Det mytomspunna Island är isens, eldens och de klassiska sagornas land med långa arktiska vintrar och ljusa somrar då solen aldrig går ned. Upplev det fascinerande landskapet med enorma, orörda vidder som kryper alldeles inpå de små moderna samhällena.

Under denna 12 dagar långa expedition runt Island kan du vandra genom lavafält, andas den friska isländska luften, bada i varma källor, besöka något av de många museerna eller promenera runt på egen hand och prata med de gästvänliga islänningarna. Vill du uppleva mer kan du följa med på någon av våra fantastiska utflykter.

Islands historia började redan på den nordiska mytologins tid, och folksagorna är fulla av mystik, älvor och troll inspirerade av öns fantasieggande landskap. Mitt i denna storslagna och inspirerande vildmark ligger pittoreska fiskebyar, kustorter och levande urbana samhällen.
Islänningarna håller sitt arv levande än idag – så fort någon ska bygga en väg, ett hus eller anlägga en damm finns det en viktig grupp som först måste rådfrågas: älvorna.

OBS! Detta är en resan utan Club Eriks värd!

Prisernas är baserade på tillgång och efterfrågan och kan ändras fram tills bokning.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 29 maj 2019
Till 9 juni 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Artic Superior Select (P2D)
48 485:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08-20 55 00

  I priset ingår

  • 12 dagars kryssning ombord MS Spitsbergen, i vald hyttkategori
  • Helpension ombord exkl. dryck
  • Vind- och vattenavstötande jacka
  • Landstigningar med småbåtar samt aktiviteter ombord och i land
  • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
  • Gratis kaffe och te
  • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

  OBS! Detta är en resan utan Club Eriks värd!

  Prisernas är baserade på tillgång och efterfrågan och kan ändras fram tills bokning.

  Tillägg

  • Enkelhytt på förfrågan

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Artic Superior Select (P2D)
  48 485:-
  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08-20 55 00
  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  29 maj
  Reykjavik
  -
  -
  30 maj
  Stykkishólmur & Flatey
  -
  -
  31 maj
  Bjargtangar
  -
  -
  1 juni
  Ísafjörður
  -
  -
  2 juni
  Hornbjargsklippan & Reykjafjörður
  -
  -
  3 juni
  Hrísey & Akureyri
  -
  -
  4 juni
  Grímsey
  -
  -
  5 juni
  Húsavík
  -
  -
  6 juni
  Bakkagerdi & Seyðisfjörður
  -
  -
  7 juni
  Djúpivogur
  -
  -
  8 juni
  Hemön
  -
  -
  9 juni
  Reykjavik
  -
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  Dag 1 • 29 maj
  Reykjavik

  Endast 45 minuter från flygplatsen hittar man Reykjavik, en charmig och levande modern stad med förstklassiga restauranger, intressanta museer och charmiga smala gator. Idag kliver man ombord på Hurtigrutens expeditionsfartyg, MS Spitsbergen.

  Dag 2 • 30 maj
  Stykkishólmur & Flatey

  Västra Island kallas ofta ”Sagornas land”. Upplev Stykkishólmurs variationsrika natur med lava- och klippformationer, glaciärer, vulkanisk aktivitet och varma och kalla källor. Här kan du följa med på någon av våra spännande utflykter som kajakpaddling, vandringar eller kanske en ridtur på de charmiga islandshästarna.

  Utforska Stykkishólmur på egen hand eller följ med på en valfri utflykt för att utforska mer av halvön Snäfellsnes som sägs vara en miniatyrversion av Island. Förutom den karakteristiska Snäfellsjökull-glaciären finns det svarta sandstränder, fågelsklättor, spektakulära berg och vulkaniska kratrar.

  På ön Flatey verkar tiden ha stått stilla. Ta en promenad i de mysiga kvarteren och känn hur du reser tillbaka i tiden.

