En upplevelse i samarbete med Sveriges största och ledande matmagasin Allt om Mat.

Höga Kusten är ett världsunikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på nästan 300 meter. Landskapet, som har världsarvsstatus sedan år 2000, ger ett säreget och dramatiskt intryck med höga klippor, branta älvfåror, enorma fält med klappersten och isräfflor på runda berghällar. Detta ramas in av glittrande havsvikar, mäktiga älvar och den alltid närvarande skogen. Vi beger oss hit i slutet av sommaren och under vår vistelse kommer vi att följa Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten och uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens enda gastrohotell, vi äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och vi får uppleva traktens traditioner och och smaker, allt serverat med personlig omtanke. Det är ingen slump att Höga Kusten blivit ett av Sveriges idag snabbast växande besöksmål. Höga Kusten – 10 000 år av landhöjning och 10 000 år av smaker.

Färdledare och värd är Ingela Rönnestrand som ägnat hela sitt liv åt att uppleva och ibland även utmana vår norrländska vildmark. Hennes utgångspunkt är det egna bolaget Svenska Äventyr där hon under nästan 30 år ledsagat människor och grupper till att verkligen uppleva det ”äkta  Norrland” med allt vad det innebär i form av att möta natur, människor och smaker. Ingela bor med sin familj i Östersund och vi på Club Eriks har samarbetat lika länge med henne som Ingela varit en professionell äventyrare.

Ingela Rönnestrand


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 23 augusti 2022
Till 26 augusti 2022

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

19.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd Ingela Rönnestrand
 • Tåg, första klass, Stockholm – Sundsvall / Härnösand – Stockholm
 • Alla lokala transporter med buss och båt
 • Sightseeing-promenad med lokalguide i Sundsvall
 • 1 natt på Elite Hotell Knaust 4*, Sundsvall
 • 2 nätter på Ulvö Hotell 4*, Ulvöhamn
 • Frukost dagligen
 • 4 luncher
 • 3 middagar
 • Måltidsdryck, till middagarna vin alt. öl
 • Whisky-provning och rundvisning på High Coast Whisky
 • Provsmakning av surströmming & Ruben Madsens Surshow
 • Gin-provning och rundvisning på Hernö Gin
 • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomsten)

 

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
19.900:-
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 0023/8: Tåg från Stockholm kl. 06.21 – ankomst Sundsvall kl. 10.50 (preliminära tider)

27/8: Tåg från Härnösand kl. 15.44 – ankomst Stockholm kl. 20.38 (preliminära tider)DAGSPROGRAM

Dag 1
Måndag 23 augusti

Vi lämnar Stockholm med tåg under morgontimmarna och når efter ca 3,5 timme Medelpad och Sundsvall. Det börjar bli dags för lunch, därför tar vi oss till det gamla fiskeläget Skatan som ligger skyddat i en vik ute vid Bottenhavet. Skatans Cafe och Krog serverar läckerheter ur havet. Mätta och belåtna återvänder vi till Sundsvall och sammanstrålar med en kunnig lokalguide. Tillsammans lär vi under eftermiddagen känna Stenstaden, den centrala delen av stan som uppstod ur askan av den nedbrunna träbebyggelsen under 1880-talet. Det är en riksintressant kulturmiljö, med ett antal kvarter som speglar det sena 1800-talets arkitekturstilar.

Vi övernattar här i Stenstaden, på anrika Elite Hotell Knaust där vi också äter middag. Den som vill avslutar kvällen i baren med en läskande dryck.

Dag 2
Tisdag 24 augusti

Efter frukost beger vi oss norrut. Vägen går via den spektakulära Högakustenbron. Det är en hängbro med ett fritt spann på 1210 meter över Ångermanälven och är en av traktens mest kända landmärken. Här stannar vi till och ser en film som beskriver bro-bygget på 1990-talet.

Höga kustenbron i Ångermanland, Sverige.
Höga Kusten-bron

Färden fortsätter längs älven som här är bred, ibland har man en känsla av att köra längs en stor sjö med öar ute i vattnet. Förmiddagens slutmål är lilla Bjärtrå. Här ligger High Coast Whiskey vid älvstranden. Tillsammans med en guide får vi en rundvandring av detta världsberömda whiskydestilleri där vi följer råvarornas väg från maltsilon fram till lagerhus. Det blir en spännande och intressant tur där vi tar del av alla steg som skapar den prisbelönta whiskyn. Det är rätt fantastiskt att man på endast dryga 10 år lyckats ta upp kampen med världens bästa whisky-producenter. Efter rundvandringen äter vi lunch på restaurang 63°N och avslutar sen besöket med en provsmakning av tre av sorters whiskey.

High Coast Distillery Whiskey

Mätta och belåtna fortsätter vi färden och når så småningom båtbryggan för att gå ombord på vår egen chartrade båt som tar oss ut till Ulvön.

Väl på plats checkar vi in på hotellet som kommer att vara vårt hem de kommande två nätterna. Här äter vi en god middag.

Sommarkväll på Ulvön

Dag 3
Onsdag 25 augusti

Lägg datumet på minnet för den här dagen kommer ni inte att glömma i första taget. Det är nämligen idag ni kommer att möta Ruben Madsen!

