Följ med oss på en riktig Må gott – resa till Rom & Abruzzo!

Vi startar resan med två dagar i pampiga Rom för att utforska den historiska staden med allt vad den har att erbjuda. Efter rundturer, god mat och trevlig sällskap beger vi oss vidare till Abruzzo, ”Europas grönaste region”  där den tidigare elitsimmaren och OS-medaljören Pelle Holmertz och hans fru Ingrid skapat sig ett paradis, en verklig oas för välbefinnande.

Under våra dagar här kommer vi att röra på oss, allt efter dina personliga förutsättningar, både i vatten och på land. Instruktör och inspiratör är Torbjörn Svensk, även han f.d. simmare på elitnivå och en pionjär inom området ”vuxencrawl”. Så vill du förbättra dina sim-färdigheter, är detta ett ypperligt tillfälle. Därutöver kommer vi att vandra, cykla, prova viner och både äta och laga god mat.

Vi disponerar hela anläggningen för oss själva och antalet gäster är maximerat till 14 personer.

Varmt välkomna till underbara dagar hemma hos Pelle och Ingrid i Villalfonsina Countryhouse där deras varma värdskap i kombination med god italiensk mat och dryck får oss att må riktigt gott!

Klicka på länken för att se ett filmklipp –> Abruzzo Villalfonsina


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 maj 2023
Till 22 maj 2023

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
29 900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm – Rom t/r
 • Ankomsttransfer inkl. Panoramatur i Rom
 • 2 nätter i Rom på 4* hotell inkl. frukost
 • 1 middag inkl. dryck i Rom
 • Guidad promenad i Rom med svensktalande guide
 • Transfer Rom – Villalfonsina / Abruzzo t/r
 • Del i dubbelrum
 • Helpension inkl. dryck (4st externa luncher + 1st extern middag)
 • Rörlighets träning varje morgon
 • 1 träningspass dagligen med personlig coachning – ledd av Torbjörn Svensk
 • 2st vinprovningar
 • Cykel-utflykt ut med havet
 • Bergsvandring
 • Matlagningskurs med Ingrid, Pelle och Flavia
 • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

Upplevelsen genomförs med max 14 personer.

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
29 900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 maj
Arlanda - Rom
06.10 - 09.20
22 maj
Rom - Köpenhamn
13.25 - 16.00
22 maj
Köpenhamn - Arlanda
17.05 - 18.20

Vi flyger med SAS! Önskar ni flyga från annan ort eller uppgradera er kollar vi på pris och tillgänglighet.DAGSPROGRAM

14 maj
Utresa till Rom

Idag lämnar vi Sverige för att flyga till Rom. Vid ankomst möts vi vår lokala guide som tar med oss på en panoramatur i Rom som avslutas på hotellet vi ska bo på i två nätter. När vi checkat in och kommit på plats efter lite egen tid så möts vi upp för att äta en gemensam middag tillsammans.

Rom Italien

15 maj
Rom

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukost möter vi upp vår svensktalande guide för dagen som kommer ta med oss på en promenad och visa upp sina dolda pärlor i staden.  På eftermiddag / kvällen finns det gott om tid för egna aktiviteter. Passa på att på egen hand uppleva kvällen i Rom och alla dess skatter. Njut av den italienska maten, vinet och den härliga atmosfären.

Fontana di Trevi i Rom

Fontana di Trevi i Rom

16 maj
Avresa till Abruzzo

Efter frukost blir vi upphämtade vid hotellet i Rom för att bege oss mot Abruzzo och vårt Residence för de kommande dagarna. Vi packar upp och gör oss hemmastadda innan det är dags för Pelle och Ingrid att hälsa oss välkomna till deras fantastiska Villalfonsina och avnjuta en god lunch tillsammans!

Abruzzo-pool-hund

Under eftermiddagen kan ni upptäcka vackra Villalfonsina och allt vad platsen har att erbjuda och till kvällen samlas vi för ett glas vin med tilltugg och sammanfattar dagen och våra personliga reflektioner. Efter det är det dags för middag.

Villalfonsina-Abruzzo

17 maj
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det samling för att åka på en gemensam cykel-utflykt utmed den vackra kustremsan som avslutas med en trevlig lunch.

Efter lunch besöker vi en lokal vinodlare. Här får vi höra hur vinstockarna sköts och vilka utmaningar man står inför som vinodlare för att parera klimatets snabba förändring. Efter en kort information om produktionen får vi smaka på delar av gårdens produktion.

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl med tilltugg och sammanfattar dagen och våra personliga reflektioner. Efter det är det dags för middag.

18 maj
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det dags för aktiviteter på land eller i vatten.

Sen är det dags för lunch!

En vecka i Italien kräver matlagning. Med fantastiska lokala råvaror, som finns in på knuten, ska vi tillsammans, under kunnig ledning av Flavia, Ingrid och Pelle, förbereda kvällens middag.

Abruzzo-pasta-making

När kvällen kommer samlas vi för ett glas vin innan det är dags att äta vår middag som vi tidigare under dagen förberett tillsammans.

