Vår populära Kap Horn-kryssning återkommer även 2022, för elfte året i rad! Den fantasieggande resan börjar i Buenos Aires, som av många beskrivs som Sydamerikas Paris, en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls. Under vår vistelse här blir det en intressant stadsrundtur, en utflykt till Pampas vidder och den argentinska cowboy-kulturen samt en båttur på den stora floden Paranas delta.

Efter fyra dagar i Buenos Aires tar det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Silhouette med oss på en njutbar och äventyrlig kryssning runt Sydamerikas sydspets. Efter vi lämnat Buenos Aires besöker vi Montevideo och Punta del Este. Vi seglar sedan vidare mot Puerto Madryn och rundar Kap Horn. Härnäst kommer vi till Ushuaia följt av det magiskt vackra chilenska fjordlandskapet med stopp i Punta Arenas och Puerto Montt. Natursceneriet under kryssningen, tillsammans med ett fascinerande djurliv och en annorlunda flora kommer att ge magnifika minnesbilder för livet.

Vår resa avslutas med fyra dagar i Santiago med de majestätiska Anderna som en glimrande kuliss i bakgrunden. Här bjuds det på en rejäl smakbit av huvudstadsregionen i detta långsmala land. I dalarna runt Santiago odlas det mycket vin och förutom att ägna oss åt sightseeing får vi även smaka några av de chilenska vinerna.

En kryssning ombord på ett av rederiet Celebrity Cruises fartyg är en upplevelse där alla sinnen omhuldas. Miljöerna är vackra och trivsamma, maten är utsökt, underhållningen håller hög klass och målet är att gästerna ska må som kungligheter.

Koppla av och följ med till världens ände.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från
Till

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
Balkonghytt

Avreseort

  • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

  • Club Eriks värd/färdledare
  • Flyg Stockholm – Buenos Aires//Santiago – Stockholm, inkl. idag kända skatter och avgifter
  • Inkvartering i Buenos Aires, inkl. frukost (3 nätter innan kryssningen)
  • Inkvartering i Santiago, inkl. frukost (3 nätter efter kryssningen)
  • Utflykter enligt program i Santiago och Buenos Aires
  • Engelsktalande lokalguide i Santiago och Buenos Aires
  • 4 luncher, inkl. dryck, i Buenos Aires
  • 1 middag, inkl. dryck, och tangoshow i Buenos Aires
  • 3 luncher, inkl. dryck, i Santiago
  • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Silhouette
  • Helpension ombord inkl. Classic dryckespaket
  • Room service ombord kl. 06.00 – 23.00
  • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
  • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

  • Enkelhyttstillägg – utsideshytt:
  • Enkelhyttstillägg – balkonghytt:
  • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
  • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
Balkonghytt
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
11 feb
Stockholm - Paris
19.05 - 21.50
2 h 45 min
11 feb
Paris - Buenos Aires
23.40 - 09.50 (+1)
14 h 10 min
3 mar
Santiago - Paris
16.30 - 10.35 (+1)
14 h 5 min
4 mar
Paris - Stockholm
15.30 - 18.10
2 h 40 min

Vi flyger med Air France. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell och prisuppgift. Detsamma gäller om ni önskar uppgradera till antingen premium economy eller businessklass.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
14 feb
Buenos Aires, Argentina
-
-
15 feb
Buenos Aires, Argentina
-
- 18.45
16 feb
Montevideo, Uruguay
- 08.45
- 19.00
17 feb
Punta del Este, Uruguay
- 07.00
- 18.00
18 feb
Till havs
-
-
19 feb
Puerto Madryn, Argentina
- 07.00
- 17.30
20 feb
Till havs
-
-
21 feb
Cape Horn, Chile
- 16.00
- 18.00
22 feb
Ushuaia, Argentina
- 07.00
- 16.00
23 feb
Punta Arenas, Chile
- 09.00
- 18.30
24 feb
Strait of Magellan
-
-
25 feb
Chilean Fjords
-
-
26 feb
Puerto Montt, Chile
- 08.00
- 17.00
27 feb
Till havs
-
-
28 feb
San Antonio, Chile
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 11 feb
Avresa

Avresa från Stockholm!

Dag 2 • 12 feb
Buenos Aires, Argentina

Välkommen till Argentina och Sydamerika!

Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet. Resten av dagen och kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

La Boca

Dag 3 • 13 feb
Buenos Aires, Argentina

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca.

Buenos Aires i Argentina

Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd. Gemensam lunch under turen.

Eftermiddagen till eget förfogande. Under kvällen blir det middag och tangoshow – ett härligt ”måste” när man är i Buenos Aires.

Dag 4 • 14 feb
Buenos Aires, Argentina

Denna dag ägnas åt ”gauchokulturen”, det vill säga Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar storstaden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn Santa Susana, byggd sent 1800-tal. Den som vill kan rida och det blir också uppvisningar i “gaucho-skills”. Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ med allehanda godsaker.

Gaucho – Argentisk cowboy

Efter turen beger vi oss till hamnen och checkar in på fartyget Celebrity Eclipse. Middag ombord under kvällen.