  Dag 3 • 31 maj
  Bjargtangar

  En av Islands bäst bevarade hemligheter är Västfjordarna. Från båten ser vi Bjargtangars fyr på Látrabjarg, Europas västligaste punkt. Se fantastiska Látrabjargs berömda klippor där miljontals fåglar häckar, bland annat lunnefåglar, havssulor, spetsbergsgrisslor och tordmular.

  Eftersom Hurtigruten arbetar med strikta miljömässiga och operativa riktlinjer, är det naturligtvis inte en del av deras program att ta iland gäster där natur och djurliv är sårbart.

  Dag 4 • 1 juni
  Ísafjörður

  Med höga fjäll på alla sidor är Ísafjörour en näst intill perfekt naturlig hamn. Ta en promenad och titta på stadens arkitektur, olika lokala hantverk och de äldsta husen på Island, bland annat byggnaden där maritima museet ligger. I vårt breda utflyktsprogram kan du välja mellan att gå i trollens fotspår eller njuta av det storslagna landskapet från hästryggen.

  sommar-island-horse

  Dag 5 • 2 juni
  Hornbjargsklippan & Reykjafjörður

  Hornbjarg är en av de största häckningsplatserna för sjöfågel på Island. Reykjafjörour går bara att nå till fots eller med båt, och vår plan är att ta en närmare titt även på detta natursköna område.

  Vänligen observera: vi kommer inte att gå iland på Hornbjargsklippan.

  Dag 6 • 3 juni
  Hrísey & Akureyri

  Hrísey är en fridfull ö mitt i Eyjafjöraur, ett välkänt paradis för fågelskådare. Den vanligaste fågeln är fjällripan men sammanlagt 40 olika arter häckar här. Öns 200 invånare bor i en välhållen fiskeby med kullerstensgator och välansade trädgårdar och alla har utsikt över de spektakulära fjällen runtom.

  Nästa stopp är livliga lilla staden Akureyri. Det är den mest invånartäta kommunen utanför Reykjavikområdet och norra Islands centrum för handel, kultur och samhällsservice. Akureyri ligger nära många av Islands mest kända naturskatter, och staden i sig är också ett populärt turistmål. Här kan du välja att följa med på en fotvandring eller utflykt till det storslagna vattenfallet Goaafoss eller till Myvatn naturbad.

  Akureyri Island

  Dag 7 • 4 juni
  Grímsey

  På den gröna ön Grí­msey tar vi oss i land med våra små båtar. Ön ligger vid polcirkeln utanför Islands nordkust, så ta tillfället i akt och korsa gränsen mellan norr och söder.

  Dag 8 • 5 juni
  Húsavík

  Húsavík är känt som en av världens bästa platser för valskådning tack vare vikens rika ekosystem. Smältande snö och floder får med sig näringsämnen från de mineralrika fjällsluttningarna som i kombination med sommarens midnattssol skapar ett överflöd av plankton, valarnas huvudföda. Húsaví­k är också det äldsta samhället på Island och den mest berömda sevärdheten är träkyrkan Húsaví­kurkirkja, byggd 1907. Húsaví­k har med åren blivit ett alltmer populärt turistcenter med Húsaví­k valmuseum som största attraktion. På kvällen seglar vi vidare längs Langanes-halvön.

  Dag 9 • 6 juni
  Bakkagerdi & Seyðisfjörður

  Bakkagerdi är huvudorten vid Borgarfjörour. Området är känt för sin vackra natur och kallas ”älvornas land”. Här finns talrika lunnefågelkolonier vilket gör fjorden till en populär plats för fågelskådare. Bakkagerdi ligger bortom de vanliga turiststråken och erbjuder lugn och ro i underskön miljö. Om du vill ha lite mer spänning kan du välja en tur till Hallormsstaours skog.

