En mycket efterlängtad kryssning i oktober, med Azamara Quest i Adriatiska Havet, runt den italienska stöveln till Sicilien och med Amalfikusten som avslutning. Följ med och njut av hösten på sydligare breddgrader.

Vi inleder i en av världens mest romantiska städer, Venedig, som fått lite välbehövlig vila från massturismen och nu önskar oss välkomna tillbaka. Därefter är det dags för olika pusselbitar ur det forna Jugoslavien. Först står Slovenien, som aldrig tidigare varit en egen stat, på tur. De kulturhistoriska landskapen Istrien och Dalmatien i Kroatien följer dagarna därpå och så avslutas denna odyssé med Montenegro, innan vi är tillbaka i Italien igen. Medelhavets största ö, Sicilien, bjuder in för en dag och sist men inte minst stiftar vi bekantskap med Sorrento som klänger sig fast på de branta klipporna ovanför Neapelbukten. Under kryssningens gång vävs vackra landskap, historia, pittoreska stadsmiljöer, turkosblå böljor, goda måltider och trevligt sällskap ihop till en inbjudande mix, allt med Azamara Quests fantastiska personal och service som sammanfogande länk.

Boka nu och börja planera för att resa igen.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 oktober 2021
Till 28 oktober 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
45.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Venedig / Rom – Stockholm i ekonomiklass, inkl. en resväska per person
 • Alla idag kända flygskatter/avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Venedig
 • Frukost på hotellet
 • Transfer flygplats – hotell – hamn i Venedig
 • 9-nätters kryssning med Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryckespaket
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Skatter, hamnavgifter och dricks ombord
 • Transfer fartyg – flygplats i Rom
 • Lojalitetsbonus på 2% av resan pris (översänds efter hemkomst)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
45.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
18 okt
Stockholm - Köpenhamn
09.10 - 10.20
1 h 10 min
18 okt
Köpenhamn - Venedig
11.30 - 13.35
2 h 5 min
28 okt
Rom - Stockholm
12.45 - 15.55
3 h 10 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från Göteborg eller Köpenhamn, vänligen hör av er för tidtabell och prisinformation.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
19 okt
Venedig, Italien
-
- 18.00
20 okt
Koper, Slovenien
- 08.00
- 22.00
21 okt
Opatija, Kroatien
- 08.00
- 18.00
22 okt
Sibenik, Kroatien
- 08.00
- 20.00
23 okt
Dubrovnik, Kroatien
- 08.00
- 22.00
24 okt
Kotor, Montenegro
- 09.30
- 22.00
25 okt
Till havs
-
-
26 okt
Naxos - Taormina, Sicilien
- 08.00
- 17.00
27 okt
Sorrento, Italien
- 07.30
- 18.00
28 okt
Rom, Italien
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

18 okt
Avresa - Venedig

Vackra Venedig, som är byggd på miljontals träpålar av ek och alm, tar emot med öppna armar. Staden klassades som världsarv 1987 och är kanske mest känd för sina många kanaler och trånga gränder. Här tillåts ingen biltrafik utan man går på de ojämna gatorna och över de många trappbroarna, eller tar egen båt, gondol eller båttaxi för att ta sig fram.

Vi anländer hit tidig eftermiddag och efter att ha checkat in på vårt hotell finns det tid att ge sig ut på egna upptäcktsfärder.

Gondoler Venedig Italien

Gondoler i Venedig

19 okt
Venedig

Vi tar oss till fartyget Azamara Quest mitt på dagen och inleder med lunch ombord. Kl. 18.00 lämnar vi kaj och äventyret kan börja. Tänk att vara på kryssning igen!

Kryssningsfartyget Azamara Quest

20 okt
Koper, Slovenien

Slovenien har endast knappa 47 km kust, längs Triestebukten i norra Adriatiska Havet. Här ligger Koper, som är Sloveniens äldsta stad med rötter från Romartiden. Den var under många århundraden en del av den självständiga Venetianska Republiken och dess storhetstid varade till sent 1700-tal. Rikedomen byggdes framför allt upp på den stora saltproduktionen i området. Det italienska arvet är tydligt i den gamla stadskärnan, i arkitekturen, färgerna och atmosfären. Koper är en strosvänlig stad, perfekt för ett dagsbesök.