Dag 5 • 15 feb
Buenos Aires, Argentina

Efter en god välsmakande frukost gör vi en gemensam tur tillsammans till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yachtklubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang.

Tigre Paranadeltat

Efter turen beger vi oss tillbaka till fartyget. Fartyget lämnar hamnen kl. 18.45!

Dag 6 • 16 feb
Montevideo, Uruguay

Idag lägger Silhouette till i Montevideo, Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga strandstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänliga stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet.

Rio de la Plata Montevideo

Dag 7 • 17 feb
Punta del Este, Uruguay

Sydamerikas St. Tropez, Punta del Este är värd för dagens stopp. Denna lekplats för Sydamerikas jetset är känd för sina härliga stränder, sina trendiga klubbar och lyxiga butiker.

Men det finns ytterligare en väldigt enkel anledning till att staden blivit så populär – den är helt enkelt väldigt gemytlig och trevlig. Läget, precis där Rio de la Platas varma vatten möter Atlantens svalare böljor, är oslagbart. Under vintern är befolkningen inte större än cirka 10.000 invånare, men på sommaren mer än femtonfaldigas den!

Punta del Este

Dag 8 • 18 feb
Till havs

Denna dag är Celebrity Silhouette ute till havs och det finns tid att bekanta sig med kryssaren och alla faciliteter ombord, såsom ett gym-pass eller varför inte passa på att skämma bort sig själv med en avkopplande behandling i den lyxiga spaavdelningen (extra kostnad).

Kryssningsfartyget Celebrity Silhouette

Dag 9 • 19 feb
Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag. Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådande”). Här finns också mängder med sjölejon, sälar och många olika sjöfåglar.

Peninsula Valdes Argentina

Två sjölejon i vattnet i Puerto Madryn, Argentina.

Sjölejon

Dag 10 • 20 feb
Till havs

Dagen spenderar vi till havs. Du får möjligheten att koppla av och ta det lugnt, kanske med en spännande bok vid poolkanten, eller delta i någon av de många aktiviteter som anordnas ombord.

Dag 11 • 21 feb
Till havs, Kap Horn, Chile

På eftermiddagen ligger vi still vid Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.

Dag 12 • 22 feb
Ushuaia, Argentina

Celebrity Silhouette når under morgonen fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia, vårt första stopp i Argentina. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

Ushuaia Argentina

Ushuaia

Dag 13 • 23 feb
Punta Arenas, Chile

Punta Arenas är Chiles sydligaste stad och den ligger längs Magellans sund. Här stannar vi från morgon till kväll, så det finns gott om tid tillgodo för den som vill utforska omgivningarna. Stora kolonier av Magellanpingviner lever här.

Magellanpingviner

Magellanpingvin

Dag 14 • 24 feb
Till havs, Magellans Sund

Magellans Sund, passagen mellan Eldslandet och det sydamerikanska fastlandet, står på programmet denna dag till havs. Den förste att navigera genom sundet, år 1520, var portugisen Ferdinand Magellan.

Dag 15 • 25 feb
Till havs, Chilienska fjordarna

Silhouette seglar i kanske världens vackraste fjordlandskap. Här är vi omgivna av gigantiska glaciärer och mäktiga berg. Den kunniga personalen ombord på Silhouette berättar om vad vi ser från däck. Förhoppningsvis får vi sällskap av en majestätisk kondor uppe i skyn och ett gäng pigga pingviner i vattnet.

Chile, fjord

Dag 16 • 26 feb
Puerto Montt, Chile

Under 9 timmar ligger vi i Puerto Montt i norra Patagonien. Här slutar alla vägar – ska man längre söderut i Chile får man antingen flyga eller åka båt. Puerto Montt, som grundades av tyska immigranter i mitten av 1800-talet, ligger i hjärtat av Chiles vackra sjö-region och det är den underbara naturen som gör området till en drömdestination. Om man vill kan man följa med på rederiets utflykt till den vackra vulkanen, Osorno. Här i Puerto Montt finns också en trevlig marknad.

Puerto Montt Chile

Dag 17 • 27 feb
Till havs

Återigen får vi uppleva total avkoppling och service i världsklass när Celebrity Silhouette ger oss ännu en skön dag till havs!

Dag 18 • 28 feb
San Antonio, Chile

Tidig morgon ankommer Silhouette till San Antonio i Chile. Efter frukost kliver vi av fartyget och möter upp vår lokala guide för en heldagtur. Vi börjar med att besöka Chiles största hamnstad, Valparaiso. Vi får se delar av denna koloniala stad, med sitt geometriska gatunät i den nedre, platta delen av staden och de vindlande gränderna på kullarna. Här finns spår av en tidig industriell infrastruktur, bl.a många ”hissar”/bergbanor, som tar folk upp och nerför de branta sluttningarna. Här besöker vi även författaren och nobelpristagaren Pablo Nerudas hus.