  Seyoisfjörour särskiljer sig genom sitt norska arv. De pittoreska trähusen i norsk stil är från tidigt 1900-tal och gör byn till den enda i sitt slag på Island. Utforska staden, följ med på vandring eller på en valfri utflykt till Skálanes.

  Dag 10 • 7 juni
  Djúpivogur

  Naturen runt Djúpivogur är mycket varierad. Búlandsnes fågelreservat är känt bland fågelälskare världen över och här kan du se flertalet av Islands fågelarter häcka i sin naturliga miljö. Vatnajökull är Europas största glaciär och en fantastisk syn. Följ med på vår utflykt dit eller ta en promenad i stadens vackra omgivningar. Langabúa, byggt 1790, är det äldsta huset i Djúpivogur och har nu renoverats och fungerar som kulturhus. Njut av skulptören Rí­karour Jónssons verk, Islands kulturarv eller ta en kopp kaffe med hembakt i kaffét. Lokala hantverksföremål finns också utställda och du får inte missa den världsberömda isländska konstnären Siguraur Gudmundssons utomhusskulptur Eggin í Gleaivík bestående av 34 ägg.

  Dag 11 • 8 juni
  Hemön

  Hemön utanför Islands sydkust är den största av Västmannaöarna och domineras av storslagna fågelfjäll. Här häckar många olika sjöfåglar, bland annat lunnefåglar och tretåig mås. Området är också perfekt för en valsafari. 1973 överraskades Hemöns invånare av ett enormt vulkanutbrott och hela befolkningen fick evakueras till Islands fastland. Många byggnader begravdes under lava och aska, och flera av dem förstördes helt medan andra senare grävdes fram och restaurerades. Ett helt museum, Eldheimar, har byggts runt resterna av en av bostäderna.

  Dag 11 • 9 juni
  Reykjavik

  Vår resa fylld av upptäckter och äventyr avslutas i Reykjavik. Om du har tid kan du ansluta till vårt program efter sjöresan och följa med på en spännande resa till Gyllene cirkeln och Blå lagunen.

  Bla Lagunen Island

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Hurtigruten

  Hurtigruten

  Hurtigruten har trafikerat Norges kust sedan 1893 och ombord möts förväntansfulla turister och lokalbor som pendlar mellan de olika hamnarna.

  Här finns inga ”klassiska” kryssningsattribut som poolområden, kasino, shower och liknande utan under denna resa är det den storslagna naturen som spelar huvudrollen.

  En klassisk kustresa

  Under Hurtigrutens klassiska sjöresa från Bergen till Kirkenes angörs hela 34 hamnar och livet ombord handlar om vilsamma dagar, vackra vyer, god mat och inspirerande kunskap. I samtliga hamnar erbjuds också mycket uppskattade utflykter.

   

  Hurtigruten Expeditions

  Hurtigruten Expeditions tar dig med på hisnande, naturbaserade upplevelser i avlägsna hörn av världen och dessa expeditionskryssningar riktar sig till personer som har ett stort intresse för djur och natur. Ombord har du sällskap av en mycket skicklig besättning och expeditionsteam.

  Precis som vid den klassiska kustresan handlar livet ombord om vilsamma dagar, vackra vyer, god mat och inspirerande kunskap. Lägg dessutom till spännande landstigningar.

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Finns även följande datum:

  18 – 29 maj 2019

  9 – 20 juni 2019

  20 – 31 juni 2019

  Andra priser kan förekomma!

   

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  29 maj 2019 - 9 juni 2019

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Artic Superior Select (P2D): 48 485:-

  • Enkelhytt på förfrågan

  Avbestillingsforsikring og ferieforsikring er ikke inkludert. Vennligst se over hvilken avbestillings- og ferieforsikring dere eventuelt har i hjemforsikringen eller via deres bank. Tenk på at forsikringen kan ha et øvre tak for avbestillinger.

  Vi tar forbehold om eventuelt sluttsalg og eventuelle uforutsette forandringer i program og pris som ligger utenfor vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se