Ruben Madsen Ulvön Ångermanland

Han kommer bl.a. att ta med oss på en historisk vandring genom det lilla fiskeläget och på ett mycket inspirerande sätt berätta om det hårda liv som fiskarna levde. Vi besöker även lotsstugan och det lilla kapellet. Vandringen avslutas för de som vill uppe på Lotsberget där vi får en vidunderlig utsikt över Uvön. När vi känner oss nöjda med vyerna går vi ner till hotellet för att avnjuta en härlig lunch. Och vad passar bättre en dag som denna, än en lunch bestående av nyfångad strömming!?

Nyfångad strömming – Ulvön Ångermanland

Nyfångad strömming

Efter lunchen är det egen tid fram till klockan 16.00 då vi åter igen ska möta Ruben, denna gång i hans salteri. Här kommer vi att få uppleva en ”Surshow” av och med denna mångfacetterade artist, clown och saltör. Få människor kan fånga ens intresse som denna man och vi får en riktig dos av surströmming och surströmmingens historia.

Syrning eller fermentering är en mångtusenårig konserveringsmetod vida spridd över världen. I Sverige ökade surströmmingsproduktionen under 1500-talet efter att Gustav Vasa underlåtit att betala sina krediter hos Hansan i Lübeck, som då ströp saltleveranserna till landet. Då kunde man inte salta in strömmingen, utan fick syra den istället.

Surströmming i Ångermanland

Ruben Madsen med surströmming

Kvällens middag blir dock en ”vanlig” middag, utan inslag av den lokala strömmingsinläggningen.

Dag 4
Torsdag 26 augusti

Efter frukost tar vi adjö av Ulvön för denna gång. Med vår båt tar vi kurs på Docksta och kliver där ombord på vår buss. Dagens första stopp ligger några mil söderut, nämligen Mjälloms Tunnbröd, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri.
Det grundades 1923 av den driftiga Rut Vikberg och bageriet är fortfarande i släktens ägo.

Natursköna Ångermanland

Natursköna Ångermanland

Vi fortsätter in i gin-ens förlovade värld. Denna dryck, med rötter i enbärssprit tillverkad av franska munkar redan på 1200-talet, via den holländska genevern, till mer traditionell brittisk gin, har inte något ursprungsskydd. Därför kan man framställa den “var som helst” och vi ska nu till det lilla samhället Dala utanför Härnösand, till Hernö Gin. Under de tio år man hållit på har utmärkelserna haglat och gin-destilleriet räknas som ett av världens absolut bästa. Det blir en guidad tur och en provsmakning. Vi avslutar besöket med lunch.

Jon Hillgren - grundare av Hernö Gin.

Jon Hillgren – grundare av Hernö Gin

Hernö Gin

Vårt tåg mot Stockholm avgår från Härnösand sen eftermiddag. Tack för den här gången!

DELA MED DINA VÄNNER:

Queen Victoria

TJUSIG, VACKER & TRADITIONELL

Avnjut en äkta brittisk afternoon tea i Queen’s Room, ta del av sprakande föreställningar i teatern Royal Court eller unna dig en behandling på Royal Spa. Queen Victoria låter dig uppleva atmosfären från tiden när atlantångare dominerade världshaven. Upplev komiker, livemusik och storslagna shower med nya uppträdanden varje kväll. Varva ned och njut av utsikten uppe på pooldäck, gå på yogapass eller träna på gymmet.

I fartygets balsal anordnas det galakvällar av alla sitt slag – Black & White Gala, maskeradbal och även en livlig 20-tals galakväll! Har du någonsin fått en inbjudan till The Great Gatsby´s festligheter är det här det näst bästa i sitt slag!

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler. Cunard erbjuder matupplevelser från hela världen med bland annat flera specialrestauranger som amerikanska Smokehouse och italienska La Piazza..

FAKTA
Längd: 294 m
Tonnage: 90 746 bt
Hastighet: 24 knop
Antal gäster: 2 061
Besättning: 980
Renoverad: 2022

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

23 augusti 2022 - 26 augusti 2022

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

: 19.900:-

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris
 • ERV Reseförsäkring PLUS, tillägg till hemförsäkring
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kulinarisk upplevelse i Piemonte, Italien


okt / nov 2022 | Norra Italien - Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi några dagar den goda matens tecken. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns även den åtråvärda vita tryffeln och andra fantastiska råvaror. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och underbara restauranger och ute på landsbygden mår vi gott i vacker natur, bland vingårdar.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


4 - 8 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.

Kulinariska Baskien – fantastisk mat & vin


11 - 15 oktober 2022 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Det högsta antalet Michelinstjärnor per capita i Europa hittar man i den spanska delen av Baskien. Här är kokkonsten uråldrig, köket modernt och experimentellt och tillgången till råvaror från hav och land fantastisk. Vi äter lunch med avsmakningsmeny på Arzak i San Sebastian, som har tre stjärnor i Guide Michelin, går en barrunda med pinxtos och besöker Guggenheimmuseet i Bilbao.