21 okt
Opatija, Kroatien

På andra sidan Istrien, halvön som sträcker sig ut i Adriatiska Havet, ligger eleganta Opatija i Kroatien. Den aristokratiska eliten från kejsardömet Österrike-Ungern reste hit till det som då, sent 1800-tal, var tidens mest chica kurort. Här fick man frisk luft, salta bad, ljuva dofter från de omgivande pinjeskogarna och kunde frottera sig med andra ”som var något” såsom konstnärer, bankirer och andra kungligheter. Längs strandpromenaden ligger fortfarande många Belle Epoque-villor som minner om tiden innan första världskriget ritade om den europeiska kartan.

22 okt
Sibenik, Kroatien

Nu har vi lämnat Istrien bakom oss och besöker idag Dalmatien och den tusenåriga staden Sibenik, vid floden Krkas mynning. Den stora UNESCO-märkta katedralen från 1400-talet är vacker, de gamla forten som skyddade mot allehanda inkräktare är imponerande, gränderna är pittoreska – kort sagt, här finns det mesta man kan önska för en dags upptäcktspromenader. Efteråt kan man koppla av, förslagsvis med ett glas vin av den lokala och mycket populära röda druvan Babić. I Kroatien har man odlat vin sedan urminnes tider, men länge fick kvaliteten stå tillbaka för kvantiteten. Sen järnridåns fall har mycket hänt som gör detta till en spännande region för vinälskare.

23 okt
Dubrovnik, Kroatien

Författaren George Bernard Shaw skrev – ”Om du vill se himlen på jorden, åk till Dubrovnik!”. Staden ligger långt ner i södra Kroatien och anses vara en av världens vackraste. Balkans pärla bjuder på en spännande blandning av gammalt och nytt, och här blir du en del av vimlet i gamla stans medeltida gränder. En två km lång promenad uppe på ringmuren som ramar in den gamla staden är ett utmärkt sätt att få fina vyer över gränder, palats, vackra röda tegeltak och det turkosblå havet utanför. Om man är ett Game of Thrones-fan är det lätt att gå i spinn – en del av serien är inspelad här i Gamla stan.

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

24 okt
Kotor, Montenegro

Idag står Montenegro på agendan, ett av Europas minsta länder, bara lite större än Skåne till ytan. Staden Kotor är belägen i bukten med samma namn, omgiven av skyddande bergsmassiv. Här finns ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa, som samsas om utrymmet med venetianska palats och uteserveringar i en labyrint av kullerstensgränder. Gamla stan, som omges av en ringmur, byggdes mellan 1100- och 1300-talet. Det är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska Havet och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Vy över Kotor i Montenegro.

Kotor, Montenegro

25 okt
Till havs

En dag till havs blir en avkopplande paus i allt upptäckande. Smält intryck, läs en god bok eller håll igång på gymet, testa en ny drink – allt efter egen smak och tycke.

26 okt
Giardini Naxos / Taormina, Sicilien, Italien

Välkommen till Sicilien, den vackra ön belägen som en fotboll framför tån på den italienska stöveln. Vi lägger till i Giardini Naxos på öns östra del, en stad omgiven av berg och med panoramautsikt över bukten, som erbjuder vackra stränder, små men livliga fiskehamnar och pittoreska restauranger. Vill man istället besöka den romantiska staden Taormina ligger den i bergen ovanför Giardini Naxos och man tar sig lätt dit med buss på ca. 15 minuter. Europas högsta aktiva vulkan, Etna, ligger en bit bort och det är inte ovanligt att det ryker och pyr ur kratern. Senaste utbrottet inträffade bara för ett par månader sedan i februari 2021.

Vacker vy över staden Taormina på Sicilien.

Taormina, Sicilien

Under kvällen passerar vi igenom Messinasundet och förbi ön Stromboli, med ytterligare en vulkan.

27 okt
Sorrento, Italien

Vårt sista stopp under kryssningen blir Sorrento, en av skönheterna på Amalfikusten. Denna vackra stad är belägen på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter. Det var under 1800-talet som denna plats blev ett måste för rika européer. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia. Sorrento erbjuder mycket bra shopping och butikerna, med ett stort utbud, trängs på de charmiga gatorna. Regionen är känd för sin limoncello – avnjut denna likör på en skuggig terrass och smält resans alla intryck.

Spektakulära husbyggen alldeles vid havet i Sorrento, Italien.

Sorrento, Italien

28 okt
Civitavecchia - hemresa

Tidig morgon är vi tillbaka på fastlandet, i Roms hamnstad Civitavecchia. Det blir transfer till flygplatsen efter frukost. Tack för denna gång och Arrivederci!

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. De tre systerfartygen Quest, Pursuit och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

18 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt : 45.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6% av resans pris
 • Reseförsäkring ERV – prisuppgift på förfrågan
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se