - Gran Canaria - Teneriffa - Casablanca - Tangier - Cadiz - Malaga

Njut av skön sol och värme i november när fartyget Celebrity Infinity angör Kanarieöarna Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa. Vi får även uppleva flera härliga platser i södra Spanien samt både Casablanca och Tangier i Marocko. Pricken över i:et är fartygets Aqua Class, där spaavdelningen ingår under hela resan och där alla måltider avnjuts i den exklusiva restaurang Blu.

Härlig kryssning med Azamara Quest, från Kanarieöarna till Portugals huvudstad Lissabon


10 - 22 mars 2025 | Las Palmas - Teneriffa - La Palma - Madeira - Agadir - Casablanca - Gibraltar - Cadiz - Lissabon

Härlig kryssning från Kanarieöarna till Lissabon, via Madeira, Marocko och Spanien. Vi startar i Gran Canaria och fortsätter sedan mot den charmiga kanariska ön La Palma. Nästa stopp blir i Funchal, på den portugisiska ön Madeira, och i Marocko gör vi besök i Agadir och Casablanca. Spanska Cadiz blir nästa stopp innan kryssningen avslutas i Lissabon.