Blått hus i Valparaiso Chile

Sen åker vi vidare till Viña del Mar, en fashionabel beachresort. Hit kom den förmögna eliten från Santiago under sent 1800-tal, för att få en paus från storstadslivet. Förutom en fantastisk, lång sandstrand finns här också gott om vackra trädgårdar vilket gett staden smeknamnet ”The Garden City”. Under dagen äter vi lunch på någon trevlig restaurang.

Vi avslutar vår tur i Santiago där vi checkar in på vårt hotell som vi ska bo på i tre nätter. Kvällen spenderas på egen hand.

Dag 19 • 1 mar
Santiago, Chile

Santiago är en stad full av kontraster, från sitt koloniala förflutna till dagens ultramoderna skyskrapor i finanskvarteren. Detta får vi inblick i under en sightseeingtur, tillsammans med vår engelsktalande lokalguide. Vi åker buss till presidentpalatset där vi kliver av för en promenad till Plaza de Armas, Santiagos hjärta. Torget myllrar av liv och här ligger bl a Santiagos katedral och vackra gamla posthus.

santiago-plazadelasarmas-90

Bussen följer sen Santiagos huvudgata Alameda och vi ser universitetet, San Francisco-kyrkan och Santa Lucia-kullen, där Santiago grundades år 1541. Vi korsar Mapocho-floden och kommer till den bohemiska stadsdelen Bellavista, på väg till San Cristóbal-kullen. Härifrån har man en spektakulär utsikt över staden och Anderna. Vi avslutar turen av huvudstaden med att åka igenom de mer moderna bostadsområdena, samt shoppinggatorna i Providencia. Under turen äts en gemensam lunch.

Linbana – Santiago de Chile

Egen tid under resten av eftermiddagen och kvällen.

Dag 20 • 1 mar
Santiago, Chile

Denna dag gör vi en heldagstur ut på landsbygden, till Aconcagua-dalen för att besöka Viña San Esteban. Här provsmakar vi viner ur gårdens produktion och får information om vinodling i området. Lunch serveras under turen.

San Esteban Chile

Tid på egen hand under kvällen.

Dag 21 • 3 mar
Santiago, Chile

Idag har vi morgonen och förmiddagen till eget förfogande innan vi checkar ut och gemensamt åker till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen.

Dag 22 • 4 mar
Ankomst till Sverige

Efter en mellanlandning med planbyte i Paris ankommer vi till Stockholm under tidig kväll. Välkomna hem och tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Solstice, Reflection, Eclipse, Equinox & Silhouette

Celebritys senaste fartyg är i den trendiga Solsticeklassen. Speciellt för denna klass är till exempel den stora gräsmattan på övre däck, ett modernt SPA samt den höga klassen på restaurangerna och servicen ombord.

Kryssningar där du kan spela bocchia i solnedgången

På gräsmattan på översta däck kan ni spela bocchia, crocket eller bara njuta av en picknick i solnedgången. Fartyget erbjuder många restauranger. Flertalet ingår i kryssningspriset och vid vissa specialrestauranger bokar man bord för en mindre summa. Exklusivt för Aquaclass ingår restaurang Blu.

Flera pooler, både inom- och utomhus, samt gym med klasser och stor SPA-avdelning förenar nytta med nöje. Har ni Aquaclass har ni fri tillgång till SPA-avdelningen hela kryssningen.

Balkonghytt på kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Hytterna är ca 18 kvm stora. Balkonghytterna har en balkong mot havet på ca 4 kvm med ett bord och två stolar.

Sängen kan sättas ihop till en stor eller tas isär till två enkelsängar. Det finns en sitthörna med soffa, skrivbord och stol i hytten. Dusch, toalett, garderober, tv och kassaskåp finns i alla hytter.

Insideshytterna ombord är normalt något mindre, ca 16 kvm. Större sviter finns i storlekarna 23 – 133 kvm.

 

Se en video från kryssningsfartyget Celebrity Eclipse:

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Sofitel Buenos Aires Recoleta 5*

Adress

Posadas 1232
1011 Buenos Aires
Argentina

Telefon +54 11 48191121
Besök hotellets hemsida

Hotellet ligger i Recoleta-området, som är mycket trevligt och fashionabelt. Här är det gott om restauranger, caféer & shoppingmöjligheter.
Rummen är stora och elegant inredda och hotellet erbjuder restaurang, bar, en inomhus-pool och en trädgård.
Wifi ingår kostnadsfritt.

Hyatt Centric Hotel 5*

Adress

Enrique Foster 30, Las Condes
Santiago, Chile, 7550163

Telefon +562 28921234

Hotellet slog upp sina dörrar sommaren 2018 och ligger i det moderna och välbärgade distriktet Las Condes, i Santiago. Rummen är ljusa, rymliga och har fönster från golv till tak. På takvåningen finns en bar och en utomhus-pool och restaurangen serverar internationell mat med en lokal touch.
WiFi är gratis på hotellet.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

-

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt :
Balkonghytt :

  • Enkelhyttstillägg – utsideshytt:
  • Enkelhyttstillägg – balkonghytt:
  • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
  • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se