Den gröna ön, Irland, ligger som en gnistrande smaragd ute i Atlanten. Under 10 sensommardagar kryssar Azamara Journey runt Éire, irländarnas eget namn på sin bit av jorden. Vi inleder i deras charmiga huvudstad Dublin, där medeltida borgar och gamla katedraler samsas om utrymmet med 1800-tals hus med färgglada dörrar och över tusen pubar. Näst på tur står Belfast uppe i Nordirland. I hela två dagar kan man strosa runt och uppleva staden, bl a känd för att det var här Titanic byggdes. Nordirlands andra stad,  Londonderry bjuder in och visar varför den beskrivs som landets konstnärliga och kulturella center. Resten av kryssningen ägnas åt natursköna, pittoreska och intressanta platser längs västkusten, som Donegal, Galway och Cork, med en avstickare upp mot Shannon-flodens utlopp och staden Limerick.

Ombord på Azamara Journey mår man gott och njuter av fantastisk service, en familjär atmosfär, god mat och trevligt sällskap – av lagom många medpassagerare. Tack var sin storlek, fartyget tar knappa 700 gäster, kan Azamara Journey komma riktigt nära de platser som besöks.

Fáilte go hÉirinn! (Välkommen till Irland, på iriska.)


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 29 augusti 2023
Till 8 september 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
47.900:-
Balkonghytt
54.900:-
Minisvit
68.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd/färdledare
 • Flyg Stockholm – Dublin / London – Stockholm, inkl. idag kända skatter & avgifter
 • Sightseeing-tur i Dublin, med engelsktalande lokalguide
 • Lunch inkl. dryck i Dublin
 • 10 nätters kryssning med Azamara Journey
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Flygplats-transfers
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 28.500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 34.500:-
 • Enkelhyttstillägg Juniorsvit: 47.500:-
 • Avbeställningsskydd, Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • Reseförsäkring Plus, ERV – vänligen kontakta oss för prisuppgift och villkor

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
47.900:-
Balkonghytt
54.900:-
Minisvit
68.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
29 aug
Stockholm - Dublin
09.20 - 11.05
2 h 45 min
8 sep
London - STockholm
13.55 - 17.25
2 h 30 min

Vi flyger med SAS, nonstop från Stockholm. Om ni önskar flyga från annan ort eller önskar uppgradera till SAS Plus, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
29 aug
Dublin
-
-
30 aug
Dublin
-
- 22.00
31 aug
Belfast, Nordirland
- 08.00
-
1 sep
Belfast, Nordirland
-
- 20.00
2 sep
Londonderry, Nordirland
- 08.00
- 20.00
3 sep
Donegal (Killybegs)
- 08.00
- 18.00
4 sep
Galway
- 08.00
- 20.00
5 sep
Foynes
- 07.00
- 18.00
6 sep
Cork (Cobh)
- 09.00
- 22.00
7 sep
Till havs
-
-
8 sep
Southampton
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 29 aug
Utresa - Dublin

Avresa under morgonen och ankomst till Dublin strax innan lunch.
Och just lunch inleder vi med så snart vi kommit in till staden, för att på en gång få en smakbit av det irländska.
Därefter lär vi känna Dublin, som av Lonely Planet utnämndes till en av världens 10 bästa städer att besöka under 2022. Man kallar det en liten stad med ett stort rykte, som lockar med spännande historia och njutning & livsglädje i fokus. Under eftermiddagen checkar vi in på fartyget, Azamara Journey. Sen står det en fritt att bege sig ut i Dublin eller stanna kvar ombord.

Här vid floden Liffeys mynning slog sig vikingarna ner på 800-talet och skapade en bosättning. På 1000-talet tog normanderna över makten och Dublin Castle och St Patrick Cathedral minner om svunna tider. Staden har inspirerat författare och inte mindre än fyra Dublin-bor har fått Nobelpriset i litteratur, dessutom var staden hem för andra litterära giganter som James Joyce och Oscar Wilde. Ett av världens vackraste bibliotek, i Trinity College, är väl värt ett besök och här finns dessutom en av landets dyrbaraste klenoder, the Book of Kells, ett manuskript från 800-talet.

Trinity College

Den som vill testa nattlivet beger sig med fördel till området Temple Bar, tar sig en pint, lyssnar på live-musik och har en good time tillsammans med lokalborna och andra besökare.

Temple Bar kvarteren

Dag 2 - 30 aug
Dublin

God morgon Dublin.
Vi har på oss ända fram till kvällningen att fortsätta upptäcktsfärden av Irlands största, men oerhört gemytliga stad. Den är strosar-vänlig, så det är bara att ge sig ut i vimlet.