19 maj
Abruzzo

Efter en tidig frukost beger vi oss till naturreservatet Pennapiedemonte som ligger vackert insprängt i ett bergsmassiv. Här gör vi en lättare vandring utmed en led som avslutas med lunch. Söker man en utmaning, så finns det möjlighet till en hissnande klättring, via ferrata, på en närbelägen klippvägg. Denna aktivitet görs mot tillägg och med ett minimiantal om fyra personer.

På eftermiddagen är vi tillbaka på vår anläggning för häng vid poolen med solskyddsfaktor på. Vi njuter av livet!

På kvällen beger vi oss tillsammans till den lantliga tavernan Fuoco 26 som är beläget i hjärtat av Casalbordinos vingårdar. Köket har sina rötter i en bondetradition med “starka och milda” smaker. Här smälter dofter samman med färger, föremål samt inredning och skapar en äkta italiensk atmosfärer. Vi njuter av en fantastiskt god middag tillsammans!

Abruzzo Ristorante Fuoco

Ristorante Fuoco

20 maj
Abruzzo

Vi kör igång med lite morgongympa innan det är dags för frukost. Efter frukosten beger vi oss till Vasto för en härlig lunch och gör en gemensam rundvandring som avslutas med en vinprovning på Enoteca.

Vi njuter av eftermiddagen tillsammans på den härliga anläggningen.

Abruzzo-servering-i-vinlund

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl innan det är dags för middag.

21 maj
Abruzzo

Innan frukost möts vi i trädgården för 30 minuter rörlighetsträning, så vi ”ruskar i gång” kroppen inför dagens utmaningar. Efter frukosten är det aktiviteter på land eller i vatten. Simning, vattengymnastik eller vandring i de vackra omgivningarna.

Sen är det dags för lunch på en Traboccho som är gamla fiske-hus där man lägger/lade ut nät från strand. Idag är de fiskrestauranger. Det finns ingen klassisk meny utan det är alltid Catch of the day som gäller, ”maten och vinet bara kommer”.

Abruzzo trabocco

På eftermiddagen njuter vi av anläggningens alla faciliteter. Njut av Italiens fantastiska vårväder. Sola, slappa och ta ett svalkande dopp i poolen.

Till kvällen samlas vi för ett glas vin eller öl med tilltugg och sammanfattar dagen och våra personliga reflektioner. Efter det är det dags för middag.

22 maj
Hemresa

Tidig avresa mot flygplatsen för att återigen flyga hem till Sverige efter en vecka full av träning, god mat & trevligt sällskap!

DELA MED DINA VÄNNER:

Explora Journeys

Explora Journeys representerar ambitionen och den långvariga drömmen för MSC Group och familjen Aponte att skapa ett varumärke som andas elegans och generositet med sina nybyggda moderna fartyg. De kommer att erbjuda en utomordentlig lyxupplevelse i just lyxsegmentet.

Design ombord på fartygen

Fartygens design har tagits fram i samarbete mellan MSC Group och en av världens främsta superyacht-designers. Resultatet beskrivs som en kombination mellan elegant schweizisk precision och modernt europeiskt hantverk. Ombord erbjuds 461 sviter, alla med fönster från golv till tak och en privat terrass där man kan njuta av en magnifik havsutsikt. På fartygets 14 däck finns gott om gemensamma utrymmen både inomhus och utomhus. Vid poolerna erbjuds ett flertal privata cabanas och en av poolerna har ett infällbart glastak så gäster kan njuta av skön avkoppling i en solstol i alla väder.

Spa & Ocean Wellness

Ocean Wellness är en serie upplevelser där gästerna kan ge sig ut på personliga resa av inre upptäckt, där energi, sömn, avkoppling, mindfulness förstärks av havets lugnande och vitaliserande inflytande. På varje destination ska man kunna få skräddarsydda hälsoupplevelser om man så önskar. Ett rymligt inomhus- och utomhusgym finns ombord med toppmodern träningsutrustning och gruppträningskurser. Som på de flesta fartyg så kommer det även här finnas en löparbana där man kan njuta av en morgonpromenad eller joggingtur. Det finns givetvis ett fantastiskt SPA ombord där rederiet själva kommer att ha hand om det istället för inhyrda SPA-aktörer som de flesta rederier faktiskt har.

Res runt jorden, och smaka på den

Ombord på Explora Journeys fartyg kommer det finnas 6 restauranger plus Chef´s Table & In-Suite-Dining  samt ett stort urval av lounger & barer. Det kommer bjudas på en kulinarisk upplevelse fokuserat på hälsosam, utsökt mat från lokala, hållbara källor. Ett firande av talanger, kulturer och passioner! Nedanför hittar ni ett litet urval av restauranger & barer:

 • Sakura  – ett dynamiskt möte med Asien och en remix av det pan-asiatiska köket.
 • Marble & Co. Grill – en omdefinierad europeisk steakhouse-upplevelse.
 • Med Yacht Club – En avslappnad hyllning av smakerna & atmosfären vid Medelhavet.
 • Fil Rouge – En global smaktur med franskinspirerad internationell matlagningsinfluenser
 • Crema Café – Inspirerad av modern europeisk cafékultur
 • Malt Whiskey Bar – En förädlad rundtur i de globala whiskyregionerna
Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

14 maj 2023 - 22 maj 2023

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 29 900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelrumstillägg: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 7% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se