Dublin Castle

Om man gillar öl så kanske man inte tycket att ett besök här är helt fullständigt om man inte tar sig till Guinness Storehouse, för en rundtur och en pint. Uppe i the Gravity Bar har man dessutom en strålande utsikt över Dublins innerstad.

Guiness Irland

Floden Liffey skär genom staden och dess båda sidor sammanbinds av många broar. Den vackraste kanske är fotgängarbron Ha’penny Bridge, som fick sitt namn eftersom det kostade en halvpenny att gå över den när den byggdes 1816.

Ha’Penny Bridge, Dublin

Dag 3-4 - 31 aug - 1 sep
Belfast, Nordirland

Vi tar oss från en huvudstad till nästa – idag välkomnar Belfast i Nordirland oss. Och här är det ingen stress, Azamara ligger kvar till nästa kväll, så vi har två hela dagar att bekanta oss med “The Big Smoke” – smeknamn för ett antal av Storbritanniens gamla industristäder, bl a just Belfast. Röken är numera borttvättad, och 1900-talets våldsamma konflikt mellan katoliker och protestanter, irländska nationalister och brittiska lojalister, känns avlägsen. Dagens Belfast visar upp en helt annan sida – välkomnande, hip och livlig med mängder att erbjuda sina besökare.
Här byggdes Titanic på stadens stora skeppsvarv och om man är det minsta intresserad av denna historia ska man absolut besöka museet och kvarteret med samma namn. Stadens äldsta saluhall, St George’s Market har öppet fredag till söndag, passa på att komma hit och strosa runt. Den botaniska trädgården med sitt stora inglasade Palmhus är en viktig del av stadens viktorianska arv är väl vart ett besök.

Om man vill ut och upptäcka spektakulära naturformationer kan man följa med rederiet på en utflykt till Giant’s Causeway, resultatet av ett underjordiska vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan.

Giant’s Causeway

Dag 5 - 2 sep
Londonderry, Nordirland

Välkomna till Londonderry, eller Derry som the locals kärvänligt kallar den – Nordirlands andra stad.
Det var en av de sista europeiska städerna att bygga en stadsmur, under 1600-talet, och den är än idag välbevarad med bastanta kanoner  som försvarat staden mot inkräktare. Det är hela öns enda muromgärdade stad.

Londonderry

I staden finns det gott om väggmålningar som minner om den väpnade konflikten mellan katoliker och protestanter, men också platser som fokuserar på motsatsen, som Fredsbron och statyn nedan.

Hands across the Divide

Dag 6 - 3 sep
Donegal (Killybegs)

Donegal är namnet på både en liten stad och ett grevskap på den irländska nordvästkusten. Som på så många andra håll på Irland är naturen vild och vacker, med Blue Stack Mountains i bakgrunden, vackra stränder och frodig grönska. Här ligger Azamara Journey hela dagen i charmiga Killybegs och vi har möjlighet att vandra runt på egen hand här, eller följa med på någon utflykt.

Donegal

Dag 7 - 4 sep
Galway

Landskapet i Connemara, den västligaste delen av Irland, är varierat med berg, hedar och myrar – vissa delar inbjudande och lättillgängliga och andra mer dramatiska och otämjda. Connemara är också Irlands största Gaeltacht – ett område där befolkningen mestadels talar iriska.

Connemara


Galway

Idag gästar vi universitetsstaden Galway, med ett rykte om att vara en riktig pärla med rikt kulturliv och sagolika omgivningar. En lite udda sevärdhet i staden är mosaiktavlan i den stora katedralen, föreställandes John F Kennedy som en gång var här.
En bit från Galway ligger spektakulära Cliffs of Moher, som varit med i filminspelningar såsom Harry Potter.

Dag 8 - 5 sep
Foynes (Limerick)

Den som har läst Angela’s Ashes av Frank McCourt vet att livet i Limerick inte var en dans på rosor under 1930/40-talet. Som många andra irländska städer har staden dock genomgått en förvandling och valdes 2014 till Irlands första kulturhuvudstad.
Staden ståtar med en imponerande borg, byggd av kung John av England under 1200-talet, mysiga traditionella pubar och pittoreska miljöer längs Shannon, Irlands längsta flod, som skär tvärs igenom staden.

King John’s Castle, Limerick

Och den som kommer på bästa limericken vinner pris!

Azamara ligger vid kaj i hamnstaden Foynes en bit längre ut mot havet.

Dag 9 - 6 sep
Cobh (Cork)

Nu har vi kommit till den irländska sydkusten och Azamara ligger hela dagen i den färgsprakande staden Cobh, vilket är iriska för Cove som staden hette under 1700-talet. Här hittar man ytterligare en pusselbit i historien om Titanic. Cobh, som då hette Queenstown, var sista hamn innan färden fortsatte över Atlanten och här steg 123 personer ombord, merparten reste i tredje klass, vilket avgjorde deras öde.

Cobh

Om man så önskar kan man ta sig in till mer kända Cork, som ligger vid floden Lee en bit inåt landet. Här kan man besöka Blarney Castle, kyssa den berömda stenen och enligt legenden bli vältalig och få talets gåva.

Dag 10 - 7 sep
Till havs

En sista dag att koppla av ombord i lugn och ro om man så önskar eller i full fart med motion i gymet eller på löparbanan runt däck. Smält intryck, umgås med nya vänner och njut.

Kikare på kryssningsfartyget Azamara

Dag 11 - 8 sep
Southampton - hemresa

Tidig morgon når vi vår slutdestination, Southampton på engelska sydkusten. Här får vi fast mark under fötterna igen och beger oss till flygplatsen för hemresa. Tack för denna gång.

DELA MED DINA VÄNNER:

Explora Journeys

Explora Journeys representerar ambitionen och den långvariga drömmen för MSC Group och familjen Aponte att skapa ett varumärke som andas elegans och generositet med sina nybyggda moderna fartyg. De kommer att erbjuda en utomordentlig lyxupplevelse i just lyxsegmentet.

Design ombord på fartygen

Fartygens design har tagits fram i samarbete mellan MSC Group och en av världens främsta superyacht-designers. Resultatet beskrivs som en kombination mellan elegant schweizisk precision och modernt europeiskt hantverk. Ombord erbjuds 461 sviter, alla med fönster från golv till tak och en privat terrass där man kan njuta av en magnifik havsutsikt. På fartygets 14 däck finns gott om gemensamma utrymmen både inomhus och utomhus. Vid poolerna erbjuds ett flertal privata cabanas och en av poolerna har ett infällbart glastak så gäster kan njuta av skön avkoppling i en solstol i alla väder.

Spa & Ocean Wellness

Ocean Wellness är en serie upplevelser där gästerna kan ge sig ut på personliga resa av inre upptäckt, där energi, sömn, avkoppling, mindfulness förstärks av havets lugnande och vitaliserande inflytande. På varje destination ska man kunna få skräddarsydda hälsoupplevelser om man så önskar. Ett rymligt inomhus- och utomhusgym finns ombord med toppmodern träningsutrustning och gruppträningskurser. Som på de flesta fartyg så kommer det även här finnas en löparbana där man kan njuta av en morgonpromenad eller joggingtur. Det finns givetvis ett fantastiskt SPA ombord där rederiet själva kommer att ha hand om det istället för inhyrda SPA-aktörer som de flesta rederier faktiskt har.

Res runt jorden, och smaka på den

Ombord på Explora Journeys fartyg kommer det finnas 6 restauranger plus Chef´s Table & In-Suite-Dining  samt ett stort urval av lounger & barer. Det kommer bjudas på en kulinarisk upplevelse fokuserat på hälsosam, utsökt mat från lokala, hållbara källor. Ett firande av talanger, kulturer och passioner! Nedanför hittar ni ett litet urval av restauranger & barer:

 • Sakura  – ett dynamiskt möte med Asien och en remix av det pan-asiatiska köket.
 • Marble & Co. Grill – en omdefinierad europeisk steakhouse-upplevelse.
 • Med Yacht Club – En avslappnad hyllning av smakerna & atmosfären vid Medelhavet.
 • Fil Rouge – En global smaktur med franskinspirerad internationell matlagningsinfluenser
 • Crema Café – Inspirerad av modern europeisk cafékultur
 • Malt Whiskey Bar – En förädlad rundtur i de globala whiskyregionerna
Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

29 augusti 2023 - 8 september 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 47.900:-
Balkonghytt: 54.900:-
Minisvit: 68.900:-

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 28.500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 34.500:-
 • Enkelhyttstillägg Juniorsvit: 47.500:-
 • Avbeställningsskydd, Gouda, 7% av försäkrat belopp
 • Reseförsäkring Plus, ERV – vänligen kontakta oss för prisuppgift och villkor

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se